lauantai 16. helmikuuta 2013

Miksi valioliigajoukkueilla on niin vaikeaa Euroopan kentillä?

Olen jo pidemmän aikaa keskustellut mm. YLEn urheilu-uutisten kommenteissa, erinäisissä muiden kirjoittajien pitämissä blogeissa ja myös omassa siitä, miksi valioliigajoukkueilla on viime vuosina ollut pelillisesti ja suurilta osin tuloksellisestikin suuria vaikeuksia eurocupien ratkaisupeleissä. Olen tuonut esiin mm. näkökohtia siitä, että englantilainen jalkapallo on taktisesti köyhää ja vanhentunutta etelä-eurooppalaiseen peliin verrattuna ja että kyseinen pelityyli perustuu enemmän vauhdikkaaseen päästä päähän juoksemiseen, kun taas mm. Espanjassa, Saksassa ja Italiassa perustetaan peli enemmän pallonhallintaan ja yksilötaitoon. Monilla valioliigafaneilla ja englantilaisen futiksen ystävillä on noussut näiden väitteiden takia karvat pystyyn ja vastaväitteet ovat olleet mitä huvittavimpia. Saatuani käsiini tämänviikkoisen Urheilulehden 7/2013 tein sitä lukiessani äärimmäisen tyydyttävät huomion: pitkän linjan jalkapallotoimittaja ja valmentajanakin toiminut Gert Remmel kirjoitti aiheesta jutun, jossa hän on tehnyt täsmälleen samanlaisia huomioita kanssani mm. taktisista kysymyksistä! Siteeraan alla hänen otteita hänen kirjoituksestaan ja kommentoin niitä.

"Englannin Valioliiga on näkyvin ja seuratuin jalkapallosarja maailmassa. Suosiota on perusteltu sillä, että Valioliiga olisi viihdyttävin ja korkeatasoisin. Ensimmäinen väite on ohuella pohjalla. Rahalla mitattuna Valioliiga voi olla kovin sarja, mutta raha ja jalkapallollinen taso ovat kaksi eri asiaa. Viihdyttävyys voi pitää jossain määrin paikkaansa, mutta se mikä on viihdyttävää Englannissa ja Suomessa ei välttämättä ole viihdyttävää Espanjassa tai Portugalissa."

Remmel puhuu aivan kuten olen itsekin sanonut. Näkyvyydeltään Valioliiga voi olla suurin ja siellä voi pyöriä suurimmat rahat ja bisnekset, mutta se ei siitä automaattisesti kovatasoisinta tee. Viihdyttävyys on toki kiinni katsojasta ja jokaisen omasta näkemyksestä, mutta yksiselitteisesti ei voi sanoa, että Valioliiga olisi viihdyttävin.

"Sarjan jalkapalloilullista tasoa voidaan mitata monin tavoin. Yleensä mittarina pidetään sarjan kovimpien joukkueiden tasoa, mutta parempi indikaattori on sarjan keskikastin ja putoamisvaarassa olevien seurojen pelillinen ja taktinen taso. Ratkaiseva mittari sarjan tason mittaamisessa on se, miten keskikasti ja/tai sarjan heikommat joukkueet pystyvät pakottamaan huippujoukkueet puolustamaan: miten organisoidusti ja miten monipuolisesti."

Olen puhut tästä asiasta itsekin moneen kertaan. Olen tuonut esille sen, että tarkastellessa ja vertaillessa eri liigojen tasoa, on tarkimmin tarkasteltava juuri keskikastin joukkueiden peliä, kuinka "viihdyttävästi" ja "taitavasti" ne joukkueet pystyvät peliä pelaamaan. Remmel on omien näkemystensä kanssa hyvin samoilla linjoilla.

"Miksi englantilaiset joukkueet ovat vaikeuksissa Euroopan kentillä, vaikka niillä on riveissään Euroopan ja maailman parhaita pelaajia? Koska ne eivät joudu ja ole joutuneet Valioliigassa kohtaamaan puolustuspelaamisessaan riittävän erilaisia pelitavallisia haasteita. Viime kaudella Manchester United oli puolustuksellisesti shokissa Athletic Bilbaota vastaan, koska sen pelaajilla ei ollut mitään käsitystä, miten Bilbaon tasoista kollektiivista pelinopeutta vastaan pitää puolustaa, koska heillä ei ollut käytännön kokemusta sellaisesta puolustuspelaamisesta Valioliigassa."

Remmel tuo esiin eri sanoin saman asian kuin minä jo aikoja sitten: englantilainen futis on taktiselta puoleltaan keskimäärin Valioliigan keskikastissakin jo vanhentunutta. Euroopan kovimpiin joukkueisiin kuuluva ManU oli täydessä sillassa, kun se kohtasi Bilbaon, joka pelasi nopeatempoista, mutta pallonhallintaan perustuvaa peliä sitä vastaan. ManUn pelaajista, etunenässä puolustus, ei ollut tottunut pelaamaan tällaista pelitapaa vastaan.

"Manchester Cityn manageri Roberto Mancini on saanut Englannissa paljon kritiikkiä, että hänen joukkueensa pelaa mielikuvituksetonta jalkapalloa. Kritiikki kertoo enemmän englantilaisista arvoista kuin Mancinista tai hänen jalkapallostaan. Englannissa mielikuvituksellisuus ja viihdyttävyys tarkoittavat sitä, että kenttää pitäisi mennä päästä päähän kun ajokoirat, täydellä höyryllä täydet 90 minuuttia, ilman pitkälle automatisoitua kontrollia. Jos ei mennä, pelissä ei silloin ole luovuutta, mielikuvituksellisuutta, eikä se viihdytä ketään. Euroopassa jalkapalloa pelataan sen sijaan hitaammin ja strukturoidummin ja näin ollen Valioliiga ei siis valmista joukkueita pelaamaan euro-otteluita."

Remmel kirjoittaa aivan kuin olisi varastanut sanansa minun suustani. Jo vuosia sitten kirjoitin, että Englannissa ajatellaan pelin luovuudesta ja viihdyttävyydestä aivan eri tavalla kuin mannereuroopassa. Mannereurooppalaisella tyylillä ollaan viime vuosina viety maajoukkueturnaukset ja tilastopoikkeuksia lukuunottamatta myös seurajoukkueiden eurocupit. Nämä näkemyserot osoittavat selvästi sen, kuinka vanhanaikaista jalkapalloa Englannissa suurimmalta osin pelataan, osin siitä syystä, että lajia seuraavat fanit käsittävät sen "ajokoirafutiksen", kuten Remmel pelityyliä nimittää, viihdyttäväksi ja luovaksi tavaksi pelata peliä. Kuten sanottua, kyseinen "ajokoirafutis" ei ole suuremmalti menestystä viimeisten vuosien aikana Euroopan tai maailman mittakaavassa tuottanut. Olemme myös viime vuosina nähneet, kuinka suureen siltaan Valioliigan suurseurat ovat pelillisesti joutuneet, kun ne ovat Euroopan kentillä kohdanneet joukkueita, jotka ovat haastaneet niitä mielikuvituksellisemmalla pelitavalla kuin, mitä tämä perinteinen englantilainen "ajokoirafutis" on. Tätä faktaa ei poista edes joku Chelsean saavuttama voitto, koska muistamme hyvin, millaisessa hädässä joukkue pelillisesti oli mm. Napolia, Benficaa, Barcelonaa ja Bayern Müncheniä vastaan.

Syy, miksi halusin tämän "lyhennelmän" Remmelin kirjoituksesta tänne kera omien kommenttieni ja huomioideni kirjoittaa, on se, että olemme tosiaan monessa paikassa käyneet lävitse tätä väittelyä liigojen paremmuudesta lähinnä La Ligan, Bundesliigan ja Valioliigan välillä. Kaikilla ei välttämättä ole mahdollisuutta tuon kyseisen jutun lukemiseen Urheilulehdestä, joten tästä saadaan tarpeeksi tarkasti kuva ja käsitys kyseisestä jutusta, jotta voimme viheltää käyntiin jälleen uuden jakson keskustelua tästä polttavasta aiheesta. Remmel tarjoaa meille aiheeksi hyviä näkemyksiä ja melkoisen puolueettomia mielipiteitä. Lisäksi hän esittää erittäin hyvän indikaattorin liigojen tasojen vertailulle, juurikin tuon keskikastin joukkueiden pelitason ja taktisen osaamisen kohdalla. Tämän jutun tarkoitus ei ole väittää tai sanoa, että Valioliiga olisi huono liiga, koska sitä se ei todellakaan ole, vaan tuoda esiin näkökulmia ja havaintoja siitä, miksi viime vuosina Valioliigan kärkijoukkueilla on ollut suuria pelillisiä vaikeuksia muiden suurten liigojen kärkipäiden joukkueita vastaan, jotka ovat pelanneet modernimpaa ja taktisesti rikkaampaa jalkapalloa, kuin mihin nämä valioliigajoukkueet ovat jokaviikonloppuisissa liigaotteluissaan tottuneet.

Mitä mieltä lukijat ja blogin seuraajat ovat näistä Remmelin ja minun tekemistä havainnoista ja mielipiteistä? Onko esittää syventäviä lisähuomioita? Millaisia puolustusargumentteja Valioliigan ja englantilaisen "ajokoirafutiksen" nimeen tunnustavilla on esittää?

136 kommenttia:

  1. Ihan hyvä provoartikkeli, ei siinä mitään.

    "Viihdyttävyys on toki kiinni katsojasta ja jokaisen omasta näkemyksestä, mutta yksiselitteisesti ei voi sanoa, että Valioliiga olisi viihdyttävin." - Tässä kai keskusteltiin liigojen tasosta, ei viihdyttävyydestä.

    "Euroopan kovimpiin joukkueisiin kuuluva ManU oli täydessä sillassa, kun se kohtasi Bilbaon, joka pelasi nopeatempoista, mutta pallonhallintaan perustuvaa peliä sitä vastaan" - Luuletko ihan oikeasti että ManU:a kiinnosti tippaakaan panostaa johonkin Eurooppa liigaan? Valioliigan voittoa hakivat, sekin jäi saamatta. Voisit samantien analysoida miksi Atletico Madrid jäi tällä kaudella Eurooppa liigan alkulohkossaan kakkoseksi. Tai miksi Udinese jäi lohkossaan viimeiseksi. Palkintorahojen suuruudella voi olla jotain tekemistä asian kanssa.

    "Tätä faktaa ei poista edes joku Chelsean saavuttama voitto, koska muistamme hyvin, millaisessa hädässä joukkue pelillisesti oli mm. Napolia, Benficaa, Barcelonaa ja Bayern Müncheniä vastaan."

    TROLOLOL. ManU:n kaksi ottelua EVVK Eurooppa liigassa kertoo kaiken mutta Chelsean voitot kolmessa kaksiosaisessa ja yhdessä finaalissa Mestarien liigassa ei sitten kerrokaan yhtään mitään. Hehe.

    Esitän omat perusteluni Valioliigan kovatasoisuudelle. Valioliigassa ei ole helppoja otteluita kuin poikkeustapauksissa. Jokainen joukkue yrittää lähes aina täysillä ja sen takia huippujoukkueet joutuvat pistämään käytännössä kaiken peliin joka kerta kun pelataan. Lisäksi edes Cup-ottelut eivät ole Englannissa helppoja. FA Cupissa moni Valioliigajoukkue on tippunut alasarjajoukkueille, koska alasarjoissakin on kova taso. Lisäksi, Valioliigassa pelataan silloin kun kentät ovat huonossa kunnossa. Muualla vietetään taukoa. Yksistään tämä tosiseikka tekee Valioliigasta selvästi kovimman sarjan.

    Tietenkin mainitut asiat näkyvät myös Euromenestyksessä. Avainpelaajien jatkuva kuormitus kostautuu usein kun joku Bayern, Real Madrid tai Barcelona voittavat höntsävaihteella ja kakkosmiehistöllä suuren osan cup ja liigaotteluista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Remmel otti jutussaan essin juuri nuo kaksi asiaa, joita monet Valioliigan nimeen vannovat aina jaksavat painottaa: liigan tason ja pelin viihdyttävyyden. Kuten hän Mancinin kohdalla asian hyvin konkreettisesti tuo esiin: englantilaisten ja Valioliigaa fanittavien mielestä täydellä höyryllä päästä päähän pelattava "ajokoirafutis" on viihdyttävää, mutta muiden mielestä taas ei. Olen sanonut täysin samaa itsekin jo vuosia. Valioliigan tasosta hän tuo myös esiin usammankin mielenkiintoisen pointin: juurikin tuo keskikastin taso ja taktinen taso. Valioliigassa suurseurat kohtaavat käytännössä identtisellä puolustussysteemillä ja hyökkäyssysteemillä pelaavia keskikastin joukkueita muutamaa poikkeusta huolimatta tämän systeemin ollessa juurikin sitä vanhentunutta "ajokoirafutista".

      Aa taas se klassinen "ei kiinnosta"-argumentti, jota et koskaan pysty perustelemaan! Voihan toki olla, että ManU ei ollut aivan täysillä mukana, mutta esim. joukkueen käyttämä kokoonpano viittaisi siihen, että otteluun ei lähdetty välinpitämättömästi ilman mitään kiinnostusta. Oli niin tai näin, näimme kuitenkin juuri saman asian, mitä Remmel ja minäkin toin esille noiden otteluiden jälkeen: Bilbao pelasi valmentajansa Bielsan valmentamaa suhteellisen nopeatempoista pallokontrollipeliä, joka ManUn puolustukselle täysin erilaista puolustaa kuin mihin se Valioliigassa oli ja on tottunut. ManU ei tuossa otteluparissa pystynyt mukautumaan vastustajan pelitapaan tarpeeksi hyvin ja nopeasti ja kärsi siksi tappion.

      Ei ManUn otteet kaikkea kerro, mutta ne ovat vain aivan erinomainen käytännön esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun suuri englantilainen joukkue kohtaa aivan erilaisella pelifilosofialla pelaavan joukkueen. Chelseahan ei edes pelannut englantilaisittain, vaan Di Matteo perusti pelinsä 1960-luvun catenaccioon. Tämän lisäksi Chelseasta puhuessani ei ollutkaan kyse sen otteluiden tuloksista, vaan käytännössä kokonaan siitä, millaisen jyrän alla Chelsea pelillisesti oli kaikissa noissa otteluissa. Joukkuehan yritti pelata käytännössä samalla pelityylillä viime syksyn Di Matteon johdolla, jonka ansiosta Chelsea teki UCLssä ja seurajoukkueiden MM-turnauksessa kyseenalaista historiaa.

      Valioliigassa ei ehkä tosiaan ole "helppoja pelejä" juuri tuon pelityylin takia. Kun palloa roiskitaan sen "englantilaisen luovuuden javiihdyttävyyden nimissä", kuten Remmel asian ilmaisee, ajokoiramaisesti päästä päähän ilman sen suurempaa pelillistä kontrollia, tulee otteluista usein tiukkoja tuloksellisesti. Kärkijoukkueet joutuvat käyttämään tämän pelityylillisen eron takia paljon enemmän fyysisiä resursseja voittaakseen. Tämän takia avainpelaajia usein joudutaan olosuhteiden pakostakin lepuuttamaan näissä ennakkoon helpompia vastustajia vastaan Cup-otteluissa, joihin altavastaajat usein panostavat kaikkensa. Saksa taitaa olla Euroopan suurista liigoista ainoa, joka pitää pidemmän talvitauon. Italiassa, Ranskassa ja Espanjassa pelataan vuoden vaihteessa käytännössä samaa tahtia kuin mulloinkin.

      Tietenkin fyysinen väsymys näkyy pitkän kauden aikana, mutta kuten tuossa jo edellä todettiin, se fyysinen väsymys johtuu suurelta osin siitä valitusta pelityylistä. Bayern, Barcelona ja Real Madrid jaksavat paremmin, koska heidän pelityylissään ns. "pallo tekee työn", sitä liikutetaan kontrolloidusti tavalla, joka vaatii vähemmän ajokoiramaista päästä päähän tapahtuvaa fyysistä repimistä, jolloin pelaajat jaksavat ja palautuvat paremmin. Valioliigajoukkueiden euromenestyksessä näkyy myös se, että joukkueet kokevat monessa kohtaa "jalkapallokulttuurillisen shokin" tullessaan europeleihin, kun vastustajat pelaavatkin ihan eri tavalla heitä vastaan kuin ne Valioliigan keskikastin joukkueet, jotka ovat peluuttaneet sitä samaa 4-4-2-laitajuoksutaktiikkaa jo vuosikymmenet.

      Poista
    2. Eihän ne ny väsy ku joka matsissa on pari viiden minuutin torikokousta ja toistakymmentä kieriskelemistaukoa.

      Kun vastustaja saa pallon puolustusalueellaan, nopeat hyökkäykset katkaistaan rikkomalla ilman pyrkimystä saada palloa -> ei tule juoksua

      Miten mainitsemasi seurat jaksaa pelata keväällä? Koska La Ligassa ja Bayernin peleissä yksi kahdesta niiden pelaamasta liigapelistä ratkeaa 15-30min aikana ellei aikasemmin, ja loppu onkin sitä höntsää.

      Poista
    3. "Remmel otti jutussaan essin juuri nuo kaksi asiaa, joita monet Valioliigan nimeen vannovat aina jaksavat painottaa: liigan tason ja pelin viihdyttävyyden. Kuten hän Mancinin kohdalla asian hyvin konkreettisesti tuo esiin: englantilaisten ja Valioliigaa fanittavien mielestä täydellä höyryllä päästä päähän pelattava "ajokoirafutis" on viihdyttävää, mutta muiden mielestä taas ei." - Johtuu siitä etteivät muut pysty siihen.

      "Olen sanonut täysin samaa itsekin jo vuosia. Valioliigan tasosta hän tuo myös esiin usammankin mielenkiintoisen pointin: juurikin tuo keskikastin taso ja taktinen taso. Valioliigassa suurseurat kohtaavat käytännössä identtisellä puolustussysteemillä ja hyökkäyssysteemillä pelaavia keskikastin joukkueita muutamaa poikkeusta huolimatta tämän systeemin ollessa juurikin sitä vanhentunutta "ajokoirafutista"." - Tasosta kertoo esim se että Oldham venyi tasapeliin Evertonia vastaan ja Blackburn voitti Arsenalin. Kannattaako edes mainita liigan ulkopuolisen Lutonin voittoa Valioliigan Norwichista? Selkeä osoitus Englannin kovasta tasosta.

      "Aa taas se klassinen "ei kiinnosta"-argumentti, jota et koskaan pysty perustelemaan! Voihan toki olla, että ManU ei ollut aivan täysillä mukana, mutta esim. joukkueen käyttämä kokoonpano viittaisi siihen, että otteluun ei lähdetty välinpitämättömästi ilman mitään kiinnostusta." - Real Madridin kokoonpanoja katsoessa Real Madrid pelaa tällä kaudella yhtä tosissaan kuin viime kaudella. Tällä kaudella Real Madrid on kerännyt 2 pistettä per ottelu, viime kaudella 2,63. Kiinnostuksella ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä, vai?

