perjantai 6. kesäkuuta 2014

Odotus on kohta ohi

Enää alle viikko ja sitten se alkaa, jalkapallon MM-kisat, nuo kuukauden kestävät palloilufanin unelmakarnevaalit. Tällä kertaa pelataan MM-historian menestyksekkäimmän joukkueen kotitantereella Brasiliassa ja kisat pyörähtävät käyntiin torstaina 12.6., kun kotijoukkue Brasilia kohtaa avausottelussa Kroatian. Kisat päättyvät sitten aikanaan 13.7. finaaliin, mutta ennen sitä on tarjolla kymmenittäin otteluita ja paljon draamaan. Pitäkää penkeistänne kiinni, sillä kohta mennään!

Koska kisoissa on mukana 32 joukkuetta, en valitettavasti ehdi millään käydä lävitse kaikkia syvällisesti ja taktisine hienouksineen, kuten tein aikanaan EM 2012 kisojen kohdalla, kun aloittelin blogaamista. Sen sijaan käyn lävitse jokaisen lohkon ja pyrin pohtimaan, miksi juuri ne joukkueet etenisivät jatkoon, joita jatkoon ennakoin. Lisäksi pyrin myös ottamaan jokaisesta joukkueesta jotain esille, olkoon se joku taktinen asia tai yksittäinen pelaaja, jota seurata, jotta kaikki joukkueet tulevat edes jollain tasolla esiteltyä ja esille. Aikanaan pudotuspeleissä pyrin sitten ottamaan esille kiinnostavia ottelupareja ja pureutumaan tarkemmin taktiikoihin, kun kisojen aikana on jo joukkueiden otteitakin päässyt paremmin näkemään ja seuraamaan. Toivottavasti kirjoitus on mukavaa luettavaa ja herättää myös sitten lopuksi jokaisen lukijan päässä jotain ajatuksia jaettavaksi kommenteissa, jotta jo ennen kisoja ja alkulohkojen aikana saadaan aikaan vilkasta ja asiallista keskustelua!

A-lohkossa kisat käynnistää siis ottelupari Brasilia - Kroatia, jossa aletaan jo heti kättelyssä ratkomaan sitä lohkon voittoa ja jatkopaikkoja. Ennakkoon nämä kaksi joukkuetta ovat ehkä ne tässä vahvimmat. Brasilian miehitys on varmasti nimistä kaikille tuttu: kova puolustuslinja nousevilla laitapakeilla ja hyökkäyksessä kolmikko Neymar - Oscar - Hulk kärjen alla. Joukkue on varmasti erittäin tiukkaan organisoitu, mutta hieman ihmetyttää, että luovista pelaajista molemmat, Kaka ja Ronaldinho jätettiin pois ja nyt pelinteko on keskustassa kokonaan nuoren Oscarin harteilla, eikä penkiltä välttämättä löydy tasokasta vaihtoehtoa. Vastaavasti pääkilpailija Kroatia on eräänlainen vastakohta tässä, koska sen vahvimmat pelaajat ovat juuri syöttö- ja pelintekopuolella akselillä Luka Modric - Ivan Rakitic - Mateo Kovacic. Kärjessä targettina sitten Mario Mandzukic. Brasilian laadukas materiaali vienee sen jatkoon ja Kroatiankin taso riittänee muita kilpailijoita vastaan.

A-lohkon muuta joukkueet ovat Meksiko ja Kamerun, jotka molemmat varmasti haastavat tosissaan, mutta taso ei taida riittää. Toisaalta ehkä se Meksikon ja Kroatian välinen ottelu on se jatkopaikkojen kannalta ratkaisevin. Meksikolla on paljon kotimaisia pelaajia, mutta muutama Euroopassa pelaava tähtikin löytyy, joista tärkeimpänä varmasti Javier "Chicharito" Hernandez, jonka on nyt oltava tehokas kärjessä. Lisäksi keskuspuolustus Hector Moreno - Rafael Marquez - Diego Reyes on tärkeässä osassa ja kaikilla on Euroopasta kokemusta. Neljäntenä joukkueena Kamerun on hieman tekemättömässä paikassa, sillä on hyvä keskikentän keskusta suojaamaan puolustusta nimissä Stephane Mbia - Jean Makoun - Alexandre Song - Joel Matip - Eyong Enoh, joista kaikki eivät mahdu ainakaan ihannepaikalleen kentälle kerralla, eikä heistä kukaan oikein pysty luovasti ruokkimaan kärjessä pelaavaa Samuel Eto'o'ta. Ilman luovaa hyökkäyspeliä on tästä lohkosta aika vaikeaa, käytännössä mahdotonta, edetä jatkoon.

B-lohko tarjoaa heti kättelyyn edellisten kisojen finaaliuusinnan Espanjan ja Hollannin välillä, josta tulee varmasti kuuma ottelu. Kolmantena joukkueena jatkopaikan tavoitteluun ilmoittuu Chile. Espanjan joukkue on arvokisoissa kokenut ja tietää, mitä voittaminen vaatii, joten se tuo ehkä pienen edun tässä kohtaa aavistuksen kokematonta Hollannin puolustuspäätä vastaan. Espanjan pallonhallintapelityyli ja miehistö Xaveineen, Iniestoineen ja Busquetseineen ei varmasti vaadi enempää esittelyä. Hollanti taas lähtee kisoihin nuorentuneella puolustuspäällä, joka voi olla sille kohtalokas jopa alkulohkossa. Mediassa on myös väläytelty, että valmentaja Louis Van Gaal voisi käyttää uudenlaista 5-3-2 miehitystä perinteisen hollantilaisille tyypillisen 4-3-3:n sijaan, ehkä juuri turvatakseen puolustusta. Hollannin hyökkäys on kuitenkin leveä ja tasokas, kun on Robbenia, Sneijderia, Van Persietä ja Huntelaaria. Se voi riittää jatkopaikkaan.

Chile taistelee Hollannin kanssa tasapäisesti myös jatkopaikasta ja sen miehitys on ehkä kokemuksen puolesta aavistuksen tasatasoisempi. Joukkueen ennakoitu peliryhmitelmä 3-4-3 on myös aavistuksen erikoisempi ja mielenkiintoinen. Keskikentällä tärkeimpänä miehenä on box-to-box-pelaaja Arturo Vidal, joka on yksi maailman parhaista pelipaikallaan. Puolustuksen keskustassa fyysisyyttä ja pelotetta tuo valioliigajyrä Gary Medel ja hyökkäyksen nimekkäin ja ehkä tärkein pelaaja on FC Barcelonan Alexis Sanchez laidallaan. Chile on vahva haastaja molemmille eurooppalaisille ja varmasti keskinäinen ottelu Hollantia vastaan on se jatkopaikan kannalta tärkein. Australia ei ole enää se sama vaarallinen haastaja kuin muutamat kisat takaperin, jolloin joukkue oli lähes täynnä Englannin Valioliigassa pelanneita pelaajia. Nyt joukkue on käymässä lävitse nuorennusleikkausta, joka näkyy varsinkin puolustuksessa. Toki mukana on muutama nimekkäämpikin pelaaja, kuten Crystal Palacen Mile Jedinak, pitkän uran Euroopassa tehnyt Mark Bresciano, sekä tietenkin Tim Cahill, joka tosin nykyään jo "jäähdyttelee" USAn puolella. Australia voi sekoittaa jatkopaikkataistelua "yllättävällä" tasapelillä tai jopa voitolla, mutta sillä itsellään ei käytännön jatkomahdollisuuksia taida olla.

C-lohko on ehkä se kisojen kimurantein ennakoitava, koska lohkossa pelaa vastakkain käytännössä 4 lähes tasavahvaa joukkuetta: Kolumbia, Kreikka, Norsunluurannikko ja Japani. Jokaisella joukkueella on toki omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta yhtäkään niistä ei ennakkoon voi nostaa isoksi suosikiksi. Kolumbia joutuu kisoihin ilman suurinta hyökkääjätähteään Radamel Falcaota, joka ei ole jalkavammastaan kuntoutunut. Tästä huolimatta joukkueella on laittaa kärkeen Euroopassakin hyviä maalimääriä tehnyt kaksikko Jackson Martinez - Carlos Bacca ja laidoille James Rodriguez ja Juan Cuadrado. Puolustuslinja Armero - Zapata - Yepes - Zuniga on pelannut korkeamman profiilin joukkueissa Euroopassa pitkään. Norsunluurannikolla taas on vastaavasti hyökkäyspuolella tunnettuja nimiä, kun kärjessä ja laidoilla pelaavat Gervinho, Didier Drogba, Salomon Kalou ja lisäksi myös Wilfried Bony. Keskikentällä operoivat Yaya Toure ja Cheik Tiote, joilla molemmilla on vahva kausi takanaan valioliigassa. Jos puolustus joukkueella pitää, pitäisi hyökkäyksen pystyä luomaan ja tekemään tarpeeksi maaleja.

Yhtä varteenotettavia jatkajia ovat myös Kreikka ja Japani, joista ensimmäinen luottaa edelleen tiukkaan puolustukseen ja hyökkäyksessä erikoistilanteisiin ja vastaiskuihin. Kreikalla on puolustuksessa lupaava Konstantinos Manolas, keskikentän pohjalla apuna hyviä otteita esittänyt  Giannis Maniatis ja ylempänä hyökkäyksessä kolmikko Giorgos Karagounis - Giorgios Samaras - Kostas Mitroglou, joilta kaikilta vaaditaan kolme huippupeliä, jotta jatkopaikka olisi mahdollinen. Japani vastaavasti on haastajista hyökkäävämpi joukkue, vaikka valmentaja Alberto Zaccheroni peri-italialaisena onkin yrittänyt puolustusta tilkitä. Hyökkäys lienee kuitenkin se Japanin ainoa suurempi ase, kun kärjen alapuolella on kaksikko Shinji Kagawa - Keisuke Honda. Heidän alapuolellaan suojaustehtävissä lienevät Makoto Hasebe ja kokenut Yasuhito Endo, joille lankeaa myös paljon puolustusvelvoitteita. Hyökkäys saanee myös laidoilta tukea nousevilta pakeilta, Yuto Nagatomo ja  Atsuto Uchida ovat hyökkäyssuuntaan hyviä.

D-lohko marssittaa vastakkain kolme maailmanmestaria, kun jatkopaikoista kisaavat Uruguay, Italia ja Englanti. Nelikon täydentää heikkoa arvontaonneaan varmasti sadatteleva Costa Rica. Kärkikolmikon ottelut voivat mennä niin pahasti ristiin ja Costa Rican taso voi osoittautua kolmeksi tappioksi, jolloin "pahimmillaan" voidaan olla tilanteessa, että kärkikolmikolla on 6 pistettä kaikilla ja lasketaan maalieroja jatkopaikkoja varten. Uruguay lienee joukkueista se hyökkäävin, kiitos kärkikolmikon Suarez - Cavani - Forlan, joista yksi pelaa varmaan alempana ja rakentavammassa roolissa. Keskustaan joukkue löytää varmasti pätevän kolmikon tasapainottamaan ja puolustusta johtaa huippukauden pelannut Diego Godin. Italia lienee ryhmässä se mukautumiskykyisin, pystyy puolustamaan ja hyökkäämään myös riippuen tilanteesta. Vaikka joukkue menettikin harjoituspeleissä Riccardo Montolivon, on keskikentän nelikko Pirlo - De Rossi - Motta - Marchisio myös erittäin vahva ja tarvittaessa luova. Kärjessä Mario Balotelli pelaa ehdottomasti, mutta tällä kaudella läpi lyönyt nuori Ciro Immobile on myös mielenkiintoista nähdä. Puolustus Italialla on lähes aina kunnossa, nimistä riippumatta ja Gigi Buffon on edelleen yksi maailman parhaista maalivahdeista.

Englanti haastaa varmasti tasapäisesti edellisen kaksikon jatkopaikoista tiukalla puolustuksella, jonka nimeen valmentaja Roy Hodgson on aina pelinsä perustanut. Joukkueen hyökkäyksen runko perustunee suuresti huippukauden pelanneiden Liverpoolin pelaajien ympärille. Kentällä nähdään melko varmasti koko nelikko Raheem Sterling - Steven Gerrard - Jordan Henderson - Daniel Sturridge. Wayne Rooneyltä odotetaan tietysti tehoja ja joukkueen kantamista jatkopeleihin. Laidalla pelaavan uuden tulokkaan Adam Lallanan otteita on myös mielenkiintoista päästä seuraamaan, koska hänen siirrostaan isompiin ympyröihin on ollut puhetta. Englannin maalivahtipeliä kannattaa myös seurata, koska historia tuntee monia englantilaisveskareiden sulamisia. Kestääkö Joe Hartilla pää? Costa Rican taso ei taida edellä mainittua kolmikkoa vastaan riittää, mutta hyökkäyksessä on kuitenkin pari vikkelää kaveria: Bryan Ruiz ja Joel Campbell. Lisäksi Christian Bolanos on pelannut jo pidempään Euroopassa, joten toivotaan, että he saisivat tarjottua jotain yllättävää vastahyökkäyksistä.

E-lohko on aika kaksijakoinen ja sitä kautta helpohko ennakoitava. Näin siitäkin huolimatta, että lohkossa pelaa Ranska, joka on viimeisen vuosikymmenen aikana esitellyt sellaisia nousuja ja mahalaskuja, että mikään ei käytännössä enää yllättäisi. Jo kisoihin selviäminenkin oli melkoinen nousu Ukrainaa vastaan ja jo kisamiehistön julkistus kohahdutti, kun yksi maan taitavimmista pelaajista, Samir Nasri, jätettiin ulos. Perusteluina olivat joukkuehenkeen liittyvät syyt. Nyt Ranskan hyökkäyksen pelinteko on käytännössä keskustassa kaksikon Paul Pogba - Yohann Cabaye varassa, kun viimeisimpien tietojen mukaan myös Franck Ribery on sivussa. Myös Mathieu Valbuena istuu pelintekijän rooliin, mutta kyllähän ainakin nimien perusteella Nasria kaipaa. Pogba on erittäin monipuolinen, mutta ei ehkä ihan mikään pelintekijä. Laitapelin puolella nuori Espanjassa pelaava Antoine Griezmann on mielenkiintoinen nimi. Sveitsi on se toinen todennäköinen jatkaja tästä lohkosta ja se onkin vastakohta Ranskalle, sieltä ei ole skandaaleja kuulunut ja joukkuehenki on tuntunut olevan hyvä jo monet kisat. Varsinkin keskikenttä on pelannut pitkään yhdessä ja maajoukkueessa pelaa kolmikko Napolista: Valon Behrami - Gökhan Inler - Blerim Dzemaili, jonka pitäisi auttaa yhteispelissä. Nuoret Granit Xhaka ja Xherdan Shaqiri täydentävät hyvin ja tuovat yllättävyyttä. Hyökkäysosasto on kovin kokematon, mutta nuori Josip Drmic on ollut Saksassa läpimurron kynnyksellä. Häneltä vaaditaan tehoja.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta ovat Equador ja Honduras, joista molemmat luottavat suurelta osin kotimaassa tai muuten Atlantin valtameren takana pelaaviin pelaajiin. Näinollen taso ei välttämättä ole aivan riittävän leveä, mutta yksittäisissä otteluissa haastaminen varmasti onnistuu ja motivaatio on varmasti kunnossa. Suurelle yleisölle Equadorista tunnetuimpia ovat varmasti keskikentän laidalla pelaava Antonio Valencia Manchester Unitedista ja keskustan Christian Noboa Moskovan Dynamosta. Honduras on nyt mukana toista kertaa peräkkäin Väliamerikasta ja senkin listalta löytyy muutama Euroopassa tutumpi nimi: Englannissa Wiganissa pelaava kolmikko Maynor Figueroa - Juan Carlos Garcia - Roger Espinoza ja lisäksi Englannin kenttiä pidempäänkin kierrellyt Wilson Palacios.

F-lohko tarjoilee kattauksen mielenkiintoisia joukkueita. Lohkon ehdoton ennakkosuosikki on toki Argentiina, jolta odotetaan selviytymistä mitalipeleihin asti. Joukkueen valmentajalla Alejandro Sabellalla on positiivinen ongelma hyökkäyspäässä, kun on varaa valita  Lionel Messistä, Sergio Aguerosta, Gonzalo Higuainista, Ezequiel Lavezzista ja kumppaneista. Angel Di Maria ja Javier Mascherano ovat keskikentän keskustan pääarkkitehdit. Kysymysmerkkinä on vain puolustus ja sen kestävyys. Topparit ovat ehkä se heikoin kohta. Suurelle maailmalle tuntematon Bosnia-Herzegovina on nyt kisoissa mukana kultaisen sukupolven joukkueellaan ja on varmasti ehdolla jatkoon. Varsinkin joukkueen hyökkäys on kova: Edin Dzeko ei varmasti tarvitse esittelyjä, mutta myös kärkipari Vedad Ibisevic on ollut Saksan maalla tehokas. Heidän alapuolellaan pelin tekemisestä huolehtinee Zvjezdan Misimovic, joka oli tärkeässä roolissa Dzekon kanssa muutamia vuosia takaperin, kun Wolfsburg voitti Saksan Bundesliigan! Hieman alempana on vielä tukemassa erinomaista erikoistilanneosaamista omaava Sejad Salihovic ja hienon kauden AS Romassa peliä tekevässä roolissa pelannut Miralem Pjanic! Puolustusta johtaa kokenut Leverkusenin Emir Spahic ja maalipuiden välissä Asmir Begovic on valioliigassa osoittanut olevansa hyvä torjuja. Haiskahtaa siis jatkopaikalta bosnialaisille.

