perjantai 27. kesäkuuta 2014

Tosipelit alkavat

MM-alkulohkot saatiin eilen illalla Suomen aikaa päätökseen ja ensimmäisen pudotuspelikierrokset otteluparit ovat nyt sitä kautta selvillä. Lienee aika vetää yhteen alkulohkot ja niiden yllätykset, sekä keskustella ja arvioida vähän nyt jo selvillä olevia pudotuspelipareja. Otetaan kevyt ja keskustelua synnyttävä asenne ja heitetään ilmoille vähän ajatuksia siitä, millaiset tekijät lienevät ratkaisurooleissa tulevissa pudotuspeleissä ja millaisia erikoisuuksia missäkin parissa on tarjolla, mihin kannattaa ehkä kiinnittää huomiota. Jaottelen kirjoituksen kunkin kappaleen koskemaan kahta alkulohkoa, joiden yllätykset ja mieleenpainuvimmat tapahtumat käydään ensin lävitse ja sitten ennakoidaan kyseisistä lohkoista muodostuneita ottelupareja.

A- ja B-lohkoista saatiin aikaiseksi muutama pieni ja vähän suurempikin yllätys. Meksikon jatkopaikkaa ohi Kroatian pidän pienenä yllätyksenä, mutta myös osoituksena siitä, että Atlantin takana pelaavatkin pelaajat voivat varsinkin tällaisessa lyhyessä cup-kisassa olla erittäin kovia, vaikka suurelle osalle eurooppalaisia ovatkin hieman tuntemattomia ja muuten vaikeampia seurata. Kroatian ryhmä oli tavalliselle katsojalle tunnetumpi nimien puolesta, mutta Meksikon hyvin organisoitu pelityyli ja 5-3-2 ryhmitys oli koko lohkon ajan hyvä. Erityisesti jäi mieleen kokenut Rafael Marquez ja maalivahti Guillermo Ochoan unelmapeli Brasiliaa vastaan. B-lohkon puolella kokemattoman puolustuksen Hollanti pelasi yllättävän pirteästi ja varmasti, lisäksi heidän hyökkäysessään Robin Van Persie ja Arjen Robben ovat olleet huipputehokkaita. Nämä joukkueet pelaavat molemmat periaatteessa tiukkaan puolustukseen nojaavaa 5-3-2-peliä ja muodostavat yhden jatkopeliparin, joka varmasti on taktisesti jännittävä: Meksikon kokeneempi ja ehkä hieman paremmin organisoitu puolustus vastaan kuumat kärjet Van Persie ja Robben. Kuinka tässä kuoleman ottelussa Hollannin nuorehko puolustus kestää suhteellisen vikkelien meksikolaisten kyydissä? Hollanti nousi ennakkosuosikkien joukkoon alkulohkon otteillaan ja nyt sitten aletaan nähdä, vaikuttavatko nämä odotukset ja paineet nuoreen puolustukseen.

Toinen pari näistä lohkoista on Etelä-Amerikkalaisten välinen, kun Brasilia kohtaa Chilen. Kisaisäntien otteet ovat koko ajan parantuneet alkulohkon aikana ja Neymar on huipputikissä, peli tuntuu olevan hauskaa ja tehoja syntyy, koko maa tuntuu olevan yhtä Neymar-huumaa. Paineet ovat silti edelleen valtavat ja jatkopeleissä muiltakin tarvitaan apuja, Fredin, Oscarin ja Hulkin täytyy olla myös tehoissa mukana. Chile oli hyvin organisoidulla ja energisellä prässillään pudottamassa Espanjaa jatkosta, jonka putoaminen oli varmasti suurelle osalle yksi suurimmista yllätyksistä. Sama pelityyli voi aiheuttaa Brasiliallekin ongelmia, jolta odotetaan pallon hallitsemista ja iloista hyökkäyspeliä. Tähän Chile varmasti pyrkii iskemään ja muutenkin joukkueet tuntevat toisensa hyvin, koska pelaavat jatkuvasti samoja karsintapelejä. Brasilian pitäisi toki voittaa, jos pelkkiä nimiä katsotaan, mutta epäilenpä, että tästä tulee vielä todella kova kapina, joka ratkeaa johonkin yksilösuoritukseen.

C- ja D-lohkot tarjosivat vaikeasti ennakoitavia pelejä ja myös lisää yllätyksiä. Ensin mainitussa pelasi vastakkain neljä lähes samantasoista joukkuetta, joten Kolmbian puhdas lohkovoitto lienee jonkinlainen yllätys, vaikka itsekin odotin sen voittavan. Yllättävää oli, että se tuli noinkin vakuuttavasti. Vastaansa joukkue saa maaosakollega Uruguayn, joka joutuu tietyistä episodeista johtuen otteluun ilman Luis Suarezia, joka heikentää sen ratkaisuvoimaa merkittävästi. Kolumbialta taas on löytynyt lähes kaksi kentällistä laatupelaajia ja tehokkaita maalintekijöitäkin useita, joten sen asema suosikkina lienee selvä. Toisaalta Uruguay on omimmillaan, kun se saa puolustaa ja rikkoa. Näinollen pelin käsikirjoitus lienee selvä, nyt vaan seurataan sitä, kumpi omassa suunnitelmassaan suoriutuu paremmin.

Toinen pari muodostuu lohkoparin ja ehkä kisojenkin suurimmista yllättäjistä: Costa Rica - Kreikka! Costa Rica varmisti jatkopaikkansa voitoilla Uruguaysta ja Italiasta niinikään 5-3-2 pelillä, mutta pelaten varsin iloisesti ja tehokkaastikin ylöspäin ja aiheuttaen ylitsepääsemättömiä ongelmia vastustajilleen. Ennakossa esille nostamani kolmikko Campbell - Ruiz - Bolanos on ollut aivan erinomainen. Kreikka taas pudotti dramaattisella rankkarilla lisäajalla Norsunluurannikon jatkosta viimeisessä alkulohkopelissä, eikä suonut jatkopelien iloa kisojen aikana suru-uutisesta kärsineelle afrikkalaisjoukkueelle ja Touren veljeksille. Tästä jatkopelistä tulee jännitysnäytelmä siinä mielessä, että molemmat maat pelaavat täysin vastahyökkäyspeliä, joten on mielenkiintoista nähdä, kumpi joukkue JOUTUU ottamaan aloitteen ja kontrollin. Vai pelataanko pitkää päätyyn 90+30 minuuttia ja ratkotaan pilkuilla jatkaja? Kreikalla on hieman enemmän kokemusta tällaisista peleistä, mutta toisaalta Costa Rican hyökkäyskolmikko on ollut Kreikan vastaavaa parempi näissä kisoissa...Kreikka voittaessaan voi päätyä taas kisojen mustaksi hevoseksi, koska jos se tästä jatkaa, tulisi sille lähes varmasti vastaan joukkue, joka pelaa taas hyökkäävämmin ja päästäisi Kreikan siihen mukavuusalueelleen puolustamaan. Itse ottelu voi olla tapahtumien puolesta "unettava", mutta taktisesti varmaan ihan mielenkiintoinen.

E- ja F-lohkot lienevät ne, joissa nähtiin ehkä ennakkoihin nähden vähiten yllätyksiä. Ranska vei lohkonsa, mutta ainakaan itseäni se ei vielä vakuuttanut. Sen hurjat maalitehot kahdessa ensimmäisessä pelissä johtuivat lähinnä vastuksen heikosta tasosta ja Sveitsin puolustuksen sekoilusta. Nyt se kohtaa Nigerian, jonka puolustuksella on potentiaalia sekoilla paineen alla ja välttämättä Nigerian hyökkäys, varsinkaan pelin rakentelu, ei ole sillä tasolla, että se ilman yllätyksiä voisi vaarallisesti Ranskaa haastaa. Toisaalta alkaako ranskalaisten turhautuminen ja kiukuttelu, jos peli eteneekin pitkään tasoissa? Ranskan toki pitäisi voittaa ja mennä jatkoon, mutta Ranska on Ranska ja mitä vain voi tapahtua. Se ei pystynyt murtamaan Equadorinkaan puolustusta, vaikka ottelussa lopulta hyvin pienet paineet Ranskan puolella olivatkin, kun lohkovoitto oli jo käytännössä varma.

Argentiina voitti oman lohkonsa kolmella maalin voitolla, joita kaikkia oli ratkaisemassa yhteensä 4 maalillaan Lionel Messi. Nigeria tosiaan otti hieman yllättäen jatkopaikan Bosnian edestä, mutta kisojen lopulliseen lopputulemaan tuolla tuskin lienee sen suurempaa merkitystä, kumpikaan kun tuskin pystyy Ranskaa pudottamaan. Argentiina kohtaa nyt kolme täysin erilaista ottelua pelanneen Sveitsin, joka pelasi nyhjäävän organisoidusti, sekoilevasti ja tehokkaasti jatkopaikan hankkiessaan. Nyt olisi Argentiinan muidenkin hyökkääjien aika herätä ja alkaa suoltamaan tehoja, koska määrättömiin asti ei Messi voi "yksin" näitä pelejä ja jatkopaikkoja ratkoa. Gonzalo Higuainilta ja Sergio Aguerolta vaaditaan paljon parempaa, tai Argentiina jää taas ulos mitalikarkeloista. Sveitsi todennäköisesti lähtee Argentiinaa vastaan puolustuksen ja vastahyökkäysten kautta toivoen, ettei Ranska-pelin virheet toistu. Vastahyökkäyksillä se voi haastaa sitä Argentiinan haavoittuvinta kohtaa eli puolustusta, joka tähän mennessä ei ole vielä joutunut juuri testiin. Ottelun ympärille leijuu Argentiinan nimistä huolimatta vielä aika paljon kysymyksiä, jos Messin hyökkääjäkollegat heräävät ja alkavat saada tehoja aikaiseksi, menee Argentiina mitä suurimmalla todennäköisyydellä jatkoon, mutta jos tehot ja hyökkäys ovat edelleen Messin harteilla, muuttuu ottelu siinä silmänräpäyksessä 50-50-peliksi, joka voi päättyä ihan kummin päin vain.

G- ja H-lohkot muodostavat kaavion viimeisen nurkan ja ne tarjosivatkin ennakoista poiketen muutaman yllätyksen jatkopaikkojen kannalta. Saksa toki otti melkoisen rutiininomaisesti omassa lohkossaan voiton, mutta lopulta sen ensimmäisessä ottelussa järjestämät 4-0-murskajaiset Portugalia vastaan sinetöivät latinojen putoamisen maalierolla. Fanien onneksi Cristiano Ronaldo ei sentään loukkaantunut ja saipa hän vielä nimensä maalintekijätilastoon jasitä kautta historian kirjoihin viimeisessä pelissä. Saksa ei kuitenkaan ennakoiden mukaan kohtaakaan jatkopelien avauksessaan Venäjää, vaan Algerian, jotkä viimeisessä pelissä eilen pelasivat tasan. Algeria on ollut alkulohkojen mielenkiintoisimpia joukkueita, se on ollut ennakkoluuloton ja marssittanut kentälle käytännössä kolme erilaista kentällistä otteluihin, joka osoittaa, että valmistautuminen oli tehty hyvin ja taktiikat mietitty etukäteen. Varsinkin alkulohkon ottelu Etelä-Korea-Algeria oli todella viihdyttävä ja Algerian ensimmäisen pelin jälkeen todella yllättävä. Pelkät taktiikat ja nappiin menneet valmistautumiset eivät kuitenkaan taida Algerialle Saksaa vastaan riittää, vaan siitä jatkoon meneminen vaatisi rutosti onneakin. Niin selvä on ennakkoon tasoero.

Belgia rohmusi omasta lohkostaan voiton, vaikkei sen peli vielä vakuuttanutkaan. Varsinin hyökkäyksessä sillä tuntui olevan liki ylitsepääsemättömiä vaikeuksia luoda paikkoja ja varsinkin target-kärki Romelu Lukaku näytti olevan suuren ajan täysin hukassa. Häntä usein vaihdosta paikannut nuori Divock Origi tuntui hieman avaavan joukkueen hyökkäyksellistä takalukkoa, mutta pystyykö hän tekemään samaa jatkopeleissä onkin sitten toinen juttu, kestääkö kumpikaan hyökkääjistä niitä paineita? Belgia kaivoi väkisin ne kolme maalin voittoa, mutta nyt tulee jatkopeleissä vastaan USA, joka selvitti paikkansa jatkoon kovempitasoisesti lohkosta, jossa sen jokainen peli oli käytännössä "kuoleman ottelu". Joukkueen materiaali on muutenkin kokeneempi ja karaistuneempi ja jostain syystä viime vuosina USA on ennakkovähättelyistä huolimatta onnistunut aina pelaamaan ennakoita paremmin. Belgialla on toki edelleen taitoetu puolellaan USAa vastaan, mutta jää nähtäväksi, pystyykö joukkue realisoimaan sen maalien muodossa, vai onnistuuko USA jostain erikoistilanteesta tai vastahyökkäyksestä tekemään jatkopaikan arvoisen maalin. Maalijuhlaa tässä pelissä tuskin nähdään, vaan yksittäinen henkilökohtainen onnistuminen tai epäonnistuminen todennäköisesti ratkaisee. Ehkä Belgian pelastaa jälleen afrotukkainen Marouane Fellaini päällään?   

144 kommenttia:

  1. Aguero ei pelaa ainakaan viikonloppuna, ihme jos pelaa enää ollenkaan. Sitkeä vamma, kun ei kerkeä koskaan parantua kunnolla.
    Levezzistakaan ei tiedä, näytti olevan erimielisyyksiä koutsin kanssa...

    VastaaPoista
  2. Alkulohko ennakot menivät omalta osalta niin sanotusta päin persettä,mutta jos mestari ei tule nelikosta Brasilia,Argentiina,Saksa,Chile olen erittäin yllättynyt.Tähän voi ehä vielä lisätä Meksikon,mutta menen itse yhdellä mustalla hepalla (Chile).

    Muuten onhan ollut mahtavat kisat ja nyt vasta periaatteessa alkaa se todellinen kiima.

    8 joukossa voi hyvin olla maita kuten Costa Rica,Kreikka,Usa,Meksiko kuka olis ennen kisoja uskonut?

    VastaaPoista
  3. A- ja B-lohkot. Tuomarit eivät suosineet Kroatiaa ja siksi Meksiko meni jatkoon. Meksikon menestys kertoo paljon kisojen tasosta. Joukkue joka hädin tuskin pääsi kisoihin vaikka vastustajina oli pelkkiä heittopusseja, pääsi alkulohkosta jatkoon. Marquez on ollut USA:n sarjan ylipalkatuin pelaaja, näytää hyvältä kun suurinta osaa pelaajista ei kiinnosta.

    Hollanti hyötyi siitä ettei RvP:ta ja Robbenia ylipeluutettu talvella, nyt riittää virtaa juosta ja sillä voi pärjätä.

    Itse veikkaan Brasilian menevän jatkoon, ellei muuten niin tuomarien avustuksella.

    C- ja D-lohkot: Kreikka panosti pelkkään jatkopaikkaan, Norsunluurannikko ei taaskaan pärjännyt nimilistalla, Japani oli väärässä paikassa. Ei Kolumbialla ollut mitään hätää.

    Costa Rica ja Uruguay hoideltiin jatkoon tuomariavuilla. Urugyay pelaa sikaa aina mutta ilman Suarezia maalinteko on tuskaista.

    E- ja F-lohkot: Ranska vie Nigeriaa miten tahtoo ellei Nigerian sikailu vie pelihaluja.