      "Oli niin tai näin, näimme kuitenkin juuri saman asian, mitä Remmel ja minäkin toin esille noiden otteluiden jälkeen: Bilbao pelasi valmentajansa Bielsan valmentamaa suhteellisen nopeatempoista pallokontrollipeliä, joka ManUn puolustukselle täysin erilaista puolustaa kuin mihin se Valioliigassa oli ja on tottunut. ManU ei tuossa otteluparissa pystynyt mukautumaan vastustajan pelitapaan tarpeeksi hyvin ja nopeasti ja kärsi siksi tappion." - Itse näin sen ettei ManU:a kiinnostanut yrittää tosissaan, Bilbaota kiinnosti.

      "Ei ManUn otteet kaikkea kerro, mutta ne ovat vain aivan erinomainen käytännön esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun suuri englantilainen joukkue kohtaa aivan erilaisella pelifilosofialla pelaavan joukkueen. Chelseahan ei edes pelannut englantilaisittain, vaan Di Matteo perusti pelinsä 1960-luvun catenaccioon. Tämän lisäksi Chelseasta puhuessani ei ollutkaan kyse sen otteluiden tuloksista, vaan käytännössä kokonaan siitä, millaisen jyrän alla Chelsea pelillisesti oli kaikissa noissa otteluissa." - Voittaa kolme kaksiosaista otteluparia ja finaalin oltuaan pelillisesti jyrän alla????? Ei tuollaisille kommenteille voi kuin nauraa.

      "Joukkuehan yritti pelata käytännössä samalla pelityylillä viime syksyn Di Matteon johdolla, jonka ansiosta Chelsea teki UCLssä ja seurajoukkueiden MM-turnauksessa kyseenalaista historiaa." - Samalla pelityylillä? Ei todellakaan. Ihan eri pelityyli käytössä. Joukkueen sisäiset ristiriidat, pakko menestyä Valioliigassa, huono arpaonni ja vastustajien epäurheilijamainen käytös johtivat putoamiseen Mestarien liigasta. Euroopan super cup ei ole moneen vuoteen kiinnostanut ketään.

      Poista
    4. Jatkoa

      "Valioliigassa ei ehkä tosiaan ole "helppoja pelejä" juuri tuon pelityylin takia. Kun palloa roiskitaan sen "englantilaisen luovuuden javiihdyttävyyden nimissä", kuten Remmel asian ilmaisee, ajokoiramaisesti päästä päähän ilman sen suurempaa pelillistä kontrollia, tulee otteluista usein tiukkoja tuloksellisesti. Kärkijoukkueet joutuvat käyttämään tämän pelityylillisen eron takia paljon enemmän fyysisiä resursseja voittaakseen." - Aivan ja juuri tämän takia Valioliiga on kovin sarja ilman mitään epäselvyyttä.

      "Tietenkin fyysinen väsymys näkyy pitkän kauden aikana, mutta kuten tuossa jo edellä todettiin, se fyysinen väsymys johtuu suurelta osin siitä valitusta pelityylistä. Bayern, Barcelona ja Real Madrid jaksavat paremmin, koska heidän pelityylissään ns. "pallo tekee työn", sitä liikutetaan kontrolloidusti tavalla, joka vaatii vähemmän ajokoiramaista päästä päähän tapahtuvaa fyysistä repimistä, jolloin pelaajat jaksavat ja palautuvat paremmin." - Onhan se tietenkin helppoa kun Espanjassa kärkijoukkue vetää 50 pisteen eron sarjakolmoseen ja Saksassa mestaruus ratkesi 10 kierroksessa.

      Anonyymi: Hyvin sanottu. Lisäksi Espanjassa perutaan kortteja selvästi useammin kuin Englannissa kärkijoukkueiden osalta. Ja juuri noin, ottelu ratkeaa alle vartissa ja loppuajan voi kävellä.

      Poista
    5. Ehkäpä muut eivät haluakaan pelata tuota "ajokoirafutista", koska mm. Bayern, Barca, Espanjan maajoukkue yms. ovat viimeisten vuosien otteillaan osoittaneet, että löytyy parempiakin pelityylejä. Tuohon listaan voi lisätä myös Dortmundin, Juventuksen yms yms...

      Tai ehkä Everton ja Arsenal pelasivat reservikokoonpanolla tai heidän pelaajansa halusivat panostaa enemmän Valioliigaan, koska molemmat joukkueet taistelevat tällä hetkellä todella kovaa ensi vuoden europaikoista? Mistä sitä tietää...Toki yllätyksiä aina tapahtuu, siitä FA Cup on hyvin tunnettu.

      Real Madrid on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa La Ligan voittoon, joten toki se varmasti lepuuttaa otteluruuhkassa joitain pelaajia silloin, kun tulossa on esim. Cupin ottelu tai UCL-peli. Tämä on ihan normaalia ja ymmärrettävää.

      Se voi olla sinun mielipiteesi, ettei ManUa kiinnostanut. Toisaalta jos minä olisin ManUn manageri, eikä minua kiinnostaisi joku tuollainen Cup, peluuttaisin lähes kokonaan vaihtomiehistöä ja antaisin esim. Rooneylle ja muille avainpelaajille täysin vapaata noista otteluista.

      Sinä olet edelleen niin hekumoissasi Chelsean voitosta, ettet pysty ymmärtämään, hahmottamaan tai myöntämään sitä, että varsinkin Benfica, Barca ja Bayern olivat pelillisesti paljon parempia. Chelsea selvisi Barcaa vastaan jatkoon vierasmaalinsa avulla(2. osaottelun 2-2 tasoitus tuli vasta viimeisillä sekunneilla, kun kaikki Barcan pelaajat olivat hyökkäämässä, siihen asti Chelsea oli menossa jatkoon vierasmaalilla). Bayernia vastaan voitto tuli vasta rankkareilla, joten sekin ottelu päättyi peliajan puitteissa tasan Bayernin ollessa hallitsevampi ja pelaavampi joukkue. Nämä ovat näkökulmia, jotka on laajalta ympäri jalkapallomaailman todettu "Chelsean viime kevään ihmeestä".

      Sama puolustussumppu Di Matteolla oli taktiikkana tänäin syksynä. Tämä nähtiin mm. Juventusta ja Corinthiansia vastaan. Tietenkin jotain muutoksia oltiin tehty, koska muutama pelaaja oli vaihtunut, mutta perusajatus oli edelleen sama. Chelsean lohko ei ollut sen vaikeampi kuin muillakaan D-lohkoa lukuunottamatta, Chelsean olisi pitänyt selvitä jatkoon yhdessä Juventuksen kanssa, jos asiat olisivat menneet ennakoidun mukaisesti. Chelsea ja osa sen pelaajista ovat niin epäurheilijamaisia itsekin, että Shakhtarin yksi maali on vain karman lakien toteutumista. En ole kuullut kenenkään jalkapallovaikuttajan puhuvan, ettei Euroopan Super Cup olisi kiinnostanut ketään viime vuosina, tämä väite on siis jälleen omia höpötyksiäsi.

      Valioliiga voi olla näennäisen "tasainen sarja" ja fyysisesti vaativa ja "kova" sarja noiden asioiden takia, mutta se ei tee siitä pelitasollisesti kovinta missään tapauksessa. Toki se voi sinun mielestäsi sitä olla, mutta se ei ole mikään absoluuttinen totuus.

      Espanjassa Barca ja Saksassa Bayern vaan omaavat niin rajun perustason, että ne pystyvät muutamia tilastotappioita ja tasapelejä lukuunottamatta viemään sillä ne rutiinipisteet kotiin. Niiden taitotaso, taktinen taso ja esitysten perustaso on niin korkea, että ne pystyvät voittamaan järjestäen pahimpia kilpailijoitaan. Näiden kilpailijoiden hyvä taso taas on tullut osoitetuksi mm. tällä kaudella europeleissä, kun tarkastellaan mm. kuinka hyvin Dortmund, Malaga, Valencia ja osin myös Schalkekin ovat pärjänneet, vaikka osalla niistä on ollut samaan aikaan todella tiukkoja ja vaikeita pelejä omissa liigoissaan. Esimerkiksi juuri nuo saksalaiset Dortmund ja Schalke pärjäsivät voittoisasti Man Cityä ja Arsenalia vastaan. Malaga vastaavasti pelasi tappioitta Milania vastaan, joka heikentymisestään huolimatta on aina yksittäisissä peleissä vaarallinen vastus.

      Poista
    6. "Ehkäpä muut eivät haluakaan pelata tuota "ajokoirafutista", koska mm. Bayern, Barca, Espanjan maajoukkue yms. ovat viimeisten vuosien otteillaan osoittaneet, että löytyy parempiakin pelityylejä. Tuohon listaan voi lisätä myös Dortmundin, Juventuksen yms yms..." - Mikäs joukkue voitti viime kaudella Mestarien liigan? Bayern ei ole pärjännyt pitkään aikaan eikä Dortmund. Espanjan joukkue pärjäsi tuomariavuilla.

      "Tai ehkä Everton ja Arsenal pelasivat reservikokoonpanolla tai heidän pelaajansa halusivat panostaa enemmän Valioliigaan, koska molemmat joukkueet taistelevat tällä hetkellä todella kovaa ensi vuoden europaikoista?" - Evertonilla oli kentällä ykkösmiehistö. Arsenalilla puolet ykkösmiehistöstä.

      "Real Madrid on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa La Ligan voittoon..." - Niin että Real Madrid menetti mahdollisuuden liigamestaruuteen peluuttamalla reservejä?

      Ferguson pisti pelaajat kentälle käskyllä "älkää pelatko tosissaan". Ihan sama kuin Walcott jossain junnukisoissa. Pelasi Walcott kun pakko oli mutta ei todellakaan täysillä.

      "Sinä olet edelleen niin hekumoissasi Chelsean voitosta, ettet pysty ymmärtämään, hahmottamaan tai myöntämään sitä, että varsinkin Benfica, Barca ja Bayern olivat pelillisesti paljon parempia." - Edelleen olet aika puusilmä kun selität pelillisestä paremmuudesta vaikka Chelsea selvitti 3 kaksiosaista ja yhden finaalin, yhteensä 7 ottelun ajan täysin altavastaaja ja silti hoiti aina homman?

      "Nämä ovat näkökulmia, jotka on laajalta ympäri jalkapallomaailman todettu "Chelsean viime kevään ihmeestä"." - Sehän on selvä että kun ottaa Barca-fanien idioottimaiset kommentit tosissaan, tuohon käsitykseen voi päätyä. Minä olin oikeassa, "jalkapallomaailma" väärässä.

      "Chelsean lohko ei ollut sen vaikeampi kuin muillakaan D-lohkoa lukuunottamatta" - Väärin. Vain yhdestä muusta lohkosta tippui jatkosta 10 pisteellä. Se oli H-lohko. Chelsealla oli siis vaikein lohko.

      "En ole kuullut kenenkään jalkapallovaikuttajan puhuvan, ettei Euroopan Super Cup olisi kiinnostanut ketään viime vuosina, tämä väite on siis jälleen omia höpötyksiäsi." - Olen todistanut tietäväni asiat paremmin kuin moni jalkapallovaikuttaja. UEFA:lta kysyttäessä se tietenkin kiinnostaa, mutta vilkaiseppa kuinka monta kertaa Mestarien liigan voittaja on tuon voittanut viime vuosina. Aloitetaan vuodesta 2004 (sanottu voittiko Mestarien liigan voittaja sen):

      Ei, kyllä, ei, kyllä, ei, kyllä, ei, kyllä, ei. Kun kuitenkin Mestarien liiga >> Eurooppa liiga, niin ei liikaa näytä kiinnostavan.

      "Valioliiga voi olla näennäisen "tasainen sarja" ja fyysisesti vaativa ja "kova" sarja noiden asioiden takia, mutta se ei tee siitä pelitasollisesti kovinta missään tapauksessa." - Sehän nimenomaan tekee. Kauttaaltaan kova taso.

      "Espanjassa Barca ja Saksassa Bayern vaan omaavat niin rajun perustason, että ne pystyvät muutamia tilastotappioita ja tasapelejä lukuunottamatta viemään sillä ne rutiinipisteet kotiin." - Johtuu siitä että sarjojen taso on niin paska eikä vastustajat viitsi yrittää täysillä koska on parempi säästää
      voimia otteluihin jotka todennäköisemmin voittaa.

      jatkuu

      Poista
    7. "Näiden kilpailijoiden hyvä taso taas on tullut osoitetuksi mm. tällä kaudella europeleissä, kun tarkastellaan mm. kuinka hyvin Dortmund, Malaga, Valencia ja osin myös Schalkekin ovat pärjänneet, vaikka osalla niistä on ollut samaan aikaan todella tiukkoja ja vaikeita pelejä omissa liigoissaan." - Tuohan osoittaa vain ja ainostaan sen että kyseiset joukkueet panostivat täysillä Mestarien liigaan.

      Sitten marraskuun alun Schalkella on saldona 2 voittoa, 3 tasapeliä ja 7 tappiota. Vain 27 pistettä jäljessä Bayernia. Malaga on jäänyt Barcelonasta 23 pistettä. Dortmund hävisi liigamestaruuden 10 kierroksessa ja eroa tylyt 15 pistettä Bayerniin. Kova taso, hah hah. Eli tämä "osalla niistä on ollut samaan aikaan todella tiukkoja ja vaikeita pelejä omissa liigoissaan." tarkoittaa että seurat ovat panostaneet Mestarien liigaan ja samalla kotimaassa menee päin helvettiä. Valencia unohtui, 20 pistettä Barcelonaa jäljessä, edellä niinkin kova joukkue kuin R Sociedad :D:D

      Poista
    8. Bayern on ollut muutaman vuoden sisään 2 kertaa UCL-finaalissa. Dortmundilla 2 peräkkäistä Bundesliigavoittoa. Ja nythän on tosiaan puhe tästä hetkestä, tähän hetkeen ei vaikuta se, kuinka nuo joukkueet pelasivat vaikkapa 5 vuotta sitten.

      Ehkäpä Evertonin ja Arsenalin pelaajat eivät silti pelanneet täysillä, vaan säästelivät ja keskittyivät jo hieman tuleviin liigapeleihin? Ehkä he eivät arvostaneet Cupia niin paljon kuin liigaa? Sinun juttujasi kun lukee, niin tällainen päätelmä voisi pitää ihan paikkaansa...

      Minusta Real Madrid ei juurikaan ole peluuttanut reservejään muulloin kuin loukkaantumisten niin pakottaessa. Jopa Mourinho on ymmärtänyt sen, että rotaatiota kannattaa harrastaa. Realilla oli alkukaudesta käytännössä koko ajan ykköskokoonpano kentällä, mutta se kärsi ne muutamat tappiot ja tasapelit ja kun samalla Barca voitti kaikki pelinsä, niin piste-ero repesi nopeasti.

      Onko sinulla jotain näyttöä tuosta Fergusonin taktiikasta tai sanomisista kenties?

      Barcelona ja Bayern olivat pelillisesti parempia, hallitsivat ja loivat moninkertaisen määrän maalipaikkoja ja tilanteita. Benfica ja Napoli loivat myös enemmän paikkoja, mutta Chelsea selviytyi, milloin vierasmaalisäännöllä, milloin rankkareilla yms. Jokainen, joka kyseiset ottelut suhteellisen objektiivisesti pystyi katsomaan, on varmasti samaa mieltä siinä, että Chelsea niissä peleissä pelillisesti vikisi ja oli ottavana osapuolena.

      En viitsi edes kommentoida puheita, jotka sisältävät hiekkalaatikkoikäisten tasoista puhetta "Barcafanien idioottimaiset kommentit...". Sinänsä kuitenkin säälittävää, että haukut kaikki muut ja heidän kommenttinsa idiooteiksi ja idioottimaisiksi, jotka ovat ristiriidassa omien mielipiteidesi kanssa ja odotat, että joku antaisi sinun sanomisillese tuollaisen käytöksen jälkeen yhtään mitään arvoa.

      Tuo pelkkä pistemäärien vertailu lohkojen kesken on väärä tapa vertailla, koska Chelsean lohkossa pelasi koko syksyn suurin pisteautomaatti FC Nordsjaelland. Oikea tapa vertailla olisi katsoa, millaisia joukkueita missäkin lohkossa pelasi.

      Ei se kiinnostuksesta kerro, kummanko Cupin hallitseva voittaja on seuraavana syksynä Super Cupin voittanut. Se kertoo siitä, kumpi joukkue Super Cupin finaalissa on paremmassa iskussa. Esim. tällä kaudella Atletico Madrid on kokonaisvaltaisesti pelannut Chelseaa paremmin koko kauden ajan, ei esim. pelkästään tuossa yhdessä ottelussa.

      Ei se siitä jalkapallotasollisesti kovatasoisinta tee, jos se on pelityylin takia fyysisesti vaativa.

      Siitä huolimatta juuri näistä liigoista tulee joukkueita, jotka europeleissä pärjäävät voittoisasti esim. juuri Valioliigajoukkueita vastaan.

      Dortmund on viime vuosina voittanut jo kaiken Saksassa, joten varmasti se panostaa täysillä eurocupeihin. Schalke ei voi olla varma ensi kauden paikastaan UCLssä, joten pelaa nyt täysillä niin kauan, kuin kisassa mukana on. Samat sanat pätevät myös Valenciaan. Malaga taas on mukana ensimmäistä kertaa, joten panostaa varmasti kaikkensa. Ymmärränkö rivien välistä oikein, että vihjaat nyt, että ne valioliigajoukkueet, joita vastaan nuo kyseiset esimerkkijoukkueet tänä syksynä pelasivat, eivät panostaisi täysillä eurocupeihin?

      Poista

    9. Saat asiat kuullostamaan jälleen kerran siltä, että jumaloimillesi valioliigajoukkueille UCL on vain välitön paha, jossa pitää olla mukana, vaikkei oikeasti edes haluttaisi. Pelaajat vaan puhuvat usein, että UCL-pytty on se suurin, minkä Euroopassa voi seurajoukkuetasolla voittaa ja joka halutaan voittaa. Schalke ei ole käytännössä edes taistellut Bundesliigamestaruudesta, lisäksi siellä on ollut loukkaantumisia ja valmentajanvaihdoskuvioita. Samat sanat pätevät myös Valenciaan. Dortmundilla oli tosiaan kynnistymisvaikeuksia Bundesliigassa, toisaalta ehkäpä Bundesliigassa pelataan niin kovatasoisesti, että UCL-lohkovoiton Real Madridin, Cityn ja Ajaxin edestä vienyt Dortmundkin kärsii pistemenetyksiä suhteellisen usein. Viime kaudellahan Dortmund marssi mestaruuteen, koska ei pelannut keväällä ollenkaan europelejä, mutta nyt kun europelit ovat edelleen käynnissä, tulee omassa liigassa vaikeita pelejä otteluruuhkan takia.