Bosnian kanssa jatkopaikasta pääasiassa kisailee Nigeria, joka on mukana melkoisen nuorella ja kokemattomalla joukkueella. Heijastuuko se sitten kurittomuutena ratkaisupaikoissa ja kuinka riittää joukkueella leveys ja taso? Nimet John Obi Mikel, Ahmed Musa, Victor Moses, Emmanuel Emenike ja Peter Odemwingie, sekä puollustuksessa Efe Ambrose ovat varmasti monelle tuttuja, mutta tuo ei taida välttämättä riittää. Keskinäinen ottelu Bosniaa vastaan on se erittäin tärkeä peli, koska Argentiina tuskin Nigerialle pisteitä pudottaa. Lisäksi Iran on myös voitettava. Nigerialla on mahdollisuutensa, mutta taitaa Bosnia olla kuitenkin aavistuksen kovempi. Lohkon neljäs joukkue ja kirjoittamaton kortti on Iran, jonka miehistö on käytännössä täynnä Aasiassa pelaavia pelaajia. Median ennakointi on ollut, että tasapelikin olisi joukkueelle saavutus, joten uskotaan median näkemykseen Iranin kohdalla.

G-lohko tarjoaa kovan kapinan lohkovoitosta Saksan ja Portugalin välillä, joista kumpikin voi voiton ottaa. Tosin tällä hetkellä Portugalin yllä leijuu synkkiä pilviä, kun joukkueen suurin tähti Cristiano Ronaldo kärsii polvi ja lihasvammoista, joiden parantuminen on epäselvää. Välttämättä Ronaldo ei ole täydessä kunnossa, vaikka kentällä olisikin mukana. Saksalla taas on joukkueessaan kaksi aavistuksen omaista kysymysmerkkiä: sillä on joukkueessaan mukana vain yksi puhdas kärkipelaaja, Miroslav Klose, joka muuten tavoittelee kaikkien aikojen MM-maaliennätystä. Nyt on koossa 14, kun kärjessä on Brasilian Ronaldo 15 maalilla. Klosen paikalle voi toki laittaa Lukas Podolskin tai Thomas Müllerin, mutta kumpikaan heistä ei ole puhdas hyökkääjä. Se toinen kysymysmerkki on toisen laitapuolustajan paikka! Philip Lahm ottaa toisen paikan, mutta onko kaksikon Kevin Grosskreutz - Erik Durm taso riittävä? Portugalin joukkue on muuten todella vahva, puolustus on tiukka ja keskikentän keskustan kolmikko Raul Meireles - Miguel Veloso - Joao Moutinho on maailman luokkaa, mutta kysymys on hyökkäyksestä, ironisesti! Ronaldon kunto ja vire on kysymysmerkki, toisella laidalla Nani on mielialapelaaja ja näissä kekkereissä kumpikaan puhtaista kärkimiehistä Helder Postiga - Hugo Almeida ei ole sellainen, joka ratkoisi kliinisesti jatkopaikkoja tai mitaleita.

Ghana lienee päähaastaja jatkopaikoista puhuttaessa, mutta senkin miehistö on hieman kaksijakoinen. Hyökkäyksessä riittää tuttuja nimiä ja tasoa, sen on esim. Asamoah Gyan, Kevin-Prince Boateng, Kwadwo Asamoah, Andre Ayew, Michael Essien ja Sulley Muntari esittäneet, vaikka kaksi viimeisintä ovatkin enemmän keskikentän pohjan pelaajia. Kysymysmerkkinä joukkueella on puolustus ja maalivahtipeli, joista ei ennakkoon voi ihan samaa sanoa. Näinollen juuri kaksikolle Essien - Muntari jää erittäin suuri rooli niin puolustamisessa kuin myös hyökkäysten käynnistämisessä. Jatkopaikan saavuttaakseen Ghanan pitäisi voittaa sekä Yhdysvallat ja myös toinen kaksikosta Saksa - Portugali, joista jälkimmäinen tehtävä taitaa valitettavasti osoittautua ylivoimaiseksi. Mahdollista kaikki tietysti on, mutta...Yhdysvallat on lohkon neljäs joukkue ja sen tehtävä tuntuu ainakin ennakkoon olevan vielä Ghanaakin vaikeampi. Hyvä maalivahti Tim Howard ja muutama muu tunnetumpi ja tasokkaampi pelaaja ei taida näissä kekkereissä yksittäistä valon pilkahdusta pidemmälle riittää. Keskikentällä kolmikko Michael Bradley - Jermaine Jones - Clint Dempsey tuo pientä toivoa, mutta tuskin riittävästi Saksaa tai Portugalia vastaan. Kohtalona taistella kolmossijasta Ghanan kanssa.

H-lohko tarjoaa vielä ehkä sen mielenkiintoisimman "uuden joukkueen", joka on kisoissa mukana. Belgia ei ole MM-tasolla ollut mukana tällä vuosituhannella, mutta nyt se porskuttaa paikalle nuorella, taitavalla ja nälkäisellä joukkueella. Joukkueen ainoat heikkoudet lienevät sitten juuri se kokemattomuus ja paineet, joita media on sille hienojen karsintapeliesitysten takia kasannut. Jännittävää jäädä seuraamaan, vaikuttavatko nuo "heikkoudet", vai kääntääkö joukkue nuo etukäteispaineet lopulta voitoksi ja vahvuudeksi. Belgian puolustus on hyvissä käsissä, kun yksi maailman parhaista maalivahdeista jo tässä vaiheessa, Thibaut Courtois, vartio maalia ja neljän linja on todennäköisesti Vertoghen - Vermaelen - Kompany - Alderweireld. Keskikentän keskustassa Axel Witsel - Marouane Fellaini  on hyvä varmistamaan ja ylempänä sitten Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Adnan Januzaj pystyvät luomaan ja ratkomaan. Penkiltä löytyy sitten vielä Nacer Chadlin ja Steven Defourin tasoisia vaihtoehtoja. Kärjessä Romelu Lukaku toiminee targettina ja häneltä vaaditaan tehoja. Toisessa jatkopaikassa on ennakkoon tiukimmin kiinni Venäjä, joka sekin käy nyt lävitse pientä murrosvaihetta. Andrei Arshavin ei ole nyt mukana ja keskikentän pelintekijällä Roman Shirokovilla on ollut vaivoja. Maalivahti Igor Akinfeev ja keskuspuolustus Ignashevitsh - Berezutkiy takaa alkulohkossa hyväntasoisen puolustuksen ja Igor Denisov keskikentällä suojaa. Hyökkäyksessä Juri Zhirkovin ja Alan Dzagoevin on pystyttävä luomaan paikkoja, jotta jatkopaikka irtoaa.

Venäjän taso on juuri ja juuri sen verran selvästi kovempi kuin kahden muun kisailijan, Algerian ja Etelä-Korean, jotta sen voi ennakoida ja olettaa selviävän jatkoon. Algerialla on muutama tunnetumpi ja isommassa roolissa Euroopassa pelaava pelaaja, jotka luovat sille omat mahdollisuutensa: Nabil Bentaleb - Hassan Yebda keskikentän keskellä ja laidempana hyökkäämässä Valenciassa pelaava Sofiane Feghouli. Lisäksi hyökkääjät Islam Slimani - El Arabi Soudani ovat onnistuneet joka toisessa maaottelussaan maalin teossa, joten keskinäisessä ottelussa Venäjää vastaan on olemassa mahdollisuuksia, jos puolustus pitää. Käytännössä samat sanat pätevät myös Etelä-Koreaan, muutamia Euroopassa tunnetumpia nimiä on joukkueessa, kuten Arsenalin listoilla oleva Park, Sunderlandin Ki, Boltonin Lee, Cardiffin Kim ja niin edelleen. Käytännössä molempien joukkueiden, Algerian ja Korean, jatkopaikat ovat sen varassa, että toinen voittaa keskinäisen ottelun ja Venäjälle sattuu jotain, joka mahdollistaa voiton vielä siinäkin ottelussa. Venäjän tempperamentin tietäen se ei olisi mahdotonta, mutta eiköhän Venäjän valmentaja Fabio Capello sen verran saa pidettyä kuria, että alkulohkosta selviävät jatkoon.

129 kommenttia:

  1. Lohko A: Brasilialla ei kovasta puolustuksesta ole tietoakaan. Marcelo on puolustussuuntaan täysi katastrofi, toisella puolella Alves pärjää vain rikkomalla. Thiago Silva on maailman yliarvostetuin keskuspuolustaja ja toiseksi vaihtoehdoksi on tarjolla Danten ja David Luizin kaltaisia hasardeja.

    Meksiko pääsi kisoihin vain koska karsi höntsäjoukkueiden kanssa. Marquez on nykyisin pelkkä kovaa palkkaa nostava höntsääjä USA:ssa. Tuurilla voi mennä jatkoon.

    Lohko B: Espanjan pallonhallintapeli on murettu aikoja sitten. Ainoa mahdollisuus on tuomarien suosiollisuus. Hollannilta puuttuu useita pelaajia ja se antaa Espanjalle mahdollisuuksia. Espanjan ja Hollannin onneksi Chile on pelkkä tusinanippu. Australia vie kolmossijan.

    Lohko C: Tästä voi olla pitkälti samaa mieltä.

    Lohko D: Suarez pelaa puolikuntoisena, Cavanista ei ole kovassa paikassa mihinkään ja Forlan on liian vanha. Godinin taso paljastuu viimeistään nyt.

    Italialla on aina ongelmia alussa. Todennäköisesti jatkaa pitkälle.

    Englannin pelaajilla ei kestä pää koska raskas Valioliigakausi on imenyt mehut tyhjiin. Toivotaan että tiputtavat Uruguayn jatkosta.

    Costa Rican tasoisten tusinajengien mukanaolo laskee kisojen tason höntsäksi.

    E-lohko: Ribery ei sitten pelaa, joten Nasri kutsuttaneen mukaan.

    Equador ja Honduras voivat pärjätä vain jos Ranskaa ja Sveitsiä ei kiinnosta.

    F-lohko: Argentiinalla on surkea maalivahti, surkea puolustus, epätasapainoinen keskikenttä ja heikohko hyökkäys. Messi oli viime MM-kisojen huonoimpia pelaajia. Higuain ei osu maaliin kuin tuurilla, Aguero pelaa puolikuntoisena, Lavezzi kuuluu samaan sarjaan kuin Cavani, jäätyy tiukassa paikassa. Di Maria pelaa oudossa roolissa, ellei laiteta Real Madridin tapaiasta 4-3-3:a, mitä en usko.

    G-lohko: Ronaldo ei ole täydessä pelikunnossa missään tapauksessa enkä ihmettelisi vaikka missaisi kisat. Onneksi Portugalilla on muutama brassi paikkaamassa puolustusta.

    H-lohko: Belgia voi saavuttaa mitä vain. Arpaonneakin kävi koska USA ja Etelä-Korea ovat väärässä paikassa.

    Kisoista ei millään tule kovin kovatasoisia. Liikaa pelaajia väsyneinä, puolikuntoisina ja kokonaan poissa. Toivotaan Messille 0 maalia ja Argentiinalle jäämistä alkulohkoon.

    VastaaPoista
  2. Kuka on oikeasti näitä korruptiopallon MM-kisoja odottanut? Finaali tulee olemaan suht. varmasti puhtaasti eteläamerikkalainen. Siitä pitää lajia leimaava korruptio huolen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivän parhaat mv:ltä(oli taas hauskaa kiitos siitä):

      "Thiago Silva on maailman yliarvostetuin keskuspuolustaja"
      "Ainoa mahdollisuus on tuomarien suosiollisuus"
      "Godinin taso paljastuu viimeistään nyt"
      "Englannin pelaajilla ei kestä pää koska raskas Valioliigakausi on imenyt mehut tyhjiin"
      "jos Ranskaa ja Sveitsiä ei kiinnosta."
      "ja heikohko hyökkäys."
      "USA ja Etelä-Korea ovat väärässä paikassa."

      Mukana vähättelyt etelä-amerikan sekä erikseen argentiinan/messin tasosta selitykset jos espanja menestyy ja sille jos englanti ei menesty.On se mahtavaa kun voi "valehdella" itselleen win-win tilanteen kun katsoo kisoja.Niin en edes ymmärrä miksi katsot kun barca ei pelaa eikä kyseessä ole kivikovakaan pelkät höntsät.tekisit jtn joka ei aiheuta vihaa.

      Pistän varmaan jtn omaa arviota myöhemmin,mutta kyllähän paperilla Espanja varsinkin kun Saksa on menettänyt/on puolikuntoisena 5-7 avainpelaajaa on suosikki mestariksi,mutta pudotuspelit ovat kuitenkin niin pienten marginaalien pelejä että jossain vaiheessa se 60-40 tai 55-45 ennakkoasetelma todennäköisesti kääntyy häviöksi.

      Tomi:
      Veikkaisin arviolta sellainen n.3,5-4miljardia ihmistä:D.
      Finaali voi hyvin ollakin etelä-amerikkalainen,mutta syyt täysin muut.

      Poista
    2. On se vaan Tomille kova paikka, kun ihmiset tykkäävät pallopeleistä...Noh, onneksi Tomia varten taitaa telkkarista tulla myös kotimaisia eliittikisoja ja pesäpalloa, niin ei ole pakko jalkapallokarnevaaleja seurata.

      Lasturille kiitokset myös näkemyksistä :) Jäädään niitä syvällisempiä pohdintoja odottelemaan! :)

      Poista
    3. Lasturi, liioittelet lajin suosiota. Ns. jalkapallomaissakin enemmistö ihmisistä EI seuraa kisoja. Täällä Saksassa ei hypetä ole näkynyt vielä.

      Poista
    4. Lisätään vielä, että tuohon Lasturin lukuun päästäkseen jalkapallon tulisi olla huippusuosittua Intiassa ja Kiinassa. Tietojeni mukaan laji ei ole siellä huippusuosittua. Myös monissa muissa isoissa maissa lajin suosio ei ole suurta. Esim. USA:ssa laji on pieni.

      Poista
    5. Niin ikävää kun tuo keskustelun rajoittaminen ja moderointi onkin, niin tehtäköön nyt saman tien tässä selväksi, että tämä kirjoitus ja kommenttiosio on TÄYSIN kisaennkoita ja alkulohkojen tapahtumia varten, eikä tätä kommenttiosiota tulla sotkemaan noilla "mikä laji on paras/levinnein/kiinnostavin/korruptoitunein/"-jutuilla, kuten edelliset ketjut "sotkettiin". Keskustelu tulisi todennäköisesti taas vain kiertämään kehää, eikä lopulta päätymään mihinkään. JOTEN TÄSTÄ ETEENPÄIN KESKUSTELU KOSKEE VAIN KISAUUTISIA/KISAENNAKOITA JA KISATAPAHTUMIA. Asiasta ei voi esittää eriäviä mielipiteitä, piste!

      Poista
    6. Itse toivoisin jonkun pienen ja vähän tuntemattomamman jalkapallomaan voittoa. Joku Belgia, Kroatia, Etelä-Korea tai joku Afrikan maa olisi hyvä. Mieluiten voitto saisi tulla kreikkamaisella/chelseamaisella bussitaktiikalla. Se olisi jalkapallon juhlaa.

      Poista
    7. Korea tuskin pärjää, täysi tekeminen päästä edes alkulohkosta jatkoon. Afrikasta parhaat mahdollisuudet Norsunluurannikolla ja Ghanalla, mutta molemmilla on kova alkulohko, johon unelmat voivat kapsahtaa.

      Belgialla ja Kroatialla voi olla hyvätkin mahdollisuudet. Tosin noista kumpikaan tuskin tulee bussilla pelaamaan, tai ehkä korkeintaan mahdollisesti Espanjaa ja varauksin Saksaa vastaan.

      Poista
    8. Eurooppalaisille kenties olisi kisojen antikliimaksi, jos USA voittaisi. Sitä se ei tee. Fifan rankingsysteemi on huono, USA:n kaltaisella rupumaalla on aina hirveän hyvät ranking-sijoitukset.

      Poista
    9. Zamppa, yliarvioit Portugalin. Se oli karsinnoissa kehno ja jatkokarsinnoissa täysin Ronaldon varassa. Veikkaan Portugalin jäävän alkulohkoon. Saksa jyrää alkulohkossa ja kohtalaisesti myös jatkopeleissä kunnes tulee Italia vastaan ja saksalaiset paskovat housuihinsa. Käsittääkseni Saksa ei ole voittanut Italiaa koskaan.

      Poista
    10. Korjaan. Saksa ei ole arvokisoissa Italiaa voittanut koskaan. Kolme kertaa ystävyyspelleilyissä se on voittanut.

      Poista
  3. "myös jatkopeleissä kunnes tulee Italia vastaan "

    Oman näkemykseni mukaan italia jää alkulohkoon joten ei hätää Saksalaisilla tässä suhteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllähän Italia porskuttaa jatkoon ihan vaan rutiinilla, vaikka kova lohko sattuikin. Montolivon loukkaantuminen vähän syö tsäänssejä, mutta jatkoon kuitenkin menevät.
      Chile on lohko B:n toinen jatkaja, jos vain Vidal on pelikunnossa.

      Poista
    2. No tämähän nähdään kuun lopussa:D.
      Kyllähän siis omissa papereissani Uruguai (jos Suarez pelaa) voittaa lohkon ja Englanti/Italia ovat 50/50 ja uskoisin että tällä kertaa Englanti(tai no Liverpool) vie voiton.Toki joku Balotelli voi ratkaista 1 näistä keskinäisistä yksinkin,mutta en laske tollasten varaan.