    Argentiinan Messi teki 4 maalia kun heikkotasoisia vastustajia ei kiinnostanut. Sveitsi on mielialajoukkue joka ei ole kunnolla hitsautunut yhteen. Kaikki riippuu siitä kumpi saa joukkuepelinsä paremmin kulkemaan.

    G- ja H-lohkot: Ronaldo pelasi loukkaantuneena ja hänen onnekseen Portugali ei päässyt jatkoon. Algerian joukkue on tasoa huumori ja voi pärjätä Saksaa vastaan ainoastaan mikäli saksalaiset haluavat säästää voimia jatkoon.

    Belgia kaipaisi laitapuolustajia, niitä ei tunnetusti joukkueella ole. USA:n joukkueen taso ei vaan riitä, ehkä tuurimaalilla ja sitä seuraavalla bussilla voivat pysyä mukana. Myös Belgialla on ongelmia joukkuepelin kanssa ja se avaa mahdollisuuksia tuurimaaleihin.

    VastaaPoista
  4. Mahtialku tosipeleihin jatkot edessä.
    Eipä ainaka tällä kertaa tuomarit Brasilian takana vaan hyvä ja reilu linja.
    Kumpi jaksaa? itse veikkaan Chile/Neymar ratkaisee pilkut ihan ????????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Webb vei Hulkilta maalin, mutta onneksi brassit veivät rankkareilla. Pelaavampi, aktiivisempi ja enemmän maaleja tehnyt joukkue onneksi voitti!

      Poista
    2. Huh huh tiukille se meni! Nyt vaan päätyyn asti Brazil

      Poista
    3. oli kyllä selvä käsi, ei se haltuunotto, vaan se hellävarainen ohjaus, joka tuli sen jälkeen, Teki siis Henkat, tosin paremmin ja piilotetummin

      Poista
    4. "Webb vei Hulkilta maalin"

      Puhuisin aika 50-50 tilanteesta jonka varmasti 90% tuomareista olisi hyväksynyt koska kotikisat,mutta nyt Brasilia voitti ihan ansaitustija varmaan fiilis taas asetta korkeammalla.
      On kyllä harmi että Chile (joka on varmasti kovempi kuin monet top8 menevät joukkueet) tippui ja olihan heilläkin ihan hilkulla maali siinä lopussa,mutta se siitä nyt vaan Kolumbiaa jatkoon ei taida Ilman Suarezia Uruguaista olla vastusta.

      Poista
  5. siinä ois saksakin lähtenyt lauluun ilman Neueria

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä oli uskomattoman huonosti ja hitaasti organisoitu Saksan linja eilen. Harmi vaan, ettei Algeria onnistunut niistä paikoistaan tekemään sitä maalia. Ihmettelen edelleenkin Löwin uppiniskaisuutta peluuttaa väkisin Höwedesiä vasemmalla laitapakkina, vaikka kaverin nopeus ei selkeästi siihen riitä. Khedira voisi ihan hyvin pelata sitä varmistavaa keskikenttää ja vapauttaa Lahmin laitapakiksi. Näkisin myös, että Grosskreutz olisi Höwedesiä parempi vaihtoehto vasemmalle laidalle, jos Lahmia ei kertakaikkiaan haluta sinne laittaa.

      Poista
  6. Pitäisikö Euroopan maakiintiötä leikata? Yli puolet jäi alkulohkoon. Aasiankin kiintiössä olisi varaa leikata, kaikki jäivät alkulohkoon. Pohjois- ja Väli-Amerikan ja Etelä-Amerikan kiintiötä tulisi lisätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Futisforumilla on ollut aika vilkas samanlainen keskustelu. Eurooppa on edelleen se laajatasoisin maanosa, enkä näkisi tarpeelliseksi leikata sen paikkoja. Nyt sattui Espanjalle, Englannille ja Italialle kaikille kerralla surkeat kisat, joka näkyy, mutta en usko, että tästä mikään Euroopan laskukausi olisi alkamassa.

      Pidän nykyistä paikkajakoa ihan hyvänä. Esim. tuo Aasia: Aussit, Japani, Korea ja Irankin pelasivat ihan hyvin, vaikka tuloksellisesti ei voittoja tullutkaan, joten en lähtisi leikkaamaan ainakaan 4 paikan alle Aasian puolelta. Afrikastakin Algeria, Nigeria ja Ghana haastoivat ihan hyvin ja N-rannikkokin putosi vasta lisäajan pilkulla jatkosta. 5 paikkaa Afrikalle oikeutettu. E-Amerikan 5 paikkaa on myös maiden määrään nähden oikeutettu(nyt on 6, koska isäntämaa). P ja V-Amerikan puolelta taas 4 paikkaa on maksimi, USA ja Meksiko ovat kisoista toiseen hyviä, välillä tulee Costa Rican kaltaisia yllättäjiä, mutta Honduras sitten jo näyttikin, ettei lisäpaikoille ole näillä näytöillä aihetta.

      Poista
    2. Eihän tuossa olisi mitään järkeä. Euroopan ulkopuolelta ei löydy kisoista ulosjääneitä maita jotka pärjäisivät edes Suomen maajoukkueelle. Siten koko kysymys on täysin naurettava.

      Lisäksi jossain Etelä-Amerikan viidakoissa pelattavat kisat raskaan kauden jälkeen eivät todellakaan kerro mitään Euroopan tason huonontumisesta. Kertoo enemmän siitä ettei Eurooppalaisia kiinnosta vaarantaa terveyttään. Näissä kisoissa pärjäävät ne pelaajat jotka ovat huilanneet talvella jotta jaksavat nyt pelata.

      Poista
    3. Edelleen ennustamani Brasilia-Argentiina-finaali on mahdollinen ja jopa todennäköinen. Se taitaisi olla Messivihaajalle varsinainen antikliimaksi?

      Poista
    4. Muuten on hehkutettu, että vihdoin jalkapallon löi lävitse USA:ssa. Mutta jos USA:n TV-katsojamäärät suhteutettaisiin Suomeen, niin se vastaisi n. 600 000 katsojaa. Ei siis huikea määrä (kun jääkiekko Suomessa saa yli 2 miljoonaa katsojaa). Tämän luvun väitetään olevan suurempi kuin esim. NBA-finaalien katsojamäärät. Ei jenkeissä koripallo taidakaan olla kovinkaan suosittua, jos vertaillaan urheilun suosioon Suomessa.

      Poista
    5. YLE on kehunut näiden MM-kisojen kastojamääriä täällä Suomessa. Hollannin neljännesvälierä keräsi toki 900 000 katsojaa, mutta monet alkusarjapelit jäivät vain 200 000. Yleisurheilun Paavo Nurmi gamesit pesivät katsojamäärillään suurimman osan alkusarjapeleistä.

      Poista
    6. Itseasiassa esim. Kreikka-Norsunluurannikko jäi vain 60 000 katsojaan.

      Poista
    7. Kannattaa noissa katsojaluvuissa muistaa, että alkulohkojen vikat pelit pelattiin lohkon sisällä samaan aikaan. Veikkaan, ettei Suomesta kovin montaa Kreikan peliä sympannutta löytynyt futisfaneista, kun samalla oli tarjolla aktiivisempaa peliä sisältänyt Kolumbia - Japani.

      Poista
    8. "kapallon löi lävitse USA:ssa. Mutta jos USA:n TV-katsojamäärät suhteutettaisiin Suomeen, niin se vastaisi n. 600 000 katsojaa"

      Itse asiassa Tomi tuo luku on aika huikea paljon huikeampi kuin itse olisin veikannut(en siis asiasta sen enempää ollut ottanut selvää).

      Poista
    9. Luku koski luultavasti vain USA:n pelejä. Muut pelit saavat paljon vähemmän katsojia. USA:n väestöstä iso osa on latinoja (n. 15% jos ei enemmänkin) . Luulen valtaosan katsojista olleen latinoja.

      Poista
    10. Silti luku on iso otettiin esimerkiksi mikä tahansa tv ohjelma jenkeissä.

      Poista
  7. Jaahas, Zamppa onkin vaihtanut Espanjan kannattamisen brassien kannattamiseen. Varmaan hassu sattuma.

    Suosikkipelaaja ei taida muuten enää olla Fabregas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa olen Brasseja sympannut ihan 90-luvulta asti, kun oli Romario, Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos ja kumppanit. Enimmäkseen oli silloin tosi hienoa peliä ja nyt se sambafutis on taas palaamassa takaisinpäin, niin sitä on kivaa katsella :) Ronaldinho tietysti oli sen jälkeen se oma suosikki, brassi ja Barcasta. Espanja oli 2010 käytännössä melkein kokonaan "Barca ilman Messiä", joten se oli silloin sellainen "symppis" siitä syystä, varsinkin kun Ronaldinho ei ollut Brasilialla enää mukana. Barcelona on aina ollut ja tulee aina pysymään suosikkana, mutta maajoukkueiden puolella se on enemmän kiinni siitä, ketä pelaajia milläkin maalla on mukana, kun mihinkään maahan ei sillä tavalla ole mitään suurempaa suhdetta.

      Jostain syystä brassit ovat aina tosiaan olleet sellaisia omia suosikkeja, kun ovat taitavia ja yllättäviä pelaajia. Ronaldinho on edelleen se suurin oma idoli, Fabregas oli sellainen kivan monipuolinen pelaaja Barcassa ja siksi häntä symppasin ja "symppaan" varmaan edelleenkin ainakin jollain tasolla, vaikka Chelseaan halusikin siirtyä. Toivottavasti pärjää sielläkin, vaikka joukkuetta ja muutamaa sen pelaajaa ja vaikuttajaa en voikaan juuri sietää. Näissä kisoissa Neymar on viimeistään osoittanut, että lahjoja ja kapasiteettia on vaikka kuinka, kunhan saa vaan toteuttaa itseään. Toivottavasti sama jatkuu syksyllä Barcelonassa. Olin jo viime syksynä aikeissa ostaa Neymarin virallisen pelipaidan, mutta teinkin sen vasta nyt, kun kisat alkoivat ja ostin Brasilian keltaisen #10:n, kun on kuitenkin MM-kesä. Fabregasin sinipunainen #4 pääsi seinälle sinipunaisen #10 Ronaldinhon viereen, eikä ole enää "käytössä".

      Poista
  8. niin se Lijoneli vaan duunas sen jatkopaikan sieltä. Viimestään välierissä tulee noutaja, koska yks mies ei voi joka pelissä joukkuetta kantaa harteillaan, kuten messi on tähän mennessä tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Messin ansio ratkaisumaalissa oli antaa helppo syöttö viereen. Samaan olisi pystynyt lähes kuka tahansa. Sveitsiä ei tilanteessa kiinnostanut ja siksi Messikin sai edes jotain aikaan. Nollatehot Messille kertovat kuinka yliarvostettu pelaaja on kyseessä.

      Kisat ovat toistaiseksi olleet viihdyttävät mutta todella heikkotasoiset.

      Poista
    2. -0+1 eivät ole nollatehot.
      -silti kivikovat lädit jo tippuivat(ainiin ei kiinnostanut raskas kausi jne jne.:D=
      -Ei kiinnostanut? oikeesti jtn rajaa näihin.Niitä kiinnosti pelata maansa puolesta 388minuuttia,mutta sit päättivät yhtäkkiä että vittuakos tässä jaksa enään seuraavaa peliä.Näinkö?
      -Messi jokatapauksessa ratkaissut käytännässä joka matsin Argentiinalle ja tulee vielä ratkaisemaan Belgia pelinkin.Hollantia vastaan tarvitaa jo muitakin.
      -No joo oot trolli ja turhaa sulle vastata,mutta kun en sitä pitkään aikaan ole tehnyt niin pitää vähän edes ruokkia ettet kuole ja loppuisi hauskuus.
      -Messi on oikeastaan niin hyvä että puhuisin itse aliarvostuksesta,kun osa ihmisistä väittää että hänen tarvitsee voittaa mm-kultaa noustakseen legendaksi.

      Tällä hetkellä heittäisin Betsit mestaruudesta Ranskan tai Kolumbian suuntaan,mutta sen verran yllätyksiä(siis ainakin itselleni) että todennäköisesti olisi rahanhaaskausta.
      Viihdyttävät ovat olleet kisat joo,mutta en kuitenkaan sanoisi heikkotasoisiksi.Sen verran "kovia" maita jo tippunut että ainakin taso on laaja ja tämähän kertoo ainakin mv mittarilla (vertaa valioliiga) että kyseessä on kovatasoinen turnaus.Äläkä pliis heitä tähän mitään kiinnostus korttia taas.

      Poista
    3. studiossakin siinä otettiin hyvin esiin että koko sveitsin puolustus keskittyi Messiin, jolloin muille jäi tilaa juosta ja sitten Messi antoikin sen helpon syötön. Syötön helpoksi teki Messin hyvä juoksu sinne linjan eteen.

      Mestaruuden arpominen on kyllä aika vaikeaa, ei tuolla yhtään suurempaa suosikkia ole, Kolumbia on tietenkin vakuuttanut, mutta katsotaan vielä miten kulkee brasseja vastaan. Veikataan Hollanti yllätysmestariksi, koska Robben on niin kovalla pelipäällä. Mulkkuhan se on mutta jalat kyllä käy:D
      Koko ottelussa Messi otettiin kahdella tai kolmella miehellä, ainut tapa pysäyttää. Ainut maailmassa, joka tälläistä vartiointia tarvitsee.

      Poista
    4. ja kun muokkaan niin pitänee katsoa paremmin mistä uuden tekstin aloittaa.. :)

      Poista
    5. Joku anonyymi messijonne taas intoilee. Se, että joku anttipohja puhuu pelkästään messistä, ei yllätä ketään. En väitä että messi olisi huonosti pelannut, mutta ei läheskään paras pelaaja kentällä (vaikka nämä hassuttelupystit aina annetaankin messeille, neymareille ja ronaldoille). Behramihan pimensi messin lähes täysin, yksi hyvä juoksu, yksi hyvä laukaus ja yksi hyvä syöttö näköjään riittää että urpot alkaa jauhamaan jostain maailmaparhaastaikinä. Studiossa, tai vielä vähemmän täällä, tuskin kukaan edes huomasi kuka sen pallon ennen sitä messi syöttöä kävi argoille hakemassa.
      Ei siinä mitään jos haluaa nukkua messilakanoissaan, mutta näin neutraalin katsojan näkökulmasta on hiukan ärsyttävää välillä kun studiossa(kin) puhutaan ainostaan toisesta joukkueesta, ja siitäkin nähdään vain yksi pelaaja kentällä, vaikka esim Mascherano pelasi todella hyvän pelin. Toisaalta jonnet ja "etäfanit" (mieshuorat) tarvitsevat idoleita..

      Poista
    6. Yhtään väheksymättä edellistä kommenttia, niin pelin ratkaisussa Messi näytti parasta osaamistaa:

      1: Terävä juoksu
      2. Harhautusliike liukutaklaukseen
      3. Katseharhautua, jolla imettiin puolustajia itseensä ja tehtiin Di Marialle tilaa
      4. Syöttö tyhjään tilaan

      Muuten yhdyn (vertauskuvallisesti) edelliseen puhujaan, ja sanoisin, että pelin paras oli nimenomaan Behrami. Se, että Messiä pidetään välillä kolmellakin jannulla, joka tietenkin verottaa tehoja, joten olisi syytä muidenkin argentiinalaisten nostaa tasoaan. Di Maria ja Mascherano tähän jo vastasivat. Sääli, että Sveitsi tippui,se pelasi hyvää, modernia jalkapalloa.

      Ranska vs. Saksa parista tulee kisojen lopullinen maailmanmestari.