      Poista
    10. Dortmund voitti Bundesliigan koska panosti siihen. Nyt Dortmund panosti Mestarien liigaan ja kuinkas kävikään Bundesliigassa?

      Ihan mahdollista juu. Kertoo sarjan tasosta ettei edes hieman löysäilevä Valioliigan ykkösmiehistö voita edes alasarjaporukoita.

      Real Madrid ei peluuttanut reservejään kuten ei viime kaudellakaan. Miksi menestys on selvästi huonompaa tänä vuonna sarjassa?

      Ei Fergusonin sanomisia julkisuuteen kerrota, mutta näkihän sen miten asia on.

      Hah hah. Chelsea pelasi paremmin kuin vastustajansa, panosti vahvuuksiinsa ja voitti. Säälittävää selitellä Chelsean voittaneen tuurilla. Tietysti väärässä olleet sitä tekevät.

      Valitettavasti Barca-fanien kommentit ovat enimmäkseen trollausta tai muuten vaan idioottimaista. Kuten selittelyt "sääntökirjan mukaan oikea tuomio" kiistatta osoittaa.

      Vertailutapa on oikea koska heittopussin takia 10 pisteellä ei päässyt jatkoon. 10 pistettä Mestarien liigan alkulohkossa on kova suoritus, muuta on turha väittää. Ellei se riitä jatkoon, syynä on lähes varmasti heippopussi. Kuten olikin.

      Jaa Atletico Madrid paremmassa iskussa? Taisi juuri hävitä 0-2 kotonaan Eurooppa liigan pudotuspeleissä :)

      "Ei se siitä jalkapallotasollisesti kovatasoisinta tee, jos se on pelityylin takia fyysisesti vaativa." - Tekeehän se. Fysiikka on nykyjalkapallossa ratkaisevin asia.

      FC Barcelona pois lukien aika vähän. Barcelonahan pärjää tuomariavuilla, joten ei lasketa.

      "Dortmund on viime vuosina voittanut jo kaiken Saksassa, joten varmasti se panostaa täysillä eurocupeihin." - Aivan ja mites menestys Saksassa? Niinpä.

      "Schalke ei voi olla varma ensi kauden paikastaan UCLssä, joten pelaa nyt täysillä niin kauan, kuin kisassa mukana on." - Schalke kuvittelee voittavansa koko paskan? Katseleppa rahamääriä, seuraavan vuoden Mestarien liigan paikka on noin 10 kertaa arvokkaampi kuin yksi pudotuspelisarjan voitto.

      Valencia on konkurssissa ellei pääse ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

      Malaga tarvitsee rahaa ja muuten sama kuin Schalke.

      Ymmärsit oikein, koska Mestarien liigapaikan arvo on suurempi kuin mitä Mestarien liigassa menestys voi tuottaa.

      Edelleen, paikka seuraavan vuoden Mestarien liigaan on tärkein. Se menee jopa Mestarien liigan voiton edelle (sillä sen tosin saavuttaa). Edelleen varsinkin Valencialle pääsy seuraavan vuoden Mestarien liigaan on pakollinen. Muuten velkojat pistävät seuran alas. Dortmund panosti UCL:n ja samalla otti turpaan Saksan liigassa. Otteluruuhka niin, kertoo juuri siitä panostuksesta. Dortmund panostaa UCL:n, Valioliigajoukkueet Valioliigaan.

      Poista
    11. Nyt tulee Bundesliigassa enemmän pistemenetyksiä, koska euro-ottelut vievät voimia ja keskittymistä. Toisaalta Bundesliigavastustajat ovat ehkä oppineet pelaamaan Kloppin Dortmundia vastaan paremmin, syitä on varmaan useampia.

      Niin tai ehkä se kertoo siitä, että 90 % keskittymisellä pelaava Valioliigan suurseura ei voita edes alasarjajoukkuetta. Riippuu ihan siitä, kuinka asiaa katsoo ja ajattelee.

      Real Madrid on ollut sisäisessä myllerryksessä käytännössä koko meneillään olevan kauden, joka varmasti vaikuttaa myös esityksiin kentällä.

      Minä näin vain erittäin hyvin organisoidun ja taktisesti valmennetun Athletic Bilbaon, jota ennakkoon vahvemmaksi veikattu ManU ei pystynyt voittamaan, vaikka sillä oli likipitäen ykkösmiehistö kentällä.

      Chelsea pelasi tuloksellisesti paremmin, juuri hädintuskin, jotta pystyi voittamaan vierasmaaleilla ja rankkareilla. Pelitapahtumien ja tilastojen perusteella se oli alakynnessä.

      Jotenkin logiikkasi menee ristiin, koska puhuit aikaisemmin, että Chelsealla oli kova ja vaikea lohko, mutta nyt kuitenkin olemme samaa mieltä, että lohkossa oli mukana syksyn lohkovaiheen suurin heittopussi ja pisteautomaatti.

      Tarkasteleppa koko kautta, älä pelkästään edellistä ottelua. Atletico Madrid muuten voitti selvin numeroin kyseisten joukkueiden keskinäisen ottelun.

      Millä perusteella fysiikka on nykyjalkapallossa ratkaisevin asia? :D Lihaksillako ja fysiikalla se pallo sinne maaliin laitetaan? Viimeksi kun tarkistin, pallonkäsittelytaitoa se enemmänkin vaati. Rugbyssa ja amer.jalkapallossa se pallo taasen viedään massalla sinne maaliviivan toiselle puolelle. Olisin muuten ERITTÄIN UTELIAS näkemään jonkun lausunnon joltain tunnetulta jalkapalloasiantuntijalta, jossa sanotaan, että fyysisyys on nykyjalkapallossa ratkaisevin asia.

      Et ole aikaisemminkaan pystynyt puhumaan mistään Barcaa koskevasta asiasta asillisesti ja objektiivisesti, joten jätän tämän tuomariapumutuilusi huomiotta.

      Käsittelin tuossa Dortmundia jo aikaisemmin. Keskittyminen europeleihin ja vastustajien kehittyminen joukkueen pelitapaa vastaan varmasti vaikuttavat jonkun verran.

      Schalke varmasti panostaa täysillä, koska tällä hetkellä näyttää siltä, että se ei todennäköisesti ole mukana ensi kaudella. Siitä voidaan toki olla montaa mieltä, kuinka realistiset voittomahdollisuudet sillä on. Toisaalta voittihan Chelseakin UCL-pytyn, joten miksei Schalkekin voisi, jos kaikki taivaankappaleet sattuvat oikeaan asemaan...

      En ole perehtynyt Valencian tilitietoihin, joten en voi ottaa tuohon kantaa. Malaga taasen on edelleen tietojeni mukaan sheikkiomistuksessa, joten hyvä menestys eurokentillä voisi ehkä saada omistajan panostamaan enemmän rahaa seuraan.

      Joukkueiden omistajat varmasti ajattelevat osin noin, UCL-paikka tuottaa rahaa ja näkyvyyttä. Toisaalta pelaajat taas haluavat päästä mukaan UCLn saadakseen mahdollisuuden voittaa sen. Heidän palkkapussiaan pelkkä mukaan selviytyminen ei taida juuri lihottaa, päinvastoin hyvin UCLssa pärjäämällä he saattavat saada lisäbonuksia.

      Poista
    12. Dortmund pystyy panostamaan vain yhteen kilpailuun. Tällä kertaa se on UCL.

      Kumma juttu kun Espanjassa esim voittaa kyllä. Ei ihme kun Barcelonan junnutkin pärjäävät Segundasssa.

      On ollut joo mutta kuitenkin pelaavat paskasti samalla miehistöllä kuin viime kaudella.

      Näen asennevammaisen ManU:n jota ei kiinnostanut. Tällä kaudella Athleticia ei kiinnosta liigassa.

      Pelitapahtumien perusteella Chelsea pelasi loistavasti ja voitti ansaitusti.

      Chelsealla oli vaikea lohko koska siinä oli pisteautomaatti. Sen takia 10 pistettä ei riittänyt jatkoon. Eli vaikea lohko.

      Atletico Madrid voitti jossain Super cupissa joka ei Chelseaa kiinnostanut. Atletico Madrid oli muuten täysi vastaantulija Real Madridia ja Barcelonaa vastaan vaikka liigassa on vieläkin Realin edellä.

      Fysiikka on ratkaisevin. Ellei fysiikka riitä huipulle, ei siinä mitkään taidot auta. Sen takia jalkapallossa harvoin näkee huipputasolla viisikymppisiä pelaajia tyyliin NHL. Sen takia jalkapallossa hyvin harvat yli 35 vuotiaat pärjäävät huipputasolla. Pallonkäsittelytaidosta on hyötyä mutta pallo pitäisi saada maaliin. Korkealta lähtevää puskua on vaikeampi blokata kuin matalalta lähtevää laukausta. Lisäksi jos löytyisi pelaaja joka jaksaa juosta 30 kilometriä 90 minuuttiin, kelpaisi varmasti monelle huippujoukkueelle vaikka taidot olisivat puulaakitasoa. Joku Gattuso kelpaa jonkinlaisesta esimerkistä. Hirveä juoksumäärä, surkeat taidot. Kun Valkeakosken Haka putosi liigasta voitettuaan mestaruuden, syyksi kerrottiin pelaajien huono juoksukunto. Eli fysiikka ratkaisee jalkapallossa eniten ja huippufysiikalla voi pärjätä vaikka olisi surkeat taidot. Toisin päin ei onnistu.

      Barcelonaan liittyviä asioita kommentoin objektiivisesti. Ohitat koska et löydä vastaperusteluja.

      Niinpä eli Dortmund voitti Bundesliigan koska panosti vain siihen. Bayern panosti UCL:n.

      Schalken ei ole mitään järkeä vetää täysillä elleivät aio voittaa. Kannattaisi keskittyä liigaan.

      Valencia on ollut vuosia konkurssikypsä ja on sanottu että konkurssiin menee ellei pääse joka vuosi Mestarien liigaan. Ehkä tänä vuonna se nähdään pitääkö paikkaansa. Malagan sheikillä on rahapulaa.

      Seuralta loppuvat rahat = pelaajat saavat enemmän bonuksia? Ei kuulosta kovin uskottavalta. Ei koske niitä jotka lähtevät seurasta samantien mutta muita kyllä.

      Poista
    13. Dortmundin kohdalla näin voi olla, mutta väittäisin vastustajien kehittymisellä olevan myös vaikutusta asiaan.

      Niin tai ehkäpä Espanjassa otteluita ei pelata 90 % keskittymisellä, mistä sitä tietää. Ehkäpä Barcan B-joukkue vaan on niin hyvä, että pärjää.

      Näin ovat tehneet. Mourinhon kupla on puhjennut ja hän lähtee viimeistään ensi kesänä karkuun toisaalle, aivan kuten edellisistäkin työpaikoistaan.

      Athleticilla on ollut ongelmia suurimman tähtipelaajansa Fernando Llorenten kanssa ja hän on istunut käytännössä koko kauden penkillä. Tämä varmasti on vaikuttanut pienten marginaalien keskikastissa.

      Mielenkiintoinen näkökanta "vaikea lohko koska siinä oli pisteautomaatti" :D

      Atleticolla on vielä tekemistä samanlaiseen rutiiniin kuin mitä Barcalla ja Realilla on parhaimmillaan. En huomannut kyseissä ottelussa Chelsealta kiinnostuksen puutetta ennen kuin Falcao oli tehnyt taululle 0-3 lukemat.

      Fysiikka on toki tärkeä osa-alue, pelaajilta pitää löytyä kuntoa ja tarvittava määrä lihaksia, mutta pelkällä fyysisellä voimalla ja juoksukunnolla ei voiteta isoja pokaaleja. Puskeminenkin on ennenmuuta taitolaji, toki siinä koko ja fyysiset ominaisuudet edesauttavat, mutta pelkkä pituus ei tee pelaajasta huippupuskijaa. 30 kilometriä 90 minuuttia juokseva pelaaja kelpaisi ehkä ajokoirafutista pelaavalle englantilaisjoukkueelle, mutta mannereuroopassa tuskin pääsisi reserviporukkaa korkeammalle, jos pallonkäsittelytaidot olisivat heikot. Gattuso oli parhaimmillaan Italian maajoukkuetason pelaaja ja hänen syöttötaitonsa olivat ihan hyvät keskikentän pohjan pelaajalle. Italian maajoukkueen keskikentälle ei pelkällä juoksutaidolla ja fysiikalla pääse, vaan pitää osata kyllä pelatakin.

      Olemme näistä väittämistäsi Barcan tuomariavuista puhuneet moneen kertaan ja koskaan en ole mitään konkreettisia todisteita sinulta saanut. En halua käydä tätä keskustelua uudestaan, koska se ei etene millään tavalla. Lisäksi haluan nyt keskittyä tähän oikeasti käsillä olevaan aiheeseen, eli liigojen vertailuun.

      Bayern muuten panosti myös Bundesliigaan ja oli vielä mestaruustaistelussa mukana muutama kierros ennen loppua, kun se pelasi juurikin Dortmundia vastaan. Bayernin eurokiireiden takia Dortmund pääsi aavistuksen levänneempänä tuohon otteluun ja voitti käytännössä varmistaen mestaruuden.

      Schalke varmasti aikoo voittaa, mutta on ihan eri asia, mihin heidän realistiset mahdollisuutensa riittävät.

      Valencian ja Malagan tulevaisuus jää tosiaan nähtäväksi.

      Tarkoitin bonuksilla sitä, että pelaajat eivät yleensä saa palkkabonuksia pelkästään siitä, että joukkue selviytyisi mukaan UCLn, vaan vasta esim. jatkopaikasta tai mestaruudesta. Näin ollen edes ahneimmille pelaajille pelkkä UCLssa mukanaolo ei riitä, vaan pelaajat kyllä haluavat voittaa ja näin "mainetta ja mammonaa". Moni omistajakin kyllä varmasti haluaa olla UCL-mestarijoukkueen omistaja, vaikka pelkkä mukaan selviäminenkin tuo rahallista tuottoa.

      Poista
    14. väittäisin Dortmundin kapean pelaajaringin ratkaisevan.

      Barcan B-joukkue on hyvä kakkostasolle. Kertoo myös kakkostason tasosta.

      Bilbao penkitti Llorenten, varmasti se vaikuttaa mutta kertoo myös joukkueesta.

      Vaikea lohko koska pisteautomaatin takia 10 pistettä ei riitä jatkopaikkaan niin. Mikä tässä on vaikea tajuta?

      Itse näin Chelsean kiinostuksen puuteen alusta saakka.

      30 kilometriä 90 minuutissa juokseva pelaaja pystyy prässäämään niin paljon että kelpaisi mille tahansa joukkueelle. Ei siinä enää pelitaidot ratkaisisi. Jopa Real Madridiin kelpaa hyökkääväksi keskikenttäpelaajaksi Khediran tasoinen pallonkäsittelijä (noin 15 km/90 min), tuollainen mahtuisi 100% varmasti.

      Et tietenkään koska ne ovat niin selviä.

      Eli Dortmund voitti koska ei panostanut Mestarien liigaan. Eikä Bayern jaksa pelata kahta peliä viikossa.

      Niinpä, Schalke haluaa voittaa mutta järkevämpää olisi keskittyä liigaan.

      Pelaajat saavat ehkä yhden bonuksen mutta jos eivät seuraavaksi vuodeksi pääse UCL:n, jää bonukset saamatta kahteen kertaan.

      Poista
    15. Toki toki. Kaikilla joukkueilla ei ole Cityb ja Realin kaltaisia rahamahdollisuuksia, vaikka ei se rahakaan näyttäisi aina menestystä tuovan.

      Tai kertoo Barcelonan kovasta tasosta, että joukueen B-/juniorijoukkue pärjää noin hyvin.

      Bilbaon baskitausta on hyvin tiedossa ympäri jalkapallomaailman. Siellä ajatellaan asioista hieman eri tavalla.

      Jotenkin on vaan hassua ajatella, että lohko, jossa pelaa pisteautomaatti olisi vaikea :D Nordsjaelland muuten saalisti yhden(1) pisteen ja otti sen Juventukselta vieden tältä näin 2 pistettä ja oli näin tavallaan auttamassa Chelsean jatkohaaveita.

      Minä näin taktisesti hyvin sekasortoisen Chelsean, jota taktisesti hyvin organisoitua ja johdettu Atletico nöyryytti pahemman kerran.

      Riippuu puhtaasti joukkueesta! Tuollaisella pelaajalla ei hyökkäyksellisesti olisi mannereurooppalaisessa joukkueessa juuri mitään käyttöä. Paljon puolustamaan joutuvalle joukkueelle ja ajokoirafutista pelaavalle joukkueelle voisi nimellistä käyttöä olla.

      Dortmund voitti, koska se pääsi aavistuksen paremmassa fyysisessä vireessä otteluun. Bayern kyllä jaksoi pelata hyvinkin kaksi peliä viikossa, mutta tällaisissa kovien joukkueiden kärkikamppailuissa tuollaisella pienelläkin erolla voi olla yllättävän suuri vaikutus lopputuloksen kannalta.

      Makuasia. Ero UCL-paikkaan on jo suhteellisen suuri ja siinä välissä on vielä monta joukkuetta, joten panostaminen UCLn on minusta tässä kohtaa perusteltua.

      Toisaalta bonukset eivät yleensä ole normaaliin viikkopalkkaan suhteutettuna kovinkaan suuria, joten kyllä pelaajat UCLta pelaavat enemmänkin voittaakseen kuin rikastuakseen.

      Poista
    16. Ei vaan kertoo liigan paskasta tasosta kun Barcelona saa ryöstettyä lähes kaikkien muiden parhaat juniorit itselleen.

      Se huomattiin Llorenten tapauksessa.

      Lohko jossa pelaa pisteautomaatti on vaikea koska silloin kolmen joukkueen keskinäisten otteluiden merkitys kasvaa. Chelsea tippuikin jatkosta maalierolla. Juuri siksi yksi heittopussi tekee lohkon selvästi vaikeammaksi. Ilman heittopussia lohkossa ratkaisee todennäköisemmin pisteet eikä maaliero.

      Näin Chelsean joka lomaili.

      Eikö muka ole käyttöä pelaajalle joka jaksaa prässätä täysillä koko ajan? Mieti nyt millaista soopaa kirjoitat. Jokaiselle joukkueelle tuollainen kelpaisi. Jopa Barcelonalle. Ei paljoa vaikuta hyökkäyspeliin jos joku Sanchez korvataan tuollaisella.

      Eli jaksaa pelata 2 ottelua viikossa mutta pienellä erolla voi olla suuri vaikutus lopputuloksessa. Ristiriitaista.

      Mikäs siinä jos uskoo ihmeisiin.

      Nimenomaan, tuskin kovin moni pelaaja rahan takia haluaa UCL:ssa pärjätä. Pikkuseuroissa ehkä eri asia.