      Chilestä uskalla olla jopa samaa mieltä.Nämä kisat ovat Hollannin mahalasku.

      Poista
  4. Voisin omat pistää veikkaukset alkusarjan otteluista ja tätä kautta myös jatkoonmenijät ja jättää analyysit niistä paremmin perillä oleville ja niille jotka osaavat kirjoittaa ajatuksiaan.Tuloksissa otettu selkeästi huomioon lohkojen tilanne ennen otteluita.

    Lohko A

    Brasilia-Kroatia: 1-1
    Meksiko-Kamerun:2-0
    Brasilia-Meksiko:3-1
    Kamerun-Kroatia:1-2
    Kamerun-Brasilia:0-3
    Kroatia-Meksiko:1-1

    Eli Pisteet Brasilia:7,Kroatia,5,Meksiko:4,Kamerun:0
    Jatkoon Brassit ja Kroatia.

    Lohko B

    Espanja-Hollanti 3-1
    Chile-Austarila:2-0
    Australia-Hollanti:1-2
    Espanja-Chile:2-1
    Hollanti-Chile: 2-2
    Australia-Espanja:0-2

    Pisteet: Espanja:9,Chile:4,Hollanti:4,Australia:0
    Jatkoon Espanja ja Chile(maalierolla).

    Lohko C

    Kolumbia-Kreikka:0-0
    Norsunluurannikko-Japani:3-1
    Kolumbia-Norsunluurannikko:1-2
    Japani-Kreikka:1-1
    Japani-Kolumbia:1-1
    Kreikka-Norsunluurannikko:1-1

    Pisteet:Norsut:7,Kreikka3,Kolumbia:2,Japani,2
    Jatkoon:Norsut ja Kreikka.
    Vaihtoehto skenaariossa Kolumbia-Japani pelissä saadaan voittaja jolloin se tämä nousee jatkajaksi Kreikan ohi(en vain osannut päättää kumpi niin laitoin tasan).

    Lohko D

    Uruguai-Costa Rica:4-0
    Englanti-Italia:1-1
    Uruguai-Englanti:2-2
    Italia-Costa Rica:2-0
    Italia-Uruguai:0-1
    Costa Rica-Englanti 1-3

    Pisteet:Uruguai:7,Englanti,5,Italia:4,Costa Rica:0

    Jatkoon Uruguai sekä Englanti

    Jatkuu......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohko E

      Sveitsei-Ecuador:2-0
      Ranska-Honduras:3-1
      Sveitsi-Ranska:1-1
      Honduras-Ecuador:2-3
      Honduras-Sveitsi:0-2
      Ecuador-Ranska:1-3

      Pisteet: Ranska:7,Sveitsi:7,Ecuador:3,Honduras:0

      Jatkoon Ranska,Sveitsi

      Lohko F

      Argentiina-Bosnia&H:3-2
      Iran-Nigeria:1-2
      Argentiina-Iran:4-0
      Nigeria-Bosnia&H:2-1
      Nigeria-Argentiina:1-2
      Bosnia&H-Iran:2-0

      Pisteet:Argentiina:9,Bosnia&H,6,Nigeria:3,Iran:0
      Argot ja Bosnia jatkoon.

      Lohko G

      Saksa-Portugali:2-2
      Ghana-Usa:1-0
      Saksa-Ghana:3-0
      Usa-Portugali:1-3
      Porugali-Ghana:1-1
      Usa-Saksa:1-3

      Pisteet:Saksa:7,Portugali:5,Ghana:Usa:0

      Jatkoon Saksa,Porugali

      Lohko H

      Belgia-Algeria:2-0
      Venäjä-Etelä-Korea:1-1
      Belgia-Venäjä:1-0
      Etelä-Korea-Algeria:2-1
      Etelä-Korea:Belgia:1-1
      Algeria-Venäjä:1-2

      Pisteet:Belgia:7,Etelä-Korea:5,Venäjä:4,Algeria:0

      Jatkoon Belgia ja Etelä-Korea.

      Koska Nämä ovat vain ennustuksia ja kaiken lisäksi joka peliin liittyviä("1 punakortti kaiken muuttaa voi") niin laitan vielä jatkoon menijät 3 koriin sen mukaan kuinka todennäköinen jatkopaikka omasta mielestäni on lisäksi laitan muutaman joukkueen jonka jatkopaikka ei yllättäisi sitten yhtään.

      Varmat:Brasilia,Kroatia(vaikka onkin tiukalla pisteissä),Espanja,Norsut,Sveitsi,Ranska,Argentiina,Saksa,Belgia

      Pitäsi mennä:Uruguai,Bosnia&H,Portugali,

      Tarvitaan sitä tuuriakin.Eli loput ovat:Chile,Kreikka,Englanti,Etelä-Korea.

      Ja paikkaa kärkkyvät selkeästi omissa arvioissani:Hollanti,Kolumbia,Japani(Varsinkin tämä C-lohko on vaikea ennustaa),Italia,Ghana(riippuu aika paljon CRonaldon kunnosta),Venäjä.

      Tämän perusteella siis 10 maata on "varmasti ulkona",mutta toki kaikki on mahdollista,mutta senhän tässä kohta näemme.

      No eiköhän tää tässä tällä kertaa kommentoidaan lisää sitten vähän lyhyemmin ja pudotus peli arvioita aikanaan (toki ne vois tehä jo kun "tietää" jatkoon menijät:D) kun Zamppa varmaan niistä uutta juttua laittaa.

      Ps.Nippelitietona.Se on muuten sitten 100tuntia jalkapallo herkkua tarjolla jos keskimääräinen lisäaika otteluissa olisi n.5min12s ja tähän vielä todennäköiset jatkot päälle joten kyllä riittää jännitettävää moneksi illaksi/Yöksi.

      Poista
  5. Viihdyttävää näitä on lukea aina välillä, vaikka teksti keskittyykin lähinnä namedroppailuun ja esim. yleltä tai muualta kopioitujen itsestäänselvyyksien toistamiseen. Kiitokset kuitenkin.
    Pari kommenttia utlee mieleen:
    -Ronaldinhon ja Kakan pudottaminen Brassien joukkueesta on tullut yllätyksenä lähinnä lajia hieman harvemmin seuraaville. Luulisin suurimman osan (eurooppalaisista) olleen ennemminkin yllättyneitä Coutinhon, Lucasin ja erityisesti Filipe Luisin putoamisesta.
    -Mandzukic on pelikiellossa brassipelistä
    -Matip pelaa maajoukkueessa topparina
    -Kolumbian kohdalla et maininnut (nyky-) joukkueen tärkeintä hyökkääjää Gutierrezia
    -Motta ei toivottavasti mahdu Italian avaukseen, Prandelli on kokeillut jopa Verrattia Pirlon kanssa kentällä
    -Luulisin, että Saksan toinen laitapakki saattaisi olla joissakin peleissä Boateng tai Höwedes. Boateng pelasi viimeksi CR:a vastaan.
    -Belgian avarissa tuskin kirmaa Januzaj, uskon siellä olevan Mirallasin

    Olisin kaivannut jotain kommenttia myös joukkueiden taktiikoista tuo nimien latelemisen ja ryhmityksillä arpomisen sijaan, toisaalta en taida kuulua tämän blogin kohderyhmään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Olisin kaivannut jotain kommenttia myös joukkueiden taktiikoista tuo nimien latelemisen ja ryhmityksillä arpomisen sijaan, toisaalta en taida kuulua tämän blogin kohderyhmään.."

      Kuten tuossa ennen lohkoennakkoja mainitsin, niin ei valitettavasti ollut nyt aikaa kirjoitella tämän syvällisemmin. 32 joukkueen läpikäyminen taktisine hienouksineen olisi ollut melkoinen urakka jopa päätyönään tällaista tekevälle. Olisin voinut tietenkin esitellä syvällisemminkin joitain tiettyjä joukkueita, mutta halusin pitää tasapuolisuuden ja välttää ne "miksi esittelit joukkueen X, mutta et joukkue Y:tä?"-jutut.

      Aloitin blogaamisen ennen EM 2012-kisoja ja silloin esittelin kaikki 16 joukkuetta suunnilleen siinä laajuudessa, kuin nyt esittelin lohkot(kirjoitin siis suunnilleen saman verran yhdestä joukkueesta silloin, kuin nyt yhdestä lohkosta) ja siihen hommaan upposi noin puoli tuntia/joukkue kaikkinensa. Nyt ei ollut valitettavasti aikaa eikä energiaa kuluttaa pyöreästi 16 tuntia joukkueiden esittelemiseen.

      Voit toki itse ottaa tuollaisen haasteen itsellesi ja esitellä taktisine hienouksineen kaikki 32 joukkuetta! Avaat vaan oman blogin ja teet sen. Lupaan tulla lukemaan jokaisen esittelyn ja kommentoimaan, lisäksi saat ihan luvan kanssa tulla tähän kommenttiketjun linkittämään ja mainostamaan kirjoitustasi, jos sellaisen teet!

      Poista
    2. näinhän se on, eihän näitä ennakoita kukaan kehtaa ilman palkkaa vääntää paria työpäivää. Kelpaa tämmöinen pikku kirjoitus, jossa mahdollista päästä kommentoimaan myös matseja myöhemmin:)
      syväanalyysit voi sitten lueskella jostain urheilulehdestä:D jos huvittaa.

      Poista
    3. Jos et kerran kerkiä kirjoittamaan, niin miksi sitten kirjoitat?
      Ja miksi poistat kaikki viestit, joissa kritisoidaan jotain kohtaa jutuissasi? Mitä järkeä on keskustella jos ei voi olla mistään eri mieltä?

      Poista
    4. Kirjoitan, koska haluan kirjoittaa ja olla mukana keskusteluissa jalkapallon ja muidenkin lajien ajankohtaisissa tapahtumissa. Lisäksi tässäkin blogissa tulee vastaan kommentteja, joissa pyydetään ja kysytään, että "tuleeko aiheesta X kirjoitusta?". Tämä blogi on kuitenkin vain harrastus ja oletan, että niitä syvällisempiä ja laajempia kirjoituksia haluavat osaavat kyllä löytää tiensä esim. YLEn ennakoihin tai ulkomaisillekin sivuille, jos kielitaito riittää.

      Poistan myös turhia kommentteja silloin, kun ne eivät tuo mitään esille. Eri mieltä saa olla ja rakentavaa kritiikkia saa esittää, mutta on ihan turhaa huudella onelinereita siitä, kuinka on niin ja niin huono blogi tai niin ja niin huono mielipide. Perusteluja ja kehitysehdotuksia mukaan, niin harvemmin päätyy viesti poistolistalle!

      Poista
  6. Kävin lukemassa LC:n kommentin Virkkusen blogista, koska sitä mulle suositeltiin. Nyt on melkein tippa silmässä. Kuinka nätisti se tyyppi osaskaan ilmaista jalkapallon arvokisojen ytimen. Käykäähän katsomassa...

    http://blogit.mtv.fi/romantikko/2014/06/09/minne-mm-futis-on-matkalla/comment-page-1/#comment-12216

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käväisin lukemassa. Ihan nätti ja tunnelmallinen kirjoitus :)

      Poista
    2. Oli muuten kaikin puolin aika veto ihmiseltä, joka täällä on tuntunut vannovan Villarealin ja tietenkin järjen puolesta. Tohtorismies osaa näköjään tunteillakin. Jos oot Luckycharm vielä käynyt täälläkin, niin avaa oma blogisi, sitä tulisin lukemaan hartaudella.

      Ensimmäinen postaus tänne muuten.

      Poista
  7. Onneksi viikonloppuna tulee potkuttelun lisäksi oikeaaksi urheilua, Jukolan viesti. Suosittelen kaikkia seuraamaan. On suurta urheilujuhlaa.

    Jo alkoi isäntämaan suosiminen kisoissa. Brasilian rankkari oli täysin naurettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo eipä ollut muutenkaan japanilaistuomareilta mikään kauhean hyvä ottelu. Laskeskelin, että ainakin sellaiset 4-5 täysin väärinpäin puhallettua selvää rajaheittotilannetta ja ehkä vielä jotain muutakin. Taisi joutua tuomaristo vähän liian kovaan ja jännittävään paikkaan kotiyleisön eteen.

      Poista
    2. muutama rajaheitto meni kieltämättä päin sitä ihteään, mutta muutenhan japanin mies vihelsi ihan hyvin. Yllättävän kovaakin sai pelata.
      Rankkari oli ehkä pehmoinen, mutta olihan siellä aivan selvästi kroaatilla kädet Fredin kainaloissa. Siinä oli mahdollista puhaltaa ja nyt se puhallettiin pois. Hyvä niin, sylettää nähdä tuota repimistä boksissa, oli se sitten vähäistä tai ei. Pakilla pysyä jalalla mukana tai ottaa kropalla, ei jumankauta käsillä...

      Poista
    3. Rankkari oli toki helppo,mutta yhtä paljon Louvren saa syyttää itseään kuin mitä tuomaria,koska oli niin järkyttävän tyhmää nostaa ne kädet sinne hartioille ja antaa se mahdollisuus ja Fred sen käytti ja tuomari meni mukaan.Toinen puhuttanut tilanne oli Kroatian hylätty maali(toki ei välttämättä olis tullu jos ei olis puhallettu) jossa Ivica Olic hyppäsi Julion niskaan.Mielestäni tämä tilanne meni täysin oikein.
      Tästä päästään siihen varsinaiseen kysymykseen (mikä liittyy suosimiseen(mihin en usko sen laajemmin).
      Eli:Olisiko vastaavat tilanteet puhallettu toisin toisessa päässä?

      Muuten ihan ok startti kisoille.Tänään sitten finaaliuusinta josta tuskin tulee yhtä tiukkaa kuin 2010 ja sunnuntaina nähdään nouseeke Messi Neymarin tavoin haudasta jahtaamaan ennätyksiä ja nostamaan itseään kaikkien aikojen pelaajaksi(kyllä jos Argentiina voittaa mestaruuden on Messi kaikkien aikojen kovin).

      Poista
  8. Espanjalle vaihteesta selkeääkin selkeämpiä tuomariapuja. Kuten aiemmin sanoin, Costa ei mahtunut Brasilian maajoukkueeseen koska filmaa liikaa. Espanjalle kelpasi mainiosti.

    Ei tarvitse tuomariapuja sen enempää perustella? Rankkarituomio oli vielä naurettavampi kuin Brasilia ottelun pelleily.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuomariavut 1-1, hollannin kolmas maali olis pitänyt hylätä maalivahdin häirintänä, joten se niistä perusteista?

      Poista
    2. Ei auta vaikka Espanja sai lahjarankkarin. Espanja oli surkea eikä Hollanti antanut mitään mahdollisuuksia tuomariavuista huolimatta. Espanjan surkeimmat pelaajat löytyvät Barcelonan joukkueesta. Kentän huonoin on ollut Xavi. Myös Jordi Alba on ollut täysin hukassa koko ottelun. Muutama alibisyöttö keskialueella ja siinä kaikki. Iniestalta ja Busquetsilta pelkkää filmailua. Piquen suoritus näkyy tulostaululla. Huomasiko kukaan Pedron tulleen kentälle? Tietenkin Myös Casillas ja Ramos saavat ottaa piikkiinsä osan ryöpytyksestä. Joka tapauksessa Barcelonan pelaajia kentällä oli enemmistö joten suurimmasta syyllisestä ei ole epäselvyyttä.

      Tähän päättyi Espanjan ja Barcelonan tuomariapujen sävyttämä valtakausi.

      Poista
    3. Noh "onneksi" tuo tuomari sitten vähän tasoitteli sitten hyväksymällä sen Hollannin 3-1 maalin, jossa Van Persie aika onnistuneesti taklasi Casillaksen sivuun ja esti Casillasta pääsemästä palloon. Casillakselta muutenkin aivan mielettömän surkea peli, vaikka sen Sneijderin vedon ottikin kiinni: Van Persien 1-1 tilanteessa aivan väärin sijoittunut, kun empi vastaantulossa. Lisäksi huono sijoittuminen siinä 3-1 maalissa ja uskomatonta pupellusta myös 4-1 ja 5-1 maaleissa. Ramos ja Pique myös ihan kahvilla koko ottelun.

      3 peliä nyt pelattu ja jokaisessa on jäänyt tuomaritoiminnasta sanottavaa. Bra - Cro ottelussa meni vihellyksiä väärinpäin ihan miten sattuu, Mex - Cmr pelissä Dos Santosilta vietiin väärillä paitsiovihellyksillä 2 maalia ja lisäksi Ned - Esp pelissä heppoinen pilkku ja 3-1 maali. Ei kovin mairitteleva alku tuomareille tosiaankaan.

      Poista
    4. Anonyymi: Mitä maalivahdin häirintää? Casillas hyppää pallosta ohi ja kaatuu. Maaliin voi pistää myös pitkän bodarin joka pysyy pystyssä pikkutönäisyistä huolimatta.

      Tuomarit alkavat vihdoin tajuta ettei jokaisesta pikkukääpiön nurinmenosta (eli filmistä) tarvitse viheltää vapaapotkua. Tuohon FC Barcelonan ja Esponjan menestys perustui kuten olen kauan sitten sanonut.

      Poista
    5. Kentän huonoin oli kyllä Silva (tai Casillas), myös topparit pelasivat heikosti. Xavi pelasi hyvin, syötti kolme selvää maalipaikkaa, Iniesta kaksi, joten kummankaan esityksiä ei voi haukkua.

      Robben oli man of the match, ja hollanti oli muutenkin hyvä. Menee ennakkoarvailujeni mukaan, ajattelinkin, että tästä lohkosta chile ja hollanti jatkoon.