      Messinvihaajan "ei kiinnosta" lässytys, johon ei ole antaa edes viitteellisiä todisteita on naurettavuudessaan viihdyttävä, mutta mitään todenperäisyyttähän tuossa ei ole. Tähän riittää todisteeksi jo ne tuhannet artikkelit ympäri maailman, jossa useat pelaajat pitävät mm-turnausta tärkeimpänä turnauksena urallaan. Puhtaasti numeraalisesti: todisteet 10 000 - 0 , joten kumpi näkemys vaikuttaa oikeammalta. Messinvihaajan logiikkaa viiltää Occamin partaveitsi melko tehokkaasti muutenkin.

      Kiitos muuten LC:lle tieteellisestä metodista, jolla kyseisen trollin saa näyttämään tavallistakin naurettavammalta.

      Poista
    7. Lasturi: - Tehoihin lasketaan vain 90 minuutin tehot.

      - Lädejä ei kiinnostanut raskaan kauden jälkeen ja vastustajatkin olivat eri luokkaa kuin esim Argentiinalla. Muutenkin kisojen taso häviää esim Valioliigalle satanolla.

      - Lichtsteiner totesi ettei jaksa pelata enää ja lahjoitti maalin Argentiinalle.

      - Messi ei eilenkään ratkaissut yhtään mitään vaikka tyhmät Messifaenit muuta yrittävät väittää. Selostajankin mielestä Messi oli koko ajan pallossa. Esim Messi antaa syötön laitaan, Messi saa pallon, Messi keskittää. Melkoinen ihmemies kun on kahdessa paikassa samaan aikaan. Selostajien ja studion Messiylistys saa tyhmemmät uskomaan että Messi tekee kaiken kentällä. Eilenkin ratkaisija oli Di Maria, Messi antoi pelkän helpon sivuttaissyötön kun vastustajaa ei kiinnostanut. Samaan olisi pystynyt käytännössä kuka tahansa kisoissa pelannut.

      - Hohoho. Argentiinasta moni pelaaja olisi päässyt Messin tehoihin jos olisi annettu palloa yhtä paljon, annettu vetä jokainen vapari jne. Ja kun perustelut loppuvat, vedetään trollikortti esiin, säälittävää.

      - MM-kulta ei tee kenestäkään legendaa. Nykyisin MM-kisojen taso on niin surkea ettei Messistä tule legendaa vaikka voittaisi MM:n ja maalikuninkuuden. Edelliset MM-kisat olivat selvästi kovatasoisemmat ja Messi 0 maalia. MM-kisojen voittajasta legenda on tyypillistä nykypäivän lööppimyymistä.

      Puolivälierissä 5 ottelua 0-0 ja 3 rankkarikisaan. Eli taso on ollut umpisurkea. Lisäksi kaikki lohkovoittajat menivät jatkoon. Pelkästään nuo kaksi seikkaa kertovat kisojen tason olevan alle arvostelun.

      Anonyymi: Studiossa on Messifaneja jotka eivät jalkapallosta tajua mitään. Tilanne lähti kun Lichtsteineria ei kiinnosta ja Palacio riisti pallon. Sveitsin puolustusta ei kiinnostanut ja jos katsot tarkemmin, Sveitsin puolustus ei kiinnittänyt minkäänlaista huomiota Di Mariaan, ei edes siinä vaiheessa kun Messillä ei ollut palloa. Messi pääsi juoksemaan ilman mitään estelyitä joten Messin ansioksi todellakin jää vain ja ainoastaan helppo sivuttaissyöttö. Messi ei myöskään vienyt huomiota puolustukselta koska Di Mariaa ei kukaan huomannut ennen Messin saatua pallon.

      Eihän Messiä tarvinnut vartioida kuin yhdellä pelaajalla. Lisäksi Messiä ei uskalleta taklata koska Messi tunnetusti kaatuu pienimmästäkin hipaisusta.

      Anonyymi: Kerrankin asiaa. Tuossa tiivistit hyvin miten homma meni. Messi sai juosta umpiväsynyttä puolustusta vastaan ja sai yhden hyvän syötön aikaan koko pelissä. Mukava huomata etteivät kaikki ole täysiä urpoja ja ymmärtävätkin jotain jalkapallosta.

      Anonyymi: Käyn tarkemmin läpi:

      1: Terävä juoksu
      2. Harhautusliike liukutaklaukseen
      3. Katseharhautua, jolla imettiin puolustajia itseensä ja tehtiin Di Marialle tilaa
      4. Syöttö tyhjään tilaan

      1. Hölkkävauhtinen juoksu
      2. Ei ollut mitään harhautusta, taklaus olisi mennyt ohi joka tapauksessa
      3. Puolustusta ei missään vaiheessa kiinnostanut Di Maria, joten Messin ansio on nolla
      4. Helppo sivuttaissyöttö joka onnistuisi keneltä tahansa kisoissa pelanneelta.

      Se että MM-turnausta pidetään tärkeänä, johtuu ainoastaan siitä että se pelataan kerran neljässä vuodessa. Lisäksi nämä samat lässyttäjät ovat poikkeuksetta niitä jotka pelaavat joukkueissa jotka voivat sen voittaa. Kuinka tärkeänä esim Gareth Bale pitää MM-turnausta? Ei taatusti arvosta kovin korkealle koska pääsy sinne on lähes mahdotonta. Se että pari pelaajaa jostain Argentiinasta ja Brasiliasta (pääsevät lähes 100% varmuudella turnaukseen) pitää MM-kisoja tärkeänä ei tarkoita että kaikki pitäisivät. Ts. anonyymi yleistää parin pelaajan sanomiset tarkoittamaan koko maailman mielipidettä.

      Poista
    8. Määrittelehän Mv, mitä tarkoittaa "ei kiinnosta", niin sitten käyn läpi koko kirjoituksesi heiluttaen Occamin Partaveistä.

      Poista
    9. Nopealla laskennalla löysin 3000 haastattelua, joissa eri pelaajia, myös yhden Balesta, jonka unelmien täyttymys olisi päästä MM-kisoihin pelaamaan omalle maalleen. Eli häntäkin kiinnostaa. Montako viitettä sinulla on ettei kiinnosta ja kuinka monesta pelaajasta? Onko sinulla ylipäätään todisteita kiinnostuksen puutteesta? Miten ylipäänsä määrittelet "ei kiinnosta" termin? Millä perusteella siis syytit minua yleistämisestä, vaikka otit itse esille vain yhden esimerkin, ja sekin oli valheellinen?

      Poista
    10. Anonyymi: Pelaajia ei kiinnosta vaarantaa uraansa pelaamalla täysillä surkeissa olosuhteissa.

      Anonyymi: Haastatteluissa voi sanoa mitä vaan. Suarezin selitys puremiselle oli tasapainon menetys. Balea kiinnostaisi päästä MM-kisoihin, sen uskon. Kiinnostaisiko yhtä paljon jos pelaisi joka toinen kesä EM- tai MM-kisoissa? En usko. Esim Rooney näytti enemmän helpottuneelta kuin pettyneeltä, koska nyt pääsee lomalle. Ja sanoihan Rooney EM-kisoista putoamisen jälkeen ettei haittaa, saa pidemmän loman.

      Näkeehän sen kenttätapahtumista että MM-kisat otetaan vain höntsävaihteella koska raskaan kauden jälkeen ei riitä paukkuja. Tietyt pelaajat, kuten Messi ja Robben jaksavat, koska saivat vetää kauden höntsävaihteella. Varsinkin Messi käveli viimeiset Barcelonan ottelut ja nyt Messi jaksaa. Syytin yleistämisestä koska läheskään kaikki eivät arvosta MM-kisoja yhtä korkealle kuin pari sellaista pelaajaa jotka eivät koskaan ole päässeet niissä pelaamaan. Nykyisin jalkapallon MM-kisojen arvo on lähellä jääkiekon MM:n arvoa, useimpia ei kiinnosta.

      Poista
    11. Ihan hauskaa että sun esimerkki pelaaja (Rooney) sattuu olemaan juuri tippumiseen pettynyt lädi.
      Toki on varmasti pelaajia joita MM-kisat eivät jostain syystä kiinnosta,mutta veikkaisin heidän olevan aika harvassa jtn 1/500.

      Poista
    12. Kiinnostuksen suhteen jalkapallossa ollaan menossa samaan missä jääkiekon puolella on oltu kauan. Siellä eivät arvokisat kiinnosta kovinkaan montaa pelaajaa koska seurajoukkueissa riittää pelejä enemmän kuin tarpeeksi.

      Poista
    13. Veikkaan, että jos Englanti jyräisi, niin kisat olisivat Messinvihaajan mielestä kivikovat ja kaikkia kiinnostaisi.

      Poista
    14. tietenkin, ja britithän voittaa aina kun niitä itteään kiinnostaa pelata. Nehän on aivan ylivoimaisia, koska valioliiga, stoke, paskat kentät, sade jne.
      Sitä en oo kyllä vielä ymmärtänyt, miksi niitä ei huvittais voittaa mm- tai em-kultaa. Tai pelejä yleensäkkään. "Ei vaan huvita.."

      Poista
    15. Tomi: Siinä tapauksessa olisivat KiviKovat, jotka tuskin kaikkia kiinnostaisivat juuri samasta syystä.

      Anonyymi: Miksi kaikkia Valioliigajoukkueita ei kiinnosta voittaa Liiga cupia? Koska on muitakin otteluita tarpeeksi Valioliigassa. Samaa voit soveltaa EM- ja MM-kisoihin. Valioliigaan keskitytään ja siihen nähden jotkut MM-kisat ovat pelkkä höntsäkilpailu.

      Poista
    16. Kisojen tasosta on keskusteltu. Seuraava näkökulma: Missä ovat Ballon d'or finalistit näissä kisoissa?

      1. Cristiano Ronaldo, joukkue jäi alkulohkoon
      2. Messi, pelaa puolivälierissä
      3. Ribery, jäi pois kisoista loukkaantuneena
      4. Ibrahimovic, joukkue ei päässyt kisoihin
      5. Neymar, kisat ohi
      6. Iniesta, joukkue jäi alkulohkoon
      7. RvP, pelaa puolivälierissä
      8. Robben, pelaa puolivälierissä
      9. Bale, joukkue ei päässyt kisoihin
      10. Pirlo, joukkue jäi alkulohkoon

      Huikeaa, top 10:n pelaajista peräti kolme pelaa pääsystä välieriin. Muiden kisat ovat ohi loukkaantumisen tai joukkueen putoamisen (kisoissa tai karsinnoissa) takia. Listan perusteella voidaan todeta ettei kisojen taso ole kovin kova.

      Poista
  9. Tänään Saksa riipaisee jatkoon, ihan vaan perinteisesti. Ja paremmalla maalivahtipelillä. Neuer lukee kyllä mahtavasti peliä ja on kaiken lisäksi vielä aivan pirun urheilullinen äijjä.
    Kolumbia palauttaa Brassit maan pinnalle, menee rankuille, jossa Brasseilla ei kestä pää enää ja Huulio ei otakkaan mitään kiinni.
    Ja jos Neymar ei ole kunnossa niin Kolumbia vie jo 90minuuttisella.

    VastaaPoista
  10. Korjaus Zampalle: portugalilaiset EIVÄT OLE latinoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovatpas. Sana "latino" tulee latinasta. Romaaniset kielet joihin kuuluu mm. espanja, katalaani, italia, retoroomaani, romania, ranska, portugali, ovat kehittyneet vulgaarilatinasta (kansan latinasta). Latinoiksi kutsutaan romaanisten kielten puhujia, mutta usein käyttö rajoittuu Latinalaiseen Amerikkaan. Ranskalaisia ja romanialaisia harvoin kutsutaan latinoiksi, vaikka puhuvatkin romaanisia kieliä.

      Poista
  11. On muuten aina varsin hellyyttävää lukea näitä "olen kannattanut [tämän hetken parasta joukkuetta] jo vuodesta xxx.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Parhaat" joukkueet saavat yleensä eniten näkyvyyttä mediassa ja niiden "kannattaminen" on sen takia yleensä kaikista helpointa, kun niitä on helppoa seurata. Sillä tavalla se kannatussuhde yleensä alkaa, mutta merkillepantavinta onkin sitten se, kuka jatkaa sitä kannattamista ja seuraamista senkin jälkeen, kun niitä voittoja ja pokaaleita tulee vähemmän.

      Poista
    2. ..ja siksi onkin varminta kannattaa esim Barcaa, joka operoi noin 15x suuremmalla budjetilla kuin liigan 18 muuta joukkuetta tai sitten Brasiliaa, joka on ennakkosuosikkien joukossa käytännössä jokaisissa MM-kisoissa. Myös Espanjan "kultaisen sukupolven" tai Bayernin tämän hetken ylivoiman kannattaminen lienee varsin helppoa. Eipä sillä, että glooryhunttauksessa vikaa olisi, mutta muille ilkkuminne on silloin varsin lapsellista.
      Tämä blogi taitaa tosin pääosin keskittyä zampan ja parin kaverin sekä messinvihaajan väliseen kirjeenvaihtoon enemmän kuin oikeaan asiakeskusteluun. Tällaiset viestit toki poistetaan, koska eri mieltä plokkaajan kanssa..

      Poista
  12. Brasilia-Kolumbia:
    Miten Kolumbian puolustus? Ei ole vielä testattu kunnolla. Kolumbian vastahyökkäykset; Brasilialle voi tulla kiire. Miten on Fredin ja Hulkin vire? Brassit tulevat luultavasti pitämään palloa tyyliin 65-35, mutta muuten odotan tiukkaa vääntöä. Neymar ja James Rodriguez ovat ratkaisevat pelaajat, jompikumpi voi ratkaista pelin poikkeuksellisella taidollaan. Brasilian niukalta jatkoaikavoitolta tämä kuitenkin haisee.
    Saksa - Ranska:
    Saksan uhkarohkean korkea mutta hidas puolustuslinja; pelastaako enää edes huikea Neuer? Ranskan taso kovissa peleissä? Ei ole testattu. Varsinkin puolustus on kovassa paikassa. Pelistä voi tulla hyvin vauhdikas ja maalirikas, ellei Saksa muuta pelityyliään. Näen Ranskalla suuret mahdollisuudet ottelussa ja arvelisin sen voittavan jopa useammalla maalilla, ellei Saksa saa puolustuslinjaansa tiiviimmäksi. Yksittäiset ratkaisevat pelaajat ovat Paul Pogba ja Bastian Schweinsteiger; kumpi voittaa keskikentän herruuden? Tässä on myös Saksan mahdollisuus.

    VastaaPoista
  13. Oli muuten munattomat puolivälierät tänään. Varsinkin Saksa-Ranska oli täyttä kuraa. Alan kallistumaan Messinvihaajan kannalle näiden kisojen tasosta.

    Harmi, ettei Brasilia pudonnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brasilia - Kolumbia pelissä ainakin ainoa munaton oli tuomari! Erkka V Lehtolakin pelkäsi kommentaattorina, että peli lähtee käsistä, kun ensimmäisellä puolikkaalla David Luizin ja Hulkin telojat pääsivät ilman kortteja tempuistaan. Lopulta se munattomuus realisoitui sitten siihen, että Neymarilta murtui selkänikama täysin älyvapaassa tilanteessa ja siitäkään ei tullut korttia. Kisojen suurin kansikuvapoika on nyt mitalipelit sivussa ja vamma on sellainen, että voi jäädä pysyviäkin vaurioita. Että kiitos ns. "vitusti" tuomarillekin.

      Ranska - Saksa pelattiin paahtavassa kuumuudessa ja ottelussa pelattiin selkeästi vaan tuloksesta, koska välierät ovat kuitenkin ohjelmassa ja muutaman huilipäivän päästä. Kaikki mahdollinen energia säästettiin, mitä säästettävissä oli.