      Poista
    17. Tai ehkä nuo juniorit haluavat La Masiaan, koska on todettu, että sieltä on hyvät mahdollisuudet edetä uralla. Barca B:n menestys osoittaa vaan sen, kuinka hyvää juniorityötä Barcelonassa tehdään.

      Niin huomattiin. Llorenten tapauksella on varmasti ollut suuri vaikutus tämän kauden esityksiin.

      Mutta se heittopussipa auttoi juuri Chelseaa viemällä Juventukselta tasapelillä 2 pistettä, eikä Chelsea silti selvitynyt jatkoon. Lisäksi Shakhtar käytännössä lahjoitti toisessa keskinäisessä ottelussa Chelsealle voiton. Chelsean taso ei vaan riittänyt jatkoon, vaikka 2/3 vastustajasta yritti vielä avittaa.

      Väärä aika lomalle sitten. Koko Eurooppa nauroi "hallitsevan UCL-mestarin" esitykselle. Jälleen moderni jalkapallo otti voiton vanhanaikaisesta jalkapallosta.

      Ei välttämättä ole käyttöä sellaisessa joukkueessa, joka perustaa pelinsä suurimmalta osin hyökkäämiseen ja pallokontrolliin, joka vaatii paljon pallonkäsittelytaitoa. Tällaisessa pelissä tuollainen pelkkä terrierimäinen jouksukone on vaan haitaksi, koska hyökkääminen ja pelinrakentaminen pysähtyy aina, kun hän saa hyökkäystilanteessa pallon. Barcelonallakaan tuskin olisi tuollaiselle käyttöä, koska Barca karvaa yleensä kovalla prässillä pallon pois hyvin nopeasti, tai vastaavasti saa sen takaisin vastustajan nopean vastahyökkäyksen jälkeen. Kummassakaan tapauksessa joukkue ei tarvitse pelaajaa, joka osaa ja jaksaa vain juosta, mutta pallonkäsittelytaidot ovat täysin puutteelliset.

      Chelsea osoitti viime keväänä, että urheilussa voi vielä tapahtua ihmeitä. Jos Chelsea pystyi voittamaan, niin kyllä siihen Schalkekin pystyy! Melkein tekisi mieli sanoa, että HJKllakin voisi olla taivaankappaleiden ollessa oikeassa asennossa mahdollisuus UCL-voittoon.

      Näinpä. Pelaajia kyllä kiinnostaa pelata tosissaan UCLssä, jos jatkopaikkaan on realistiset mahdollisuudet.

      Nyt menen katsomaan illan elokuvaa, jatketaan huomenna jos jaksetaan.

      Poista
    18. "Tai ehkä nuo juniorit haluavat La Masiaan, koska on todettu, että sieltä on hyvät mahdollisuudet edetä uralla." - Ei kovin hyvät. Hyvin harva La Masian kasvatti pärjää muualla.

      "Barca B:n menestys osoittaa vaan sen, kuinka hyvää juniorityötä Barcelonassa tehdään." - Osoittaa vain Espanjan toisen sarjatason heikon tason.

      Ei taida kiinnostaa menestys kun ei Llorentea peluutettu.

      Miten heittopussi auttoi kun Chelsea päätyi tasapisteisiin Shaktarin kanssa? Shaktar hävisi koska pelasi huonosti.

      Harva nauroi koska kyseiset ottelut eivät kiinnosta ketään.

      Haitaksi? Pelaajan pystyy helposti "piilottamaan" hyökkäyspelin aikana esim laidalle. Ja pallonmenetyksen jälkeen prässää hulluna. Ihan varmasti olisi käyttöä. Barcelonan prässi perustuu rikkomiseen ja tuomariapuihin. Barcelonassa on nytkin pelaajia jotka vain juoksevat mutta pallonkäsittelytaidot ovat hyvin puutteelliset (Pedro ja Sanchez esim.) Kyseisten pelaajien tilalle tuplasti kovempi juoksukone kelpaisi 100% varmasti. Ihan vastaavasti voisit väittää ettei Barcelonaan kelpaisi pelaaja joka voittaa jokaisen pääpallon. Joku Pique häärää Barcelonassa monesti hyökkääjänä. Voittamassa pääpalloja? Niin. Tämäkin asia osoittaa kuinka vähän loppujen lopuksi tajuat jalkapallosta.

      Chelsea voitti koska joukkue oli kova. Schalke ei ole.

      UCL pelit voivat maksaa seuraavan vuoden UCL-paikan.

      Poista
    19. Muualla ei osata eikä pystytä pelaamaan Barcan tiki-takaa, johon La Masiassa opetetaan.

      Tai osoittaa Barcelonan juniorityön hyvyyden. Riippuu taas ihan siitä, kuinka asioita haluaa katsoa ja millaisten vihalasien lävitse.

      Menestys varmaan kiinnosti ja kiinnostaa, mutta periaatteet tietyissä asioissa ajoivat edelle.

      Nordsjaellandin tasapeli tiesi sitä, että ennen 5. pelejä Chelsea oli pisteen Juventusta edellä ja olisi voitolla varmistanut jatkopaikkansa ja tasapelillä pitänyt mahdollisuudet omissa käsissään. Di Matteo lähtikin pelaamaan Torinossa 0-0-tulosta, mutta Juventus löi sen Antonio Conten modernilla jalkapallolla maanrakoon.

      Mutuilet tässä taas täysin. Kyseinen ottelu oli kyseisen viikon suurin jalkapallollinen tapahtuma, joka varmasti kiinnosti hyvin monia.

      Laitojakin käytetään usein hyökätessä ja siellä pitää olla pallonkäsittelytaitoa, jotta voi päästä pienessä tilassa vastustajan ohitse. Pedron ja Sanchezin pallonkäsittelytaidot ovat verrattain hyvät. Pääpallojen voittaja kelpaisi varmasti toppariksi, mutta pelkkä maailman paras pääpallotaito ei silti välttämättä riittäisi, koska pitää pystyä myös pelaamaan jalalla. Pique voi kokonsa takia olla hyökkäyksessä mukana juurikin erikoistilanteissa.

      Ahaa, taas tämä termi "kova joukkue", jonka määritelmä muuttuu viikosta toiseen aina sen mukaan, kuinka se sinun omiin näkemyksiisi sopii. Naureskelen tässä hetken taas...

      Näin voivat tehdä. Tosin pelaajat harvemmin ovat mukana UCLssa vain pelaillakseen, huippuseurojen pelaajat haluavat voittaa sen, jos siihen realistinin mahdollisuus tarjoutuu, vaikka silläkin uhalla, että seuraavalla kaudella ei välttämättä mukana oltaisikaan.

      Poista
    20. Muualla ei edes yritetä pelata tiki-takan kaltaista tylsää antifutista.

      Osoittaa kuinka Barcelona onnistuu sääntöjenvastaisestikin ryöstämään muiden lupauksia.

      Periaatteet ovat siksi kummallisia.

      Chelsea ei hävinnyt jatkopaikkaa Juventukselle vaan Shaktarille.

      Viikon suurin tapahtuma, kova kiinnostus :)

      Barcelona käyttää aika vähän laitoja hyökätessään. Superprässääjä antaisi Messille lisää huiliaikaa jotta voisi kävellä keksikentällä ja siksi kelpaisi varmasti. Zlatanin hankinta viittaa siihen että superpääpelaaja kelpaisi myös Barcelonaan.

      Joo koska Chelsea oli kova.

      Pelaajat miettivät myös seuraavaa kautta varsin usein.

      Poista
    21. Tiki-takalla on voitettu lyhyen ajan sisään 3 UCL-pokaalia, 2 EM-kultaa ja 1 MM-kulta. Toki se on jokaisen oma asia, näkeekö sen pelityylin tylsänä vaiko ei.

      Viittaat tässä varmaan taas siihen "kehdonryöstöön", jonka nostit tapetille, mutta joka lopulta paljastuikin ihan eri asiaksi, mitä väitit. Ketään en ole nähnyt pakotettavan La Masiaan pelaamaan, vaan kyllä se on jokaisen juniorin itsensä päätettävissä, haluaako pelata siellä.

      Nostan silti hattua Bilbaon baskiperiaatteille.

      Hävisi se jatkopaikan Juventuksellekin, koska häviämällä Juventukselle 5. kierroksella se käytännössä hävisi myös jatkopaikan.

      Yleensä viikon kovinta jalkapallomaailman tapahtumaan seurataan hyvin laajalti ja kiinnostuneesti jopa ympäri maailman.

      Barca käyttää ehkä "aika vähän laitoja" verrattuna keskimääräiseen englantilaiseen pelitapaan, mutta kyllä sieltäkin leikataan ja tuodaan palloa sisään. Keskityksiä toki on vähemmän, koska Barcan pelitapa ei muodostu niiden ympärille. Zlatan on siinä mielessä ehkä vähän huono esimerkki, että hänhän osaa paljon paljon muutakin kuin pääpelin, kun nyt taas oli käsitykseni mukaan puhe ns. "yhden tempun ja taidon pelaajista", eli sellaisista, jotka käytännössä osaavat vain yhden asian tarpeeksi hyvin.

      Jep jep :D

      Miettivät tottakai, mutta kyllä jokainen pelaaja haluaa pelata aivan täysillä UCL-ratkaisupeleissä, jos on olemassa realistinen mahdollisuus jatkoon menemiseen ja/tai kilpailun voittamiseen.

      Poista
    22. Olet sanonut Chelsean pelanneen tylsää jalkapalloa kun Chelsea voitti Mestarien liigan. Mistä lähtien menestys vaikuttaa tylsyyteen ja toisin päin?

      Ei se ihan noinkaan mene. Ensinnäkin vanhempien vaikutusvalta on suuri ja toisekseen Barcelona on rikkonut sääntöjä rekrytoidessaan nuoria pelaajia. FIFA:a ja UEFA:a ei tietenkään kiinnosta.

      Sille voi nostaa hattua mutta vikansa siinäkin.

      Juventus ei päätynyt tasapisteisiin vaan Shaktar. Juventukselle hävisivät lohkovoiton.

      Kuten seurajoukkueiden MM-kisoja?

      Zlatan ei ollutkaan mikään superpääpelaaja mutta Zlatanin hankkiminen osoitti että hyvää pääpelaajaa sinne kärkeen kaivattiin. Jos olisi ollut superpääpelaaja, varmasti olisi voinut muusta tinkiä vielä lisää.

      Kivikova Sinipartio.

      Noinhan sitä luulisi mutta viime kaudelta esim Leverkusenin esimerkki osoittaa, ettei se noin ole.

      Poista
    23. Tjaa semmonen huomio että ei sillä yhdellä superprässääjällä tee yhtään mitään, se pelataan yhdellä syötöllä pois. Kuten juventus pelasi parilla syötöllä pois myös celticin innokkaat kaksi karvaajaa viikko sitten. Prässi on koko joukkueen tekemistä ja siinä pärjää ihan hyvin nämä 10km/90min ukotkin.
      Ja toisaalta jos laitetaan puolikin joukkueellista jotain ravaajia kentälle niin tuskin siinä enää mitään peliä saadaan aikaan kun pallo on riistetty itselle.

      Poista
    24. 10km/90 min ukot eivät jaksa prässätä täysillä kovin kauaa. Superprässääjä jaksaa ja sellainen on puolustukselle hankala tapaus vaikka taidot olisivat heikommat. Kuten Celtic näytti Barcelonalle.

      Kyse oli yhdestä ravaajasta.

      Poista
    25. niin ja kun kyse on yhdestä ravaajasta se on täysin turha.
      Celtic näytti Barcalle? vetäytyivät suosiolla omalle alueelle ja sumputtivat keskustaa, siitä oli taas prässit kaukana.

      Poista
    26. Ei menestys tylsyyteen vaikutakaan tai toisinpäin. Hienointa toki on, jos joukkue voittaa erittäin viihdyttävällä pelillä, kuten Barcelona monien jalkapallofanien mielestä tekee.

      Vanhemmat tuskin "pakottavat" lapsiaan pelaamaan, tietenkin jokainen perhe tekee omien mahdollisuuksiensa mukaan järjestelyjä, mutta en ole kyllä kuullut mistään pakottamisesta. Barcelona tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia lupaaville nuorille, mutta en ole nähnyt mitään raportteja tai todisteita "laittomista rekrytoinneista".

      Athletic Bilbao olisi varmasti pärjännyt vuosien saatossa ehkä hieman paremmin ilman noita baskitapojaan. Toisaalta baskipolitiikka on tehnyt seurasta omanlaisensa ja monien mielessä sympaattisen ja juuriaan vaalivan.

      Juventus myös vei toisen jatkopaikan Chelsean nenän edestä, joten kyllä se minusta jatkopaikankin hävisi. Shakhtar taas minusta hävisi lohkovoiton Juventukselle.

      Kyllä seurajoukkueiden MM-kisojakin aika laajasti seurataan. Siitäkään ei voi käyttää mutulausahdusta "ketään ei kiinnosta".

      Zlatanin kohdalla Barca ehkä halusi monipuolisen kärkipelaajan, joka pystyisi myös pääpeliin. Toki syyt Zlatanin hankkimiseen tietäävät vain ne, jotka hankintaa olivat tekemässä. Barcelonan pelityyli perustuu nimenomaan taitavaan pallonhallintaan ja pallonkäsittelyyn, joten en usko, että he olisivat kärkeen ottaneet pelaajaa, joka "osaa vain puskea".

      Heh heh :D

      Leverkusen pelasi verraten hyvin kotonaan, Messin 1-3 maali tuli vasta ihan loppuhetkillä ja Leverkusen onnistui tekemään 1-1 tasoituksenkin. Toki 1-3 kotitappion jälkeen Camp Noulle lähteminen oli sen verran kova paikka, ettei heillä varmaan ihan 100 % uskoa jatkopaikkaan enää ollut.

      Poista
    27. henq: Eli sinun mukaasi prässääminen on jalkapallossa turhaa. Hyvältä kuulostaa.

      Aika helposti saa Barcelonan pidettyä kurissa kun ei tarvitse edes prässätä. Sumputtaa vain keskustaa.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Kaikki ovat Barcelona-faneja. Kukaan muu ei pidä tylsää pelaamista viihdyttävänä.

      Et ole kuullut sellaisesta että vanhemmat pakottavat lapsen pelaamaan? Tervetuloa reaalimaailmaan. En sanonut laittomasti, sanoin sääntöjenvastaisesti. Lapsien rekrytointi ulkomaille jalkalloilullisista syistä on kielletty FIFA:n säännöissä. Puhdasta sattumaa että lahjakas jalkapalloilija muuttaa Barcelonaan ja menee seuran akatemiaan, eikä syynä ole jalkapalloilulliset syyt vaan jotain muuta. FIFA:a ei kiinnosta kun kyseessä on Barcelona.

      Vaihteesta samaa mieltä kanssasi.

      Juventus vei lohkovoiton, Shaktar jatkopaikan. Shaktar hävisi lohkovoiton Juventukselle, totta. Shaktar voitti jatkopaikan Chelsealta. Vastaavasti Chelsea häviis jatkopaikan Shaktarille.

      Jonkin verran seurataan mutta ei kovin suuressa määrin.

      Sellaista pelaajaa ei ole saatavissa. Siitä huolimatta halusivat diivailevan pelaajan joka osaa myös pääpelin tarvittaessa. Lisäksi Barcelonakin roiskii usein pitkää palloa ja silloin ratkaisee pääpeli, kuinkas muuten.

      Eli myönnät itsekin ettei Leverkusenia kiinnostanut Barcelonaa vastaan. Samalla menee roskiin kaikki selityksesi siitä kuinka Mestarien liigan pudotuspelit kiinnostavat "kaikkia".

      Poista
    28. Empä usko kaikkien olevan Barcafaneja. Osa pystyy pitämään heidän pelitapaansa hienona olematta faneja.

      No yleensä lapsi saa kyllä valita harrastuksensa ihan itse. Ja nythän oli puhe pakottamisesta La Masiaan, sellaisesta en ole kuullut. Barcelona on tarjonnut joillekin ulkomaalaisille junioreille mahdollisuuden tulla La Masiaan pelaamaan, mutta tietääkseni mitään "rekrytointia"(=kirjallista sopimusta, joka estäisi kyseisen juniorin siirtymisen muualle) ei olla tehty. Toisaalta pelaahan englantilaisseurojenkin akatemioissa ulkomaalaisia alaikäisiä pelaajia. Juurihan tuossa viime vuonna uutisoitiin jostain suomalaisestakin, olikohan 12 vuotias tai jotain sinnepäin, joka lähti perheensä kanssa Englantiin ja pelaa nyt muistaakseni Evertonin akatemiassa.

      Kerta se on kai ensimmäinenkin.

      Juventus vei lohkovoitolla myös jatkopaikan Chelsealta ja Nordsjaellandilta.

      Eli joitakin ihmisiä kiinnostaa kovastikin, kun seurataan :D

      Zlatan on hyökkääjänä aika monipuolinen, siksi hänet varmaan alunperin haluttiin. En kovin paljon ole Barcalta pitkän pallon roiskimista nähnyt.

      Älä viitsi muunnella toisten puheita :D Sanoin, että Leverkusenilla ei ehkä ollut aivan 100 % uskoa jatkopaikkaansa sen 1-3 kotitappion jälkeen. Missään en sanonut, ettei heitä olisi mukamas kiinnostanut kyseinen peli.

      Poista
    29. taas näitä hulluja puusilmäpäätelmiä "yhdellä miehellä prässäys on turhaa" ja MV vastaus: "Eli sinun mukaasi prässääminen on jalkapallossa turhaa."
      Se ei ole turhaa silloin kun se osataan tehdä oikein, eli joukkueena. Hyvänä esimerkkinä barcelona, pallonmenetyksen jälkeen otetaan kaverilta tila ja aika pois monella miehellä, jolloin saadaan pallo takaisin itselle. Näistä taitaa löytyä useampiakin videoita, voit etsiä youtubesta ihan itte.

      Poista
    30. Zamppa, urheilualojen Guru: En usko että kukaan muu kuin Barca-fani voi pitää filmaukseen perustuvaa peliä hienona.

      "Juurihan tuossa viime vuonna uutisoitiin jostain suomalaisestakin, olikohan 12 vuotias tai jotain sinnepäin, joka lähti perheensä kanssa Englantiin ja pelaa nyt muistaakseni Evertonin akatemiassa." - Nyt olikin kyse Euroopan ulkopuolisista rekrytoinneista jotka FIFA kieltää.

      "Juventus vei lohkovoitolla myös jatkopaikan Chelsealta ja Nordsjaellandilta." - Vei lohkovoiton, Shaktar vei jatkopaikan.

      "Zlatan on hyökkääjänä aika monipuolinen, siksi hänet varmaan alunperin haluttiin. En kovin paljon ole Barcalta pitkän pallon roiskimista nähnyt." - Katso otteluita tarkemmin.