      Poista
    6. Zamppa, urheilualojen Guru: Casillas juoksi päin van Persietä eikä missään tapauksessa olisi ylettynyt palloon. Joten eipä tuossa mitään aihetta ollut viheltää vaparia vaikka studiossakin itketään että maalivahdin hipaisemisen pitäisi olla vapaapotku. Onhan se ihan pelleilyä että maalivahti saa hypätä pelaajakasan päälle mutta maalivahtiin ei saa törmätä koskaan.

      Toinen ajattelutapa: kyseessä oli selvä tuomarivirhe koska eilisessä pelissä määriteltiin linjaksi se ettei maalivahtiin saa törmätä. Sen takia tilanteesta olisi pitänyt antaa vapaapotku kun eilenkin annettiin. Surkean linjatonta toimintaa.

      Vaihteesta samaa mieltä tuomaritoiminnasta. Ei se tuomarointi noin vaikeaa voi olla. Lädituomareita taitaa kisoissa olla yksi.

      Poista
    7. RVP otti käsillä kiinni olkapäistä maalivahdin alueella, jossa ihan sääntöjenkin mukaan tulee kontaktia maalivahtiin välttää. Selvääkin selvempi tilanne. Osaatko MV sääntöjä, et taida?

      Poista
    8. Luckycharm: Se on hyvä kun katsot ainoastaan pari highlightia. Espanjan keskikenttä puhkottiin säännöllisesti ja siellähän oli Xavi ja Iniesta, köhköh.

      Silva sentään teki maalin, vaikka olikin aiheesta paitsio.

      Poista
    9. FootballFear: Ei tarvitse osata sääntöjä. Riittää kun katselee tarpeeksi monta ottelua niin tietää mitä pitää viheltää ja mitä ei.

      Amatöörit luulevat että futismatseissa tuomitaan sääntökirjan mukaan, hohoho.

      Poista
    10. Messinvihaaja:

      3-1 maali olisi pitänyt juurikin tuosta syystä hylätä, mitä itsekin sanoit! Eilen vastaavasta tilanteesta vihellettiin puolustavalle joukkueelle vapari, mutta nyt ei vihelletty. Yleisesti maalivahdin "lanaamisesta" pääpalloissa vihelletään puolustavalle joukkueelle vapari, mutta nyt tulkintoja on ollut kaksi täysin päinvastaista, joka on huono asia. Joko sallitaan kovat otteet ja kontaktit noissa tilanteissa tai ei sallita, ei voida arpoa ja "muuttaa sääntöjä" pelien välissä.

      Minä näin kyllä puolueettomin silmin, että Casillas oli menossa palloon ja Van Persie lanasi hänet siitä sivuun. Kuten yllä on todettu, noissa tilanteissa vihelletään käytännössä "aina" maalivahdin eduksi.

      Poista
    11. MV, eikö kuitenkin Cassilas ollut kentä surkein pelaaja? Eikö Espanjasta löydy tosiaankaan parempia maalivahteja? Toki ei Espanja pelkkään Casillakseen kaatunut. Kyllä koko jokkue oli läpipaska.

      Poista
    12. Mulla oli oma skouttiohjelma päällä, joten numeraalista dataa tulee paljon.

      Hassua, että syytät hyökkääviä pelaajia puhkonnasta, eikö sormi pitäis osoittaa puolustaviin keskikenttiin? Sitä paitsi hollanti pelasi pitkillä keskikentän yli, joten kuten sanoin niin topparit pelasivat huonosti.

      Tutkijat tietävät, että puhalletaan sääntökirjan mukaan. Sivistymättömät amatöörit eivät lue tutkimuksia.

      Poista
    13. Zamppa, urheilualojen Guru: Tuossa kohtaa olet oikeassa. Tuomarien täytyisi pitää valittu linja eikä vaihtaa sitä jokaiseen otteluun. Sen tuomarit sentään voisivat tehdä mutta kun ei. Pyyhkeitä tulee aiheesta.

      Varsinaisesti en pidä tuota rikkeenä. Van Persie yrittää puskea, Casillas jää armotta kakkoseksi eikä missään tapauksessa olisi ylettynyt palloon. Maalivahdilla on niin paljon oikeuksia hypätä pelaajien päälle etten pistä pahakseni vaikka joskus käy noinkin. Casillashan tuossa hyppäsi RvP:n päälle.

      Tomi: Casillas mokasi kerran mutta muuten pelasti lähes kaiken mitä oli pelastettavissa. Parempi maalivahti löytyy esim Real Madridista mutta Del Bosque luottaa tiettyihin pelaajiin, vaikka parempia olisi tarjolla.

      Poista
    14. Luckycharm: Hyökkäyssuuntaan Iniesta ja Xavi tarjosivat hyvin vähän. Hollannin puolustuksen lopetettua höntyilyn, tuli taitojen rajallisuus karusti esiin. Pitkillä keskikentän yli? Osin siksi etteivät hyökkäävät keskikentät eivät pystyneet peittämään syöttösuuntia ja menettivät väärissä paikoissa pallon. Xavista on huono tehdä hyökkäävää keskikenttää, esim viime kisojen tehot 0+1 + 1 syöttö kulmapotkusta. Hyökkäävälle keskikenttäpelaajalle surkeat tehot.

      Niin, sääntökirjan mukaan esim vapaapotkun arvoinen rike rankkarialueella on rankkari. Jos tuomari viheltää yhden ottelun tuon säännön mukaisesti niin ei vihellä pitkään aikaan seuraavaa.

      Poista
    15. Onkohan espaja/barca-tyylinen (nyt myös Bayer pelaa samoin) pallonhallintapelitapa tullut tiensä päähän. Näille pallonhallintajoukkueille on viimeaikoina tullut runsaasti rökäletappioita ratkaisupeleissä.

      Poista
    16. Messinvihaaja:

      Yritäppä nyt sitten tästä(https://www.youtube.com/watch?v=EmQuDqUmsKI) katsoa ja sanoa, kuka kenenkin kylkeen hyppäsi. Faktaa on kuitenkin se, että normaalisti tuollaisissa puhalletaan puolustavalle joukkueelle vapari, kuten tehtiin esim. Bra - Cro ottelussa.

      Toki tuosta 3-1 maalista jauhaminen on ihan turhaa "mitä jos"-pohdintaa, joka ei johda mihinkään. Samalla tavalla voisi vaikka jossitella, miten ottelussa olisi käynyt, jos Silva olisi siitä Iniestan namupassista tehnyt 2-0 ja niin edelleen, mutta sekään ei muuta mitään. Peli on ohi, pisteet jaettu ja katse tuleviin koitoksiin. Toivottavasti tulevissa peleissä tulee vähemmän jälkipuintia aiheuttavia tilanteita.

      Poista
    17. Ja jos ruvetaan hiuksia halkomaan, niin olihan siinä kontakti Costaan, jopa ihan haettu kontakti takajalalla. Tosin ei vienyt maalitilannetta, ja Costa olisi joka tapauksessa kaatunut, niin pidän itsekin pilkkua todella halpana. Eilinen pilkku ratkaisi ottelun, joten siinä mielessä se oli huomattavasti ikävämpi tilanne.

      Kroatia oli muuten todella hyvä. Toivottavasti taistelevat itsensä jatkoon. Kaikki riippuu voittavatko Meksikon. Kamerooniin en luota.

      Poista
    18. MV: Yhteensä viisi selvää maalipaikkaa. Onko se vähän? Ei minusta.

      Mutta jos lasketaan puhtaasti sektoreittain juoksumatkat, kolmannet syötöt, sijoittuminen ja muut vastaavat huomataan hänen olevan hyökkäävä/peliä rakentava keskikenttä. Xaville merkautin huiman yhden menetyksen. Iniestalle 3 vrt. Silva 7 ja Alonso 6.

      Poista
    19. Tomi: Ehdottomasti. Se on tullut tiensä päähän jo vuosia sitten, vain tuomariavuilla se saatiin näyttämään hyvältä.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Casillasin vastaantulo oli surkea eikä olisi mitenkään päässyt palloon. Tajusi sen itsekin ja päätti kaatua. Tuomaristo oli vaihteesta hereillä.

      Luckycharm: Costa siirsi takajalkaansa ja aiheutti kontaktin. Oikea tuomio olisi ollut vapaapotku Hollannille. Onneksi ei ratkaissut ottelua.

      Kroatia pistää Meksikaanit koville. Eilisen perusteella Kamerun on täysin väärässä seurassa.

      Aika vähän se on koska Xaville pitää palloa antaa joka kääntessä. Xaville tuli vain yksi menetys koska Xavi antaa pääosin riskittömiä syöttöjä ja ottaa riskejä vain kun syöttö on helppo. Tulostaulu paljastaa miten hyvin se toimii.

      Poista
    20. Mutta jos mietitään ihan numeraalisesti: maalipaikka +, menetysmiinus -

      Alonso -6, Silva -4 (laskin plussiksi myös juoksut, vaikkei viimeistellyt), Xavi +2 (Xavia ei voi syyttää, jos muille ei paikat maistu)

      Kuka siis pelasi huonosti? Ei Xavi minkään mittarin mukaan.

      Olet muutenkin vähän ristiriitainen kommenteissasi: Costa ei kelpaa koska filmaa, mutta Neymar kelpaa? Hyväksyt tuollaiset tuomiot silloin tällöin, mutta vaadit linjallisuutta? Ei ihan mene logiikkasi oikein, tai sitten totuus on sinulle joustava käsite

      .Vamos La Celeste.

      Poista
    21. Xavi ottaa kaikki helpot ratkaisut ja siksi näyttää hyvältä. Barcelonassakin näkee kuinka Barcan peli paranee heti kun Xavi tulee vaihtoon.

      Costa on keskushyökkääjä, Neymar ei. Oliko Neymar jossakin vaiheessa vaihtamassa johonkin toiseen maajoukkueeseen?

      Poista
    22. Tulit juuri perusteelleksi, miksi Xavi on erinomainen: helpot riskittömät ratkaisut.

      Kuitenkin tekee yleensä sen pari paikkaa per peli. Eli tehot positiiviset. Määrittää tahdin, pitää palloa, mutta kuitenkin puhkoo puolustusta. Kun Xavi oli parhaimmillaan Barca voitti otteluita 1-0, juurikin siksi, että yksi mesta riitti hyökkäykselle, ja Xavin taso riitti pitämään kliinistä syöttömyllyä riskittömästi (ja tylsästi), eli puhtaasti palloa hautoen. Ajatellen kun pallo on meillä, se ei voi olla maalissamme. Tässä Xavi on edelleen maailman parhaita.

      Ei todellakaan kaunista, mutta tieteellisen kliinistä. Aika on kieltämättä Xavia ja muitakin vastaan, ikää tulee, eikä Iniestasta ole samaan. Hän ottaa liikaa riskejä ja pyrkii näyttävyyteen,fabregaksesta puhumattakaan. Thiagolla olisi ollut mahdollisuus kehittyä samaan suuntaan, mutta päästivät pojan menemään.

      Poista
    23. MV, miltäs nyt tuntuu kun Englanti otti turpiinsa (täysin odotetusti)? Itse pelistä en voi sanoa mitään, koska en katsonut. Katsoin Jukolan viestiä, joka on paljon parempaa urheiluviihdettä kuin jalkapallo.

      Poista
    24. Luckycharm: Helppoja riskittömiä ratkaisuja tekeviä pelaajia löytyy useita muualtakin, jopa Valioliigasta löytyy pelaaja joka ei antanut Valioliigan ottelussa yhtäkään harhasyöttöä.

      Barcelona voitti pelejä 1-0? Tiedäthän toki ettei Barcelonassa hyväksytä mitään 1-0 voittoja, vaan pitää tehdä paljon maaleja. Xavi osaa pelata riskittömästi mutta niin osaavat kymmenet muutkin pelaajat.

      Xavin prime time meni ohi reilusti yli 5 vuotta sitten. Iniestan peli perustuu filmaamiseen. Fabregas lähti Chelseaan. Thiagolla ei taso riittänyt.

      Tomi: Englannilla kävi huonoa tuuria viimeistelyssä.

      Poista
    25. Italia veti Englantia vastaan 93.2% syötöistä perille. Tarkkaan syöttelyyn ei mitään Xaveja tarvita.

      Poista
    26. onhan siellä Pirlo järkkäämässä peliä, jota pidetään suunnilleen samanlaisena kaverina kuin Xavia.

      Poista
    27. Valioliigasta joo, mutta pienellä analyysilla olemme kollegoiden kanssa huomioineet, että heiltä jäävät kaikki maalipaikat tekemättä. 0 pelaajat ovat huomattavasti huonompia kuin +2 pelaajat, joka on oikeasti älyttömän hyvä arvo.

      Peleissä keskimäärin keskikenttäpelaajille, tekemäni matemaattisen mallin mukaan, saamani arvo on -2. Tähän juuri perustuu koodaamani scouttausohjelman arvo, nollatulos kertoo riskittömyydestä, negatiiviset tulokset ovat tavallisia ja positiivieen tulokseen tarvitaan jotain erityislaatuista. Tekemäni otokset ovat vielä tilastollisesti nähden liian pieniä (noin 250 peliä, kuudesta eri liigasta), joten tarkempaan analyysiin en uskalla lähteä . Se mikä tässä tilanteessa eniten ärsyttää, on että yhteistyökumppanini haluaa dataa myös seuraamistaan pelaajista maajoukkueissa, joten en päässytkään kunnolla kiinni romantisoituun jalkapallon seuraamiseen.

      Englanti oli yllättävän hyvä. Jopa pelottavan hyvä, sillä vedonlyöjänä minulla on 2500 euroa kiinni siinä, etteivät jatka alkulohkosta. Peli Uruguayta vastaan on tärkeä siinäkin mielessä.

      Itse suuntaan Brasiliaan kisojen viimeiseksi viikoksi. Ikävää on vain se , että sekin on ennen kaikkea työmatka. En saanutkaan lippuja finaaliin, mutta molemmat välierät sentään näen stadionilta käsin.

      Poista
  9. Upea yllätys Costa Ricalta! Se esille nostettu kolmikko Bolanos - Ruiz - Campbell oli erittäin hyvä! Hienoa myös Italia, vaikka yleensä en makaroonien pelejä niin hehkutakaan! C-lohkosta tuli kertaheitolla vielä alkuspekulaatioitakin mielenkiintoisempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oli komia peli, pirteesti ukot pelas. Uruguaylla ei oikein ole mitään pelinrakentelua, kuten studiossakin totesivat, niin kärkijätkät ei saa hyvää palloa. Ja suarezkin puuttuu niin ei ole ketään taikomassa tyhjästä tilanteita. Italia ja Costa Rica jatkoon?:)

      Poista
    2. Costa Ricalta tosiaan hieno esitys ja Uruguay oli todella huono. Suarez on tottakai todella tärkeä pelaaja Uruguaylle, mutta pitäisi silti Costa Rica pystyä voittamaan. No Englanti- Uruguay pelistä tulee mielenkiintoinen, mutta Englanti oli ihan hyvä Italiaa vastaan ja henkilökohtaisesti uskonkin Englannin voittavan Uruguayn, vaikka Suarez pelaisikin. Mielestäni Italia oli myös hyvä ja ansaitsi voittonsa. Candreva pisti silmään erityisesti, kyllä hän sen verran hyvin Bainesia pyöritti

      Poista
  10. Saksa - Portugali puoliväli: Saksa dominoi, Ronaldo pimennossa ja Pepe ottaa täysin pipipää-punaisen. 45 min ja 3-0! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ronaldoa ei kiinnosta riskeerata loukkaantumista, 3 pelaajaa jätti kentän pelikyvyttömänä. Pepe sai kisojen heppoisimman punaisen. Tuomari otti roolia. Lisäksi Portugalilta jäi saamatta rankkari koska vetäjä oli tiedossa.

      Poista
    2. "Ronaldoa ei kiinnosta riskeerata loukkaantumista, 3 pelaajaa jätti kentän pelikyvyttömänä"

      Loukkaantumiset ovat tietysti aina ikäviä, mutta Ronaldo näytti kuitenkin pelaavan täysillä loppuun asti. Näytti olevan kova yritys saada oma nimi sinne maalintekijätilastoihin.

      "Pepe sai kisojen heppoisimman punaisen."

      Pepe puski vastustajaa päällään ja noista on viime aikoina jaettu liki poikkeuksetta punaisia. Toki tuomioon saattoi vaikuttaa juurikin se fakta, että kyseessä oli Pepe, kellä on historiaa noista ylilyönneistä.

      "Lisäksi Portugalilta jäi saamatta rankkari koska vetäjä oli tiedossa."

      Tämä onkin sellainen tilanne, josta olisi jäänyt toisinkin puhallettuna sanomista. Koko tilannehan tuli siitä, että pallo pomppasi tuomarista Portugalille ja siitä syntyi se tilanne. Voi olla, että tuomari jätti juuri siksi viheltämättä, koska oli itse ihan fyysisesti aiheuttamassa tilannetta. Jos siitä olisi vihelletty, niin tilanne olisi ollut 3-1 noin 80 minuutin kohdalla, joten tuskin olisi ottelun voittajaan vaikuttanut kuitenkaan.

      Mutta nyt Iran - Nigeria! Paljon pelaajia, joita pääsee näkemään harvoin.

      Poista
    3. Pelasi puolivaloilla koska ei ole lähelläkään täyttä kuntoa.

      Poikkeuksetta tai ei, osuma oli hyvin pieni eikä mitään syytä punaiseen korttiin.