      Poista
    2. Nyt Zamppakin on sitä mieltä ettei kaikkia kiinnosta MM-kisoissakaan pelata tosissaan. Tulihan se sieltä vihdoin.

      Poista
    3. Enhän minä mitään kiinnostuksen puutteesta sanonut. Puhuin vain siitä, että fyysisiä voimia säästettiin niin paljon kuin mahdollista. Kaksi aivan eri asiaa.

      Poista
    4. Ovat eri asioita mutta molempien seuraus on täysin sama: ei pelata tosissaan.

      Näin ollen Zamppa myöntää ettei MM-kisoissa kaikki joukkueet pelaa aina tosissaan josta päästään suoraan siihen ettei kisojen taso ole kovinkaan kova koska tosissaan ei pelata. Aiemmin olet sanonut moneen kertaan kuinka MM-kisat ovat jokaiselle pelaajalle tärkein kisa jne mutta eipä se niin näytäkään olevan kun on varaa säästellä eli pelata höntsävaihteella.

      Poista
    5. Minä en edelleenkään ymmärrä, millä tavalla ajoittain matalammalla temmolla pelaaminen on höntsäämistä. Ranska - Saksa pelattiin yli 30 asteen paahteessa, joten oli ihan järkeen käypää, että molemmat joukkueet välttivät fyysistä ylirasitusta tuollaisessa kelissä. Oli mahdollista, että ottelu olisi voinut kestää 120 minuuttia, joten ei ollut mitään järkeä reuhtoa päättömästi päästä päähän. Rauhallisempi tahti oli myös pelaajien terveyden kannalta parempi ratkaisu. Lisäksi on hyvä muistaa, että varsinkin Saksa on koko kisat pelannut pallonhallintaan ja rauhallisempaan tempoon perustuvaa peliä. Ranskakin on enimmäkseen käyttänyt samantyylistä taktiikkaa.

      Itsekin pelaan ja voin sanoa, että on ihan erilaista pelata 25 asteen helteessä verrattuna näihin tämänkesäisiin 10-15 asteen keleihin: pelityyli muuttuu olosuhteiden mukaan, mutta silti "pelataan täysillä" molemmissa olosuhteissa. Pelityyli vaan muuttuu, mutta kiinnostus ei laske kyllä yhtään.

      Jännästi vedät mutkat suoriksi olettamalla, että "täysiä pelaamista" tapahtuu vain silloin, kun pelaajat juoksevat tukka putkella ja kieli poskella pallon perässä karmeaa munaravia päästä päähän :D Lisäksi suosittelen sinua edelleen lukemaan toisten kirjoitukset ennen vastaamista ja lopettamaan sen sanojen tunkemisen toisten suuhun.

      Poista
    6. Aiemmin sanoit: "Kaikki mahdollinen energia säästettiin, mitä säästettävissä oli."

      Täysin eri asia kuin matalammalla temmolla pelaaminen.

      Oli järkevää tai ei välttää ylirasitusta, tuo on juurikin kiinnostuksen puutetta. Ei viitsitä pelata täysillä koska useita syitä siihen löytyy.


      "Itsekin pelaan ja voin sanoa, että on ihan erilaista pelata 25 asteen helteessä verrattuna näihin tämänkesäisiin 10-15 asteen keleihin: pelityyli muuttuu olosuhteiden mukaan, mutta silti "pelataan täysillä" molemmissa olosuhteissa. Pelityyli vaan muuttuu, mutta kiinnostus ei laske kyllä yhtään."

      Ei sillä ole merkitystä laskeeko kiinnostus, säästelläänkö voimia, olosuhteet huonot tai jotain muuta. Lopputulos on täysin sama: pelaajat eivät pelaa niin täysillä kuin voisivat. On täysin merkityksetöntä johtuuko höntsävaihteella pelaaminen voimien säästämisestä, kiinnostuksen puutteesta tai muusta. Aiemmin olet aina sanonut ettei tällaisessa kisassa yhdelläkään pelaajalla ole kiinnostuksen puutetta. Nytpä näyttää olevan. Asiaa ei muuta se että käännät kiinnostuksen puutteen haluksi säästää voimia tai muuta, koska lopputulos on täysin sama.

      "Jännästi vedät mutkat suoriksi olettamalla, että "täysiä pelaamista" tapahtuu vain silloin, kun pelaajat juoksevat tukka putkella ja kieli poskella pallon perässä karmeaa munaravia päästä päähän :D"

      Tällä kertaa vedit itse mutkat suoriksi. Sanoit etteivät pelaajat pelanneet täysillä vaikka aikaisemmin olet sanonut ettei MM-kisoissa yksikään pelaaja pelaa höntsävaihteella. Ja nyt selität kuinka joukkueet säästelivät voimiaan eli pelasivat höntsävaihteella koska eivät pelanneet niin kovaa kuin olisivat pystyneet.

      Näin se totuus lopulta paljastuu. Sillä ei edelleenkään ole väliä selitätkö höntsävaihteen tai kiinnostuksen puutteen olevan eri asia kuin voimien säästämisen tulevia otteluita varten koska ne aiheuttavat saman asian.

      Poista
    7. Edelleenkin: "täysillä pelaamiseen" sisältyy muutakin, kuin täydellä fyysisellä höyryllä munaravia ravaaminen. Täysillä pelaamista on minun silmissäni sekin, että "keskitytään täysillä" suorituksiin, olivat ne nyt sitten syöttöjä, keskityksiä tai muuta. Höntsääminen ja "ei kiinnostaminen" ovat sitä, kun ei viitsitä juosta "kunnolla" vaan lönkötellään laiskasti pelin ulkopuolella ja tehdään suoritteet(=syötöt, keskitykset, laukaukset, puskuihin menot yms.) vähän sinne päin. Toki tässäkin pitää muistaa, että ammattilaisillekin tulee huonoja suoritteita joka ottelussa ja otteluita, jolloin "mikään ei onnistu".

      Fyysisten voimien säästäminen sillä, että "annetaankin pallon tehdä työ" sen sijaan, että itse juostaisiin munaravia pallon perässä, ei ole kiinnostuksen puutetta, höntsäämistä tai "vähän sinne päin"-pelaamista. Se ei myöskään sellaiseksi muutu, vaikka kuinka toisten puheita vääntelisit tai asiaa itsepintaisesti jankuttaisit.

      Poista
    8. Otan määritelmäsi. Aiemmin olet sanonut että MM-kisojen tasoisessa turnauksessa kaikki pelaavat täysillä. Käyn läpi Argentiinan tekemiä maaleja eri vastustajia vastaan:

      Argentiina-Iran: Yhtä lukuun ottamatta kaikki vastustajat seisovat paikoillaan. Messi saa vetää helposti pallon maaliin.

      Argentiina-Nigeria: 1. maali: Messi lähtee pystyjuoksuun keskikentältä. Nigerian pelaaja on selvästi Messiä lähempänä Nigerian maalia mutta pistää kävelyksi. Messi pääsee vapaasti juoksemaan maalin lähistölle ja laittamaan tyhjiin. Pelattiin kolmatta minuuttia.

      Argentiina-Nigeria: 2. maali: Messi potkaisee löysän vapaapotkun joka on otettavissa perustorjunnalla. Maalivahti ei viitsi torjua.

      Argentiina-Sveitsi: Lichtsteiner alkaa lisäajan viime minuuteilla peippailemaan pallon kanssa menettäen sen. Sen jälkeen olisi voinut laittaa pallon rajasta yli tai pysäyttää nopean hyökkäyksen. Ei tee kumpaakaan. Lisäksi tilanteessa Sveitsin vasen laitapuolustaja seikkaili ties missä, ei ainakaan ollut tontillaan. Omituista kun joukkue selvästi puolustaa, eikä kiinnosta pysäyttää nopeaa hyökkäystä, vaikka siinä vaiheessa punainen korttikin olisi aivan yksi ja sama ja vasen laitapuolustaja sekoilee ties missä.

      Argentiina-Belgia: Belgian puolustusta ei kiinnosta peittää laukausta vaan menee pois laukauksen edestä joka menee maaliin.

      Kaikissa mainituissa tilanteissa voidaan sanoa etteivät pelaajat pelanneet täysillä. Kaikissa mainituissa tilanteissa maalin olisi voinut estää pelaamalla täysillä. Tilanteista kaksi tuli otteluiden alkuvaiheessa jolloin ei voida väsymykselläkään selittää mitään. Voidaan todeta tällä perusteella etteivät pelaajat pelaa täysillä edes niin tärkeässä kilpailussa kuin MM-kisoissa. Tässä käytiin läpi vain Argentiinan otteluita, muista löytyisi moninkertainen määrä vastaavia.

      Pallon pitäminen on voimien säästämistä mutta entä sitten kun vastustajalla on pallo? Saksa säästeli voimiaan myös siinä eikä Ranskan tasoitus ollut kovin kaukana. Jatkoaika olisi rasittanut vielä enemmän. Eli munaravin puutteenkin voi laittaa kiinnostuksen puuteeksi, höntsäämiseksi tai "vähän sinne päin pelaamiseksi" silloin kun vastustajalla on pallo. Munaravilla voi kuitenkin selvästi vaikeuttaa vastustajan maalintekoa.

      Poista
    9. En lähde Messin tilanteista nyt jankuttamaan. Todennäköisesti kuitenkin tilanteiden voitaisiin lopulta johtuneen enemmänkin vastustajien arviointivirheistä tai inhimmillisistä huonoista suoritteista. Lisäksi historiaasi tuntien et varmasti pystyisi objektiivisesti asioista puhumaan, joten suoraan sanottuna en edes viitsi lähteä tuhlaamaan aikaani. Lisäksi aihe ei juuri edes liity nyt käsillä olevaan aiheeseen...

      Mitä taas tulee "munaravin puutteeseen puolustuspelissä", niin tuollainen "munaravipuoulustus" on kuitenkin vain yksi tapa puolustaa ja itse asiassa yleensä aika huonosti organisoitu ja fyysisesti epäviisas tapa. Fyysisesti säästävämpi tapa ja organisoidumpi tapa on yleensä pitää keskusta tiukkana ja pakottaa vastustaja pyörittämään peliä laidoilla ja kauempana puolustettavasta maalista. Joten ei, munaravin puutetta puolustuksessa ei voi nimittää kiinnostuksen puutteeksi tai höntsäämiseksi :D

      Poista
    10. Tuohan liittyy nimenomaan käsiteltävään aiheeseen. "Inhimillisiä huonoja suoritteita" on näissä kisoissa nähty valtava määrä huippupelaajilta. Toisesta ääripäästä löytyy sellainen joukkue kuin Costa Rica. Pelaajat tusinatasoa mutta pelaavat jokaisen tilanteen huolella loppuun saakka. Täysin olemattomalla pelaajamateriaalilla näyttää pystyvän Hollannin (joka voitti Espanjan 5-1) nollilla 120 minuuttia kun pelaa joka tilanteen kunnolla. Mistä tämä kertoo? Siitä ettei huippupelaajia näytä paljoa kiinnostavan.

      Toisin sanoen voidaan kysyä miksi inhimillisiä huonoja suoritteita (ei joukkuepeliin liittyviä kuten harhasyöttöjä) nähdään kisoissa huippupelaajilta selvästi enemmän kuin seurajoukkueissa? Ainoa selitys on ettei pelaajia kiinnosta pelata yhtä tarkasti ja yrittää yhtä kovaa. Ehkä kuvaavin tilanne on Robben vs Ramos. Onko Ramos oikeasti noin hidas että 30 vuotias Robben juoksee takamatkalta ohi 100-0? Vai ottiko Ramos tilanteen vähän sinne päin? Väitän jälkimmäistä.

      Miten pidät keskustan tiukkana ja samalla pakotat vastustajan pelaamaan kaukana puolustettavasta maalista? Et käytännössä mitenkään ellei kentältä löydy vähintään muutamaa pelaajaa jotka vetävät munaravia puolustuslinjan edessä ja haittaavat vastustajan pelaamista. Ilman munaravia tuo "organisoitu puolustus" on sama kuin bussi. Tällä kertaa en tarkoittanut munaravilla pelkästään koko kentän prässiä vaan myös puolustusta josta löytyy myös munaravaajia haittamaan vastustajan peliä.

      Poista
    11. Jokaikinen pelaaja tekee inhimmillisiä virheitä jokaisessa ottelussa, suuri osa niistä ei vaan näy tulostaululla. Kysyit, että miksi noita virheitä näkyy kisoissa "paljon". Yksi selitys voi olla se, että pelaajat eivät pelaa paljoa yhdessä. Seurajoukkueiden mukana ollaan käytännössä vuoden ympäri, jolloin yhteispeli on parempaa, on helpompi syötellä ja luottaa joukkuekaverin "paikkaamiseen", jos itse tekee huonon ratkaisun, koska yhteispeli ja pelikaverin tuntemus on parempaa. MM-kisoihin lähdetään aika lyhyellä varoajalla, muutama harjoituspeli ja harjoituksia muutenkin vähän verrattuna seurapeleihin, jolloin yhteispeli on hakusessa ja virheitä nähtäneen enemmän. Tämä ei varmasti ole ainoa syy, mutta väittäisin sen olevan yksi suurimmista ja loogisimmista syistä.

      Hollanti - Costa Rican kohdalla kannattaa huomioida myös taktiikat, eikä tuijottaa pelkkää tulosta. Costa Rican tiukka puolustus on ollut joukkueen ase koko kisojen ajan ja vastaavasti Hollanti ei ole ollut parhaimmillaan tai tehokas oikeastaan yhdessäkään pelissä, jossa se on joutunut pitämään palloa ja olemaan se "luovempi" osapuoli. Vastaavasti Robben - Ramos tilanteessa oli varmasti mukana molempia, Robben on todella nopea pelaaja, mutta voimme vaan arvailla, mikä oli Ramosin keskittyminen tilanteessa.

      Kahdella hyvin organisoidulla linjalla vastustajan voi pakottaa pyörittämään peliä "kaukana maalista" ja laidoilla, tai ainakin tarpeeksi kaukana. Samalla kaukolaukausten eteen saadaan tarpeeksi lihaa. Toki tuossakin pitää liikkua, mutta se liike on energiatehokkaampaa kuin "holtiton pallon perässä juokseminen", jolla vaan nostaa riskiä pelata itsensä ulos tilanteesta. On organisoidumpaa ja energiatehokkaampaa pyrkiä siihen, että linjat itsessään liikkuvat.

      Mutta nyt lähden ottamaan lihoja pois grillistä ja piakkoin omiin treeneihin. Suosittelen sinullekin jotain fiksumpaa tekemistä, kuin yrittää saada kaiken näyttämään ei kiinnostavalta.

      Poista
    12. Tässähän nimenomaan jätin joukkuepeliin liittyvät virheet pois, kuten esim harhasyötöt. Myös sellaisia virheitä joista ei voi syyttää joukkuekavereita tai muutakaan kuin itseään tulee kisoissa selvästi enemmän. Osasyy menee fyysisesti huonossa kunnossa oleville pelaajille joita tippuu kisojen aikana melkoinen määrä kokoonpanoista.

      Costa Rican puolustus on ollut joukkueen ase juuri siksi ettei siellä ole pelattu höntsävaihteella. Joka tilanteeseen on menty täysillä ja henkilökohtaisia virheitä on nähty hyvin vähän. Menestys kertoo miten hyvin voisivat pärjätä paremman pelaajamateriaalin joukkueet jos kiinnostaisi pelata täysillä.