      "Älä viitsi muunnella toisten puheita :D Sanoin, että Leverkusenilla ei ehkä ollut aivan 100 % uskoa jatkopaikkaansa sen 1-3 kotitappion jälkeen. Missään en sanonut, ettei heitä olisi mukamas kiinnostanut kyseinen peli." - Ei uskota voittoon = ei kiinnosta.

      henq: Ja siinähän ei auta jos yksi pelaaja juoksee tuplasti muihin verrattuna? Ihan taatusti auttaa.

      Barcelonan prässi perustuu rikkomiseen ja tuomariapuihin. Tuotakin löydät Youtubesta.

      Poista
    31. Kiva provo taas sinulta: "filmaukseen perustuvaa...". Kovin suuri jalkapallotietäjä et voi olla, kun et tiedä edes, mihin tiki-taka perustuu.

      Puhuit alunperin "rekkytoinneista ulkomaille". Mitään virallisia rekrytointeja(=alaikäisten sopimuksen kirjoittamisia) ei ole Euroopan ulkopuolisiltakaan kyllä Barcelonasta nähty.

      Lohkovoitolla saavuttaa myös jatkopaikan :D

      Olen katsonut hyvin tarkasti. Barca pelaa "pitkää palloa" huomattavasti vähemmän kuin suurin osa englantilaisseuroista noin esimerkkinä.

      Eivät tarkoita kylläkään samaa asiaa. Se, että joukkue ei enää 2. osan alussa omaa realistisia mahdollisuuksia jatkoon, ei tarkoita, että otteluun lähdettäisiin tahallaan häviämään täysin ilman kiinnostusta pelata.

      Poista
    32. FC Barcelonan menestys perustuu filmaamiseen, asian olen osoittanut monta kertaa.

      Messi kelpaa hyvästä esimerkistä. Sääntöjenvastainen rekrytointi, joka ei FIFA:a kiinnosta.

      Hyvin ymmärretty. Lohkovoitolla saa lohkovoiton ja jatkopaikan. Jatkopaikalla saa vain jatkopaikan.

      Barca pelaa silti pitkää palloa vaikka kieltämättä vähemmän.

      Joka tapauksessa kiinnostus ei ollut 100% joka tarkoittaa ettei kiinnosta.

      Poista
    33. Analyysiä Paskaloonan tappiosta?

      Poista
    34. Olet esittänyt omia mielipiteitäsi Barcan pelityylistä. Se ei ole mitään "osoittamista".

      Barcelona tarjosi pelipaikkaa juniorijoukkueessa ja lupasi hoitaa Messin sairauden hoidot. Mistään laittomasta rekrytoinnista/pelaajasopimuksesta en ole kylläkään kuullut.

      Näin.

      Kaikki joukkueet pelaavat joskus pitkää palloa, yleensä silloin, kun pallo pitää erittäin nopeasti saada vastustajan alueelle. Ilmojen teitä sen saa tehtyä nopeammin kuin maata pitkin.

      Edelleenkin väittäisin, että usko jatkopaikkaan/voittoon on eri asia kuin kiinnostus.

      Barcelona hävisi, koska pelasi tehottomasti, vaikka paikkojakin kyllä oli. Suurin syy tappioon oli kuitenkin tuomarivirhe, joka johti Boatengin 1-0-maaliin.

      Poista
    35. En vaan faktoja.

      FIFA kieltää alle 18 vuotiaiden rekrytoinnin toiselta mantereelta iirc. Edelleenkään laittomasta en kirjoittanut vaan FIFA:n sääntöjen vastaisesta.

      Aivan, pallon saa selvästi nopeammin korkealla pallolla vastustajan päätyyn. Siksi Barcelonakin sitä käyttää.

      Mikä tuomarivirhe? Pallo osui Barcelonan pelaajan käteen ja siitä Milanin pelaajan päähän.

      Poista
    36. Väitteesi "FC Barcelonan menestys perustuu filmaamiseen" on vain oma näkemyksesi ja mielipiteesi, ei voida puhua faktasta.

      Rekrytointihan tarkoittaa nimenomaan ns. "ammattilaissopimuksen" allekirjoittamista, eli sopimusta, jossa seura omistaa pelaajan pelioikeudet määräaikaisesti. Esim. esille ottamassasi Messin tapauksessa näin ei tapahtunut, vaan Messi tuli pelaamaan Barcan junioreihin ilman kyseisenlaista sopimusta.

      Barcelona käyttää sitä joskus, kun pallo pitää saada päästä päähän erittäin nopeasti.

      Pallo näytti kyllä osuvan myös Milan-pelaaja Zapatan käteen. Tosin kuvakulma, josta tilannetta katsoin, oli sen verran huono, että ihan 100 % varma ei voi olla. Toisaalta kaikki ympärillä olevat Barcan pelaajat alkoivat heti viestittää käsivirheestä. Oli käsi tai ei, niin todellisen tuuripompun avulla Milan siitä maalinsa sai.

      Poista
    37. Mielipiteeni jakaa monta asiantuntijaa.

      FIFA:n säännöt kieltävät alaikäisten muuton toiselle mantereelle jalkapalloilullisista syistä. Juuri sellaisesta oli Messin kohdalla kyse.

      Hidastusten perusteella osui Barcelonan pelaajan käteen ja Milan pelaajan päähän http://www.youtube.com/watch?v=2k3wfgh7I4I

      Vaikka olisikin osunut Milan pelaajan käteen, ei tuossa ollut aihetta käsivirheestä viheltää Barcelonalle vaparia.

      "Toisaalta kaikki ympärillä olevat Barcan pelaajat alkoivat heti viestittää käsivirheestä." - Barcan pelaajat viittovat aina hankalissa tilanteissa virhettä, paitsiota tai jotain muuta, että tuomari hylkäisi maalin aiheetta. Osoittaa FC Barcelonan pärjäävän vain tuomariavuilla.

      Poista
    38. Ketkäs ovat näitä asiantuntijoita? Olisiko heittää linkkejä heidän lausuntoihinsa? Jos ei ole, niin... :D

      En olekaan nähnyt tuollaista sääntöviitettä! Viitsitkö linkittää? Toisaalta Messihän saattoi muuttaa Espanjaan saadakseen hoitoa sairauteensa ja pelasi siinä sivussa harrastuksekseen jalkapalloa...Messihän oli 12 vuotias muuttaeessaan, joten tuolloin ei ollut mitään tietoa tai varmuutta siitä, tulisiko hänestä ammattijalkapalloilijaa.

      Katsoin juuri tuota samaa hidastusta pelin jälkeen. Erittäin huonolaatuinen kuva ja kuvakulma, josta ei voi 100 % varmuudella sanoa, oliko käsi. Toisaalta kuten jo alempana sanoin, en jaksa alkaa tästä asiasta vänkkäämään, vaan siirrän katseeni jo tuleviin peleihin. Tuuripompun kautta tullut maali se kuitenkin oli, osui käteen tai ei.

      Niin no :D Siinä kohtaa, kun pallo Zapatasta pomppasi, Barcan pelaajat alkoivat heti viittilöimään käsivirhettä. Maali syntyi vasta monta sekuntia myöhemmin. Tilanteessa kätensä nosti ylös refleksinomaisesti useampikin Barcapeluri, joten voisi jopa kuvitella, että pallo olisi osunut käteen.

      Poista
    39. Esimerkiksi Messinvihaaja.

      http://www.fifa.com/mm/document/affederation/administration/01/27/64/30/regulationsstatusandtransfer2010_e.pdf

      1. International transfers of players are only permitted if the player is over the age of 18.
      2. The following three exceptions to this rule apply:
      a) The player’s parents move to the country in which the new club is located for reasons not linked to football.<<<<<<-----
      b) The transfer takes place within the territory of the European Union(EU) or European Economic Area (EEA) and the player is aged between 16 and 18.

      Tuuripomppu mutta ei käsivirhe.

      Barcapelaajat nostivat kätensä ilmaan koska halusivat tuomarin viheltävän pelin poikki virheellisesti. Osoittaa jälleen kerran FC Barcelonan pelaajien olevan epäurheilijamaisuuden esikuvia. Barcelonan pelaajien filmauksista Mestarien liigassa saa melkoisen kokoelman.

      Poista
    40. Sinua ei kukaan laske asiantuntijaksi :D Eli siis ei ollut linkittää kenenkään oikean jalkapalloasiantuntijan väitteitä, hyvä että tuli selväksi.

      Messin tapauksessa ei siis rikottu mitään säännöksiä, koska hänhän muutti perheensä kanssa Espanjaan saadakseen hoitoa sairauteensa ja pelasi sivussa juniorifutista.

      Oli kumpi oli.

      Tai vaihtoehtoisesti saattoivat nostaa kätensä ilmaistakseen, että tilanteessa pallo osui vastustajan käteen. Jos alan miettimään jalkapalloilijoita, joista tuluu mieleen epäurheilijamaisuus, niin ensimmäisenä tulee mieleen John Terry. Hänen toilailuistaan sitä vasta hilpeän kokoelman saisikin.

      Poista
    41. Niin ja tuo sääntölinkkisi näyttäisi olevan vuodelta 2010, jos oikein ymmärsin. Olivatko säännöt samat silloin vuosituhannen vaihteessa, kun Messi muutti Espanjaan?

      Poista
  2. Messinvihaajalle kaikki on aina niin mustavalkoista. Joko ei kiinnosta tai kiinnostaa. On täysin naurettavaa lähteä selittämään tappioita pelkällä kiinnostuksen puutteella. Voihan olla, että ihan kaikilla pelaajilla ei motivaatio ollut täysin tapissa, ja bilbaolla taas oli, mutta ei sinne häviämään menty. Fanit arvostavat aina euro-cup pelejä, oli sitten vaikka eurooppaliigasta kyse. Sen lisäksi pelaajat edustavat eurokentillä myös omaa liigaansa ja etenkin brittipelaajille kyse on varmasti myös kunniasta.

    Chelsea menestyi tiukalla puollustamisella. En aliarvioi heidän joukkueensa taistelua ollenkaan, mutta haastamalla bayernin tai barcelonan aktiivisella pelaamisella menestystä ei ikinä olisi tullut. Manun ongelma Bilbaota vastaan oli siinä, että Bilbao oli joukkue mitä vastaan Manun odotettiin vievän peliä. Olisihan manu voinut pistää Chelsea tyyppisen puollustusmuurin heitä vastaan, mutta tavallaan ennakko-odotuksien takia sitä ei voida tehdä. Niinpä Manu sai kokea miten hankala Espanjalaisia joukkueita vastaan on lähteä toden teolla pelaamaan. Nyt taas esim. Real Madridia vastaan, ei ole mikään häpeä antaa heidän viedä peliä ja lähteä pelaamaan tiukan puollustuksen kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...jatkoa

      Yhden asian haluasin tuoda tässä esiin. Jos nyt unohdetaan Chelseat ja Cityt joita itse en edes pidä Englantilaisina joukkueina. Yksi syy mikä Englantilaisten heikolle tekniselle taitotasolla ollaan monesti tuotu esiin on se, että Englannissa heti junioreista lähtien pelataan isolla kentällä. On päivän selvää, että se ei kehitä nuorten pelaajien teknistä taitotasoa. Ja tottakai kun pelaajien tekninen taitotaso ei riitä, on mahdotonta lähteä pelaamaan Espanjaistyyppistä pallonhallinta peliä. Taktiikat luodaan pelaajien taitotason mukaan.

      Kuitenkin mielestäni on vähän hölmöä lähteä kritisoimaan valioliigajoukkueita siitä, että englantilainen pelitapa on mitä on, kun monet niistä joukkueista ei ole englantilaisia nähnytkään.

      Poista
    2. ja vielä jatkoa...

      Jos jotain syytä pitää etsiä "englantilaisten" joukkueiden "heikolle" menestykselle. Se löytyy Cityn eurooppasekoiluista. Cityhän on joukkue jonkä pelissä ei ole yhtään mitään englantilaista maalivahdin lisäksi. Ja heidän palkkabudjettinsakin nousi maailman suurimmaksi vasta vähän aikaa sitten. Onko sitten kuitenkaan joukkue millä ei ole mitään identiteettiä ja jonka kaikki pelaajat ovat lojaaleja ainoastaan rahalle, sittenkään tarpeeksi motivoitunut europeleihin?

      Poista
    3. Erittäin hyviä pointteja! Tietenkin ManUn pelaajilla varmasti osalla oli takaraivossa sellainen ajatus, ettei Eurooppaliiga ole niin kiehtova ja tärkeä kuin UCL, mutta ei sinne kukaan tosiaankaan millään "ei kiinnosta, hälläväliä"-asenteella lähtenyt. Ennakko-odotukset tosiaan olivat, että ManUn pitäisi hallita peliä Bilbaota vastaan ja se lähtikin pelaamaan niin, mutta Bilbao taas pelasi omaa peliään ihan eri tavalla kuin mitä Valioliigassa vastustajat pelaavat ManUa vastaan tämän hallitessa peliä. ManU ei ollut varmaan varautunut tähän eikä pystynyt mukautumaan tarpeeksi nopeasti.

      Englannissa tosiaan halutaan junioreista alkaen painottaa sitä "lädiasennetta" ja futiksen fyysisempää puolta, kun etelämpänä taas pelataan niitä pienpelejä ja rohkaistaan kikkoihin ja ns. soveltavampaan ja yllättävämpään pelaamiseen. Se näkyy nyt sitten, kun verrataan englantilaisia ja sellaisessa pelikulttuurissa pidempään pelanneita vaikkapa saksalaisiin, italialaisiin ja espanjalaisiin, jotka ovat yksilöinä monesti taitavampia ja luovempia kuin englantilaiset.

      Valioliigassa on tosiaan hyvin paljon ulkomaalaisia nykyään, mutta pelityyli on fanikunnasta ja taustoista johtuen edelleen hyvin suurelta osin sitä Remmelin "ajokoirafutista". Toki suurseurat ovat yrittäneet modernisoida sitä, ManU, City ja Arsenal etunenässä, välillä onnistuenkin, mutta ei se englantilaisen futiksen kokonaiskuvaa silti muuta miksikään.

      Olet varmasti osin oikeassa tuossa Citynkin kohdalla. Joukkueeseen on ostettu isolla rahalla isoimmat nimet, jotka on irti aikaisemmista joukkueistaan saatu ja tulos näkyy: Valioliigassa tämä materiaali riittää kärkitaisteluun, mutta Euroopassa tulee ongelmia, koska vastaan tulee modernia jalkapalloa pelaavia joukkueita, joiden taktinen osaaminen ja soveltaminen on paljon edellä Valioliigan keskitason seuroja.

      Poista
    4. Niin tuosta Citystä vielä. Kukaanhan ei voi sitä kieltää, etteikö joukkue olisi täynnä maailman parhaita pelaajia (aguero, silva, dzeko). Ehkä tuo motivaatio oli väärä sanavalinta. Sydän olisi parempi sanavalinta. Pelaavatko he kaikki kuitenkaan 100% joukkueelleen?

      Poista
    5. Anonyymi: Noinhan se menee. Haetaan voittoa täysillä tai ei ollenkaan. Ei ole järkevää hakea voittoa vähän sinne päin ja samalla haaskata voimia.

      Juuri mainitsemasi asian takia laitettiin "ykkösmiehistö" kentälle. Se ei tarkoita että pelattaisiin tosissaan.

      "En aliarvioi heidän joukkueensa taistelua ollenkaan, mutta haastamalla bayernin tai barcelonan aktiivisella pelaamisella menestystä ei ikinä olisi tullut." - Väärin voitettu? Mitä väliä sillä miten Chelsea voitti kun voitti? Onko aktiivinen peli ainoa oikea tapa pelata jalkapalloa?

      "Olisihan manu voinut pistää Chelsea tyyppisen puollustusmuurin heitä vastaan, mutta tavallaan ennakko-odotuksien takia sitä ei voida tehdä." - Eli toisin sanoen ManU:a ei kiinnostanut voitto. Kiitos.

      Valioliigassa on KiviKova taso ja siksi vähän Englantilaisia. Luonnollista.

      Cityhän on malliesimerkki isolla rahalla kasatusta joukkueesta jonne tuli myös vain rahasta pelaavia "palkkasotureita" tyyliin Adebayor.

      Zamppa, urheilualojen Guru: ManU panosti Valioliigaan eikä sekään lopulta auttanut kun City tuli ja vei.

      "Se näkyy nyt sitten, kun verrataan englantilaisia ja sellaisessa pelikulttuurissa pidempään pelanneita vaikkapa saksalaisiin, italialaisiin ja espanjalaisiin, jotka ovat yksilöinä monesti taitavampia ja luovempia kuin englantilaiset." - Totta kai se näkyy, mutta millä perusteella Englantilaiset ovat Huonompia tuon takia?

      "Valioliigassa tämä materiaali riittää kärkitaisteluun, mutta Euroopassa tulee ongelmia, koska vastaan tulee modernia jalkapalloa pelaavia joukkueita, joiden taktinen osaaminen ja soveltaminen on paljon edellä Valioliigan keskitason seuroja." - Myös asenteissa on eroja. Moni pelaaja tuli Cityyn vain rahan takia eikä minkään muun. Muuttuu tulevaisuudessa tietysti. Tuo oli ainoa tapa rakentaa kova joukkue tyhjästä.

      Poista
    6. Varmasti panosti, onhan liigamestaruus aina liigamestaruus. Olisivat he toki varmasti halunneet Euroliigankin mestaruuden voittaa, mutta eivät pystyneet siihen, koska Bilbaon moderni jalkapallotaktiikka päihitti heidät.

      En sanoisi heidän olevan huonompia noin ykskantaan. Heidän yksilötaidolliset taitonsa saattavat olla vähemmän kehittyneitä etelä-eurooppalaisiin verrattuna, mutta vastaavasti heidän fyysiseen voimaan perustuvat taitonsa taas kehittyneempiä. Nyt vaan on viime vuosina ollut niin, että yksilötaidolla ja kehittyneellä pelitaktiikalla on voitettu pokaaleja, fyysisellä pelillä ei niinkään.

      Varmasti osa pelaajista ajattelee enemmän lompakkoaan, koska ihmisiä ne pelaajatkin ovat ja osa ihmisistä on ahneempia kuin jotkut toiset. Toisaalta Cityn ongelmana voi myös olla se, että median ja fanien paineen takia Mancinin täytyy välillä peluuttaa siitä englantilaisten ihannoimaa ja heistä viihdyttävää "ajokoirafutista", mutta sitten se siirtyminen siihen modernimpaan pelitapaan europelejä varten ei sujukaan ihan ongelmitta.

      Poista
    7. Tokihan seurat HALUAVAT voittaa myös jonkun liiga cupin. Mutta sitten kun laitetaan vastakkain esim Mestarien liigan paikka seuraavaksi vuodeksi ja liiga cup, ei kaukaa mietitä kumpaan panostetaan.