      Vaikka pallo osuisi tuomariin, ei sillä pitäisi olla tuomioihin mitään vaikutusta. Jos olisi vihelletty, Ronaldo olisi tehnyt maalin ja sehän ei käy päinsä.

      Poista
    4. Aggression osoitus, fyysinen osuma -> epäurheilijamainen teko = suora punainen. Osuman laadulla ei merkitystä. Hyvin selkeää!

      Pallo ei lusitaanilla hallussa, vaan oli jo pompannut kauas. Ei maalipaikkaa, ei pilkkua. Onneksi ei vihelletty.

      Poista
    5. Tuo Pepen ja Muellerin välikohtaus osoitti, että saksalaiset ovat samanlaisia pomppijoita kuin muutkin. Samoin englantilaiset hyppivät siinä kuin latinotkin. Suomessa tuntuu elävän näkemys, että vain latinot pomppii, mutta ei germaanit ole yhtään parempia.

      Poista
    6. Dumari: Ei mitenkään selkeää. Osuman laadulla pitää aina olla merkitystä.

      Ei maalipaikkaa? Ei Costalla tai Fredilläkään ollut maalipaikkaa ja silti rankkari.

      Poista
    7. En olis niistäkään viheltänyt. Jeps, mutta jos huutelet tuolla premissillä, niin olethan varmaan myös sitä mieltä, että Casillasta rikottiin? Muuten logiikka ontuu, kuten LC sen ilmoitti.

      Tuosta näkökulmasta, eli epäurheilijamaisuus on automaattipunainen, niin ei pidä olla merkitystä. Selkeä punalappu.

      Poista
    8. Casillasia ei rikottu. Casillas tuli päin vastustajaa joka tuli päin Casillasia. 50-50. Tosin nuo yleensä vihelletään maalivahdin hyväksi.

      Eli tuomarille mussutus = suora punalappu koska epäurheilijamaisuus? Logiikka meni samantien roskiin.

      Poista
    9. Oletko liian tyhmä yhdistämään kahden viestin sisältöä vai etsitkö vain narsistisesti toisten virheitä? Onnittelut olet liian tyhmä keskustelukumppanikseni.

      Aggression osoitus ja epäurheilijamaisuus mainittu. Näin pitää vääntää rautalangasta kuin alakoululaisille oppilailleni.

      Taitaa LC olla oikeassa kun arvio sinut sivistymättömäksi.

      Poista
    10. Esitetään tuomaria, ollaan väärässä ja mennään henkilökohtaisuuksiin.

      Poista
  11. "Pepe puski vastustajaa päällään ja noista on viime aikoina jaettu liki poikkeuksetta punaisia."

    Ei Diego Costalle!

    VastaaPoista
  12. Joku mestaruuskrapula tai sekasorto tuossa Espanjan pelissä nyt on. En muista, milloin olisin tuollaisia mokia nähnyt Casillakselta! Uskomaton epävarmuus 0-2 maalissa. Lisäksi Xabi Alonso on aivan hukassa yhdessä Ramosin kanssa, harhasyöttöjä, hitautta. Puolustus on nimenomaan nyt Espanjalla se ongelma. Se puolustus, jonka varaan joukkue on pystynyt viime vuosien menestyksensä laskemaan.

    Mitään ei toki voi ottaa Chileltä pois! Upeaa ja energistä prässiä, joka estää Espanjan rakentelun ja näppäriä vastahyökkäyksiä. Joku jatkumo noissa eurooppalaisissa MM-mestareissa tosiaan nyt on, kuten jo kommentaattoritkin sanoivat: Ranska mestari -98 ja alkulohkoon -02, Italia mestari -06 ja alkulohkoon -10, Espanja mestari -10 ja alkulohkoon näyttäisi jäävän -14. Historia toistaa näköjään itseään ja mestaruuskrapula on liian suuri voitettavaksi. Tietysti kaikki dynastiat kaatuvat aikanaan ja nyt on sitten jonkun muun maan vuoro ottaa valtikka. Joko nyt Saksa, se "romanttinen hyvin pelaava häviäjä", pystyy sitten vihdoin voittamaan, eikä jää taas himmeämmille mitaleille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Espanja ei saa enää entiseen tapaan tuomariapuja, koska tuomarit eivät joka ikinen kerta anna vapaapotkua kun Espanjan mikkihiiri heittäytyy maahan. Sen takia Espanjan ainoa ase meni, koska vastustajia kiinnostaa pelata. Lopputuloksen näkee sarjataulukosta.

      Silti kuvaavaa että Costan pellehypyllä hankitusta rankkarista tuli toistaiseksi kisojen ainoa maali.

      Poista
    2. kyllähän noissa kahdessa pelissä näki että ei vaan enää riittänyt Alonsolla ja Xavilla jalka mm-tasolle näitä kovimpia sakkeja vastaan. Chilen prässi oli aivan älytöntä, harvoin näkee noin hienoa pelaamista.
      Koke oli todella pirteä ja pystyi pelaamaan joka kerta prässin ohi. Jälkikäteen hyvä huudella että kaverin olisi pitänyt olla avauksessa jo heti ensimmäisestä pelistä lähtien.
      Tosiaan Casillaskin pelasi uskomattoman huonosti. Ja puolustus. Iniesta oli sentään pirteä, ettei sentään ihan kaikki vakio-onnistujat olleet pihalla.
      Joskus se oli tuonkin voittokulun loputtava, eiköhän tuosta ala nuorennusleikkaus jollain tasolla em-kisoihin, iscoa, thiagoa yms sisään.
      Kieltämättä ollu maukkaat kisat tähän mennessä.

      Poista
    3. jaa täytyy tietenkin muistaa, että espanjalla oli hollantia vastaan saumat iskeä tilanne kahteen nollaan. Olisi varmasti ollut hieman eri turnaus sen jälkeen, mutta pienestähän se monesti on kiinni.

      Poista
    4. Totta virkat Henq! Kyllähän Espanjan hyökkäys kuitenkin sai luotua paikkoja molemmissa peleissä niin, että pari maalia olisivat molemmissa voineet tehdä: Iniesta tarjoili molemmissa peleissä hyvin ja eilenkin oli Alonsolla ja Busquetsilla paikat. Puolustus oli vaan nyt niin heikko, että siihen ratkesi lopulta tuo, vaikkei hyökkäyskään enää yhtä hyvin onnistunut kuin aikaisemmin.

      Poista
    5. Vihdoinkin ehtii kirjoittaa enemmän. Espanjan valtakausi on loppunut. Suurimpana syynä on tuomarilinjan muuttuminen. Enää tuomarit eivät anna vapaapotkua joka kerta mikkihiiren filmatessa. Espanjan peli perustui pelkästään vastustajan mielenkiinnon tappamiseen. Pidetään palloa ja kun vastustaja sen saa, heittäydytään maahan jotta saadaan vapaapotku. Tarpeeksi monta kertaa saman toistoa ja vastustajat lopettavat pelaamisen, koska mitään järkeä ei ole edes yrittää. Silloin kun Barcelona/Espanja on selvästi altavastaaja pelillisesti, tuomarit vetävät hatusta pari ratkaisevaa tuomiota Espanjan/Barcelonan hyväksi, jättävät antamatta maalin vastustajalle, jättävät antamatta vastustajalle rankkarin tai eivät anna Espanjalle/Barcelonalle korttia selvästäkään tilanteesta.

      Nyt kun Espanja menetti tuon edun, ei sillä ole pelillisesti mitään mahdollisuuksia. Sanoin heti alussa Espanjan/Barcelonan menestyksen johtuvan tuomariavuista, ja olin oikeassa.

      Poista
    6. mukava huomata että sä et oo taaskaan kattonu pelejä :) oisin odottanut että sulta ois tullut jotain analyysiä miksi espanja hävisi(nyt kun se kerranki hävis, tätähän sä olet odottanu jo 6 vuotta), mutta sitäpä oli turha odottaa. Trollers gonna troll.
      Em-kisoissa tulee olemaan taas kova pala hieman nuoremmalla ja varsinkin NÄLKÄISEMMÄLLÄ sakilla. Sieltä on kuitenkin näitä nuorten em- ja mm-voittajia tyrkyllä vino pino pelille.

      Poista
    7. Ei tuohon muuta analyysiä tarvitse. Espanja pärjäsi tuomariavuilla ja kun niitä ei tullut, paljastui Espanjan todellinen taso.

      EM- ja MM-kisoissa Espanja pärjäsi samalla taktiikalla eli tuomariavuilla. Ei sieltä kovin hyviä pelaajia ole tulossa.

      Poista
  13. Miehittäjä on lyöty! Jalkapallon voitto!

    VastaaPoista
  14. Uruguay - Englanti 2-1, vai pitäisikö sanoa Luis Suarez 2 ja Englanti 1? Mitä tähän voi enää sanoa, yllättääkö ketään, että MM-kisojen "ikuinen alisuorittaja" Englanti on taas jäämässä ulos jatkopeleistä? Näyttää olevan yhdentekevää, pelaako joukkue tylsää puolustuspeliä, vaiko aktiivista hyökkäyspeliä, mutta lopputulos on aina sama: taso ei riitä.

    Olihan se tavallaan karua katseltavaa, kun Englannin ykköstoppariparia Cahill - Jagielka vietiin Suarezin toimesta niin päällä kuin jalallakin. Suarez meinasi laittaa myös kulman kahdesta suoraa etukulmasta sisään, kun etutolppaa pitänyt Baines jostain käsittämättömästä syystä oli käsketty lähteä pakittamaan tolpaltaan pois, kun pallo laitetaan kulmasta liikkeelle...Niin ja Wayne Rooney! MM-tason avausmaali tuli lopulta, mutta pusku metrin päästä ylärimaan :D Vapari oli toki ihan hyvä, mutta ei tarpeeksi hyvä...Sturridgen laukaukset erittäin heikkoja. Muutenkin Englannin pallon pyörittely oli aika mielikuvituksetonta...Studiostakin se sanottiin jo puoliajalla: Englanti on heikoilla, kun se JOUTUU pitämään palloa!

    Tänään klo 19 juhannusjuomat auki ja katsomaan Italia - Costa Rica. Toiveissa hyökkäyksellisesti heikkolaatuinen ottelu ja lopputulos 0-0, joka varmistaa Englannin, tuon jalkapallomaailman ylihypetetyimmän maajoukkueen, kotimatkan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun Zamppa saa jotain lievitystä Espanjan tippumiselle, kun Englantikin tippuu :)

      Poista
    2. Katselen ihan neutraalisti näitä kisoja kannattamatta mitään joukkuetta sen enempää :) Ainoa toive on, että mestaruus menee maalle, joka pelaa hyökkäävää ja positiivista peliä rikkomisen ja sumputtamisen sijaan.

      Poista
    3. Zampan mielestä Englanti sumputti koko pelin? Ai niin, eihän tämä pelle katsele peleistä muuta kuin maalit.

      Poista
    4. Enhän minä puhunut mitään Englannin sumputtamisesta? Sanoin vain, että toivon kisojen mestarin olevan hyökkäävä ja positiivinen joukkue...Sisälukutaito on kova juttu. Kannattaa lukea, mitä toinen kirjoittaa, eikä tehdä oletuksia vihalasien läpi!

      Poista
    5. Costa Rica! Voitto Italiasta, Englanti ulkona ja jatkopaikka! Upeaa, kuka olisi uskonut tuosta lohkosta?!

      Poista
    6. Englannin putoamiseen löytyy kaksi pääasiallista syytä: kiinnostuksen puute ja Valioliiga.

      Valioliigan rasittavuuden takia pelaajista todella suuri osa otettiin Liverpoolista. Poolin ei tarvinnut pelata europelejä. Tästä huolimatta mm. Gerrardin esitys oli surkea koska joutui raatamaan KiviKovassa liikaa.

      Kisojen paras keskuspuolustaja John Terry olisi tuonut puolustukseen runsaasti ryhtiä. Terryä ei kiinnostanut tulla kisoihin koska joku olisi taas keksinyt uusia rasismisyytteitä tai ottanut esiin vanhoja. Tuon takia Terry jätti maajoukkueen.

      Eikä Valioliigapelaajia muutenkaan kiinnosta höntsät jotka tasoltaan häviävät Valioliigalle kevyesti.

      Poista
    7. Ihan mikä vaan auttaa sinua nukkumaan öisin! :D Mielipide kuitenkin rekisteröity! :D

      Poista
    8. "toivon kisojen mestarin olevan hyökkäävä ja positiivinen joukkue"

      Tämä onkin ihan linjassa Espanjan, Brasilian ja Argentiinan kannattamisen kanssa?

      Poista
    9. No Brasilia ja Argentiina ainakin pyrkivät enemmän pitämään palloa ja hyökkäämään kuin puolustamaan, mutta toki niilläkin peli aaltoilee. Lisäksi kummallakaan ei ole vielä kauhean vakuuttavasti pelit sujuneet, mutta ovat kuitenkin pyrkineet pelaamaan positiivista palloa.

      En jostain syystä ole koskaan tykännyt Saksasta enkä Ranskansta, mutta molemmat ovat aika hyökkäävästi pelanneet nyt ainakin alkuun, joten jos pelaavat samalla tavalla loppuun asti ja toinen vie mestaruuden, niin ei voine sanoa, että väärään osoitteeseen menisi, vaikken kummastakaan niin tykkää.

      Poista
    10. "Valioliigan rasittavuuden takia pelaajista todella suuri osa otettiin Liverpoolista. Poolin ei tarvinnut pelata europelejä. Tästä huolimatta mm. Gerrardin esitys oli surkea koska joutui raatamaan KiviKovassa liikaa."

      1.Keitä olisit vaihtanut Pool pelaajien tilalle?
      2.Miksi Suarez kuitenkin käytönnössä yksin kaatoi Englannin kai hänellä rasitus samaa luokkaa ja leikkaus vielä päälle?
      Kertooko Suarezin mahtavuudesta vai Englannin tasosta?

      Englanti pelasi ihan ok Italiaa vastaan ja tulos oli pienestä kiinni Uruguaita vastaan esitys oli jo huonompi.Tosiasia on että Englanti ei ole/ei ollut surkea näissä skaboissa kuten vaikka Espanjalla,mutta taso ei vain riitä siihen että menisi heittämällä jatkoon lohkosta kuin lohkosta ja olisi samalla sitä top8/top4 kamaa.Tähän ei mitkään Valioliigan rasitukset vaikuta.

      Poista
    11. Lisätään vielä että Englannilla on kyllä potentiaalia (tosin ollut ennenkin) tulevaisuudessa jo vaikka heti 4 vuoden päästä,mutta nyt taso ei vielä riittänyt.

      Poista
  15. Mitä ihmettä nyt??Mitä väärää olikaan äskeisessä kommentissani?Olen ottanut tämän asian esille aiemminkin ja nyt otan sen uudelleen puheeksi.Minkä takia bloginpitäjä itse täällä provoaa jatkuvasti ja kun joku vastaa samalla mitalla,niin heti päätyy poistolistalle.Tähän en nyt toivo vastaukseksi mitään itsestäänselvyyksiä "minulla bloginpitäjänä on oikeus moderoida keskustelua" vaan ihan selvät perusteet,miksi äskeinen viesti ja ylipäätänsäkin monet barca/espanja vastaiset viestit poistetaaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos viestin sisältö on pääpiirteissään tämä: "höhöö, Espanja ja Barca hävis, ne ja niiden pelaajat on ihan paskoja...Ja nyt varmaan glooryhuntteri blogin pitäjäkin vaihtaa suosikkiaan", niin se ei tuo mitään asiallista keskusteluun. Tällaiset lapselliset jutut poistetaan ilman erillistä ilmoitusta.

      Lisäksi tuo edellinen viestini eilisen Costa Rican voiton jälkeen kuului tosiaan näin:

      "Costa Rica! Voitto Italiasta, Englanti ulkona ja jatkopaikka! Upeaa, kuka olisi uskonut tuosta lohkosta?!"

      Tuossa hehkutetaan Costa Ricaa ja sen voittoa Italiasta ja joukkueen jatkopaikkaa. Kyseessähän on upea yllätys ja lopussa vielä avoin kysymys, että kuka olisi tuosta lohkosta tuollaista uskonut. Jos tuon haluaa väkisin nähdä "provoiluna Englannin suuntaan", niin silloin täytyy olla lukijalla vahvat ennakkoasenteet.

      Poista
    2. Myönnän kyllä viestini olleen provoa siinä missä omasikin.Eipä olisi tarvinnut kirjoittaa,jos olisi itse bloginpitäjäkin jättänyt nämä lapselliset huutelut pois...

      En nyt provolla tarkoittanutkaan tuota costa rican ylistystä,vaan paria aiempaa tekstiäsi.En nyt jaksa niistä ottaa lainauksia,koska luotan siihen,että lukemalla tekstisi uudelleen,huomaat kyllä.Minusta tuohon ei kovin isoja värilaseja tarvita,että huomaa tämän englantivihan.

      Poista
    3. Erona on vaan se, että minä puhuin jalkapallosta ja sinä huutelit henkilökohtaisuuksia. Siinä on iso ero! Lisäksi kyseessä ei tosiaankaan ole mikään "englantiviha", koska itse asiassa pidän useammastakin englantilaisesta pelaajasta ja seuraan myös valioliigaa. Sen sijaan kyse on enemmänkin tuosta perusteettomasta hypestä, joka Englannin ja varsinkin valioliigan ympärillä liikkuu. Pelillisesti kumpikaan ei ole mitenkään suuremmin minkään muun maajoukkueen tai liigan yläpuolella, vaikka tietyt ihmiset niin haluavatkin toistuvasti erittäin äänekkäästi väittää ja uskotella. On vaan aina hauskaa palauttaa nämä "sinisilmäisesti" Englantia ja valioliigaa rummuttavat ns. "maan pinnalle". Mistään muusta ei ole koskaan ollut kyse.