      Robben-Ramos tilanteessa Ramosin keskittymistä voi arvailla mutta hyvän vertailukohdan antaa Mestarien liiga jossa Real Madrid murskasi Bayernin eikä Robben saanut kahdessa ottelussa enempää aikaan yhteensä kuin tuossa yhdessä Ramosin totaalikyykytyksestä.

      Kahdella linjalla tuo tietenkin onnistuu, se ei silti poista sitä seikkaa että juoksuvoimaa silti tarvitaan. Jos pelkästään seisoskellaan, jää kaukolaukauksille ja linjojen väliin aivan liikaa tilaa. Varsinkin puolustavan keskikenttäpelaajan tontilla pari munaravaajaa yhdistettynä melko staattiseen puolustusmuotoon on huomattavasti tehokkaampi kuin kaksi hyvin yhdessä liikkuvaa linjaa. Koska munaravaajat antavat hyvin vähän tilaa pelata keskellä, seuraa pallon pelaaminen laitaan josta maalinteko onkin vaikeampaa.

      Tässähän vain todistelen kuinka vähän MM-kisat lopulta kiinnostavatkaan. Kisojen surkea pelaajataso tuli jo todistettua ja kun kisat eivät useimpia pelaajia kiinnosta, siinä on hyvä selitys jos Messi sattuisi mestaruuden voittamaan. Messin 4 maalia kertoo myös siitä ettei kisoissa pärjää ellei ole vetänyt Messin tapaan höntsävaihteella kansallista sarjaa. Messin tapauksessa kävelyvaihde on parempi ilmaisu tietenkin.

      Poista
    13. Mitä nämä mainitsemasi "virheet, joista ei voi syyttää joukkuekavereita" sitten tarkalleen ovat? Itse olen ehtinyt katsoa noin 75-80 % kisojen otteluista, enkä ole huomannut mitään sen ihmeellisempää eroa tai tason laskua. Ettet nyt vaan kuvittelisi näkeväsi enemmän virheitä, koska olet päättänyt, että haluat nähdä niitä enemmän?

      Niin kuten sanottua noita puolustustyylejä on erilaisia, on enemmän sijoittumiseen panostavia ja enemmän liikkeeseen, prässiin ja agressiivisuuteen panostavia. Costa Rican tapauksessa sanoisin, että heidän tyylinsä on niin iskostettu joukkueen pelaajiin, että se toimi äärimmäisen hyvin. Se ikään kuin teki joukkueesta suuremman, kuin mitä sen osien summa yksistään laskettuna olisi ollut.

      Sinällään ehkä tuo vertaus seurajoukkuepeleihin Ramosin ja Robbenin kohdalla on huono, että seurajoukkueissaan pelityylit ovat aikalailla päinvastaiset: Bayern pelaa pallokontrollia, kun Hollanti taas pääsi Espanjaa vastaan iskemään vastahyökkäyksillä. Lienee sanomattakin selvää, että Robbenin kaltainen juoksukone saa enemmän aikaan vastahyökkäyksistä, kun on enemmän tilaa, minne juosta.

      En toki tarkoittanutkaan, että passiivisemmalla tyylillä vain seisoskeltaisiin, sen olisi pitänyt olla sanomattakin selvää. Tuossa kahdella linjalla organisoidusti puolustamisessa toki liikutaan siinäkin "paljon" ja keskikentän keskustan ja -pohjan pelaajat ovat tärkessä asemassa, mutta väitän silti, että heilläkin on ensisijaista se oikea-aikainen sijoittuminen ja hallittu liike sen sijaan, että juostaisiin "holtittomasti" pallon perässä ns. sitä munaravia. Organisoidussa linjapelissä ja "yltiöpäisessä prässissä" tai munaravissa on toki molemmissa mukana liikettä ja sijoittumista, mutta eri määrissä. Linjapelissä sijoittuminen ja synkronoitu liikkuminen on tärkeämpää, prässipelissä fyysinen kunto ja juoksuvoima näyttelee isompaa osaa. Näiden pitäisi toki olla sanomattakin itsestään selviä asioita ihmisille, jotka väittävät ymmärtävän ainakin normaalitasolla jalkapallon lainalaisuuksia...

      Minä en ole edelleenkään nähnyt yhtään todistetta siitä, että "useampia pelaajia ei kiinnosta pelaaminen". Kuulen vain sinulta noita omia mielipiteitäsi asiasta ja jotain yksittäisiä nostoja ja tapauksia, joista voi ihan hyvin sanoa ilman sen suurempaakaan vektorianalyysiä, että kyseessä on järjestäen inhimmillinen virhe tai huono tekninen suorite, jollaisia nyt vaan sattuu jokaiselle pelaajalle jokaisessa pelissä.

      Poista
    14. Johtuiko alkulohkojen suuri maalimäärä hyökkääjistä jotka tekivät ylivoimaisia ratkaisuja vai siitä etteivät puolustukset pelanneet hyvin? Esim Englanti-Uruguay ottelussa Uruguayn molemmat maalit tulivat Englannin puolustuksen karkeista virheistä, Espanja ei kaipaa perustelua, Argentiinan vastustajat kävin läpi, Afrikan joukkueet, Brasilia-Kroatia ottelussa useita maaleja henk koht virheistä, lähes kaikissa alkulohkon otteluissa tuli yksi tai useampi maali henkilökohtaisista virheistä. Pudotuspeleissä virhemäärä väheni radikaalisti ja samalla myös maalimäärät pienenivät. Sattumaa?

      Costa Rican peli ei olisi ollut mitään ilman suurta juoksuvoimaa. Pelaajat jaksoivat juosta siinä missä monet (Eurooppalaiset) eivät ja se teki selvän eron. Taisi alkulohkon pelit väsyttää niin pahasti että munaravi oli pakko säästää lähemmäs maalia ja sitten ei joukkueella ollutkaan mitään annettavaa hyökkäyssuuntaan koska pallonriistot saatiin niin syvällä omalla alueella.

      Tarkoitus olikin sanoa ettei Ramosin pitäisi hävitä juoksukilpailua noin 100-0 Robbenille. Jos Ramos olisi pelannut Mestarien liigassa yhtä huonosti yksilötasolla, Real olisi ollut vaikeuksissa. Pelkästään yksittäisenä suorituksena tuo kertoo ettei Ramos pelannut täysillä.

      Munaravin määritelmä on hyvin häilyvä. En pidä munaravia holtittomana tällä tasolla koska jokainen pelaaja tajuaa ainakin alkeet liikkumisesta ja sijoittumisesta suhteessa muihin pelaajiin samassa joukkueessa. Useilla joukkueilla on se ongelma ettei keskikentän puolustavaan rooliin löydy pelaajia jotka jaksaisivat juosta (munaravata) jatkuvasti pallon perässä ja silti tarjota jotain hyökkäyssuuntaankin. Ilman juoksijoita (munaravaajia) puolustuspelin pitävyys kärsii selvästi. Pelkkä hyvin liikkuva linja ei auta ellei jatkuvasti pystytä laittamaan edes jonkinlaista painetta pallolliselle ja tässä munaravaajista on äärimmäisen suurta hyötyä. Se oli Costa Rican pelissä erona alkulohkossa ja pudotuspeleissä. Alkulohkossa munaravaajat tekivät todella vaikeaksi pelinrakentelun, pudotuspeleissä jouduttiin luottamaan puolustuslinjan pitävyyteen koska keskikentältä tultiin jatkuvasti läpi, kun munaravaajia ei enää löytynyt.

      Itse olen nähnyt useita tapauksia joissa pelaajia ei kiinnosta. Mainitsinkin jo muutaman yksilöidyn esimerkin. Annetaan yksi lisää, Hollanti-Espanja. Vaikka Jordi Alba ei ole mikään mestaripuolustaja, kyllä hänkin tajusi täysin varmasti tilanteessa olevansa umpisurkeasti sijoittunut, mutta eipä viitsinyt ottaa paria juoksuaskelta parantaakseen sijoittumistaan. Maalihan siitä tuli. Tuollaisessa tilanteessa, jossa pelaaja ei jaksa/viitsi/huvita sijoittua edes lähelle oikein, ei asiaa voi pistää minkään muun kuin kiinnostuksen piikkiin. Tai tapaus Lichtsteiner. Jokainen Sveitsin joukkueessa tajuaa ettei Argentiina saa maalia ellei päästetä nopeaan vastahyökkäykseen ja jos sellainen tulee, se pysäytetään vaikka punaisen kortin hinnalla. Lichtsteinerillä on pallo hallussa, ei painetta vastustajan pelaajilta ja onnistuu silti antamaan nopean vastahyökkäyksen eikä pysäytä sitä keltaisen tai punaisen kortinkaan uhalla. Ei inhimillinen virhe tai huono tekninen suorite vaan pelaajaa ei kiinnostanut. Näitä riittää.

      Poista
    15. Sanotaan nyt sitten näin, että olette kumpainenkin oikeassa ja väärässä:

      MV: Jos ulkoiset olosuhteet maajoukkueessa on kunnossa, niin kaikkia kiinnostaa pelata omalle lipulle. Huippu-urheilijaan on tutkijoidenkin mukaan iskostettu tietynlainen patriotismi ja loppuunsaakka yrittäminen. Pois lukien jotkut Afrikan maat, joiden pelaajat eivät välttämättä laske itseään enää oman maan kansalaisiksi. Se, että huippupelaajien taso laskee mm-skaboissa, tämä ei ole uusi ilmiö, johtuukin muista seikoista, joihin palaan myöhemmin.

      Tuo pelaajalistauksesi oli muuten hauska, mutta sillä ei ole mitään tekemistä kisojen tason kanssa. Jos Ruotsi tai Wales olivat niin huonoja, etteivät päässeet kisoihin, niin miten niiden läsnäolo olisi parantanut kisojen tasoa kokonaisuudessaan? Espanjan taso oli niin huono, että ennakkokäsitykseni mukaan tippuivat, niin miten nuo pelaajat yksilöinä muka nostavat puolivälierien tasoa. Ei mahdu millään minkään tutkimuksen relevanssialueeseen tuo heitto, vaan oli puhdasta omien mutujen korostamista, eikä edes kovin relevanttia sellaista.

      Zamppa: Jalka ei kyllä liiku samalla tahdilla kuin seurajoukkueissa ja omituiset selitykset lyhyestä rupeamasta samoilla kavereilla eivät riitä sitä todistamaan.

      Sitten niihin tosiasioihin:
      1. Väsymys: mm-kisat ovat aina (ainakin vuodesta 1978, jolloin itse aloitin seuraamisen) olleet nuorten kisat. Huippupelaajien kuormitus on jo kaudella sitä luokkaa, että ylimääräinen pelaaminen näkyy otteissa. Tämä mahdollistaa yllätykset. En epäile pelaajien tahtotilaa, mutta sadat tutkimukset osoittavat, että väsyneenä huippu-urheilijat tekevät puhtaasti huonoja ratkaisuja enemmän. Tällä ei ole mitään tekemistä kiinnostuksen puutteen kanssa, ellei haluta lähteä naurettavasti liikkeelle ajatuksesta: " Pelaan täysillä seurajoukkueelleni aina -> olen väsynyt kesällä -> MM-kisat siis eivät kiinnosta minua." Tällainen ajatteluketju on kuitenkin tragikomiisuudessaan lähinnä huvittava.

      2. Olosuhteet: Itse olin veikannut Italian ja Englannin tippumista juurikin tästä syystä. Väsyneet pelaajat ja olosuhteet tekivät Uruguaista ykkössuosikin ja Costa Ricasta kakkossuosikin. Olosuhteisiin tottuneet levänneet pelaajat jaksavat enemmän ja onnistumiset nostavat draivia ennestään.

      Se mitä MV sanoi siitä, että kisoissa pärjäävät ne jotka ovat levänneet pitää tietenkin paikkaansa, mutta ei silläkään ole mitään tekemistä kiinnostuksen puutteen kanssa.

      Eli kaikkia kiinnostaa, väsyneille pelaajille sattuu virheitä ja olosuhteet korostavat vireystilojen eroja. Tämä tekee kisoista maagiset, tapahtuu yllätyksiä,löytyy uusia pelaajia, mutta kuitenkin parhaan materiaalin joukkueet ovat jälleen neljän joukossa. Mielestäni nämä ovat olleet hyvät kisat. Tarinoita on kerrottavana ja lisää tulee.

      Nyt lentokentällä ja kohta koneessa. Raportoin Brasiliasta jos jaksan

      Poista
    16. Kiitoksia Luckycharmille kommentista. Hieman eri sanoin pyrin itsekin puhumaan melkein samoista asioista, mutta en ilmeisesti onnistunut tarpeeksi selvästi ilmaisemaan ajatuksiani.

      Jonkunlainen matkaraportti olisi kyllä kiva lopussa sitten saada! :)

      Poista
    17. Hyvät keskustelijat, ottakaa oppia perustelukyvystä ja objektiivisuudesta. Mestari on taas käynyt kääntymässä. Ainoa ikävä puoli tuossa Luckycharmissa on tietenkin se, että noin aukottomiin kirjoituksiin on vaikea kommentoida älykkäästi, koska kaikki päätyvät nyökyttelemään päätään. Ehkäpä Zampan pitäis antaa miehelle porttikielto, niin pysyis keskustelu vieränä pidempään. :)

      Poista
    18. korjaus, enhän mä tiedä onko kyseessä mies vai nainen. kunhan oletin

      Poista
    19. Ano, kukaan ei ole täydellinen, ei edes Lucky Charm. Turha ihailu pois.
      Fifan keräämä data antaa varsin outoja tuloksia, kun sen mukaan määritellään parasta tai huonointa pelaajaa. Esim. sen mukaan Hart oli turnauksessa huonompi kuin Casillas tätä on vaikea ymmärtää.
      Kenties data keskittyy liikaa pikku nyansseihin ja antaa siten väärän kokonaiskuvan.

      Olen aina kritisoinut asioiden ylimatemasointia. Esim. taloustieteessä käytetään paljon matemaattisia malleja, mutta mallit ovat yleensä liian yksinkertaisia lineearisia malleja. Nämä epäonnistuivat talouskriisissä täysin.
      Samoin jalkapalossa tilanne taitaa olla niin, että mallit taitavat olla liian yksinkertaisia selittämäänsä peliin nähden.

      Poista
    20. Matemaattisissa malleissa ja fysiikan laeissa on tosiaan se huono puoli, että ne eivät millään voi täysin realistisesti ottaa huomioon kaikkia muuttujia ja yllättäviä tekijöitä. Sinällään olen Tomin kanssa samaa mieltä, että "ylimatematisointi" on sekin huono asia, mutta tuollaiset matemaattiset mallit, joilla tarkastellaan esim. erilaisia tasoeroja ja muita vastaavia asioita ovat sinällään hyviä, koska ne ovat kaikkein lähimpänä "tasapuolisuutta" ja poistavat subjektiiviset näkemykset ja ennakkoasenteet yhtälöistä.

      Poista
    21. Matematiikka luonnontieteissä esim. fysiikassa on oikeassa paikassa, koska luonto "puhuu" matematiikkaa. Mutta luonnontieteiden ulkopuolella matematiikan käytössä kannattaa olla varovainen. Usein mallit tulevat liian yksinkertaisiksi.

      Poista
    22. Minua ei itseasiassa vakuuta herran/rouvan/neidin matemaattisten mallien tuonti jalkapalloon, vaan pikemminkin se kirjoittamisen taito, jolla hän kiihkottomasti, mutta samalla analyyttisesti vastaa nenäkkäille (lue MV:lle) ihmisille. Tyylistä paistaa arroganttius, kokemus ja täysi itsetietoisuus. Henkilö tosiaan tietää mistä puhuu, eikä arkaile näyttää olevansa ns. asioiden päällä. Joitain tuollainen tyyli haittaisi, niin minuakin, jos kyseessä ei selkeästi olisi huippuluokan asiantuntija.