      Fysiikalla ei ole voitettu pokaaleja tuomariapujen takia. Valioliigan 10 vuotta vanha tuomarilinja europeleihin niin Valioliigasta on 100-varmasti 4 joukkuetta Mestarien liigan välierissä (eikä edes ole, mutta vertauskuvallisesti kyllä).

      Muuten vaan Mancinilla on hyvin vähän pelaajia jotka tuohon ajokoirafutikseen sopivat.

      Poista
    8. Niin nythän puhuttiin liigasta ja Eurooppaliigasta. Eurooppaliiga on kuitenkin mantereenlaajuinen kilpailu, joten varmasti sen voittoa tavoitellaan, jos jatkopeleissä mukana ollaan. ManUlla on myös sen verran laaja pelaajarinki, että kahden ottelun pelaaminen samalla viikolla ei pitäisi olla kauhean iso ongelma.

      Ihan hauskaa unelmointia, ei siinä mitään :D

      Eihän Mancinilla tosiaan "ajokoirafutikseen" sopivia pelaajia kauheasti olekaan, mutta sitä pitäisi silti peluuttaa, koska "suuri englantilainen jalkapallofanikansa näkee sen olevan luovaa ja viihdyttävää peliä".

      Poista
    9. Eurooppa liiga on hyvin huonosti arvostettu varsinkin Italiassa. Eikä ihmekään, koska palkintorahat ovat pienet. Kaksi ottelua samalla viikolla on ongelma jos toinen on Valioliiga.

      Mancini ei peluuta ajokoirafutista. Silvaa arvostetaan vaikka sitä ajokoirafutista ei osaa.

      Poista
    10. Italialla on tällä hetkellä vain 2 suoraa ja 1 karsintapaikka UCLn, joten moni joukkue siellä taitaa haluta keskittyä enemmän niiden tavoitteluun. Näin asian voisi kuvitella. Ehkä Valioliigan suurseuroilla ei sitten ole tarpeeksi kovia rotaatiopelaajia, jotta he voisivat voittaa euro-otteluviikoilla niitä keskikastin Sunderlandeja, West Hameja ja muita, vaikka eurokiireiden takia muutama avainpelaaja olisikin lepovuorossa.

      Mancinin pitäisi peluuttaa ajokoirafutista, jos englantilaista mediaa ja faneja olisi uskominen.

      Poista
    11. Eikö Italian ennemmin kannattaisi keskittyä paikkojen määrän lisäämiseen? Näin voisi kuvitella.

      Rotaatiopelaajat eivät riitä KiviKovassa Valioliigassa.

      Eli Cityn pitäisi myydä Silva?

      Poista
    12. Kannattaisi kyllä, mutta jokaisen joukkueen ensisijainen tavoite on tietenkin UCL-paikan saavuttaminen, mikäli se on realistinen tavoite. UCL on Euroopan suurin seurajoukkuekilpailu, johon kaikki haluavat mukaan ja jonka jokainen mukanaolija haluaa voittaa.

      Valioliigan suurseurojen pitäisi siis hankkia/kasvattaa parempia pelaajia, jotta ne voisivat samaan aikaan pärjätä myös Euroopassa.

      Ei pitäisi. Toin vain esille sen hullunkurisen englantilaisen näkökannan, millaista peliä he siellä pitävät luovana, mielenkiintoisena ja viihdyttävänä.

      Poista
    13. Onhan valioliigassa paljon eri tyyppisiä joukkueita. Swansea (Swanselonaksikin sanottu). Abramovic tunnetaan Barcelona fanina ja pelaajahankinnat ovat tällä kaudella antaneet viitteitä siitä, että sen tyyppistä peliä Chelseassa haluttaisiin pelata. Ja näin näppituntumalta Englannissa on enemmän ulkomaalaisvalmentajia mitä englantilaisia. Että kyllä se peli sielläkin kehittyy, tosin ehkä vähän jäljessä muuta maailmaa.

      "Anonyymi: Noinhan se menee. Haetaan voittoa täysillä tai ei ollenkaan. Ei ole järkevää hakea voittoa vähän sinne päin ja samalla haaskata voimia.

      Juuri mainitsemasi asian takia laitettiin "ykkösmiehistö" kentälle. Se ei tarkoita että pelattaisiin tosissaan."

      Siis kuvittelet ihan tosissasi, että Manu halusi hävitä? Voi elämä sentään. Ei ne asiat ei ole noin mustavalkoisia. Mitään sellaista käskyä ei varmasti ole tullut, missä on sanottu, että ottakaa rennosti, lopputuloksella ei mitään merkitystä. Mutta se millä tasolla pelaajien oma motivaatio on ollut, sitä on mahdotonta tietää. Ei varmasti yhtä korkealla mitä Bilbaolla, mutta jo pelkästään fanien takia sitä peliä ollaan lähdetty voittamaan.

      "En aliarvioi heidän joukkueensa taistelua ollenkaan, mutta haastamalla bayernin tai barcelonan aktiivisella pelaamisella menestystä ei ikinä olisi tullut." - Väärin voitettu? Mitä väliä sillä miten Chelsea voitti kun voitti? Onko aktiivinen peli ainoa oikea tapa pelata jalkapalloa?"

      Ei väärin voitettu. Ainoastaan ainoa tapa voittaa sillä pelaajamateriaalilla. Chelsean voittoa viime keväänä voi verrata hyvin Kreikan voittoon 2004.

      ""Olisihan manu voinut pistää Chelsea tyyppisen puollustusmuurin heitä vastaan, mutta tavallaan ennakko-odotuksien takia sitä ei voida tehdä." - Eli toisin sanoen ManU:a ei kiinnostanut voitto. Kiitos."

      Eihän se sitä tarkoita.

      "Valioliigassa on KiviKova taso ja siksi vähän Englantilaisia. Luonnollista."

      Hehe mielenkiintoisesti käännetty asia nurinpäin.

      Swansea muuten juuri huilauttaa Michua liigacup fiinaalia varten. Ottavatkin näköjään pahasti kuokkaan Liverpoolilta.

      Poista
    14. Haluaa hävitä ja panostaa täysillä voittoon on kaksi eri asiaa. "Ottakaa mahdollisimman helpolla voitto", ts ottakaa voitto jos sen helpolla saatte. Mutta älkää vaan ottako mitään riskejä loukkaantumisista jne jos tappiolle joudutaan.

      "Ei väärin voitettu. Ainoastaan ainoa tapa voittaa sillä pelaajamateriaalilla. Chelsean voittoa viime keväänä voi verrata hyvin Kreikan voittoon 2004." - Eikä voi kun katselee maalimääriä.

      "Eihän se sitä tarkoita." - Aika pitkälle tarkoittaa. ManU olisi voittanut jos olisi halunnut tuon mukaan.

      Nähtävästi Swanseaa ei kiinnosta yksittäinen liigaottelu kun paras mahdollisuus Euroopan kentille on juurikin liigacup. Tuossa näkee kiinnostuksen merkityksen.

      Poista
    15. Kreikan peli sentään perustui taktiseen osaamiseen ja kurinalaiseen peliin. Chelsean pelaajat vaan laitettiin seisoskelemaan sinne rankkualueen eteen ja eivät osanneet puolustaa. Sen takia päästivät maalejakin. Kreikka ei päästänyt kuin alkulohkossa.

      Poista
    16. Chelsean peli perustui koko joukkueen kollektiiviseen taktiikan noudattamiseen. Taktisena suorituksena huipputasoa. Kreikka voitti koska muita, varsinkaan Ranskaa, ei kiinnostanut. Eikä Portugaliakaan kun katsoi miten helposti Kreikka maalinsa teki.

      Poista
    17. Kyllä uskon, että Ranskaa kiinnosti voittaa 2002 MM-kisojen mahalaskun jälkeen :D Sekä en usko, että Portugalia ei olisi kiinnostanut voittaa EM-finaalia kotiyleisön edessä :D

      Poista
    18. Niinhän sitä luulisi mutta kun katsoi esityksiä kentällä, on vaikea olla tuota mieltä.

      Poista
  3. Hyvää tekstiä zamppa. Tuohon yhteen Messinvihaajan hörhöilyyn täytyy tarttua. Eli siihen että bayern, real ja barca eivät väsy helppojen pelien takia. Tuo on täyttä roskaa.

    Eli syy miksi esim. Nämä joukkueet eivät väsy on sarjojen pelityyli. Englannissa peli on kivikautista pääsystä päätyyn juoksemista. Muissa isoissa sarjoissa peli on enemmän ohjailtua ja taidokkaampaa. Ja sitten se pää pointti on se että kaikilla näillä joukkueilla on "pelillinen kapteeni" keskikentän pohjalla. Ns. pelin ohjaaja. Schweinsteiger, Xabi Alonso ja Xavi ovat tällaisia. Tai mahdollisesti Busquets. Nämä pelaajat ohjaavat peliä ja pitävät järjstystä hyökkäyksen ja puolustuksen välillä. Näin kaikkien ei tarvitse pelata aivan päättömästi. Gundogan dortmundissa on sama. Heti kun hän ei ole kentällä dortmund on vaikeuksissa ja peli sekavaa. 90% tappioista ja tasureista on tullut kun hän ei ole pelannut. Eli kyse englannin kivikautisesta taktisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah: Miten Messi ja Ronaldo jaksavat pelata jokaisen ottelun? Fyysisesti niin ylivoimaisia Espanjan liigaan vai?

      Tuossahan juuri selität että Saksassa ja Espanjassa pelaajat eivät väsy koska peli on helpompaa. Olet siis asiasta kanssani samaa mieltä mutta yrität vääntää sitä toiseksi.

      Poista
    2. Ei vaan liigojen pelillinen älykkyys takaa sen ettei tarvitse ravata kuin jotkut rakit päästä päätyyn ja väsyttää itsensä kuten englannissa tehdään.

      Poista
    3. Eli Englannissa pelataan selvästi fyysisempää peliä ja siksi siellä väsytään enemmän?

      Poista
    4. Näin on. Ei se tee liigasta huononpaa tai parempaa. Se vaan eroaa muista liigoista huomattavasti.

      Poista
    5. Kovemman fyysisesti, ei pelillisesti.

      Poista
    6. Ja samalla väsyttävämmän joka oli pääpointti.

      Poista
    7. Juuri niin, kovemman fyysisesti. Tasoa se ei nosta

      Poista
    8. Koska fysiikka on tärkein asia nykyjalkapallossa, se samalla nostaa tasoa.

      Poista
    9. Fysiikka on tärkeä asia ja tekniikka on tärkeä asia, mutta ne eivät ole tärkeimpiä asioita. Se mikä erottaa hyvän ja huippupelaajan löytyy pään sisältä.

      Muurinen sanoi hyvin Bilbao-ottelun jälkeen, että he olivat varautuneet siihen, että Bilbao on teknisesti ja taktisesti taitava. Mutta he eivät olleet varautuneet siihen, että Bilbaon pelaajat voittivat lähes kaikki kaksinkamppailut ja jopa pääpelitilanteet. Kyse oli siis tämän kauden Bilbaosta, joka on ollut yksi Espanjan liigan heikoimmista joukkueista.

      Että vaikka Espanjalaiset tunnetaan loistavasta tekniikasta ja peliälystä, kyllä siellä fysiikkakin on kunnossa. En tuonut tuota esiin sillä, että HJK olisi mikään mittari kenellekään, mutta antaa kuitenkin vähän perspektiiviä mukamas heiveiröisiin espanjalaisiin.

      Poista
    10. Fysiikka ensisijaisesti ratkaisee, tarvitseeko pään sisältöä edes verrata. Ei auta vaikka pään sisältä löytyisi mitä ellei fysiikka riitä. Fysiikan riittäessä, voidaan verrata muita ominaisuuksia.

      Enimmäkseen Veikkausliigassa höntsäävän HJK:n kovuus ei kovin hyvin kelpaa vertailukohdaksi. Ei kyse ollut ehkä voimasta vaan pelikovuudesta joka Bilbaolla oli täysin eri tasolla. Heiveröisetkin pelaajat voivat vaikuttaa vahvoilta jos pelaavat tosissaan.

      Poista
  4. Jalkapallohan on tulosurheilu, siitä on turha alkaa väittelemään.

    Vaikka kuinka yritin tammikuussa bloggeria tähän vastaamaan, en onnistunut.

    Mitenköhän nyt käy?

    "Chelsea, vanhatavan taktiikan edustaja, on hävinnyt Barcelonalle, modernin pallottelun kärjistymälle, ottelun viimeksi helmikuussa 2006.
    Sen jälkeen kyseisten joukkuiden otteluissa Chelsea on voittanut kahdesti ja peräti viidesti joukkueet ovat olleet tasavertaisia."

    Sarjapisteinä Chelsea 11, Barcelona 5.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut katsovat ja seuraavat jalkapalloa myöskin sen viihdyttävyyden ja hienojen suoritusten takia. Voitto on tietenkin aina tavoitteena. Toinen asia on myös se, tuleeko voitto ansaitusti pelitapahtumien perusteella. Esimerkkitapaus voisi olla vaikka tämä: joukkue X vastaan joukkue Y, X voittaa laukaukset 20-4, pallonhallinnan 70 % - 30 %, kulmapotkut 12-3 yms., mutta peli päättyy joukkue Y:n voittoon 2-1. Moni kysyy ja pohtii, voittiko Y ansaitusti, kun katsotaan maalipaikkoja ja muita pelistä kertovia tilastoja sekä itse pelitapahtumia. Urheilu on siitä jännä taiteen ala, että parempi ja voiton ansaitseva henkilö/joukkue ei aina voita.

      Ihan kiva historiakatsaus, joka tosin ei liity aiheeseen millään tavalla. Lisäksi se on vielä vajavainen, koska jos joukkueiden keskinäistä historiaa aletaan tarkastelemaan, niin tarkastellaan sitten ihan koko historiaa. Linkin takaa (http://www.worldfootball.net/teams/chelsea-fc/fc-barcelona/11/) löytyy koko historia, joka osoittaa, että joukkueet ovat kohdanneet 15 kertaa tuloksin 5-5-5 Barcelonan johtaessa maalieroin 25-20. Toisaalta Barcelonalla on Euroopan Cupin/UCLn voittoja 4 kappaletta ja seurajoukkueiden MM-titteleitäkin muistaakseni useampia. Chelsealla on 1 UCL-voitto ja 0 MM-titteliä. Mutta kuten sanottua, tämä historiakatsaus ei liity millään tavalla siihen, mistä nyt on ollut puhe.

      Poista
    2. Tämä ei ollut mikään Chelsea vs. Barcelona väittely. Mitenhän mahtaisi olla Barcelona vs. Eglantilaiset samanlainen pistepäivitys? Jalkapallossa käytetään usein sellaista golfista lainattua termiä kuin Bogey joukkue. Noh Chelsea on ollut barcelonalle se bogey joukkue. Vastaavia ja paljon pahempia tilastoja löytyy jalkapallosta vaikka kuinka paljon. Esim kuinkahan monta kertaa peräkkäin Englanti ei ollut onnistunut voittamaan Ruotsia ennen viime kesää? Joku tilastonikkari voisi kertoa, kun en enää muista. Onko siis Ruotsi ihan ylivoimaisesti parempi jalkapallomaa kuin Englanti?

      Ei eurooppalainen jalkapallo tuloksellisestikaan ole mitään pelkkää riemujuhlaa Chelsealle ollut. Barcelona taas viime vuosien menestynein jalkapallojoukkue maailmassa. Turha siihen on mitään keskinäisiä otteluita tuoda mukaan. Kun ne keskenäiset ottelut ovat Chelseata lukuunottamatta varmasti lähes poikkeuksetta Barcelonan eduksi. MM. manhcester unitedia tai arsenalia vastaan. Cityä vastaan Barcelona ei ole edes päässyt pelaamaan kun ne raukat eivät pääse edes alkulohkosta pidemmälle.

      Jalkapallo on tulosurheilua. Niinpä voidaankin kiistattomasti sanoa, että espanja maajoukkueena ja Barcelona seurajoukkueena ovat maailman parhaat joukkueet.

      Poista
    3. "Jalkapallo on tulosurheilua. Niinpä voidaankin kiistattomasti sanoa, että espanja maajoukkueena ja Barcelona seurajoukkueena ovat maailman parhaat joukkueet." - Ei voida sanoa koska molemmat ovat saaneet menestyksensä selkeiden tuomariapujen avulla.

      Poista
    4. Joista kaikki esimerkkisi viimeisen kahden ajalta olemme onnistuneet kumoamaan käyttäen apuna nykyistä tekniikkaa, sääntöjen tuntemusta ja casebookkeja. Sinulle on jäänyt käteen vain lasien sumentamat mutusi.

      Poista
    5. En ole nähnyt yhtäkään kumoamista, koska sellaista ei pysty tekniikan, sääntöjen tai casebookien avulla tekemään.

      Poista
    6. Konkreettinen esimerkki: Ramos vs mandzukic

      Huusit tuomarivirhettä. Me teimme laskelmat, ja muokkasimme videovirtaa saadaksemme esille totuuden.

      Kysymys: kumman liikkeestä aiheutui kontakti. Vastaus Mandzukicin. Ramos liukui puhtaasti palloon, jonka jälkeen häntä potkaistiin jalkaan. Täysin yksiselitteistä, (1 kuva/0,1s) looppi osoitti sen vastaansanomattomasti.

      Sääntökohta vaarallinen peli: ei täyty, koska ilman Mandzukicin liikettä mitään kontaktia ei olisi tullut, ja koska Mandzukicin liike tuli myöhemmin, voidaan sääntökohdan mukaan tulkita, että Mandzukic teki virheen.

      Mv:n puolustus 1: Ramos liukui tilanteeseen myöhässä on valheellinen, koska 0,07 sekunnin tarkkuudella Ramos osuu palloon ja vain palloon. Eli potkuliike on myöhässä.

      Mv:n puolustus 2: Ramosille tuomittava rike vaarallisesta pelistä on valheellinen, koska oikea-aikainen liuku tilanteeseen tapahtuu kulmasta, jossa edessä ei ole jalkoja. Osuma tapahtuu vain ja ainoastaan siksi, koska Mandzukicin potkuliike kohdistuu hetkeä aiemmin pallon oikeaoppisesti putsanneen Ramosin jalkaan.

      Konkluusio: Jotta tilanne olisi tuomittava puolustajan kannnalta tulee jomman kumman seuraavista sääntökohdista täyttyä:

      1: Pelaaminen vaarallisella tavalla:

      "Vaaralliseksi pelitavaksi määritellään kaikki
      ne teot, jotka yritettäessä pelata palloa
      aiheuttavat loukkaantumisvaaran jollekin
      (mukaan lukien pelaaja itse). Vaarallinen
      pelitapa uhkaa lähellä olevaa vastapelaajaa
      ja estää tätä pelaamasta palloa loukkaantumisen
      pelossa."