      Poista
    4. Ei Valioliiga tarvitse mitään hypeä. Ylivoimaisesti kovatasoisin sarja. Mikä sarja muka pääsee edes lähelle samaa tasoa? Ei ainakaan Espanja tai Saksa, koska molemmissa vedetään lomaa kesken kauden.

      Poista
    5. Tietysti kukin voi pitää sitä suosikkiaan kovatasoisimpana, jos haluaa. Toisaalta Espanjan liiga on viime vuosina kerännyt eniten maapisteitä ja sieltä on tullut useiten eurocupin voittajia. Esimerkiksi tänä keväänä molemmat voittajat ja itse asiassa jatkopeleissäkin "aikaisin" pudonneet taisivat pudota toisia espanjalaisia vastaan. Siellä meni Sevilla ja Valenciakin pitkälle, vaikka samaan aikaan oli kova kisa omassa liigassa. Samaten Atletico ja Real menivät pitkälle, vaikka oli "verinen" mestaruustaistelu käynnissä ihan viimeiselle kierrokselle asti.

      Toki nuokin faktat voi sivuuttaa vaan toteamalla, ettei ketään kiinnosta. Tai vaikka silläkin, että Espanja pelasi nyt kaksi surkeaa maaottelua putkeen, mutta faktaa on kuitenkin, että valioliigan kärkijoukkueet hävisivät tänä(kin) keväänä espanjalaisille vastustajilleen eurokisoissa, vaikka molemmissa liigoissa oli erittäin kovat ja tasaiset mestaruus- ja sijoitustaistelut meneillään samaan aikaan. Englannin mestarilla Cityllä ei vaan taso riittänyt Espanjan kakkosta Barcaa vastaan, eikä Englannin kolmosella Chelsealla riittänyt taso Espanjan mestaria Atleticoa vastaan.

      Lisäksi Espanjassa ei mielestäni "lomailla" yhtään sen enempää kuin Englannissakaan. Liigat alkavat ja loppuvat käytännössä samaan aikaan ja joulun pyhät ovat käytännössä ainoa aika, jolloin Englannissa pelataan tiuhemmin, koska Boxing Day-kierros on jostain syystä pakko saada pelattua, vaikka se tarkoittaisi, että pelataan 3 peliä 6 päivään. Englannissa on enemmän cup-pelejä(FA Cup ja Liigacup), mutta vastaavasti Espanjan cupissa pelataan kaksiosaiset pelit, jolloin sielläkin tulee suunnilleen sama määrä otteluita. Lisäksi loppuun voisi kysyä, että eikö City ja Chelsea esimerkiksi juuri sen takia käytä omistajiensa karkkirahoja, jotta olisi riittävän leveä rinki pelata useampaa kisaa...Ei kai ne huvikseen niitä pelaajia ostele?

      Mutta ei tästä loputtomasta "mikä liiga on paras ja kovatasoisin"-väittelystä sen enempää, koska kisat on käynnissä ja niihin keskitän mielenkiintoni. Kukin ihannoikoon ja arvostakoon mitä tahansa liigaa, kuten tahtoo, mutta viime aikaiset kansainväliset pelit niin maaotteluissa kuin seurajoukkueiden europeleissä ja niistä kerätyt puolueettomat faktat ja pisteytykset kuitenkin osoittavat väitteen "valioliiga on ylivoimaisesti kovatasoisin sarja" vähintäänkin kyseenalaiseksi.

      Poista
    6. "Espanjan liiga on viime vuosina kerännyt eniten maapisteitä ja sieltä on tullut useiten eurocupin voittajia."

      Tuohan nimenomaan todistaa Espanjan liigan tason heikkouden. Mm. Portugalin joukkueet ovat pärjänneet hyvin Eurooppa liigassa (mutta eivät Mestarien liigassa) ja yleensä Eurooppa liigassa ovat pärjänneet nimenomaan ne Portugalin joukkueet joilla ei ole Portugalin sarjassa ollut mitään panosta. Riittää kun vilkaisee millaisilla kokoonpanoilla Eurooppa liigaa pelataan. Valioliigan ja Serie A:n joukkueet pelaavat yleensä reserveillä. Espanjalaiset pistävät ykköset kehiin. Viittaa juuri siihen että Espanjan sarja rasittaa hyvin vähän ja siksi voidaan panostaa Eurooppa liigaan ja Mestarien liigaan.

      City hävisi Barcelonalle koska tuomarit selkesästi suosivat Barcelonaa ja siksi useita pelaajia (Kompany, Zabaleta) ei kiinnostanut yrittää. Cityhän voitti mestaruuden koska ei tarvinnut liikaa rasittaa Mestarien liigassa. Chelsean maalissa pelasi lähes kahden ottelun ajan Mark Schwarzer ja Atleticon maalissa Courtois sai pelata ilmaiseksi vain koska UEFA muutti käytäntöjään, koska siinä kärsi Valioliigan joukkue. Näin ei saatu minkäänlaista järkevää vertailua sarjojen tasoeroista. Lisäksi Atletico Madrid jaksoi pelata koko kauden käytännössä 13 pelaajalla. Yhtään esimerkkiä Valioliigajoukkueesta joka pystyy pelaamaan Mestarien liigassa ainakin välieriin saakka ja voittamaan Valioliigassa mestaruuden ei löydy. Tämä kiistatta osoittaa kuinka heikkotasoinen Espanjan liiga on koska siellä riittää yksi kentällinen pelaajia ja pari vaihtomiestä.

      "Lisäksi Espanjassa ei mielestäni "lomailla" yhtään sen enempää kuin Englannissakaan."

      Espanjan liiga alkaa ja päättyy myöhemmin. Boxing day kierros pelataan kenttien ollessa huonoimmillaan, samaan aikaan Espanjan liigassa lomaillaan. Moni pelaaja on sanonut juuri Boxing dayn otteluruuhkan olevan se joka tekee suuren eron. Espanjan cupissa pääsarjajoukkueet saavat aina höntsätason vastustajia parilla ensimmäisellä kierroksella, Englannissa arvonnoissa voi tulla vastaan periaatteessa mikä tahansa joukkue, joten näitäkään on turha verrata.

      "Lisäksi loppuun voisi kysyä, että eikö City ja Chelsea esimerkiksi juuri sen takia käytä omistajiensa karkkirahoja, jotta olisi riittävän leveä rinki pelata useampaa kisaa..."

      On huomattavasti vaikeampaa saada isokokoinen pelaajarinki pelaamaan hyvin yhteen kuin pienikokoinen pelaajarinki pelaamaan hyvin yhteen. Valioliiga tarvitsee ison pelaajaringin -> iso pelaajarinki on vaikeampi saada pelaamaan hyvin yhteen.

      "viime aikaiset kansainväliset pelit niin maaotteluissa kuin seurajoukkueiden europeleissä ja niistä kerätyt puolueettomat faktat ja pisteytykset kuitenkin osoittavat väitteen "valioliiga on ylivoimaisesti kovatasoisin sarja" vähintäänkin kyseenalaiseksi."

      Maaottelut eivät osoita mitään Valioliigan kovasta tai heikosta tasosta.

      "seurajoukkueiden europeleissä ja niistä kerätyt puolueettomat faktat ja pisteytykset"

      Ensinnäkin pisteytys ei ole lähelläkään puolueetonta. Eurooppa liigasta saa jopa enemmän sijoituspisteitä kuin Mestarien liigasta. Esimerkiksi pisteiden mukaan kaudella 2008/2009 Euroopan kovin sarja oli Ukrainan kansallinen sarja. Yksikään Ukrainan joukkue ei päässyt kyseisellä kaudella Mestarien liigassa pudotuspeleihin, joten pisteytyksen ja sarjan tason suhde voidaan samantien kyseenalaistaa.

      Espanjan liigan tason voi hyvin helposti kyseenalaistaa katsomalla toisen sarjatason sarjataulukkoa. Sarjan kolmannen sijan valtasi Barcelonan B-joukkue. Kertoo tylysti missä mennään kun Barcelonan junnusakki on mitalisijoilla toisella sarjatasolla.

      Poista
    7. muistaakseni tammikuun alussa oli n. 10päivän tauko valioliigassa, kun samaan aikaan muualla pelattiin. Mitäs se sitten "kiistatta osoittaa?"
      ja se että nurmi on vähän huonommassa kunnossa ei vaikuta siihen rasittavuuteen pätkääkään. Ei se kuitenkaan mikään pottupelto ole vaan tasainen kenttä.

      Poista
    8. Hmmm...
      Esimerkiksi Chelsealla ja Liverpoolilla oli tammikuussa 4 Valioliigan ja 2 FA-cupin ottelua

      Poista
    9. ja verrokkina barcalla oli 8kpl liiga/cup otteluita

      Poista
    10. Messinvihaaja:

      Portugalin liigan taso ei kai liity Espanjan tasoon mitenkään. Sen sijaan Espanjan liigassa viimeiseksi jäänyt joukkue selvisi Eurooppaliigassa jatkopeleihin ja tiukkoja keskikastin sijakamppailuja käyneet Sevilla ja Valencia ihan loppuun asti. Osoittaa Espanjan liigan laajaa tasoa, kun jumboksi jäänyt Betis pärjäsi noin hyvin.

      Aina näyttää löytyvän tekosyy tuomareista ja kiinnostuksesta, kun valioliigajoukkue häviää...Ainahan sitä voi tietysti ummistaa silmänsä kaikelta muulta, jos haluaa niin uppiniskainen olla. ManU on muuten onnistunut voittamaan UCLn ja olemaan samaan aikaan ihan päätyyn asti mukana valioliigan voitossa, silloin ManUn taso riitti, mutta sen jälkeen ei Englannista ole yhtä tasokasta porukkaa tullut, kun Espanjan taso on tuon jälkeen noussut(tai valioliigan taso on pudonnut).

      Espanjan liiga siis kestää yhtä pitkään, jos alkaa ja loppuu viikon myöhemmin! Cup-arvonnat ovat ARVONNAT, samalla tavalla valioliigajoukkueillekin sattuu ensimmäisellä kierroksella, kun ovat mukana, vastaan divaritason joukkueita. Lisäksi tuossa on näköjään ylempänä muutama anonyymi tehnyt sinulle laskentoa siitä, millaisia otteluruuhkia molemmissa liigoissa onkaan nyt päättyneellä kaudella ollut.

      Jos valioliiga kerran vaatii ison pelaajaringin, niin eikös silloin ole helpompi pitää isompi rinki tyytyväisenä ja saada pelaamaan yhteen, kun kaikkia tarvitaan? Eikä päinvastoin, kuten juuri väitit :D

      Pisteytysfunktio ei varmasti ole virheetön sekään, mutta se on silti neutraalein tapa verrata eri liigoja. Siinäkin on varmasti omat virheensä, kuten aikaisemmin ollaan puhuttu. Sitä parempaa ja objektiivisempaa tapaa ei tässä kohtaa ole saatavilla. Kaikki puheet "kiinnostuksen puutteesta" ja muusta ovat kuitenkin aina sanojiensa mielipiteitä, joten niiden pohjalta ei voi tehdä objektiivista tasovertailua, eikä niiden pohjalta voi jakaa maapaikkoja eri eurocupeihin. Lisäksi itse tarkastelen tuossa taulukossa AINA sitä viimeisen 5 vuoden intervallia, koska juuri tuollaisia yhden kauden "outouksia" voi tulla johtuen siitä, ettei pistefunktio ole virheetön, vaikka se onkin paras mahdollinen saatavilla oleva tällä hetkellä.

      Niin me voidaan taas loputtomasti vääntää siitä, että kertooko tuo näkemyksesi sitten Espanjan huonosta tasosta, vai esim. Barcan akatemian hyvästä tasosta. Se kun taas riippuu ihan niistä linsseistä, minkä lävitse katsellaan.

      Mutta ei kai me oikeasti nyt taas aleta vääntämään näistä asioista? Itse en millään jaksaisi, koska MM-kisat ja kohta sitten olisi kirjoiteltavana alkulohkojen yhteenvetoa ja pudotuspelien alkua matsien katsomisen lisäksi. Kannata sinä valioliigaa, minä kannatan la ligaa ja annetaan kaikkien kukkien kukkia, jookos?

      Poista
    11. Anonyymi: Kenttien kunto vaikuttaa rasittavuuteen. Esim Özil väsyi juuri talvitauon puutteen takia eikä jaksanut loppukaudella pelata yhtään.

      Anonyymi: Ja joulukuussa 5.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Liittyy sikäli että Portugali pärjää/pärjäsi mainiosti Eurooppa liigassa jossa myös Espanjalaiset pärjäävät.

      Samalla tavalla Englannin tasoa osoittaa liigasta putoavien joukkueiden pärjääminen FA Cupissa. Tuo korostaa sitä mitä aiemmin sanoin: europeleissä pärjää paremmin kun voi panostaa vain niihin. Betishän pisti Espanjan liigassa hanskat tiskiin ja panosti Eurooppa liigaan.

      Aina voi ummistaa silmänsä päivänselviltä tuomariavuilta, joita muuten näkee myös MM-kisoissa. ManU sai tuomariapuja Valioliigassa ja pärjäsi sen takia. Fergusonin lähdettyä tuomariavut menivät ja tulos näkyy sarjataulukosta.

      Espanjan cup-arvonnoissa pääsarjajoukkueille TAATAAN ainakin ensimmäisellä kierroksella alasarjajoukkue. Englannin arvonnoissa ei taata yhtään mitään. Ensimmäisellä kierroksella voi tulla vastaan Valioliigajoukkueelle toinen Valioliigajoukkue, Espanjan cupissa ei voi. Anonyymi maagisesti unohti joulukuun laskuista. Chelsealla 9 ottelua.

      "Jos valioliiga kerran vaatii ison pelaajaringin, niin eikös silloin ole helpompi pitää isompi rinki tyytyväisenä ja saada pelaamaan yhteen, kun kaikkia tarvitaan? Eikä päinvastoin, kuten juuri väitit :D" - Isompi pelaajarinki on aina vaikeampi saada pelaamaan hyvin yhteen verrattuna pieneen pelaajarinkiin.

      "Sitä parempaa ja objektiivisempaa tapaa ei tässä kohtaa ole saatavilla."

      Paremman saisi muuttamalla laskutapaa mutta eipä ole kiinnostusta. Samalla tavalla FIFA ranking kertoo maiden tasoerot.

      "Lisäksi itse tarkastelen tuossa taulukossa AINA sitä viimeisen 5 vuoden intervallia, koska juuri tuollaisia yhden kauden "outouksia" voi tulla johtuen siitä, ettei pistefunktio ole virheetön, vaikka se onkin paras mahdollinen saatavilla oleva tällä hetkellä."

      Siis millä tavalla se on "paras mahdollinen saatavilla oleva" jos paras maa on sellainen josta yksikään joukkue ei etene Mestarien liigassa pudotuspeleihin? Väitän että olisi hyvin helppoa tehdä parempi.

      Eihän tätä keskustelua olisi tullut ellet olisi provonnut Valioliigan hypetyksestä sun muuusta :)

      Poista
    12. jatketaan nyt vielä yksi kierros tätä hyvinkin hyödyllistä vertailua.
      Anonyymi jätti joulukuun pois, mutta jos katellaan vaikkapa tuon barcan joulukuu niin tekeepi 6 matsia ja 6+8 tekee 14 ja selskillä 9+6 tekee 15, jotenka aika samoilla mennään. Siinä jos sattuu että ei kaikilla ole niitä cuppeja kuten chelsillä oli pari matsia niin tammikuussa ei tarvitse pelata käytännössä ollenkaan. Eli hyvin tulee lepoa joulukuun ruuhkan jälkeen.
      Ja miten ei englanti pärjännyt, kun niillähän oli pelkkiä levänneitä ukkoja manusta, liverpoolista ja ynnä muista? pojat ei paljon eurocuppeja pelaillu ja kotimaan cupitkin tais jäädä kesken ja sitten vielä valioliiga loppui viikkoa aikaisemmin kuin esim espanjassa.
      Sattumoisin espanja kosahti täysin, kun kärkiseurat meni pitkälle cupeissa(espanjalaisten finaali) ja aivan viimeiseen asti väännettiin liigan voittajastakin(kuten englannissa) Näin kun näitä aletaan vääntelemään ja mutuilemaan niin saadaan aina itselle sopiva lopputulos.

      Poista
    13. En silti lähtisi vertaamaan Portugalin ja Espanjan liigaa tuon perusteella. Lisäksi liigat eivät ole 5 vuoden listalla edes lähellä toisiaan.

      Tai sitten Englannissa kärkijoukkueet panostavat liigaan ja europeleihin FA Cupin kustannuksella, jolloin heikompien joukkueiden mahdollisuudet paranevat? Joku prioriteetti isoillakin joukkueilla varmasti on, että mihin panostetaan.

      Ferguson oli hyvä valmentaja, vaikka moni ei sitä myönnäkään. Hän sai käytänöössä samasta joukkueesta vuosi sitten irti mestaruuden, kun tällä kaudella tuli sija 7. Tuota eroa ei voi selittää pelkillä tuomarituomioilla, koska muutama tuomio ei millään tee tuollaista piste- ja sijoituseroa.

      Niin arvonnoissa voi tulla vastaan melkein mitä vaan. Omat syynsä on varmaan sillekin, että Espanjassa toimitaan noin. Itse veikkaisin, että halutaan pienemmille joukkueille isompia vastaan ja sitä kautta luoda isoja "tapahtumia" ja stadionit täyteen.