      Poista
    23. Luckycharm: Hauskaa, ensin sanot että kaikkia kiinnostaa pelata ja heti perään rajaat pois tietyt Afrikan maat. Lisäksi monissa muissa lajeissa näkee tapauksia joissa maajoukkuepelit eivät yksinkertaisesti kiinnosta (jääkiekko...) vaikka pelataan oman maan lipulle.

      Yleisesti Kultainen Pallo listaa pidetään listana parhaista pelaajista. Jos kisassa eivät pelaa parhaat pelaajat, kisojen taso laskee aivan väistämättä.

      Tosiasioihin:

      1. Viime MM-kisoissa Kaka pelasi puolikuntoisena ja tuhosi seurajoukkueuransa. Varoittava esimerkki joten osa pelaajista ei ota MM-kisoja tosissaan. Toinen varoittava esimerkki tunnetuista pelaajista on Wesley Sneijder.

      ""Pelaan täysillä seurajoukkueelleni aina -> olen väsynyt kesällä -> MM-kisat siis eivät kiinnosta minua." Tällainen ajatteluketju on kuitenkin tragikomiisuudessaan lähinnä huvittava."

      Onko seuraava ajatteluketju myös huvittava? Pelaan löysästi seurajoukkueelleni -> en ole väsynyt kesällä -> MM-kisat kiinnostavat minua. Esim Messi teki juuri tuolla tavalla. Miksi vastakkainen ajatteluketju olisi huvittava?

      2. Olosuhteet. Kyllähän tuo myös kiinnostuksen puuteeseen liittyy. Pelaajat eivät uskaltaneet yrittää täysillä (ja vaarantaa terveyttään).

      "Se mitä MV sanoi siitä, että kisoissa pärjäävät ne jotka ovat levänneet pitää tietenkin paikkaansa, mutta ei silläkään ole mitään tekemistä kiinnostuksen puutteen kanssa."

      Sillähän nimenomaan on. Esim Messi pelasi loppukauden kävelyvaihteella ja sanoikin keskittyvänsä MM-kisoihin. Eli osa pelaajista todellakin kiinnostuksen puuteen takia (seurajoukkuepelejä kohtaan) on MM-kisoissa paremmassa kunnossa.

      Tomi: Matemaattisilla kaavoilla määritellään myös parhaat maajoukkueet. Esim Hollanti on sijalla 15, edellä mm. Espanja, Portugali, Uruguay, Kolumbia, Italia, Englanti. Belgia, Kreikka, USA ja Chile.

      Anonyymi: LC:n kirjoitustyylissä on mm. se ongelma ettei se ota huomioon erilaisia mielipiteitä joita pelaajilla voi olla. LC niputtaa kaikki pelaajat samaan kategoriaan liian helposti. Tuossa kävin jo pari asiaa läpi jotka eivät pidä paikkaansa.

      Poista
    24. Jos LC syyllistyy deduktioon, joka kuitenkin on hyväksyttyä. Eli tehdä yleisistä asioista yksittäistapauksia, niin sinä syyllistyt täysin epätieteelliseen induktioon, joka muuten on syy hylätä tutkimuksia. Vedät yksittäistapauksista yleistyksiä ilman mitään näyttöä, paitsi omat mutusi. En arvosta tuollaista pätkääkään, se kertoo mielestäni puutteellisesta sivistyksestä ja kontekstin hallinnasta.

      Samoin yleistietosi kaipaa päivityksiä: LC:n afrikkalaisesimerkki liittyy yleisesti tunnettuun olotilaan kotimaattomuudesta, joka on verraten yleistä kyseisessä maanosassa. Tämän hän tosin mainitsikin, mutta omaan mutuilevaan tyylin päätit hypätä maininnan yli.

      Kirjoitustyylisi ei vaan toimi kaltaiselleni, se on liian yksinkertaistavaa, jopa tyhmää. Vedät pikkuasioista suuria linjoja, vailla mitään konkretiaa, Yhtäkään lähdeviitettä en ole nähnyt, kaikki todisteesi liittyy "kun katson pelejä" -subjektisuuteen. En ole tainnut nähdä sinulta ainuttakaan tieteellisesti relevanttia ja perusteltua lähdeviitteillä ryyditettyä mielipidettä koskaan, sen sijaan sitäkin enemmän huutelua, trollailua, mutuilua ja yksinkertaistuksia.

      Jokainen tykätköön mistä haluu, mä tykkään LC:n perustavanlaatuisesta asiantuntemuksesta ja relevanteista viittauksista.'''

      Poista
    25. "Samoin yleistietosi kaipaa päivityksiä: LC:n afrikkalaisesimerkki liittyy yleisesti tunnettuun olotilaan kotimaattomuudesta, joka on verraten yleistä kyseisessä maanosassa. Tämän hän tosin mainitsikin, mutta omaan mutuilevaan tyylin päätit hypätä maininnan yli."

      Ei olla enää mutussa. On olemassa syitä joiden vuoksi kaikkia pelaajia ei kiinnosta pelata maansa puolesta. Se tarkoittaa ettei kaikkia kiinnosta ja lisäksi voi hyvinkin löytyä muitakin syitä joiden vuoksi ei kiinnosta. Täten argumentti kaikkia kiinnostaa on kumottu. Sillä ettei muualla esiinny samassa määrin (huom!) mainittua asiaa kuin Afrikassa ei muuta mitään.

      Minkälaisia lähdeviitteitä kaipaat? Eikö kentällä tapahtuneet asiat kelpaa? Huonosti menee ellei jalkapallokeskustelussa kelpaa perusteluiksi jalkapallokentällä tapahtuneet asiat.

      Et myöskään antanut yhtäkään esimerkkiä huutelusta, trollailusta, mutuiluista ja yksinkertaistuksista, joten en kirjoitustasi paljoa arvosta.

      Poista
    26. Joku säälittävä viisikymppiseksi tekeytyvä pätee täällä "katoin -78 kisat" jargonilla latelemalla itsestäänselvyyksiä. Hohhoijjaa. Kisojen jälkeen tullaan pätemään, että Costa Rica oli lohkon suosikkeja.. melko lapsellista..
      Mullakin on lippu finaaliin, ja muuten kaikkiin muihinkin peleihin. Lisäksi mulla on Liverpoolin ja Barcan ja Realin kausikortit ja tunnen Pelen.

      Poista
    27. Tämän tyypin kirjoitushistoriaa tuntien, niin on kyllä aina ollut tilanteen päällä. En tiedä oletko edellinen anonyymi katsellut muita LC:n kirjoituksia, mutta enpä usko, että tekeytyy miksikään. Tosin siinä olet oikeassa, ettei netistä koskaan tiedä, millaisia ihmisiä tämä päällään pitää.

      Se LC joka on jo tunnistettu, on sos.psykan. tohtori. Tehnyt väikkärinsä ryhmätoimintojen matemaattisista mallinnuksista. Se on sitten eri asia, onko tämä tänne kirjoittava LC sama ihminen.

      Poista
    28. Tunnistettu siis sen takia, koska on jo eräänlainen hahmo yliopistolla. Mielipiteet ovat voimakkaita mm. "Työttömyyskorvaukset poistettava, koska Suomessa on vapaa koulutus ja kaikille annetaan tasavertaiset mahdollisuudet" Sama tyyppi on myös käyttänyt luennolla nettikirjoituksia esimerkkeinä huonosta kontekstin hallinnasta ja saanut kirjoituskiellon hommaforumille. Ei ole miestä tosin näkynyt pitkään aikaan kampuksella. Taisi Espanjan aurinko olla liian kuuma.

      Poista
    29. Sos. psykan tohtori joka pätee futis-tietämyksellään? Salli mun nauraa.

      Poista
    30. Mitäs ihmeellistä siinä on? Kyllä monet tutkijat ovat jalkapallopöhköjä, joten miksi ei pätisi, jos pädettävää on.

      Poista
  14. Ennustukseni unelmafinaalista Brasilia-Argentiina näyttää toteutuvan. Eurooppalaisen jalkapallon ihailijat ovat varmaan ihan mehuissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "siipirikkoinen" Brasilia häviää rumasti saksalle. Kolmea neljää maalia uskaltaa tarjota saksalle, brasseille ehkä erikoistilanteista 1.

      Poista
    2. siipirikkoinen meni putkeen mutta eipä arvannu että sieltä 7 ladotaan taululle... :D

      Poista
    3. Aika traagisesti meni Brasilian peli sekaisin Silvan ja Neymarin puuttumisesta. Puolustuksen johtaja ja hyökkäyksen tärkein lenkki, Se kyllä näkyi ja näkyy. Lisäksi kun muutenkaan ei mikään tuntunut onnistuvan ja saksalaisilta onnistui kaikki, niin lopputulos oli nähdyn kaltainen.

      Poista
    4. Ei brasilian kaltainen maa voi selittää totaalista sulamista kahden pelaajan puuttumisella. Brasilia valitsi kentälle neljän pakin linjan, joista kukaan ei ole kovinkaan hyvä puolustamaan. Pelaajien roolitus oli täysin epäselvä kaikille ja tunnelataus meni täysin yli. Scolarin piikkiin täysin, otteluun valmistautuminen oli surkeaa. Kisojen maskotin pelipaitakin piti ottaa vielä kuvaan mukaan.. naurettavaa touhua.

      Täytyy toivoa, että historian helpointa reittiä finaaliin päässyt antijalkapalloargentiina ei voita kisojen parasta joukkuetta. Pikkupoikien suosikille saattaa olla viimeinen mahdollisuus mm-kultaan.

      Poista
    5. Tietenkään pelaajia ei kiinnosta pelata maajoukkueessa, koska Englanti ei pärjää. Englantihan on maailman ylivoimaisesti paras jalkapallomaa. Eikös se niin ole MV?...

      LItmasen quote. "En ole odottanut Englannilta mitään enää pitkään aikaan. Jos Englanti menestyisi, he olisivat vähän kuin Costa Rica."

      Poista
  15. Blatterkin on huomioinut jo Euroopan huonon menestyksen:
    http://www.iltasanomat.fi/jalkapallo/art-1288711579761.html

    VastaaPoista
  16. Suomeksi sanottuna Bladder haluaa lisää korruptiorahaa eikä sitä Euroopasta saa. Varsinkin Afrikkalaisten menestys kisoissa oli huikeaa.

    VastaaPoista
  17. On potkupallossa hirveät tasoerot!!! Maita kisoissa pitää ehdottomasti vähentää, kun taso ei riitä. Tällaiset höntsäpelit vain nöyryyttävät lajia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh heh, ihan hyvä "provo"! :D Kukaan ei muistaakseni ollut ehdottelemassa maailman kovimman valioliigan joukkuemäärän supistamista silloin, kun kärkipään otteluissa tuli kaikenlaisia 8-2 ja 6-1 tuloksia :D

      Brasilialta kaksi tärkeintä pelaajaa pois, muutenkaan mikään ei tuntunut onnistuvan ja Saksalta onnistui kaikki. Yksi yksittäinen ottelu, jonka pohjalta ei kannata tehdä mitään suurempia tasovertailuja.

      Poista
    2. siitäpä:
      http://yle.fi/urheilu/litmanen_maansuru_ja_nopeutettu_tiki-taka/7345963

      Poista
    3. Zamppa, jalkapallofanit ovat aina nauraneet jääkiekon MM-kisojen rökäleluvuille ja pitäneet sitä merkkinä lajin pienuudesta. Käytin omassa viestissäni tismalleen samaa päättelyä.

      Poista
    4. No se selittääkin sitten, miksi tuo sinun "päättelysi" oli noin lapsellisen typerä :D Mietin tosiaan ensin, että se on vaan provoa, enkä tullut edes ajatelleeksi, että olisit ollut "tosissasi" :D

      Poista
    5. Totuuden nimessä rökäletappio johtuu Brasilian valtavista paineista, jota he eivät kestäneet. Joukkue romahti täysin 2-0-maalin jälkeen, kun tajusivat etteivät he peliä voita. Jos Silva olisi ollut mukana, tulos olisi ollut ehkä maltillisempi, mutta tuskin brassit olisivat voittaneet. Neymarista taas ei olisi ollut mitään apua puolustus päässä. Saksa oli yksinkertaisesti paljon parempi joukkue.

      Poista
    6. Vaika olin Saksan puolella, niin sääliksi kävi brassipelaaia ja katsojia, joiden murhe oli sydäntä särkevää.

      Poista
    7. Itse näen Silvan ja Neymarin puuttumisen suurempanakin asiana kuin pelkkänä "kuinka taitavia he olisivat kentällä olleet"-seikkana. Brasilia joutui melkoiseen mediamylläkkään, kun joukkueen suurin tähti ja kultapoika Neymar joutui sivuun, joka varmasti vaikutti keskittymiseen ja valmistautumiseen. Lisäksi Thiago Silva on puolustuslinjan johtajan aseman lisäksi kapteeni ja "isähahmo", jonka puuttuminen oli varmasti suuri kolaus. Näiden asioiden lisäksi kohtuuttomat paineet, niin olihan se selvää, että Brasilia olisi tarvinnut "ihmeen" voittaakseen.

      Tällaisia juttuja tuntuu tapahtuvan Brasilialle toistuvasti. Edellinen romahdus tapahtui -98 finaalissa, kun joukkueen suurin tähti Ronaldo sai ennen ottelua sairauskohtauksen ja huiteli täysin varjojen mailla kentällä. Brasilian joukkue meni sekaisin ja lopputulos oli, että turpaan tuli.

      Poista
    8. taitaa brasseilla tuo "jeesustelu" mennä aivan liikaa henkiselle puolelle. Romahdus on sitten kova kun homma ei lähde rullaamaan. Niin kuin eilen.
      Ottasivat sakemanneista mallia, siellä ei turhaa apuja haeta yläkerrasta vaan keskitytään omaan tekemiseen.
      Tietenkin kulttuurit on erit jne mutta kuitenkin. Johan nuo henkiset paineet oli nähtävissä ensi peleissä kun ukot vollottaa ennen peliä ja pelin jälkeen. En muista että ois pelin aikana kuitenkaan..? Tämä romahdus oli odotettavissa ja nämä Neymar lippikset ja paidan tuonti kansallislauluun vain edistivät sitä. Osa syynsä myös maan medialla, mutta suurin syy taitaa silti olla valmennusjohto, joka ei osannut tätä tilannetta käsitellä millään tavalla.

      Poista
    9. Vaikka jääkiekko ei lajina ole lähellekään yhtä suuri kuin jalkapallo. Kovasti tuli tuosta pelistä mieleen neljän vuoden takainen Suomi-Usa olympia välierä. Pari takaiskua ja iski hirveä paniikki ja kiire, Seuraava maali ja lamaannutaan. Siitä seuraava maali ja ollaankin jo kusi sukassa, ettei tule totaalista tyrmäystä kaksinumeroisilla luvuilla. Vielä otteluiden alutkin olivat tismalleen saman laisia, jossa Brasilia/Suomi painoi ensimmäiset hetket kovaa päälle.

      Tämä Brasilian joukkue oli alusta pitäen ehkä historian huonoin Brasilian joukkue. Oikeastaan tuntui, että se eteni näinkin pitkälle vain sen takia, että vastustajat kunnioittavat heitä liikaa otteluiden aluissa. Lähes joka pelissä oli nähtävissä, että kun vastustajat huomasivat, että... Hei mehän voidaankin voittaa... Brasilia oli heti älyttömissä vaikeuksissa. Saksa ei tietenkään sillä tavalla Brasiliaa kunnioittanut.