      "Pelaaja, joka palloa tavoitellessaan syöksyy
      kohtuutonta voimaa käyttäen edestä,
      sivulta tai takaa suoraan kohti vastapelaajaa
      jalka tai molemmat jalat eteen ojennettuina
      vastustajan turvallisuuden vaarantaen,
      syyllistyy raakaan peliin."

      Sääntökohta ei täyty, koska täydellisesti ajoitettuna Ramosin teko ei aiheuttanut vaaratilannetta. Vaaratilanteen aiheutti Mandzukic, jonka potkuliike kohdistui Ramosin jalkaan. Vektorianalyysi fysikaalisista liikkeistä paljastaa tämän yksiselitteisesti.

      2. Pelaajan estäminen

      Liike kohdistui palloon, joten tämä kohta on helposti perusteltu.

      Jäljelle ei siis jää mitään, josta tuomaria syyttää.

      Lähteet: http://www.palloliitto.fi/sites/default/files/liitteet/Piiri-Pohjois-Suomi/jalkapallosaannot.pdf

      Youtubessa julkaistu timeloop, joka tosin on huonompi kuin omamme:

      http://www.youtube.com/watch?v=QwkVHd0PVyA



      Poista
    7. "Pelaaja, joka palloa tavoitellessaan syöksyy
      kohtuutonta voimaa käyttäen edestä,
      sivulta tai takaa suoraan kohti vastapelaajaa
      jalka tai molemmat jalat eteen ojennettuina
      vastustajan turvallisuuden vaarantaen,
      syyllistyy raakaan peliin."

      Ja seuraavaksi selität:

      "Sääntökohta ei täyty, koska täydellisesti ajoitettuna Ramosin teko ei aiheuttanut vaaratilannetta." - Ymmärrätkö että pelaajan juostessa täydessä vauhdissa, pelaaja ei pysty pysähtymään heti halutessaan? Sama juttu tässä. Pelaaja joka on jo aloittanut potkuliikkeen, ei pysty sitä lopettamaan heti halutessaan. Ramos tiesi potkuliikkeen jatkuvan ja tämän takia Ramos aiheutti vaaratilanteen eikä asiassa ole mitään epäselvää.

      "Vaaratilanteen aiheutti Mandzukic, jonka potkuliike kohdistui Ramosin jalkaan." - Toisin sanoen, myöhässä tulleen taklauksen osuessa vika on automaattisesti taklaajassa jos taklaus olisi mennyt ohi, koska taklattava itse meni taklauksen tielle :D:D Ihmeellisesti tuollaisista tilanteista tulee punaisia kortteja jatkuvasti.

      Eiköhän siinä ollut tarpeeksi perusteita. Joskus vainoharhaisuus saa vallan näissä anonyymeissä. Vain täysi ääliö tai puhdas trolli voi tilanteessa pitää Mandzukic:a syypäänä. Ei siinä mitään, ei Anonyymi ole mikään häpeä myöntää omaa tyhmyyttään. Messinvihaajaa vastaan kaikki jäävät toiseksi.

      Poista
    8. Huomaan ymmärtämättömyytesi fysiikassa: "Ramos tiesi potkuliikkeen jatkuvan ja tämän takia Ramos aiheutti vaaratilanteen eikä asiassa ole mitään epäselvää."

      Puhutaan ihmisaisteille mahdottomista eroista. Kukaan ei huomannut mitään, vaan tilanteessa sattui yhteentörmäys, jota ei ihmisreagoinnin piirissä voitu estää.

      Mikäli Ramosilla olisi ollut 0,07 sekuntia huonompi ajoitus olisi hänen liikkeensä jatkunut suoraan jalkaan. Vaan eipä ollut. Joten hänen liikkeensä ei kohdistunut jalkoihin, ei suoraan edestä, ei takaa, eikä sivulta.

      Itseasiassa ilman epäonnekkaasti jatkunutta potkuliikettä, mitään kontaktia ei olisi tapahtunut. Tämä jo yksinään riittää sääntöjen mukaan vastuun siirtymiseen tai eliminoimiseen, kuten tuomari teki.


      Onnekas hän oli, kyllä sen voin myöntää. Ja olisin itsekin puhaltanut vaparin/pilkun livekuvasta. Absoluuttisella kaavalla ajateltuna se olisi ollut räikeä tuomarivirhe.

      Kerran vielä rautalangasta:

      1. Punaisia jaellaan silloin jos jalat olisivat olleet kohteena, joko ennen palloa tai sen jälkeen.

      Olen seurannut analyyttisesti jalkapalloa kohta 30 vuotta ja tämä tilanne oli ensimmäinen, jonka olen nähnyt, jossa vektorianalytiikka johti tulokseen ihmisaistien ulkopuolelle jäävästä ajoituksesta. Huikea tilanne näin mietittynä.

      Tässä niin ei ollut, puhdas ja hieno liuku. Itsekin sanoit äsken, että Mandzukicin liike oli kontaktin aiheuttaja. Tämän pitäisi riittää syyttömyyden ymmärtämiseen.

      "Toisin sanoen, myöhässä tulleen taklauksen osuessa vika on automaattisesti taklaajassa jos taklaus olisi mennyt ohi, koska taklattava itse meni taklauksen tielle"

      - En ymmärrä mikä tässä on teinihymiöiden arvoista. Kärjistäen toiseen suuntaan, jos olen hyökkääjä ja huomaan puolustajan liukuvan pallon jalastani, niin saanko potkaista häntä ja vieläpä saada rankkarin? Tästä kärjistäen oli kyse käsitellyssä tapauksessa.

      Poista
    9. "Mikäli Ramosilla olisi ollut 0,07 sekuntia huonompi ajoitus olisi hänen liikkeensä jatkunut suoraan jalkaan. Vaan eipä ollut. Joten hänen liikkeensä ei kohdistunut jalkoihin, ei suoraan edestä, ei takaa, eikä sivulta.

      Itseasiassa ilman epäonnekkaasti jatkunutta potkuliikettä, mitään kontaktia ei olisi tapahtunut. Tämä jo yksinään riittää sääntöjen mukaan vastuun siirtymiseen tai eliminoimiseen, kuten tuomari teki."

      Ramosilla ei ollut mitään mahdollisuuksia aavistaa että Mandzukic:n alkanut potkuliike voisi jatkua? Ramos ei ole kovin järkevä, totta, mutta se ei ole mikään puolustus.

      "1. Punaisia jaellaan silloin jos jalat olisivat olleet kohteena, joko ennen palloa tai sen jälkeen." - Täh?

      "Tässä niin ei ollut, puhdas ja hieno liuku. Itsekin sanoit äsken, että Mandzukicin liike oli kontaktin aiheuttaja. Tämän pitäisi riittää syyttömyyden ymmärtämiseen." - Ei vaan Ramosin myöhästynyt taklaus. Tuolla perusteella jokainen taklaus on taklattavan vika: oli väärässä paikassa.

      "En ymmärrä mikä tässä on teinihymiöiden arvoista. Kärjistäen toiseen suuntaan, jos olen hyökkääjä ja huomaan puolustajan liukuvan pallon jalastani, niin saanko potkaista häntä ja vieläpä saada rankkarin? Tästä kärjistäen oli kyse käsitellyssä tapauksessa." - Jos pelaat FC Barcelonassa tai Espanjassa, niin kyllä.

      Poista
    10. "Ramosilla ei ollut mitään mahdollisuuksia aavistaa että Mandzukic:n alkanut potkuliike voisi jatkua? Ramos ei ole kovin järkevä, totta, mutta se ei ole mikään puolustus."

      - Aavistus ei ole tuomiota edustava asia, vain se mitä tapahtui merkitsee. Aavistuksella ei ole sijaa absoluuttisessa tarkastelussa, vain liikkeiden suunnat ja ajoitukset merkitsevät.

      Todistit tyhmyytesi tällä: "Tuolla perusteella jokainen taklaus on taklattavan vika: oli väärässä paikassa."

      Et myöskään näköjään ymmärrä mitään vektorianalyysistä. Jäikö peruskoulu kesken? Vektorianalyysissä tutkitaan liikkeen suuntaa, ajoitusta ja voimakkuutta. Mikäli myöhästynyt taklaus olisi kohdistunut jalkaan niin tietenkin se olisi tuomittava.

      Vektorianalyyttisesti:

      1. Aika: 0.00 Ramosin liike kohdistuu palloon. Taklauksen tiellä ei ole jalkoja, joten kaikki Ramos vapautuu vastuusta.

      2. Aika: +0,02-0,07 Mandzukicin liike kohdistuu Ramosin jalkaan. Huomaa, että Ramos on liikkeensä tehnyt ja liukuu pallon kanssa pois. (Tästä syystä otin esimerkin tahallisesta potkaisusta viime viestiini)

      Ensin tullut kontakti on ajoissa, toisena tullut myöhässä. Miten siis perustelet tässä tilanteessa Ramosin virheen? Kun vielä taklaushetkellä liikkeensuunta ei kohdistunut jalkoihin ollenkaan, joten vaarallinen pelikin on laskettava pois.

      Kuten jo sanoin aiemmin: en keksi yhtäkään muuta tilannetta, jossa laajamittainen vektorianalyysi muuttaisi näkemystä, sillä yleensä myöhästyneet taklaukset valuvat jompaan kumpaan aiemmin mainitsemaani sääntökohtaan.

      Jälleen kerran on todettava, että laajamittainen tieteellinen analyysi yhdistettynä yli kahdenkymmenen vuoden tuomarikokemukseen on sekä tasapuolista että absoluuttista.


      Poista
    11. Konkreettinen esimerkki 2: Van Persien toinen keltainen kortti.

      Sääntökohta:

      "Erotuomarin on varoitettava pelaajaa,
      joka taktisesti viivyttää pelin jatkamista,
      kuten esimerkiksi:

      -potkaisee, tai kantaa pallon pois sen
      jälkeen kun erotuomari on katkaissut
      pelin"

      Mitä tapahtui: Van persie pelasi palloa yli 0,5 sekuntia vihellyksen jälkeen, joten tässä ei voi vedota fysiikkaan. Ainoa syy marinalle olisi se, ettei hän olisi kuullut vihellystä.

      Todiste, että Van Persie kuuli vihellyksen:

      Rikoimme jälleen kuvavirran 0,07 sekunnin paloiksi ja huomasimme, että täsmälleen vihellykshetkellä pelaajan habitus muuttuu, hän siis selkeästi reagoi johonkin.

      Tuomio: toinen keltainen kortti ja ulosajo. Sääntökohta ei oikeastaan anna tilaa lievennyksille, mikäli tuomari tulee loppputulokseen epäurheilijamaisesta käytöksestä on hänen rankaistava siitä kortilla. Tässä tilanteessa näin siis kävi.

      Jos tutkitte tarkasti huomaatte, että ulina siitä, että tällaisia tilanteita tulee joka pelissä ei pidä paikkaansa. Näissä ajoitus on se määräävä tekijä: mikäli reagointi tapahtuu 0,1 ja 0,2 sekunnin päästä vihellyksestä asiaa voidaan pitää normaalina reagointina. Tässä tilanteessa näin ei siis ollut, vaan potkuliike alkoi vasta vihellyksen jälkeen selkeästi mielenosoituksellina.

      Konkluusio: Van Persie toimi tyhmästi ottaessaan naurettavan kortin. Hän reagoi vihellykseen, mutta jatkoi pelaamistaan mielenosoituksellisesti. Selkeä rangaistava teko, josta sääntökirjan mukaan tulee poikkeuksetta antaa varoitus.

      Korostan vielä: mikäli tuomari tulee johtopäätökseen teon tahallisuudesta, ei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin varoittaa. Tässä asiassa sääntökirja ei anna tulkinnan varaa.

      Poista
    12. Konkreettinen esimerkki 3: Viime vuoden Milan pelin rankkarit.

      Tässä kohdassa olen hivenen samaa mieltä sivistymättömyyden edessä. Toisesta en olisi puhaltanut, mutta ymmärrän tuomarin ratkaisun eikä sitä oikein voi pitää varsinaisena virheenä, koska Milanilla ei ollut vastaavaa tilannetta, mikäli olisi ollut ja sitä ei olisi puhallettu, niin sitten voitaisiin puhua virheestä.

      Aloitetaan kuitenkin ensimmäisestä, jossa puolustaja liukuu takaapäin suoraan Messiä jaloille. En ymmärrä mikä tästä asiasta tekee virheellisen. Muistaakseni MV lateli jotain kummallisuuksia siitä, että Messin olisi pitänyt yrittää väistää taklaus. Ei tietenkään.

      Vektorianalyyttisesti:

      0,00 Messin liike kohdistuu palloon
      0,17 Puolustajan liike kohdistuu Messin jalkoihin

      Konkluusio: Puolustaja taklaa myöhässä ja hänen liike saa Messin kaatumaan. Rankkarina päivän selvä.

      Rankkari 2: Kulmatilanteessa Sergio revitään alas. Tai siis siltä se tuomarin näkökulmasta vaikuttaa. Tuomari katsoo, että Sergio on edellä puolustajaa ja siten maalintekopaikassa kulmapotkua ajatellen, kun hänet revitään maihin. Ymmärrän tulkinnan, mutta en olisi itse viheltänyt tätä pois.

      Poista
    13. Miksi sitten Busaccan pelit loppuivat eurokentillä?

      Voitko hieman valaista myös Etelä-afrikan kisojen punakortteja otteluissa espanja-portugali ja espanja-chile?

      Poista
    14. Sitä en tiedä miksi UEFA hyllytti tuomarin, luultavasti eivät olleet tyytyväisiä kokonaiskuvaan. En ollut asiasta päättämässä.

      En myöskään olisi antanut livekuvan mukaan korttia, mutta jos jotain syytetään vääryydestä. Syytöksen tulee kestää tieteellisin metodein tehty tarkistus.

      Etelä-Afrikan kisojen aikaan en ollut vielä saanut käsiini ohjelmaa (tiimini ei ollut tehnyt sitä), jolla videokuvaa pystytään hajottamaan ja siihen piirtämään tällä tarkkuudella.

      Itseasiassa nuo kisat menivät muutenkin minulta ohi henkilökohtaisten syiden takia, joten en voi ottaa kantaa noihin lappuihin.

      Poista
    15. Anonyymi: Käyttääkseni samaa analysointitapaa kuin sinä, taklaus olisi mennyt ohi ellei Messi olisi liikkunut taklauksen tielle. Eli Messin vika.

      Toisessa tilanteessa pallo ei ollut pelissä ja sen takia rangaistuspotkutuomiolle ei löydy edes säännöistä tukea.

      Busaccan pelit loppuivat koska sai FIFA:lta suojatyöpaikan palkinnoksi. Tuo todistaa Busaccan toimineen UEFA:n käskyläisenä. Säälittävä ihminen.

      Poista
    16. Pikaisen googlaamisen jälkeen en löytänyt niin hyvää materiaalia, jota olisin voinut pilkkoa ilman, että se olisi mennyt pikselimössöksi, joten joudun turvautumaan arvailuihin. Näillä ei siis ole tieteellistä evidenssiä, toisin kuin aiemmilla kirjoituksillani.

      Toisaalta mutuiluihin täällä tuntuu sortuvan kaikki, pahiten itse herra sivistymättömyys, jonka ainoa peruste yleensä on muotoa: " Minä näin sen näin..", mikä tietenkin saa allekirjoittaneen nauramaan, sillä moinen ei riitä oikeudessa eikä etenkään tieteessä.

      1. Estrada vs. Torres

      - Osuiko Estrada, jos osui niin tuomio oikein. Tuomari tulkitsi, että osui. Yritin hajoittaa kuvaa, mutta se meni mössöksi, joten en voi olla varma osumasta. Toinen tapa ajatella on se, että se oli vahinko ja yhteentörmäys jolloin kortti olisi myös ollut vääryys. Vain tuon yhden klipin perusteella en todella tiedä, miten olisin itse toiminut. Luultavasti jättänyt kortin antamatta.

      Se miten tuomari tämän on itselleen perustellut voisi toimia näin:

      "Puolustaja otti hyökkääjän pois tilanteesta, joten virhe taktinen, ja siten tuomittava." tai "Teko täyttää raa´an pelin merkit." Vaatisi, että näkisin koko ottelun sanoakseni tapahtuiko asiassa virhettä, vai vain tiukka tulkinta. Sen toki myönnän, että tässä kohdassa keskutelulle on sijaa.

      Konkluusio: Ei yksiselitteisesti väärin, mutta ei myöskään oikein. Lisätietoja tarvitaan.

      Ricardo Costa vs. Capdevila:

      Inhoan syvästi Capdevilaa, joten uskon taatusti hänen filmanneen. Kunnon kuvaa tilanteesta ei ollut saatavilla, joten jouduin tyytymään tekstiviitteisiin. Ohitin sekä espanjalaiset, että portugalilaiset nettilehdet. Tässä pikaisen haun tuloksia:

      Guardian: "In the final moments Ricardo Costa earned a red card for a flailing arm into the face of Joan Capdevila"

      BBC: "Ricardo Costa punch an opponent with his elbow and he was automatically sent off by the referee."

      Daily Telegraph: "Moments later Portugal were down to 10 men when referee Hector Baldassi suddenly produced a red card, for defender Ricardo Costa, for apparently lashing out at Joan Capdevila."

      Puhtaasti kontekstianalyyttisesti tuntuu, että jotain siellä tapahtui. Kun vieläpä mikään lähde ei kerro portugalilaisten protestoinnista voidaan helposti olettaa, että jotain tapahtui.




      Poista
    17. Herra sivistymättömyys ei edelleenkään ymmärrä vektorianalyysiä, siinä kun mitataan niin liikkeen suuntaa, ajoitusta ja voimaa.

      Messin tilanne: Puolustajan liike suuntautuu Messin jaloille, kun Messi on oman liikkensä jo tehnyt. Selkeää.

      Ramosin tilanne: Ramosin liike suuntautuu palloon, kun hyökkääjä ei ole vielä aloittanut omaa liikettään. Hyökkääjän liike tulee myöhässä ja osuu jalkaan. Selkeää taas.

      Ramosin liike kohdistui palloon, puolustajan liike messin jalkaan. Messi oli ensimmäinen toimija, niin kuin Ramoskin, molemmat olivat tilanteen tasalla. Ramosin tilanteessa hyökkääjä myöhästyi liikeessään, Messin tilanteessa puolustaja. Mikä tässä on niin vaikeaa?

      Poista
    18. on näitä ennenkin väännetty rautalangasta, ei se tajua.

      Poista
    19. Ricardo Costa vs. Capdevila: Tilanne oli selvä, Capdevila filmasi. Vaikka osuma olisi ollut, kyseessä oli silti filmi.

      "Messin tilanne: Puolustajan liike suuntautuu Messin jaloille, kun Messi on oman liikkensä jo tehnyt. Selkeää." - Messin liike jatkuu puolustajan aloitettua liikkeensä.