      Osaava ja hyvä valmentaja voi saada isommankin ringin pelaamaan hyvin yhteen.

      Eihän sitä tiedä, josko UEFA vaikka suunnitteleekin jotain muutosta kaavaan. Varsinkin, jos UCL laajenee vielä entisestään, kuten jotain puheita on ollut. Toisaalta en ole sen suurempaa valitusta nykymallin suhteenkaan kuullut isossa mediassa.

      Tarkoitin, että tuo 5 vuoden malli on tällä hetkellä paras mahdollinen saatavilla oleva. Yksittäisten kausien kohdalla voi sattua tuollaisia "outouksia", mutta kun tarkasteluväli on 5 vuotta, jonka perusteella maapaikat jaetaan, niin yksittäinen "outous" ei niin paljon vaikuta.

      Ei ollut kyse mistään provosta, vaan pelkästään muistutus siitä, ettei se valioliigan taso niin maaginen lopulta olekaan, vaikka osa siitä jaksaa usein mesotakin ;)

      Poista
    14. Anonyymi: Ei ollenkaan samoilla. Manchester City vs Barcelona (suluissa montako päivää otteluiden välillä alkaen tammikuusta):

      3, 3, 4, 3, 4, 5, 2, 4, 3, 4, 4, 4, 3, 3, 3, 4, 4

      5, 5, 3, 3, 5, 14, 3, 3, 5, 3, 3, 4, 3

      Havaitaan helposti ettei Barcelonalla ole yhtään ottelua yhdellä huilipäivällä.
      Ei kertaakaan 3 kertaa peräkkäin 3 päivän välein.
      Cityllä ei ole kertaakaan 5 välipäivää, Barcelonalla 4 kertaa.
      Barcelonalla 14 päivän tauko jota Cityllä ei ole.

      City pärjäsi Chelseaa paremmin cupeissa joten parempi esimerkki.

      Liverpoolin pelaajat väsyivät Valioliigassa, kertoo kuinka vaativa sarja se on vaikka vain siihen keskittyisi.

      Espanjalaiset jaksoivat hyvin koska sarjan heikon tason ja pitkien huilien takia pelaajat eivät väsyneet paljoa.

      Zamppa, urheilualojen Guru: Portugali on hyvä esimerkki sarjasta jossa moni joukkue on voinut panostaa europeleihin.

      Tai sitten Valioliigaseurat panostavat Valioliigaan eikä Mestarien liigaan.

      Old Traffordilla pelatussa ottelussa vierasjoukkue saa 3 rankkaria kun Ferguson on ManU:n peräsimessä. Mahdollista? Ei, mahdotonta. Ei ollenkaan mahdotonta kun Ferguson puuttuu.

      Jos Espanjassa haluttaisiin stadionit täyteen, ei pelattaisi kaksiosaisena.

      "Osaava ja hyvä valmentaja voi saada isommankin ringin pelaamaan hyvin yhteen."

      Se on silti todella paljon vaikeampaa kuin saada pieni rinki pelaamaan hyvin yhteen.

      "Toisaalta en ole sen suurempaa valitusta nykymallin suhteenkaan kuullut isossa mediassa."

      Ai mediassa? Kysypä normifutistoimittajalta tietääkö yhtään miten UEFA rankingin pisteytys menee. Veikkaan että ei tiedä yhtään.

      5 vuotta ei ole ongelma vaan se miten yksittäisen vuoden pisteet lasketaan.

      Minä ainakin pidin tuota provona koska Valioliigan taso on maaginen :)

      Poista
    15. njoo city onkin hyvä esimerkki, että voittivat silti liigan, vaikka pelasivat paljon cuppeja. Onko laajasta ringistä sittenkin hyötyä, vaikkei ne osaisi (mukamas) pelata ollenkaan yhteen? vai onko valioliiga sitten vaan niin helppo voittaa epämääräisellä tuhertamisella? joo olkoot tämä sitten tässä:D näkemiin

      Poista
    16. Messinvihaaja:

      Minusta Portugalissa ei ole kauhean montaa joukkuetta, jotka edes pelaavat vuodesta toiseen europelejä. Porto ja Benfica ovat joka vuosi mukana, mutta muille paikoille on hajontaa. Näin ollen en sanoisi, että kovin moni joukkue sieltä voisi panostaa vain europeleihin.

      Panostus varmaan riippuu kustakin tilanteesta. Isoimmilla joukkueilla on varmasti aina tarkoitus voittaa kaikki mahdolliset kisat ja cupit.

      Pidän tuota kyseistä ManU - Liverpool ottelua yksittäistapauksena. Pelkästään valioliigassa pelattiin 37 muutakin ManU - ottelua ja päälle vielä europelit. Näissä nähtiin, että Ferguson oli lopulta erittäinkin hyvä valmentaja.

      Eiköhän ne pelit juuri sen takia pelata kaksiosaisina, että alemman kastin joukkueetkin saavat kotipelin ja sitä kautta oman stadioninsa täyteen.

      Tuo riippunee valmentajasta ja käytössä olevista pelaajista, etenkin pelaajien henkisistä ominaisuuksista.

      Mediassa yleensä kuitenkin puidaan noita esillä olevia muutoksia, jos esim. UCL-pisteytysmuutoksia tai -laajennuksia olisi tulossa. Nyt ei ainakaan pisteytysmuutoksista ole ollut mitään puhetta. Aika harva muutenkaan varmaan tarkkaan sitä pistefunktiota tietää ja osaa tulkita, mutta tarpeeksi, jotta voi asiasta keskustella.

      Onneksi 5 vuoden jakso on kuitenkin sen verran pitkä, että siinä ei liian suurta arvoa tule tuollaiselle yhden kauden Ukraina-outoudelle.

      Niin tuo maagisuus kai riippuu taas niistä silmälasien linsseistä :D

      Poista
    17. Anonyymi: Eihän Cityllä ollut kovin leveä rinki. Se riitti koska avainpelaajat pystyivät pelaamaan lähes joka ottelun. Tosin esim Silva pelasi riskillä koko loppukauden.

      Sanoin että suurikokoinen rinki on aina vaikeampi saada pelaamaan hyvin yhteen kuin pienikokoinen. Atletico Madridin tyylinen 13 pelaajan rotaatio on helppo saada pelaamaan hyvin yhteen. Ongelma tulee jos pari avainpelaajaa on pidemmän aikaa sivussa. Siksi en Simeonea kovin korkealle arvosta. Pienellä ringillä on helppo pärjätä jos käy loukkaantumisten suhteen tuuria. Ja sitä Atleticolla kävi. Paljon esimerkkejä riittää kun loukkaantumisten suhteen ei käy tuuria ja sitten ollaan putoamistaistelussa (Villarreal hyvä esimerkki).

      Zamppa, urheilualojen Guru: Viime vuosina sieltä on pärjännyt sellainen joukkue joka kansallisen sarjan höntsätä.

      Tarkoitus tietenkin mutta mihin painotetaan on täysin eri juttu. Valioliigassa on se ongelma ettei seuraavan kauden Mestarien liigan paikasta voi olla varmuutta yhdelläkään joukkueella. Se on kaikille kauden päätavoite jota Espanjassa Realin ja Barcan ei tarvitse miettiä. Englannissa ManU:lle kävi köpelösti kun pelasivat vähän huonomman kauden. Tuosta pääasiassa pelataan. Mestaruus on hyvä saavuttaa mutta Mestarien liigan paikan saavuttamattomuus on katastrofi.

      "Pidän tuota kyseistä ManU - Liverpool ottelua yksittäistapauksena. Pelkästään valioliigassa pelattiin 37 muutakin ManU - ottelua ja päälle vielä europelit. Näissä nähtiin, että Ferguson oli lopulta erittäinkin hyvä valmentaja."

      Ferguson valmensi ManU:a yli 20 vuotta. Kertaakaan Old Traffordilla vierasjoukkueelle ei vihelletty kahta rankkaria. Heti kun Ferguson lähti, vihellettiin 3. Pelkkää sattumaa? Ei.

      "Eiköhän ne pelit juuri sen takia pelata kaksiosaisina, että alemman kastin joukkueetkin saavat kotipelin ja sitä kautta oman stadioninsa täyteen."

      Eipä ne hirveästi kiinnosta kun parempi joukkue latoo tauluun murskalukemat ensimmäisessä ottelussa ja tulee höntsäämään toisen ottelun alta pois.

      Vaikeampaa silti on saada iso rinki pelaamaan hyvin kuin pieni, vaikka olisi millainen valmentaja ja pelaajat.

      "Aika harva muutenkaan varmaan tarkkaan sitä pistefunktiota tietää ja osaa tulkita, mutta tarpeeksi, jotta voi asiasta keskustella."

      Väitän hyvin harvan tuntevan sitä edes sen verran että voi keskustella,

      "Onneksi 5 vuoden jakso on kuitenkin sen verran pitkä, että siinä ei liian suurta arvoa tule tuollaiselle yhden kauden Ukraina-outoudelle."

      Ainoa plussa joo.

      Siitä riippuu ainakin Espanja faneilla :D

      Poista
    18. Niin, Portugalissa on enemmän tasoeroa liigan sisällä. Samaten on tietysti osin Espanjassakin, mutta silti noiden kahden liigojen yleinen taso on hyvin erilainen. Se näkyy esim. menestyksestä tulleissa pisteissä.

      Niin Espanjassa Barca ja Real ovat saavuttaneet sellaisen tason, että ne pärjäävät. Valioliigan "uudet" raharikkaat nousukkaat vielä tavoittelevat sitä pysyvää tasoa. Tämän huomaa vaikka siitä, kun tarkastelee näiden joukkueiden keskinäisiä pelejä.

      Näen tuon "sattumana" ja yksittäistapauksena. Lisäksi on hyvä muistaa, että Fergusonin ManU oli käytännössä aina hallitsevampi joukkue kotikentällään, mutta Moyesin ManU ei tätä ollut. Moyes peluutti joukkuetta puolustavammin => enemmän rikkeitä => enemmän potentiaalisia pilkkuja joukkuetta vastaan.

      No se riippuu tietenkin siitä, kumpi joukkue saa pelata ensin kotona.

      Varmasti se vaatii enemmän työtä, mutta käytännössä useassa kilpailussa menestyminen vaatii leveämmän ringin, poikkeustapauksia tietysti voi silloin tällöin sattua. Se osoittaa taas sitten hyvää joukkuehenkeä ja valmentajalta ihmissuhde- ja organisointitaitoja, jos laajempi rinki "puhaltaa yhteen hiileen".

      Veikkaan niiden, jotka funktiosta puhuvat ja sitä kommentoivat mediassa, tuntevan sen vähintään niin hyvin, että voivat siitä "asiantuntevasti" keskustella.

      Se on aika tärkeä plussa. Sellainen plussa, joka pitää paikkajaon järkevänä ja systeemin muutenkin toimivana.

      Ja varmasti myös valioliigafaneillakin.

      Poista
    19. Tuosta asiasta olen täysin samaa mieltä.

      Pysyvää tasoa Valioliigassa on vaikea saavuttaa kun TV-rahat jaetaan hyvin tasaisesti. Eikä niin että Real Madrid tienaa saman kuin Barca ja molemmat yhdessä tienaavat enemmän kuin muut 18 seuraa yhteensä.

      Ei se mitään sattumaa ollut. Tuomari joka viheltää edes kaksi pilkkua Fergusonin joukkuetta vastaan Old Traffordilla, ei vähään aikaan saa kunnon pelejä vihellettäväkseen. Kun Ferguson on poissa, tuollainen teko ei ole ammatillisesti kestämätön.

      Noissa taitaa olla periaatteena se että "parempi" joukkue pelaa ensin vieraissa. Se tarkoittaa että voi höntsätä vierasottelun ja ratkaista kotona.

      Mutta edelleen mitä leveämpi rinki, sitä vaikeampi se on saada toimimaan. Juuri siksi monet ottavat riskejä peluuttamalla pientä rinkiä. Joskus toimii, kuten Atletico Madridilla. Joskus ei ja käy kuten Villarrealille.

      Ne jotka funktioista puhuvat ehkä tajuavatkin, niitä on mielestäni todella vähän.

      Pitäisi toimivana jos vuosittainenkin pisteytys olisi toimiva.

      Poista
    20. Kerrankin jostain :D

      Niin nuo TV-rahat...Noh jotain on Barcassa ja Realissa tehty oikein, kun ne ovat niin kiinnostavia, että voivat itse hinnoitella TV-sopimuksensa. Kuinka reilua se sitten on, on toinen asia, mutta eipä tuo rahan jako muutenkaan jalkapallomaailmassa ole reilua, valitettavasti. Hienoa tietysti olisi, jos "kaikki saisivat yhtä paljon", mutta ei tuollainen "komunismi" toimisi jalkapallossa yhtään sen paremmin kuin Neuvostoliitossakaan lopulta.

      Olen edelleen sitä mieltä, että suurin vaikutus oli Moyesin taktiikalla. Passiivinen ja "vanhanaikainen" puolustaminen vastaan Rodgersin "moderni pallokontrolli", niin noi voi jossain yksittäisessä ottelussa käydä.

      Kun parempi pelaa ensin vieraissa, saa "huonompi" lähteä kotiotteluunsa kokonaistilanteesta 0-0, jolloin stadion on täysi. Se kai on se pääideakin noissa peleissä.

      Leveämpi rinki on ainakin vaikeampi pitää tyytyväisenä. Toimivuus kentällä on edelleen nähdäkseni tapauskohtaista.

      Siksipä siitä kai puhutaankin lopulta aika vähän.

      Minusta tuossa vuosittaisessakin pisteytyksessä homma toimii ihan hyvin. Aika harvassa nuo outoudet kuitenkin lopulta ovat.

      Poista
    21. Valioliigassakin moni on tehnyt oikein eikä silti saa ylisuurta määrää TV-rahoja. Tuolla tavalla Valioliiga pidetään väkisin tasaisena ja se on suuri syy tekee Valioliigasta kovatasoisuuteen.

      Kai ManU aiemminkin pelasi edes joskus passiivisesti ja vastaan tuli moderni pallokontrolli -joukkueita? Fergusonin aikana tuomarit eivät uskaltaneet antaa yhtä rankkaria enempää, niin väitän.

      Kai se on mutta "parempi" tietää että voi hävitäkin kakkosmiehistöllään koska kotiottelussa o ihan eri meno päällä.

      Toimivuus kentällä vaikeutuu myös koska on huomattavasti vaikeampaa käyttää yhtä taktiikkaa jos pelaajat vaihtuvat jatkuvasti.

      Siinäpä se syy tulikin.

      Outouksia riittää: Tulokset vaikuttavat (vastustajien taso ei), yhden höntsäjengin huonoilla tuloksilla on todella suuri merkitys, Eurooppa liigasta saa käytännössä enemmän pisteitä kuin Mestarien liigasta...

      Poista
    22. Valioliigassa on sitten vastaavasti syventämässä kuilua näitä sheikkejä ja muita "namusetiä", jotka tekevät eroa. Espanjassa TV-rahat tekevät eroa. Se on sitten jokaisen henkilökohtainen mielipide, kumpaa halveksuu enemmän.

      Pelasi varmasti, mutta ei niin paljon eikä niin "yltiöpassiivisesti", kuten välillä Moyesin aikana teki. Kovin montaa kertaa en muista nähneeni Fergusonin ManUn pelalleen kotonaan niin passiivisesti, että voisin erityisesti mainita joukkueen pelanneen passiivisesti. Tietysti erityistapauksia on aina, kuten nyt vaikka UCL-peli Real Madridia vastaan, mutta ei tule mieleen sellaista Fergusonin ManUn peliä, jossa se olisi kotonaan vain "sumputtanut" esim. Liverpoolia vastaan.

      Tietysti se on varmasti yksi tekijä, että on vielä toinen peli kotona. Tästä huolimatta esim. Real Madridille on sattunut "vahinkoja", joiden seurauksena on alasarjalaisiakin vastaan joutunut kunnolla ongelmiin.

      Tässä kohtaa pitää tietysti vielä kääntää puhe scouttaamiseen. Jos tietoisesti kasataan laaja rinki, että voidaan pelata montaa kisaa täysillä, niin silloin pitää löytyä seurasta ymmärrystä, jotta osataan ostaa pelityyliin sopivia pelaajia.

      Tavallaanhan noita pisteitä jaetaan saman verran samanlaisesta menestyksestä. Samoille sijoituksille pääseminen kummassa tahansa kisassa kerryttää pisteitä saman verran. Ja voisi sanoa, että melkein yhtä vaikeaahan se menestyminen on molemmissa: esim. Arsenalilta vaaditaan suunnilleen yhtä hyviä onnistumisia UCL:n puolella, jotta se selviää vaikka 8 joukkoon kuin Tottenhamilta UEL:n puolella samaan sijoitukseen. Noiden joukkueiden tasoissa on sen verran eroa, kuten myös niiden vastustajien tasoissa, kun pelaavat eri eurocupeja, että saavutus on aikalailla yhtä vaativa molemmilta, jolloin sama määrä pisteitä on aika oikeassa suhteessa. Tietysti välillä tulee näitä UCL-alkulohkon 3. sijan kautta UEL-mestareiksi tulijoita, mutta ei nekään pisteet nyt kovin väärässä mittasuhteessa ole. Varsinkin kuin tälläkin kaudella Benfica ja Juventus esim. näyttivät, ettei sieltä UCL 3. sijaltakaan niin vaan UEL-mestariksi mennä, vaan pitää silti voittaa kovia vastustajia ja pelata hyvin.