      Tältä joukkueelta oli mennyt totaalisesti valmistautuminen niin henkisesti kuin kaikilta muiltakin osin pieleen. Eikä tuo jengi paperillakaan ollut niin kova, että sillä voisi edes teoriassa voittaa Saksaa sooloilemalla. Vuosien 94-2002 Brasilian joukkueet sentään prässäsivät ja pelasivat joukkueena, Ei puollustaminen heidänkään vahvuus ollut, mutta se oli riittävällä tasolla. Tämä joukkue oli hukannut täysin sen idean miten jalkapalloa tulee pelata.

      ...Mutta ei siinä sen kummempaa. Yksi peli ja yksi turnaus. Neljän vuoden päästä uudet kisat, uusi valmentaja, valtaosin uudet pelaajat, ja varmasti aivan erinäköinen pelifilosofia. Silloin voi tämäkin ottelupari mennä aivan toisin. Vähän kuin Suomi-Usa viime talvena...

      ... Toivotaan nyt vaan, ettei ketään Brasilian joukkueen pelaajaa tapeta. On sitä pienemmästäkin Etelä-Amerikassa, niin kuin omasta maalista.

      Poista
    10. Niin se piti vielä tuoda esille. ettei tuon tyyliset lukemat välttämättä johtuneet mistään kotiyleisön paineista, tai paineista ylipäätänsäkkään. Sen takia oikeastaan vertasin tuohon Suomi-Usa peliin. Latautuminen oli vaan mennyt täysin yli, jolloin pelaajat eivät kestäneet sitä kahta ensimmäistä takaiskua. Vaan menivät vain yksinkertaisesti sekaisin. Ja kun pelitapaa ei käytännössä ollut, niin ei ollut myöskään mihin palata haukkaamaan happea, ja keräämään itseään. (Tietysti ei se kotiturnaus siinä yhtään helpota, mutta olisi tämä voinut tapahtua jossain muussakin turnauksessa.)

      Poista
  18. Ottaa päähän. Argentiina tuurilla jatkoon kun Hollantia ei kiinnosta vetää rankkareita sisään. Vastenmielinen joukkue. Jatkuvaa filmaamista, 0-0 ja rankkareilla jatkoon.

    Onneksi Messiä ei enää kukaan voi kutsua huippupelaajaksi, 3 ottelua putkeen tehoilla 0+0.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vituttaako kun Messillä 1 voitto matkaa kaikkien aikojen parhaaksi?
      Entä se kun kentän paras oli taas Barcan mies (ja vielä joku muu kuin messi)?
      Argentiinalta hyvää puolustusta joka tuli itselleni kuin myös varmaste monelle muulle yllätyksenä siksi ovat finaalissa.

      Poista
    2. Ainiin toi Hollannin pelaajien rankkarikiinnostus veti taas uuden ennätyksen sun kiinnostamis jutuissa.

      Poista
    3. Lasturi, Messiä ei varmasti pidetä yleisesti kautta aikojen parhaana, vaikka Argentiina voittaisi maailmanmestaruuden.

      Poista
    4. No voin toki olla väärässikin yleisestä mielipiteestä ei siinä,mutta omasta mielestäni olisi.
      En oikein keksi parempaakaan,kun omasta mielestäni on parempi pelaajana kuin Maradona ja Pele.Maradonaa parempi ura kokonaisuutena ja Peleä siinä mielessä ette Pele pelasi "vain" Brasilian liigassa ja maajoukkue oli aika ylivoimainen pariin otteeseen.
      Di Stefano toki yksilönä kaiketi kaikkien aikojen paras(Maradonakin ehkä parhaimmillaan Messiä parempi),mutta kokonaisuutana saavutukset+yksilötaito=Messi(jos siis MM-kulta).

      Poista
    5. kyllähän Messi nousee viimeistenkin epäilijöiden silmissä Pelen ja Maradonan tasoiseksi kaveriksi, jos kultaa nyt ottaa. Jos ei ole jo muutenkin, harva ukko se mm-finaaliin kuitenkaan pääsee.
      MVlle huutonaurua.

      Poista
    6. MV:lle huutonaurua täältäkin, ja samalla oivallinen esimerkki, jota hän itse kaipasi: Trollailua. Tämä on melkein yhtä eeppinen kun parin vuoden takainen: " Balotelli itki menetettyä maalikuninkuutta, ei Italiaa kiinnostanut pelata EM-finaalissa, avausottelussa kyllä kiinnosti." Jossa muuten toinen kaipaamasi esimerkki.

      Poista
    7. Lasturilla on kyllä hyvä pointti! Peleä ja Maradonaa pidetään parhaina, kun aletaan pohtia sitä kaikkien aikojen parasta, koska molemmat ovat olleet pääosassa johdattamassa omaa maataan siihen kaikkein kovimpaan suoritukseen, eli MM-kultaan. Tätä asiaa on monessa paikassa käytetty "lyömäaseena" Messiä kohtaan, joka on voittanut jo kaiken muun ja hallitsee esim. maaliennätyksiä ja muuta. Nyt Messi pelaa sunnuntaina MM-finaalissa ja jos Argentiina voittaa, niin voidaan täysin rehellisesti sanoa, että "maailman kaikkian aikojen paras pelaaja on joku kolmikosta Pele, Maradona, Messi". Riippuen tietysti siitä, kuka ketäkin noista eniten arvottaa ja on muistettava, että eri aikakausien pelaajia on hieman hankalaa verrata suoraan keskenään, koska pelikin on muuttunut siinä sivussa.

      Poista
    8. Ihmiset aina unohtavat Zizoun. Minun mielestäni kuuluu ehdottomasti samaan porukkaan.

      Poista
    9. "Vituttaako kun Messillä 1 voitto matkaa kaikkien aikojen parhaaksi?"

      Tämä pikkupoikien suosikki pääsi finaaliin historian helpointa reittiä. Maradonaan tuntuvat vertaavan lähinnä nuoremmat janarit, jotka eivät Diegon pelejä oikeasti ole nähneet. Maradonan Argentiina oli kisoissa altavastaaja, mutta Maradona johdatti joukkueensa finaaliin ja mestaruuteen 86. Messin Argentiina olisi ilman messiäkin yksi ennakkosuosikeista, ja Messi ei kuulunut välierissäkään joukkueensa viiden parhaan pelaajan joukkoon. Ei tainnut ottaa yhtäkään juoksuaskelta pallottomana.

      Ei Messin suoritusta kisoissa voi mitenkään verrata Maradonan, Zizoun, Ronaldon tai Cannavaron suorituksiin aikoinaan. Peleen en itse lähde vertaamaan, kun en miehen pelejä ole paljoa seurannut. Messi ei muuten ole tehnyt vielä koskaan maalia arvokisojen jatkopeleissä..

      Poista
    10. "Messin Argentiina olisi ilman messiäkin yksi ennakkosuosikeista..."

      Varmaan olisi ennakkosuosikki joo, mutta ilman Messiä joukkue ei olisi todennäköisesti edes mitalipeleissä. Niin heikko joukkueen esitys on ollut hyökkäyssuuntaan, vaikka on ollut Higuaineja, Lavezzeja ja muita. Messi vei kovilla yksilösuorituksilla joukkueensa lohkovoittoon ja jatkopeleissä on imemällä vastustajia itseensä saanut muille hyökkääjille tilaa ja paikkoja jonkun verran rakennettua. Niin kävi eilenkin mm. jatkoajalla, hän rakensi Palaciolle chipillä ja Maxille keskityksillä paikat, mutta eivät kaverit saaneet tehtyä.

      Vaikka Messin tehot ovatkin "vain" 4 maalia + syöttöjä ja rakennettuja paikkoja, niin kyllä hän on edellä mainituista syistä pääsyy siihen, että Argot ovat jälleen finaalissa. Eipä se Maradonakaan MM-kisojen tehotilastoja aikoinaan uusiksi laittanut, vaan omalla presenssillään oli viemällä joukkuetta finaaleihin. Teki toki pari unohtumatonta maalia, mutta niin on Messikin nyt tehnyt pari todella kovaa maalia rankkarialueen ulkopuolelta erittäin pienten marginaalien peleissä ja lisäksi rakentanut kavereilleen paikkoja. Jos Messin kaverit olisivat olleet kliinisempiä viimeistelijöitä, olisi Argentiina voittanut pelinsä selvemmillä lukemilla.

      Poista
    11. On pakko yhtyä tuohon edelliseen anonyymiin: Messin suoritus kisoissa on ollut lähinnä flegmaattinen. Uskon ja luulen, ettei ole miehellä vieläkään paikat täysin kuosissa. Ihmettelin eilen todella paljon, että ottivat kentän parhaan pelaajan hyökkäyssuuntaan pois ja antoivat Messin dallailla kaikessa rauhassa kentällä.

      Kieltämättä oivaltava, kun saa pallon, mutta työnteko on minimaalista. Se sähäkkyys puuttuu, ja on puuttunut koko kauden. Voisikohan LC paljastaa oman näkemyksensä, mistä johtuu? Siis kertoa vähän kontekstualisoitua dataa vaikkapa lehdistöstä yms.

      Noh, jos paukuttaa 3 maalia finaalissa, niin kaikki on annettu anteeksi.

      On muuten ollut paskat kisat omasta puolesta:

      1. La Celeste ei kyllä yltänyt parhaaseensa
      2. Sitten hyppäsin Los Cafeterosin band wagoniin
      3. Noh jäljelle jäi vielä pikkulapsena suosikkini eli kuningattaren oranssi

      En minäkään kirpusta liiemmin pidä, ja saksa on paska maa, niin mitä tässä enää kannattaisi

      Poista
    12. Itse pidän kautta aikojen parhaana Zidanea. Hän on mielestäni kaukana Messin edellä.

      Poista
    13. "Teki toki pari unohtumatonta maalia, mutta niin on Messikin nyt tehnyt pari todella kovaa maalia rankkarialueen ulkopuolelta erittäin pienten marginaalien peleissä"
      "Eipä se Maradonakaan MM-kisojen tehotilastoja aikoinaan uusiksi laittanu"

      Mitä Maradonan olisi sitten pitänyt vielä tehdä?
      -86 kisoissa Maradona teki 5 maalia ja 5 syöttöä. Maalit Italiaa, Englantia (x2) ja Belgiaa vastaan, syöttö mm-kullan ratkaisseeseen maaliin. Puolivälierissä ja välierissä joukkueensa kaikki maalit (4kpl).
      Lisäksi Maradonaa pidettiin yleisestä selvästi turnauksen parhaana pelaajana.

      Jos nyt messiin verrataan, niin messin maalit kesän kisoissa: Bosnia, Iran ja Nigeria, ei yhtään maalia jatkopeleissä, parhaaksi pelaajaksikaan tuskin kukaan asiantuntija on messiä hehkuttanut noissa, pl sveitsi-pelin yksi hyvä syöttö.

      Jos noiden kahden parhaita mm-kisoja vertaa, niin tilastoissa messi saattaa olla lähellä Diegoa, mutta me jotka oikeasti katsoimme kisoja jo tuolloin, tiedämme että messin mm-kisasuoritukset ovat valovuoden päässä siitä, mitä Maradona tuolloin teki. Kyllä muuten sitä Diegoakin pidettiin kentällä useamman miehen voimin..

      Messiä saa toki hehkuttaa, ja varmasti mies on yksi tämän hetken parhaita pelaajia. Tämän turnauksen perusteella silti Maradonaan vertaaminen on lähinnä vitsi. Argojen paras pelaaja on muuten ollut koko kisojen ajan Mascherano.

      Poista
    14. Lisätään vielä sen verran lehtien pelaaja-arvioista välieristä: En ole vielä löytänyt yhtäkään julkaisua, joissa Messi olisi arvioitu Argentiinan SEITSEMÄN (7) parhaan pelaajan joukkoon välierissä, vaikka nostitkin esille molemmat tilanteet joissa messi ei menettänyt palloa.

      Poista
    15. Lisään vielä sen verran, että sattumalta messistä puhuvat "kaikkien aikojen parhaana" lähinnä ne, jotka eivät seuranneet jalkapalloa 80-luvulla..

      Poista
    16. Ano, ja Maradonaa pitävät ne parhaina, jotka eivät nähneet Pelen pelaavan. Itsekukin pitää omaa nuoruusajan parasta pelaajaa kautta aikojen parhaana, kuten minä Zidanea. Maradonan aikana oli liian nuori innostumaan MM-jalkapallosta ja Pelen aikana en ollut syntynyt.

      Poista
    17. "Niin kävi eilenkin mm. jatkoajalla, hän rakensi Palaciolle chipillä ja Maxille keskityksillä paikat, mutta eivät kaverit saaneet tehtyä"

      Täsmentäisitkö vielä tuon mm., eli mitä muuta messi teki pelissä sen yhden vaparin lisäksi? Hyvä, että miestä edes huomasi kentällä. Nopeasti arvioimalla ainakin Romero, Demichelis, Garay, Rojo, Mascherano, Perez, Zabaleta ja Biglia pelasivat paremman pelin.

      Poista
    18. Maradona ei tilastoissa näyttäydy loistavana pelaajana, ja hänen seurajoukkueuransa oli vain keskinkertainen. Maradonaa fanittavat häikäistyivät vuoden 86 kisoista. Kuitenkin esim ."vuosisadan maali" johtui lähinnä englantilaisten paskuudesta kuin Maradonan hyvyydestä. Hän vain käytännössä juoksee kentän lävitse.

      Poista
    19. Nimenomaan se pointti olikin, että Maradonakin teki "muutaman" tärkeän maalin(Messikin teki niitä tosiaan alkulohkossa ratkaisten lohkovoiton ja "helpon tien" jatkopeleissä, kun muista ei ollut tekemään maaleja), muttei hänkään mikään "Jumala" kentällä ollut. Maradonakin tarvitsi joukkueen ympärilleen, jotta Argentiina selvisi kahteen peräkkäiseen finaaliin. Moni jalkapalloromantikko edelleen muistelee, että "Maradona vei yksin Argentiinan mestariksi -86 ja finaaliin -90", mutta ei kukaan ole sitä yksin tehnyt.

      Jos Messistä tulee MM-kultamitalisti sunnuntaina, on hän sen jälkeen saavuttanut jalkapallossa KAIKEN niin joukkuetasolla kuin henkilökohtaisella tasolla! Peilaten hänen koko tähänastista uraansa tuon MAHDOLLISEN MM-kullan jälkeen voidaan hyvin sanoa, että hän kuuluu Pelen ja Maradonan vierelle siihen listalle, josta "valitaan" kaikkien aikojen parasta pelaajaa. Sanoin myös aikaisemmin, että noistakin kolmesta jokaisella jalkapallofanilla on se oma suosikki ja mielipide kaikkien aikojen parhaaksi, eikä absoluuttista parasta oikein voi nimetä, koska eri aikakaudet ja erilainen laji.

      Olen harmikseni sen verran nuori, että 1994-kisat olivat ensimmäiset, jotka pääsin "livenä" seuraamaan. Tästä huolimatta olen onneksi nähnyt nauhoituksina Argentiinan ja Maradonan kokonaisia pelejä -86 ja -90 kisoista. Maradona oli erityinen yksilö, valovoimainen ja teki erittäin tärkeitä maaleja ja varmasti "kaikkein paras" monelle fanille. Kuten jo sanottua MM-kullalla Messi nousisi samalle tasolle saavutuksissa Maradonan kanssa ja on sitten ihan jokaisen henkilökohtaisesta preferenssistä kiinni, kumpaa enemmän arvostaa.