      "Ramosin tilanne: Ramosin liike suuntautuu palloon, kun hyökkääjä ei ole vielä aloittanut omaa liikettään. Hyökkääjän liike tulee myöhässä ja osuu jalkaan. Selkeää taas." - Eli toisin Mandzukicin koska potkaisi Ramosiin eikä toisin päin. Hohhoijaa. Tuolla kaavalla on AINA sen vika johon osutaan, ei sen vika joka tulee myöhässä ja vaarallisesti tilanteeseen. Muuta turha selittää.

      Ramosin tilanteessa Ramos tulee myöhässä palloon ja taklaa vaarallisesti jalkapohja edellä. Palloon osuminen ei tilannetta muuta. Messin tilanteessa puolustaja oli myöhässä mutta samalla tavalla Messi olisi voinut välttää osuman kun olisi väistänyt taklauksen.

      Väännetään logiikka niin että jokainen ymmärtää: puolustaja aloittaa vaarallisen taklauksen, hyökkääjä alkaa potkaisemaan palloa. Koska puolustaja aloitti taklauksen ennen kuin hyökkääjä laukausliikkeen, puolustaja saa täysin hyväksytysti vetää taklauksen loppuun niin kovaa kuin haluaa. Näinkö asia menee? Vektorianalyysin perusteella kyllä.

      henq: En näe muuta kuin vääristynyttä vektorianalyysiä, joka osoittaa ettei kirjoittaja ymmärrä jalkapalloa. Asiantuntijat ympäri nettiä ovat sitä mieltä että Ramos rikkoi tilanteessa.

      Poista
    20. Vektorianalyysissä määritetään myös liikkeen suunnat.

      Helpotetaan tyhmää ja merkitään ne nuolilla:

      Ramos -> Pallo

      Mandzukic -> jalka

      Ajoitus on myös tärkeä:

      kohdassa 0,00 (eli iskuhetki)

      Ramos -> pallo (ja takana ei jalkoja, joten vaarallinen pelikin poistuu)

      0,02

      Mandzukic -> jalka

      Messin tilanne:

      0,00

      Messi -> pallo

      0,12

      Puolustaja -> jalka.

      "Tuolla kaavalla on AINA sen vika johon osutaan, ei sen vika joka tulee myöhässä ja vaarallisesti tilanteeseen. Muuta turha selittää."

      - Miten niin? Vektorianalyysi ottaa huomioon kaikki ulottuvuudet, niin suunnat kuin ajoitukset.

      Tarkastellaan Ramos vs. Mandzukic tilannetta hypoteettisesti:

      Mikäli Mandzukic olisi ollut onnekkaampi olisi tilanne mennyt näin:
      0,00
      Mandzukic -> pallo
      0,02
      Ramos -> jalka
      Seuraus: kortti ja vapari/pilkku

      jos taas vektorin suunta olisi toinen:
      Ramos -> pallo, jonka jälkeen jalka
      Seuraus: kortti ja vapari/pilkku syynä vaarallinen peli.

      Kyse siis inhimillisen reagoinnin ulkopuolisesta toiminnasta, eli puhtaasti onnesta.

      Tämä tilanne on ainutlaatuinen.

      "Koska puolustaja aloitti taklauksen ennen kuin hyökkääjä laukausliikkeen, puolustaja saa täysin hyväksytysti vetää taklauksen loppuun niin kovaa kuin haluaa. Näinkö asia menee? Vektorianalyysin perusteella kyllä."

      - Väärin taas, kuten olen yläpuolella selvittänyt käyttäen esimerkkinä tapaustamme.

      Poista
  5. "En ole nähnyt yhtäkään kumoamista, koska sellaista ei pysty tekniikan, sääntöjen tai casebookien avulla tekemään."

    Se nyt vaan on niin, että mielisairaille ihmisille voi olla kovin vaikea saada järkeä päähän. Ethän sinä niitä näekkään, koska et vaan pysty niitä sairautesi läpi näkemään.

    Tämä on sitä faktaa. Niin monet muutkin kommentoijat sinun blogissasi ja ylen keskustelupalstoilla ovat tämän huomanneet.

    VastaaPoista
  6. Menin vaihtamaan mtv3:ta ylelle pikaisesti ja ensimmäinen lause tuli malisen suusta ja kuului näin: "Bundesliigan ykkönen on samalla tasolla/samaa tasoa kuin valioliigan vitonen".siinä vaihtu aika nopeesti studioennakko takas mainostelevision puolelle.

    ps. Mikäköhän olis ollu vertaili la ligan kohdalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no Malinen sanoi heti puoliajan alussa, että Bayern on tällä hetkellä kenties maailman paras joukkue, jota ehkä ovatkin. Ota nyt siitä selvää sitten. :D

      Poista
    2. Se oli sarkasmia :D ihme kun porukka ei sitä nyt tajua

      Poista
    3. No jos oli sarkasmia niin malinen ei sitä osaa esittää oikein.
      Toki jos sitä oli niin sitten ymmärrän.

      Toki tuo puoliaika kommentti (jonku nyt luin) niin on myös paskaa,koska bayern on vasta toiseksi paras.Tänään nähdään vasta paras:D

      Poista
  7. Hyvä tulos, huono lopputulema. Oöisin mieluumin katsonut S04-Galatasarayn kuin unettavan Barca-pelin sitten toisessa osaottelussa. Yle harmittavasti ei jätä tällaista Barca-peliä väliin jolla on vielä merkitystä.

    VastaaPoista
  8. Miksi LaLiga joukkueet eivät pärjää euroopan kentillä? Barca hävisi, Valencia hävisi, Malaga hävisi, Atletico hävisi, Real pääsi vaivoin tasoihin.

    Oliko Barcan häviön syy tuomarissa vai oliko vastustajan taktiikka epäurheilullinen? Roura kerkesi ensimmäisenä syyttämään huonoa kenttää.. Vaikka Milanin eka olikin tuurimaali, niin eipä barca olisi ansainnutkaan voittoa. Huvittavaa oli, kun pallo näytti osuvan käteen (vaikka mielestäni hidastuksen perusteella naamaan), niin ainakin 7 barcan pelaajaa nostaa käden ylös ja lopettaa pelaamisen vaikka pallo pomppii omassa boxissa.

    "Maailman parhaan oikean pakin" taso nähtiin tokassa maalissa. Muutenkin Milanilla kaksi pelaajaa boxissa vapaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi: La Ligan taso ei riitä. Ei tarvita sen ihmeempää syytä.

      Pallo osui Barca-pelaajan käteen ja Milan pelaajan päähän. Alves ei koskaan ole osannut puolustaa.

      Poista
    2. Barcan tappion syy oli suurimmalta osin joukkueessa itsessään. Milan pelasi hyvin organisoidusti ja puolusti hyvin. Barcalla oli muutama paikka, mutta tällä kertaa puolustus kesti. Milan sai johtomaalinsa halvalla, oliko käsivirhe tai ei, siitä väittelemiseen en nyt jaksa alkaa aikaani tuhlaamaan, mutta todella onnenkantamoisen pompun kautta se maali kuitenkin tuli.

      Roura puhui huonosta kentästä, mikä voi pitää varsin hyvin paikkaansakin, koska muutkin ovat vierasreissuillaan valitelleet samasta asiasta, mm. Arsene Wenger viime keväänä.

      Poista
    3. Onnea siinä oli, totta. Silti hyvin tehty maali eikä Barcelona saanut yhtäkään tilannetta josta vastaavalla tuurilla olisi tullut maali.

      Arsenalin pelatessa kenttä oli oikeasti huonossa kunnossa. Barcelona yrittää kenttää syyttämällä saada huomion pois esityksestään joka osoittaa joukkueen surkean tason.

      Poista
    4. Niin Barca ei saanut samanlaista tilannetta, mutta kyllä siellä mahdollisuudet maalin tekemiseen oli. Tällä kertaa Milanin puolustusmuuri vaan onnistui peittämään ne ratkaisevat paikat.

      San Siron "huonosta nurmesta" on kyllä muutenkin ollut vuosien varrella puhetta, joten Rouran lausunta voi ihan hyvin pitää paikkaansa. Barca ei pelannut niin hyvin, kuin sillä on tapana pelata ja hävisi siksi. Camp Noun nurmi tulee olemaan paremmassa kunnossa, kuin mitä San Siron.

      Poista
    5. Eiköhän se taso nähdä sitten vasta kun otteluparit on pelattu loppuun.
      Ei ole mikään mahdottomuus että 4 la liga jengiä menisi jatkoon vaikka Valencian kohdalla saakin tapahtua pieni ihme.
      uskon että barca tekee kyllä kotonaan 2-3 maalia,mutta jos milan saa sen 1 maalin niin tulee olemaan jo tosi kova paikka.
      Semmonen fiilis vielä tosta ottelusta että Mexes ottaa (ehkä helponkin) punasen camp noulla oli vähä sellasta kaverin peli välillä,

      Muista pareista vois veikata että,Manu real menee pilkuille jossa manu on vahvoilla tai sitten real jatkaa vierasmaalilla.
      Malagan "satu" taitaa loppua vaikka toivonkin että jatkuu(tulee tylsä peli).
      PSG taitaa ottaa helpon jatkopaikan,kunhan saa vain avausmaalin toivottavasti becks pelaa.
      Juve,bayern selviä.
      Gala,schalke pelistä en sano mitään kun menis kuitenkin metsään,mutta sympatiat on turkkilaisten puolella vaikka jalkapallomaailman suurin kusipää onkin joukkueessa.
      Dortmund marssinee kotonaan jatkoon jopa yllättävän helposti ja jatkossa kukaan ei halua tätä jengiä vastaansa varsinkin kun voi käydä niin että barca tippuu ja real/manu jokatapauksessa.

      Jos barca tippuu niin alkaa näyttää vahvasti siltä että mestaruus matkaa tänä vuonna saksaan.

      Poista
  9. Juve, Bayern varmasti jatkos.
    Jos sattuisi niin että ManU, PSG, Porto, Gala, Barca ja Shaktar onnistuisi myös jatkamaan, olisi jatkossa 8 jengiä 8 maasta.
    Myös Espanjan tai Englannin poissaolo jatkopeleistä olisi outoa. Kaikki nuo ovat mahdollisia, ja jos Gurun peräänkuuluttama tähtien asento sattuu olemaan kohdallaan, joku noista voisikin toteutua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisätään vielä että viimeksi 2004-05 kaudella ei ollut yhtään espanjalaisjoukkuetta 8 parhaan joukossa UCL:ssä.

      1996-97 viimeksi 8 joukkuetta 8:sta eri maasta ja kautta aikaisemmin ei ollut yhtään englantilaisjoukkuetta 8 parhaan joukossa.

      Poista
  10. Vektorianalyysianonyymi, Pique vs Ronaldo, kiitos jo etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siitä nyt on turha tehdä analyysiä, jalat alta ja pallo pilkulle, ei tarvi paljo jeesustella.

      Poista
  11. Barcelona alkaa näillä otteilla olla ulkona, ikävä kyllä

    VastaaPoista
  12. Vois uutta juttua laittaa jo pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turha vaivaa, taso ei päätä huimaa. Muutenkin barca hävisi ja messi on ollut täysin öissä.

      Poista
    2. Katsotaan, mitä sitä keksii taas! Jalkapallon puolella ei ole nyt oikein ollut mitään isoja tapahtumia, mutta pianhan me päästään ruotimaan UCL-pudotuspelejä ja katsomaan, kuinka moni ennakkoveikkaukseni osuu kohdalleen. Sitten tietenkin on seuraavan pudotuspelikierroksen arvonnat ja niiden ennakot...

      Katsotaan myös, kuinka surkeasti nuo hiihdon MM-kisat lopulta menevät. Niistäkin voisi jonkunlaisen loppuraportin saada aikaiseksi, jos aikaa vaan riittää...

      Poista
    3. Oliko tähän kommenttia:
      http://www.youtube.com/watch?v=wWMtXAgKf0g

      Poista
    4. Arbeloa ajaa tahallaan olkapäällä Albaa. Teatraalinen kaatuminen toki, mutta Arbeloalta selvä, tahallinen ja turha virhe.

      Poista
    5. Arbeloa ei pysty pysähtymään kuin seinään. Mites tuo Alban kasvojen piteleminen, vaikka niihin ei osunut mitään? Oliko se "rikkeen korostamista", ei filmaamista.

      Barcelonan nolous korostui kun eivät classicossa palauttaneet palloa Realille, esim Manu palautti pallon eilen vaikka oli pelattu 90min.

      Poista
    6. Tilanteessa ei ole mikään kova vauhti, joten pysähtymisessä ei olisi ollut mitään suurempaa ongelmaa. Arbeloa kääntää täysin tahallaan olkapäänsä ja kolauttaa sillä Albaa. Arbeloa tekee tilanteessa tahallisen rikkeen, jonka voisi tulkita vahingoittamisyritykseksi ja antaa jopa varoituksen. Alba vain korostaa rikettä, yliteatraalisesti toki, mutta ei filmaa, koska tilanteessa oli selvä, jopa kortin arvoinen, rike.

      Tuo on pientä siihen verrattuna, että esim. juuri Arbeloa yritti tahallaan satuttaa Albaa.

      Poista
    7. Zamppa ei näköjään tiedä että jalkapallossa tapahtuu kontakteja jotka eivät ole rikkeitä

      Poista
    8. Tapahtuu toki. Tosin täysin tahallinen toisen pelaajan ajaminen olkapäällä on rikkeen arvoinen kontakti. Se on sitä myös esim. jääkiekon puolellakin monessa tapauksessa.

      Poista
    9. hmm, mihinkä lie aikaisempi kommenttini hävis..
      Alba siis lyö päänsä maahan kaatuessaan eikä taklauksessa. Eli kasvojen pitely aiheellista, Arbeloa jyräsi tarpeettoman kovaa.
      Juutupe on täynnä tommosta pussi päässä tehtyä paskafilmiä, suodatinta päälle nyt.

      Poista
    10. Vai ei Alba filmannut, mitäs ihmettä? Oletko oikeasti sitä mieltä eetei kukaan Barcan pelaaja ole koskaan filmannut? Olisit käynyt specsaversilla..

      Jos tuosta Arbeloalle vaadit korttia, niin et ole varmaan kovin montaa jalkapallo-ottelua nähnyt?

      Poista
    11. Tilanteessahan oli kontakti ja selvä rike Arbeloan puolelta, joten Alba korkeintaan korosti ja liioitteli rikettä teatraalisella kaatumisellaan. Kyllä jotkut Barcapelurit ovat varmaan joskus ilman kontaktiakin kaatuilleet, mutta nyt kyseessä ollut Alban tilanne ei ollut sellainen.

      En vaadi korttia Arbeloalle, mutta kortin nostaminen ei olisi ollut väärinkään. Tilanteen olisi joku tuomari saattanut tulkita tahalliseksi vahingoittamisyritykseksi tai "vaaralliseksi pelaamiseksi", joista molemmista kortin voi antaa.

      Poista
    12. Jos tuo oli minulle niin:
      Alba korosti rikettä, ei filmannut.
      On varmasti Barcassa filmattu, nimenomaan filmattu ilman että mitään rikettä on sattunut. Tätä myös sattuu muissa jengeissä samalailla.
      En tuosta ois korttia antanut, Arbeloa sai kuitenkin pallon, vaikkakin aivan turhaa lanasi Alban vielä siitä sit.

      Poista
    13. Maailma ja säännöt ovat erilaisia barcalasien takaa. "Rikkeen korostaminen" on kyllä näyttelemistä, ja mielestäni varsin epäurheilijamaista. Myös tuo aiemmin mainittu pallon palauttamatta jättäminen on jo noloa.

      Poista
    14. Rikkeen korostaminen on tosiaan näyttelemistä, mutta ei filmaamista. Filmaaminen on sitä, että näytellään tilanteessa olleen kontaktin ja virheen, vaikka siinä ei todellisuudessa ollut kumpaakaan.

      Pallon palauttamatta jättäminen ei ole ihan fair play-ajatuksen mukaista, mutta minusta nolompaa on käydä olkapäällä tahallaan ajamassa vastustajaa.

      Poista
    15. Osuu, mutta ei kaatuisi, ja kaatuu = näyttelemistä

      Ei osu ja kaatuu = filmaamista

      Äm ai right?

      Poista
    16. Qwerty, osapuilleen näin asian voisi ymmärtää.

      Poista
    17. Eiköhän tuolla filmaamisella yleensä tarkoiteta juurikin näyttelemistä. Nämä "virheen korostamiset" sun muut tulevat yleensä saattumalta barcajanareiden suusta. Maaseudulla noilla voi toki olla eri merkitys.

      Tämä on siis zampan mielestä rikkeen korostamista:

      http://www.youtube.com/watch?v=cVksdN4QnvA

      Poista
    18. Piti sitten etsiä kohta 11 vuotta vanha tapahtuma ja vielä ottelusta, jossa ei edes Barca pelaa, vaikka joukkueen pelaajasta olikin kyse :D Ja ei, tuo oli kyllä ihan filmaamista. "Barcajanarit" ja "maaseutu" joo...Tuollaisten lapsellisuuksien jälkeen ei muuta viestiä voi edes tosissaan ottaa, melkein tekisi mieli poistaa koko tuo aivopieru, mutta olkoot nyt tämän kerran...

      Edelleenkin minä puhun filmaamisesta silloin, kun tilanteessa ei ollut rikettä, eikä käytännössä edes kontaktia. Näytteleminen ja virheen korostaminen ovat taas sitä, että tilanteessa ollutta kontaktia/mahdollista virhettä korostetaan teatraalisella käytöksellä.

      Poista
    19. Jäätävä esimerkki, ei edes peli ole käynnissä:D
      turkkilaisen temppuhan oli kyllä lapun arvoinen, ei siinä mitää.

      Poista
    20. "Edelleenkin minä puhun filmaamisesta silloin, kun tilanteessa ei ollut rikettä"

      Tuossa esimerkissä oli kyllä selvä rike. Rivaldo piteli väärää paikkaa, eli "hieman korosti". Kaivoin selvimmän esimerkin, en viitannut mitenkään barcaan. Noin yleisti jos Sergio pitelee kasvojaan rintaan osuneen iskun jälkeen, tilannehan on aivan sama. Siis filmaamista.

      Poista
    21. Nojoo makuasia kummaksi tuon nyt tulkitsee. Kuitenkin ihan erikoislaatuinen tilanne muutenkin: turkkilainen kenkäisee ihan suotta turhan kovan pallon ilmassa päin Rivaldoa, vaikka peli on seis muutenkin. Tulkitkoon kukin nyt sitten "näyttelemiseksi" tai "filmaamiseksi", kuten tahtoo. Enemmänkin tarkoitin noiden termien erilaisilla määritelmillä pelitilanteissa tai juuri vihellyksien jälkeen tapahtuvia tilanteita.

      Poista
  13. Mikä on Litin ja Messin ero?
    -Kumpikaan ei puhu suomea äidinkielenään, mutta Messi ei väitä puhuvansa.

    VastaaPoista