      Poista
    23. Namusedät tekevät eroa mutta ero tulee siitä ettei Englannissa alemman kastin Valioliigaseurojen ole mikään pakko myydä yhtäkään pelaajaa. Espanjassa Real ja Barca ostavat ne pelaajat jotka haluavat ja siinä ei ole mitään sanomista muilla. Okei, Athletic ja Real Sociedad ehkä poikkeuksia.

      Miten se sumputus suoraan vaikuttaa siihen millaisia tilanteita tulee rankkarialueella? Tai tarkemmin sanottuna, rankkarin paikkoja pitäisi sumputtamalla tulla huomattavasti vähemmän kun pelaajien ei tarvitse rikkoa yhtä todennäköisesti.

      Niitä ongelmia tulee hyvin harvoin juuri kaksiosaisen otteluparin takia. Tuon takia Englannin systeemi on paljon parempi ja myös yllätyksellisempi.

      Tuossa on se ongelma ettei sopivia pelaajia aina ole saatavilla ainakaan kohtuulliseen hintaan. Näin ollen joudutaan tekemään kompromissejä ja suuri määrä kompromissejä suurikokoisessa ringissä aiheuttaa väistämättä ongelmia.

      Samalle sijoitukselle pääseminen ei tuota samaa määrää pisteitä, vaan pisteitä saa ottelutulosten perusteella (voitto, tappio, tasapeli). Joten Eurooppa liigan voittaja hyvin todennäköisesti kerää enemmän pisteitä kuin Mestarien liigan voittaja.

      Eurooppa liigaa moni joukkue pelaa kakkosmiehistöillä, joten en näe mitään järkeä arvostaa molempia yhtä korkealle. Juventus joutui pelaamaan pitkälle kevääseen myös Italian mestaruudesta eikä Benficakaan ollut täysin suvereeni mestari.

      Poista
    24. Lopettakaa tää turha jauhaminen ja nauttikaa MM-kisoista! Jatkakaa vaikka kisojen jälkeen :D Nyt on kuitenkin menossa suurin urheilutapahtuma ja olisi mukava jutella näistä meneillään olevista kisoista, eikä mistään Eurooppa-liigasta :D

      Laitetaas jotain omia näkemyksiä. Eli toinen välierä joukkue tulee olemaan Brasilia/Chile/Kolumbia/Uruguay. Näistä mielestäni Brassit ja Kolumbia tulevat kohtamaan puolivälierissä, sen verran vakuuttavaa ollut. Noista uskoisin Brassien jatkavan kuitenkin aina välieriin. Samalta kaavion puolelta tulee kenties Saksaa tai Ranskaa, uskoisin jopa, että välierä voisi olla Ranska-Brasilia, sen verran vakuuttava on Ranskakin ollut. No Saksa on aina Saksa, mutta tällä hetkellä sanoisin Ranskan.

      Toiselta puolen kaaviota on kyllä mielenkiintoisia pareja, kun Hollanti/Meksiko/Costa Rica/Kreikka tulee olemaan välierissä, eipä olisi ennen kisoja odottanut. Meksikolla on kyllä yllättävän hyvä nippu kasassa ja uskon heidän yltävän jopa välieriin, toki Hollanti on kova mutta Meksiko päästänyt vain yhden maalin koko kisoissa ja heillä on muutenkin tasapainoinen joukkue koossa. Costa Rica tai Kreikka ei tule kyllä Meksikoa (tai Hollantia) voittamaan, mutta on se hienoa nähdä jompi kumpi näistä 8 parhaan joukossa! Tähän välierä vastus tulee olemaan todennäköisesti Argentiina/Belgia, katsotaan miten nuo päätöspelit menevät. Jos Argentiina ja Belgia kohtaavat puolivälierissä tulisi siitä kyllä hieno kamppailu ja tasainen, uskoisin jopa, että Belgia tuon voittaisi, koska mielestäni Argentiina puolustus ei ole vakuuttanut. No, onhan siellä Messi joka voi yksin tuon pelin ratkoa :D Välierä tulisi olemaan siis Meksiko-Belgia, aika oudon kuuloinen ajatus, mutta miksei!

      Jees, tossa nyt jotain omaa analyysiä, laittakaas tekin jotain niin päästään spekuloimaan lisää! Tai no jos Zamppa oli tekemässä jotain uutta kirjoitusta noista pleijareista niin siellä sitten!

      - Tyler

      Poista
    25. Aika samoilla linjoilla aina tuohon Argentiina,Belgiaan asti jossa uskon Argojen vieven voiton jos tuollainen ottelelu tapahtuu.Toki eivät ihmeitä ole esittäneet,mutta ei ole Belgitkään ja lisäksi Argoilla sattuu nyt vain olemaan maailman paras ja Belgialla ei ole tarpeeksi kovaa kaksikkoa pitämään häntä.

      Costa-Rica meksiko olisi aivan mahtava puolivälierä toki tähän sitten loppuu jo Costa Rican tuhkimotarina.
      Ranska-Saksa riippuu jo aika paljon päivän kunnosta tai lähinnä nyt siitä ehtiikö Saksa täyteen vauhtiin ennen tätä.Ranska on jo aika lähellä hyvää virettä.
      Ennen kaikkea tämä haisee kyllä vahvasti Brasilia-Argentiina finaalille,mutta kuten huomattu kaikkea voi sattua enkä olisi edes kauhean yllättynyt jos Chile tiputtaisi Brasilian ekalla kiekalla ja menisi nämäkin veikkailut metsään.

      Poista
    26. Lisätään vielä että touhon Kolumbia-Uruguai otteluun tulee toki vaikuttaamaan vielä case Suarez ja jos kaveri vaikka selviäisikin ilman pannaa niin sitten mahdollisuudet heilläkin ovat,mutta voisi lähteä siitä että pelikieltia tulee.
      Käytännön varmaa on kuitenkin jo että mestaruus menee Etelä-Amerikkaan/Meksikoon jos Saksa ei saa peliään loistamaan.

      Poista
    27. Messinvihaaja:

      Valioliigan alemmassa kastissa on yleensä aika harvoin tarjolla sellaisia pelaajia, jotka oikeasti hyödyttäisivät "namusetäporukoita" muuten kuin ringin leventäjinä. Toisaalta Southampton näyttää olevan aikalailla pakotettu myymään nyt Lallanan ja Shaw'n, koska pelaajat vaan haluavat isompiin ympyröihin...

      Moyesin taktiikassa pallo oli vähemmän ManUn hallussa kuin Fergusonin taktiikoissa. Kun pallo on omalla joukkueella, niin yleensä silloin rikotaan vähemmän ja yleensä silloin rikotaan enemmän, kun joudutaan puolustamaan omaa maalia pallokontrollilla pelaavaa vastustajaa vastaan. Ihan looginen ja perus jalkapallollinen lainalaisuus.

      Niin se on tietenkin näkökannasta kiinni, että arvostaako sitten enemmän sellaista yhtä ottelua, jossa yhdellä pompulla voi lopulta voittaa.

      Niin markkinat ovat tietenkin rajalliset, mutta siksi sitä joukkuetta yleensä rakennetaankin pitkällä tähtäimellä, monen siirtoikkunan aikana. Hinta taas riippuu paljon ostajasta: namusetäporukat heittävät rahaa oikealle ja vasemmalle, jolloin myyjätkin lähtevät haaskalle ja nostavat hintapyyntöä.

      Pientä piste-eroa tulee tietysti siitä, millaisella recordilla alkulohko sujuu, mutta noin suunnilleen saman verran pisteitä tulee samoille sijoituksille selviämisestä. Toisaalta jos UELn puolelta saisi vähemmän maapaikkoihin vaikuttavia pisteitä, laskisi kisan kiinnostus vielä entisestään, eikä sekään olisi hyvä asia.

      Juventuksella oli muuten omaan silmääni koko kevään Serie Assa seuraavana olleeseen AS Romaan sellainen reilun 5 pisteen kaula ja "puskurivyöhyke", joten se pystyi hieman lepuuttamaan tiettyjä pelaajiaan ennen europelejä niin halutessaan.

      Poista
    28. Zamppa, urheilualojen Guru: Muutamia pelaajia "alemman kastin" joukkueista joita top 4 joukkueet olisivat halunneet mutta eivät saaneet: Benteke, Diame, Michu, Tiote, Cabaye, Lallana, Shaw.

      Mutta kun ei ole pakko myydä, sitten ei myydä tai hintapyyntö on sitä luokkaa ettei sitä makseta.

      ManU:a vastaan ei viime kaudellakaan tuomittu kuin 4 rankkaria. Sitä edellisellä kaudella myös 4. Olennaista on että tuomarilla oli munaa antaa 3 samassa ottelussa.

      Kyllähän alasarjajoukkueella on huomattavasti suurempi mahdollisuus voittoon yhdessä kuin kahdessa ottelussa. Ja "kovempi" joukkuekaan ei voi höntsätä kun voi olla kerrasta poikki.

      Pitkällä tähtäimellä joo mutta pelaajat vanhenevat joten vaikka kuinka pitkällä tähtäimellä rakentaisi joukkuetta, alkaa vanhemmasta päästä pelaajien ikä tulemaan vastaan ja sen takia on käytännön rajat kuinka laajaa rinkiä pystyy järkevästi pitämään. Perustotuutta ei mikään muuta: pieni rinki on huomattavasti helpompi saada pelaamaan hyvin yhteen ja pitää tyytyväisenä. Eikä hyväkään valmentaja tuota muuksi muuta.

      Eurooppa liigassa pelataan enemmän otteluita joten siitä saa enemmän pisteitäkin. Kisan kiinnostus on jo nyt hyvin alhaalla monissa maissa, jotain pitäisi keksiä. Vaikea sanoa paljonko maapaikkoihin vaikuttavien pisteiden lasku vähentäisi kiinnostusta. Yksittäinen seura harvemmin miettii maapaikkojen määrää.

      5 pistettä on hyvin pieni puskuri, koska parilla tappiolla vastustaja menee ohi ja toisekseen sarjavoitto varmistuu vasta toiseksi viimeisellä kierroksella.. 10 pisteen erolla voi jo pistää reservejä kentälle, koska siinä pari tappiota ei tunnu missään ja sarjan voitonkin varmistaa hyvissä ajoin (4 kierrosta) ennen sarjan loppumista.

      Laittaisitko uuden kirjoituksen, niin pääsisi keskustelemaan MM-kisoista. Tämä on jo 3 viikkoa vanha.

      Poista
    29. "Laittaisitko uuden kirjoituksen, niin pääsisi keskustelemaan MM-kisoista. Tämä on jo 3 viikkoa vanha."

      Asiaan Messinvihaajalta(jos vaan Zampalla on aikaa).
      Tässä olen kyllä itse ja pari muutakin yrittänyt virittää keskustelua/antaa kommenttia meneillään olevista kisoista,mutta täällä vain väännetään Manun pelitavasta ja Eurooppaliigasta.
      Saatte toki keskustella mistä haluatte,mutta olisi mukavaa jos ajankohtaiset aiheet olisivat esillä.

      BTW:mv on pitkälti jopa oikeassa tuosta Eu-liigasta lukuunottamatta arvostusta,koska itse uskon vakaasti että sanotaan nyt vaikka top8 joukkueiden ulkopuolella tuo on kovinkin kiinnostava titteli ja lisäksi tuolla on vaikutusta tulevaisuuteen mahtavana esimerkkina Atletico(no nyt itsekkin puutuin keskusteluun mutta jääköön tähän).

      Poista
    30. Mitä mielipiteitä muuten case Suarezista ja pelikiellosta?
      Omasta mielestäni liian kova,mutta jos vastaava linja jatkuu tulevaisuudessa ja se siirtyy myös ns.peliuria päättäviin taklauksiin niin ennakkotapauksena hyvä.Kunhan vain Fifan linja pitää.
      Itse siis pidän tapausta vastenmielisenä,mutta jos vertaa esim edellisenä päivänä tapahtuneseen Kroatin pelaajan tappotaklaukseen niin puhutaan tulevaisuuden kannalta pieniestä asioista.

      Poista
    31. No joo, ehkä vähän kova mutta oli jo 3 puraisu, ei tunnu Suarez sitten millään oppivan. Varmaan Suarezin maineellakin sijaa tuossa asiassa, että noin kova tuomio. Saa nähdä tapahtuukohan tuota siirtoa nyt Barcaan taikka Realiin, itse toivon, että Suarez kuitenkin jäisi Pooliin. No, nyt laski ainakin Uruguayn osakkeet, nähtiinhän se Costa Ricaakin vastaan ettei siitä mitään tullut, kun Suarez ei ole kentällä.

      No nyt alkaa ne tosipelit ja pääsee sitten niitä jännäämään! Argentiinalla on kyllä nyt hyvä tie auki finaaliin, toiselta puolelta tulee tiukempaa (Brasilia, Ranska, Saksa).

      - Tyler

      Poista
  16. Zamppa:

    Antaisitko esimerkin näistä henkilökohtaisuuksista?En minä ainakaan täällä ole huomannut muita kuin yhden englanti/valioliiga hypettäjän (mv).Erittäin hauskaa on myös palauttaa nämä espaniafanit maan pinnalle :D tai oikeastaan olisi hauskaa,jos se olisi mahdollista.

    Omasta mielestäni valioliiga on kovin liiga,mutta en ala perustella sitä,koska minulla ei ole tarvetta näihin liigojen tasovertailuihin.Jätän ne hommat mielellään mv:lle ja zampalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No esimerkiksi käykööt nyt nämä "glooryhuntteri haukut" ja muut vastaavat huutelut. Itse en toki noista loukkaannu, mutta usein tuollaisista se keskustelu itsessään lähtee niin sivuraiteille, että sen takia koen paremmaksi tuollaiset huutelut kitkeä pois heti kärkeen, jos vain ehdin poistaa ne "ajoissa". Blogin tarkoitus on kuitenkin puhua jalkapallosta ja välillä muistakin esillä olevista lajeista, eikä olla mikään huutelupaikka. Niitä näsäviisauksia ja henk.koht. kuittailuja voi harrastaa vaikka sitten futisforum2.orgissa, jos niitä harrastaa haluaa.

      Puhuessani valioliiga-hypettäjistä tarkoitin ihan yleisellä tasolla, tämän blogin ulkopuolellakin. Kaveripiiriinkin kuuluu sellaisia henkilöitä, jotka seuraavat käytännössä vain valioliigaa ja pitävät sitä kovatasoisimpana ja heillekin on ollut nyt ihan hauskaa hyväntahtoisesti muistuttaa tänä keväänä, ettei se valioliiga ja Englanti nyt niin ylivoimainen kuitenkaan ole. Espanjan kelkkaan viime vuosina hypänneitä on varmaan paljon, mutta itse kannustin joukkuetta vain siksi, että Barcelonan kultainen sukupolvi pelasi siellä käytännössä kokonaisuudessaan. Mitään suurempaa suhdetta Espanjaan ei ole ja itse asiassa toivoinkin jo ennen kisoja, että nyt saataisiin joku uusi mestari, koska eihän se kivaa ole, jos yksi ja sama aina voittaa.

      Liigojen tasovertailustakaan en sen suuremmin pidä, koska se väittely on käytännössä loputon. Jokainen voi aina keksiä tekosyitä ja omia perusteluja sille, miksi juuri hänen oma mielipiteensä on se ainoa oikea. Ainoa tasapuolinen ja realistinen mittari ovat nuo maapisteet, joita jokaisen vuoden menestyksestä jaetaan. Niiden perusteella eri liigojen väliset tasoerot ovat suunnilleen mittakaavassa ja vaikkei niitäkään voi, eikä pidä tulkita kuin "piru Raamattua", niin ne ovat kuitenkin kaikkein puolueettomimmat ja "neutraaleimmat" mahdolliset mittarit.

      Poista
  17. Olisiko muka viestini säilynyt "koskemattomana" ilman nuita gloryhunter juttuja?Toiseksi kysyn,mitä vikaa futisforum2.orgissa on?Kyllä kaikille palstoille ne omat mesoajansa mahtuu,eikä näiden perusteella kannata lytätä koko keskustelupalstan tasoa.

    Olenn havaitsevinani tässä pientä ristiriitaa..Onko siis näin,että blogin ulkopuoliset ihmiset lukevatkin tätä blogia,koska sinun täytyy "provota" täällä?

    Ligojen tasovertailusta suunnilleen samaa mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti olisi pysynyt. Mielipiteensä ilmaisussa esimerkiksi siitä, ettei jostain joukkueesta/maasta pidä, ei ole mitään vikaa, mutta jos siinä samalla pitää ns. "repiä leukoja" jollekin, joka ehkä tykkääkin juuri kyseisestä joukkueesta/maasta, niin on hyvin mahdollista, että viesti päätyy poistolistalle.

      Futisforum2.orgissa ei ole mitään vikaa sinällään. Olen siellä sen verran vieraillut, että siellä näkyy olevan olemassa ihan omia otsikoitakin sellaiselle kuittailukeskustelulle, jota en halua tänne. Siksi vain mainitsin kyseisen paikan esimerkkinä. Toki sieltä löytyy myös hyviä ja asiapitoisia otsikoita, eikä ollut tarkoitus ollenkaan lytätä koko paikkaa.

      Lukijoita löytyy varmaan moneen junaan. Osaa kiinnostaa laji yleiselläkin tasolla ja osa haluaa lukea joistain erityisemmistä aiheista ja keskustella kapammalla mittakaavalla. Pääkirjoitukset on aina suunnattu "kaikille" ja mahdollisimman neutraalilla otteella kirjoitettuja. Kommenteissa joskus juttu lentää, kun mielipiteistä puhutaan. Rapatessa roiskuu välillä, niin sanotusti.

      Poista