      Poista
    20. "Täsmentäisitkö vielä tuon mm., eli mitä muuta messi teki pelissä sen yhden vaparin lisäksi? Hyvä, että miestä edes huomasi kentällä. Nopeasti arvioimalla ainakin Romero, Demichelis, Garay, Rojo, Mascherano, Perez, Zabaleta ja Biglia pelasivat paremman pelin."

      Argentiinan taktiikka oli nimenomaan, että Messi Higuainin kanssa odottaa vastahyökkäyspaikkoja, kun loput puolustavat. Sama oli muuten taktiikka -90...

      Kun Messi sai pallon, hän pyrki aina hyökkäyssuuntaan. Hän oli niin "vaarallinen", että hänet piti ottaa usein useammalla pelaajalla kiinni, jolloin muille hyökkääjille olisi avautunut tilaa ja mahdollisia paikkoja. Tämä jäi käyttämättä jostain syystä, muut eivät tehneet tarpeeksi liikkeitä ja aloitteita, kuten studio ja kommentaattoritkin totesivat. Messi saattoi näyttää "laiskalta" tai "haluttomalta", mutta taktiikan mukaan hänen olikin tarkoitus säästellä itseään ja olla sitten aktiivisimmillaan, kun hyökkäyspaikka tulee. Hänellä oli vaan ikävästi vastassa aina moninkertainen määrä hollantilaisia, eikä omista kavereista ollut kauheasti apua. Tästä huolimatta hän loi lopulta tarpeeksi paikkoja sille, että Argentiina olisi voinut voittaa ilman rankkareitakin.

      Paras pelaaja oli toki Mascherano hienoine katkoineen! Tästä huolimatta on hyvä pitää mielessä, että Messi oli hyökkäyspäässä se pääsyy, että Argentiinalla oli mahdollisuus voittaa peli ennen rankkareitakin.

      Poista
    21. sen chipin tais antaa maxi rodriikes, juusela vaan vöyhkäs messistä..
      faktahan on se että argojen hyökkäyksissä pallottomien liike on aika köykäistä. Vaikka Messi tai Di Maria imaisee itteensä sen pari kolme kaveria niin ei niillä oo minne antaa kunnon syöttöä vaan joudutaan aina pelaamaan alaspäin.

      Poista
    22. Lasturi: Millä tavalla maailmanmestaruus veisi Messin kaikkien aikojen parhaaksi? Kisoista puuttuu iso määrä huippupelaajia ja Messin saldo pudotuspeleissä 0+0 toistaiseksi. Joku höntsätason kisojen voitto ei nosta ketään suurten joukkoon, varsinkaan Messiä joka eilenkin oli Argentiinan huonoin pelaaja.

      Argentiinan puolustus perustuu bussiin, eivät ole myöskään maaleja tehneet, joka johtuu bussista.

      Lasturi: http://yle.fi/urheilu/hollantilaisilla_menivat_loysat_housuun__kieltaytyivat_laukomasta_ensimmaista_rankkaria/7348159

      Eli ei kiinnostanut.

      Tomi: Oikeassa olet. Mikä hiton paremmuusmittari on joku maailmanmestaruus jonka voi voitaa vain syntymällä yhteen maahan kahdeksasta?

      Lasturi: Yleisillä mielipiteillä ei ole mitään väliä.

      Parempi kuin Maradona? Millä perusteella? Maradona sentään kannatteli joukkuetta yksin, Messi vain kävelee kentäkkä ja antaa muiden tehdä työt.

      Se että yksilötaito on viime vuosina kasvanut, ei ole mikään uutinen. Joku Pele ei nykypäivänä olisi edes maailman top 100:ssa vaikka olisi parhaiden päiviensä vedossa.

      Lisäksi maailmanmestaruus on JOUKKUEpalkinto, ei yksilöpalkinto.

      Anonyymi: Niin, maailmanmestaruuden on voittanut 8 maata tähän saakka. Ts. hyvin harva saa mahdollisuuden voittaa maailmanmestaruus. Miten Messin tasoa nostaa maailmanmestaruus kun on joukkueen huonoin pelaaja kentällä?

      Anonyymi: Italia ei jaksanut pelata eikä täten kiinnostanut.

      Zamppa, urheilualojen Guru: MM-kisojen voitto ei koskaan ole ollut kova suoritus, koska siitä pystyy realistisesti kilpailemaan hyvin harva joukkue.

      "Nyt Messi pelaa sunnuntaina MM-finaalissa ja jos Argentiina voittaa, niin voidaan täysin rehellisesti sanoa, että "maailman kaikkian aikojen paras pelaaja on joku kolmikosta Pele, Maradona, Messi"."

      Millä hiton perusteella? Kyseessä on JOUKKUEkisa, Messin saldo pudotuspeleissä 0+0. Ennemmin voidaan sanoa ettei Messiä voi pitää parhaana koska ei ole pystynyt johdattamaan joukkuettaan mestariksi vaan on ollut joukkueen huonoin pelaaja pari viimeistä ottelua.

      Toisin sanottuna, Messistä ei ole johdattamaan joukkuettaan mestariksi, se on jo todistettu, ja täten Messi on lopullisesti todistettu pienten otteuiden pelaajaksi.

      Jonne: Täysin totta. Mukava havaita että muutkin tajuavat kuinka surkea Messi on. Messifanien totaalinen tyhmyys on silmiinpistävää, tai sitten trollaavat.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Vaikka Messin maalit jätettäisiin kokonaan pois, Argentiina olisi voittanut lohkonsa. Johtuisiko joukkueen heikko esitys hyökkäyssuuntaan juuri Messistä? Onhan se ihmeellistä kuinka seurajoukkueessa hyvät pelaajat ovat kisoissa kuraa kun Messille pitää aina antaa pallo.

      Pari huonoa keksitystä sinne päin, samaan kastiin Hollannin keskitysten kanssa sillä erolla että sattui joku siellä olemaan.

      Messin ansiosta finaalissa :DDD Edelleen, miksi Argentiinan muut hyökkääjät paukuttelevat seurajoukkueissa kovia tehoja, mutta maajoukkueessa eivät? Väitän syynä olevan Messin.

      Anonyymi: Messihän huilasi seurajoukkuekauden lopun joten Messi on paremmassa kunnossa kuin moni muu pelaaja.

      Messi on aina ollut laiska pelaaja joka antaa muiden tehdä työt ja ottaa itse kunnian.

      Jatkuu...

      Poista
    23. "Täsmentäisitkö vielä tuon mm., eli mitä muuta messi teki pelissä sen yhden vaparin lisäksi? Hyvä, että miestä edes huomasi kentällä. Nopeasti arvioimalla ainakin Romero, Demichelis, Garay, Rojo, Mascherano, Perez, Zabaleta ja Biglia pelasivat paremman pelin."

      Ja sekin vapari suoraan päin maalivahtia.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Edelleen ilman Messin maalejakin Argentiina olisi voittanut kisojen ylivoimaisesti helpoimman lohkon.

      Ei kukaan ole joukkuettaan yksin finaaliin vienyt mutta Maradonan Argentiina pääsi finaaliin Maradonan ansiosta. Messin Argentiina pääsi Messistä huolimatta.

      Olkoon Messi saavuttanut kaiken, se ei tarkoita mitään. Mestarien liigan voitto tuomariavuilla. Kultainen pallo tyhmien äänestäjien äänestämänä. Valioliigan voitto puuttuu. Chelseaa vastaan 0 maalia. Courtoisia vastaan 0 maalia. Ei vakuuta.

      Messiä ei saa maailman kaikkien aikojen parhaiden listalle kuin pari trollaavaa Messifania. Johtuu siitä ettei Messi ole hyvä pelaaja. Yksipuolinen, asennevammainen pelaaja joka antaa muiden tehdä työt ja ottaa kunnian itselleen.

      Zamppa, urheilualojen Guru: "Argentiinan taktiikka oli nimenomaan, että Messi Higuainin kanssa odottaa vastahyökkäyspaikkoja, kun loput puolustavat. Sama oli muuten taktiikka -90..."

      Korjataan sen verran ettei Messi prässännyt kertaakaan.

      Messi ei saanut mitään aikaan koska puski sokeasti päin puolustusmuuria. Juuri tuon takia Messistä ei ole huippupelaajaksi. Pakonomainen tarve todistaa että pärjää kovempia puolustuksia vastaan eikä pärjännyt taaskaan. Messi ei luonut yhtäkään huippupaikkaa.

      Anonyymi: Hyvä että joku muukin huomasi. Selostajalla oli tasan yksi sana, Messi, jota toisti koko ajan.

      Pallottomien liike on pientä koska Messi ei kuitenkaan syötä.

      Poista
    24. "Courtoisia vastaan 0 maalia"

      Tarkista nyt edes että vihapuheesi/trollisi pitävät paikkansa.
      Muuten ei jaksa edes vastata,kun järkevää keskustelua ei saa.

      Poista
    25. Piti sanoa vuodesta 2013 lähtien kuten kaikki todennäköisesti tajusivat?

      Poista
    26. Ihan vaan mielenkiinnosta että miten ton vois tajuta noin ellei ajattele sitä juuri niin että Messillä nyt sattui olemaan tavallista huonompi vuosi+Courtuoisilla hyvä sellainen+Atletico ja Barca pelasivat paljon vastakain.
      En muista,mutta tekikö muuten Messi siinä supercopassa tai mikä nyt onkaan maaleja Atleticon verkkoon?

      Poista
    27. jaksoin lukea vuodatuksen puoleen väliin, nyt en tiedä itkeäkkö vai nauraakko.

      Poista
    28. Arbeloakin on saavuttanut kaiken joukkuetasolla, siis yhtä hyvä kuin Pele?

      Zamppa: Väittikö joku oikeasti että Maradona oli ainoa pelaaja kentällä 86-kisoissa, vai etkö ymmärrä luettua kovin hyvin?

      Poista
    29. No ei kai sentään :D Pele teki aikamoisen kasan maaleja ja oli henkilökohtaisella tasolla aika paljon taitavampi pelaaja. Ihan noin suoriksi ei ehkä kannata mutkia vetää, että vertaa vaan pelkkiä saavutuksia, vaan pitäähän niitä pelaajien henkilökohtaisia ominaisuuksiakin ottaa huomioon. Tuollainenhan pitäisi olla sanomattakin selvä asia.

      Ei väittänyt suorasanaisesti noin. Maradonan paremmuutta perusteli joku aika puhtaasti tehopistein, johon vastasin vain, että vaikka Maradona olikin varmasti joukkueen tärkein ainakin hyökkäyssuuntaan, niin kyllä hänkin tarvitsi joukkueen ympärilleen. Ei hänkään yksin niitä otteluita voittanut.

      Poista
    30. Lasturi: Aika ihmeellinen sattuma että Messille tulee aina huono päivä kun vastassa on hyvin puolustava joukkue tai hyvä maalivahti.

      Espanjan Super Cupissa Messi ei tehnyt maalia.

      Poista
  19. Finaalista tulee todellinen antikliimaksi. Saksa-Argentiina-pelit eivät ole koskaan olleet mistään kotoisin. Varmasti jauhetaan nolla-nollaa koko peli, ja Argentiina lopulta voittaa.

    VastaaPoista
  20. Brasilian surkeus jatkuu edelleen. Zampalle ei jäänyt enää muuta mehutettavaa kuin Messi, kun Espanja ja Brasilia romahtivat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopa, Brassit olivat kyllä huonoja. Jotenkin se vaan näytti homma hajoavan siihen, kun Neymar joutui sivuun koko loppusta tunauksesta. Sinällään toki ikävää, että pronssipeli ratkesi kahteen tuomarivirheeseen: ensimmäinen maali tuli väärin tuomistusta pilkusta, koska itse repiminen tapahtui alueen ulkopuolella hidastusten mukaan ja toista maalia edelsi paitsio ennen keskitystä. Molemmat tilanteet toki tapahtuivat sellaisessa vauhdissa, että menevät inhimmillisten erehdysten piikkiin, mutta ei sekään poista sitä faktaa, että hidastusten perusteella molemmat tilanteet tuomittiin väärin.

      Poista
    2. Ensimmäisen maalin pilkku oli väärin tuomittu mutta tässä tapauksessa tuomari veti homman tahallaan väärin koska oikea tuomio olisi ollut punainen kortti + vapari. Eli Brasilia hyötyi selvästi tuomarivirheestä.

      Toisen maalin paitsio oli todella täpärä eikä maali niinkään johtunut paitsiosta vaan Luizin umpisurkeasta purusta.

      Aika vähän jäi jossiteltavaa tuomareista lopulta.

      Poista
  21. Tekeekö Zamppa harakirin, jos Saksa murskaa Argentiinan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tee :D Eipä se Bayernin 7-0 yhteistulos Barcastakaan harmittanut kuin muutaman päivän, eikä vaikuttanut normaaliin elämään millään tavalla :D Turha ottaa elämää suurempia paineita jonkun joukkueen kannattamisesta, kun sen joukkueen menestykselle ei kuitenkaan itse voi mitään :D

      Poista
  22. Kas näin. Argentiina häviää finaalin ja Messille pudotuspeleissä 0 maalia. Elämä on ihanaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tuskin yllättää ketään.Messi on pienten otteluiden pelaaja.Se on taas todistettu.Messin fanipojat voivat nyt suruunsa runkata niihin messilakanoihinsa.

      Poista
    2. Näinpä. Messifanien typeryys on jotain uskomatonta, faktoista huolimatta väittävät mustaa valkoiseksi.

      Poista
  23. Messi Fanclubista puhuen. Kisojen paras pelaaja: Lionel "0 maalia pudotuspeleissä" Messi. Tarvitseeko tähän sanoa jotain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sieltä löytyy monta muutakin jotka teki 0 maalia pudotuspeleissä:D
      ja myös niitä jotka ei siine pudotuspeleihin päässeet ollenkaan ;)
      kisojen paras pelaaja meni jo ihan sen takia messille, koska se on finaaliparista löydyttävä ja kun neuer pokkasi parhaan veskan pytyn niin eivät varmaan tohtineet kumpaakin sitten samalle miehelle antaa. Saksan porukasta kenttäpelaajista ei ketään ollut ylitse muiden, mutta argoilla erottui messi(koska hyökkääjä) masseraano ois tuon melkeinpä joutanut voittaa, pelasi melko hyvät kisat ja ehkä barcassakin osattais laittaa kaveri siihen keskikentän pohjalle nyt..

      Poista
    2. Miksi kisojen parhaan palkinnon on löydyttävä finaalijoukkueesta? Messin valinta osoittaa viimeistään että Kultaiset pallotkin ovat Messi Fanclubin myöntämiä eivätkä mitenkään perustu kentällä tapahtuneisiin asioihin.

      Poista
    3. Kyllähän kisojen parhaan palkinto olisi pitänyt antaa David Luizille, tuolle Mourinhon koulimalle huippupelaajalle. Luiz edustaa tunnetusti Kelsin kovaa laatua.

      Todellisuudessa kisojen paras pelaaja oli Neuer.

      Poista
    4. Tomi: Ei edusta enää Chelseaa, sopi jo siirrosta PSG:n.

      Poista
    5. varmaan ihan sen takia kun ne pelaajat on sen joukkueensa sinne finaaliin kammenneet niin ovat siinä mielessä "parhaita" vaikkakin muistakin joukkueista huippuja tietenkin löytyy.
      huutonaurua jälleen päättelyketjullesi.
      ja kisojen paras pelaaja oli tosiaan neuer, vaikkakin ei ehkä ihan mahdottomaan testiin koskaan joutunut. perussettiä pisteli, algeriaa vastaa kyllä hieno esitys.

      Poista