perjantai 15. maaliskuuta 2013

UCL-puolivälieräparit arvottu

Kuten aikaisemmin luvattua tuli, vedetään nyt yhteen neljännesvälierät ja kuinka hyvin niistä kirjoitetut ennakot toteutuivat sekä ennakoidaan puolivälieriä. Kaikenkaikkiaan neljännesvälierät menivät hyvin ennakoiden mukaisesti, sillä kirjoittamistani ennakkoveikkauksista 6/8 osui jatkoonmenijöiden osalta kohdilleen, vaikka yhteismaalierot eivät jokaisen kohdalla ihan natsanneetkaan kohdilleen. Galatasaray pudotti ennakkoni vastaisesti Schalken, mutta Galatasaray myös vahvistui ennakon kirjoittamisen jälkeen siirtoikkunan aikana Wesley Sneijderilla ja Didier Drogballa. Tämän lisäksi Real Madrid pudotti ennakkoni vastaisesti Manchester Unitedin. Tosin kyseisen otteluparin jälkimmäisessä osassa tapahtui Nanin ja Arbeloan välillä tilanne, josta jälkipuintia riitti. Ennakoiden osumatarkkuus oli kuitenkin siis 75 %, joka on mielestäni aika hyvä.

Puolivälieräparit arvottiin siis tänään 15.3. Sveitsin Nyonissa aivan hetki sitten. Ennakkoon voisi sanoa, että neljästä parista kaksi on todennäköisesti suhteellisen selviä pelejä, mutta toki urheilussa aina tapahtuu ja on sija yllätyksille. Mielenkiintoisia pelejä tulossa varmasti, jotka pyörähtävät käyntiin heti pääsiäisen jälkeen 2. huhtikuuta. Alla tuttuun tapaan ennakot jokaisesta otteluparista erikseen ja lopputulosveikkaukset. Hypätkää mukaan keskusteluun, kommentoikaa, laittakaa omia ennakoitanne ja veikkauksianne ja muistakaa asiallinen keskustelu muiden kanssa!

Malaga - Borussia Dortmund

Mielenkiintoinen pari, joka toisaalta viimeaikaisten peliesitysten valossa vaikuttaisi suhteellisen selvältä peliltä Dortmundin eduksi. Joukkue kuitenkin voitti kotonaan vakuuttavasti Shakhtarin ja sen moderni pelityyli pystyy mukautumaan moneen tilanteeseen tiukasta puolustuksesta ja vastahyökkäyksistä pallonhallintaan asti. Dortmundin peli on parhaimmillaan hyvin organisoitua ja modernia. Lisäksi se on käytännössä menettänyt mahdollisuutensa omassa liigassaan mestaruuteen, mutta on suhteellisen turvallisella piste-erolla selviytymässä mukaan ensi vuoden UCL-peleihin, joka mahdollistaa sille täyden panostuksen tähän ottelupariin.

Malaga on, kuten jo aiemmin todettua, mukana UCLssa ensimmäistä kertaa ja on osoittanut loistavia otteita niin alkulohkossaan kuin myös nousemalla jatkoon Portoa vastaan. Se joutuu kuitenkin pelaamaan jatkuvasti erittäin tiukkoja otteluita kotoisessa liigassaan suhteellisen kapealla materiaalilla taistellessaan ensi kauden UCL-paikoista, joka saattaa tällaisissa pienten marginaalien ottelupareissa olla ratkaiseva tekijä. Malagalla on hyvät mahdollisuudet, mutta Dortmundin aavistuksen leveämpi ja laadukkaampi materiaali tekee siitä suosikin. Ennakoin Dortmundin jatkavan välieriin 1 maalin yhteistulosvoitolla.

Real Madrid - Galatasaray

Ennakkoon puolivälieräpareista se selvin. Real Madrid on suursuosikki jatkoon niin pelivireensä kuin myös materiaalinsa puolesta. Sen pelaajat ja taktinen osaaminen on turkkilaisia parempaa, sen pelaajat pystyvät yksilösuorituksilla tekemään ne tarvittavat maalit jatkopaikkaa varten.

Urheilussa on kuitenkin aina yllätysmahdollisuudet olemassa ja Galatasaray on jo kuluneen kauden aikana osoittanut loistavaa venymiskykyä. Se nousi alkulohkossa lohkon hänniltä jatkoon ja Schalkea vastaan vieraissa jatkoon. Sillä on miehistössään pystyviä pelaajia, kuten maalipörssin johtopaikkaa jakava Burak Yilmaz osoittaa ja lisäksi Wesley Sneijder, Didier Drogba, Hamit Altintop ja niin edelleen. Joukkue pystyy haastamaan Real Madridin, jos sen puolustus onnistuu ja hyökkäys pystyy käyttämään saamansa todennäköisesti suhteellisen harvat tilanteet hyödykseen. Jos se saa hyvän tuloksen aikaan vieraissa vierasmaalin muodossa, on Istanbul silloin jälkimmäisessä osassa Realille paha paikka vierailla. Ennakoin kuitenkin Real Madridin jatkavan välieriin 1-2 maalin yhteistulosvoitolla.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Isorikas PSG saa tässä vaiheessa vieraakseen ja vastaansa ensimmäisen suuren kaliiberin joukkueen ja heti kättelyssä ehkä sen kaikkein vaikeimman mahdollisen. PSG on rakennettu isonimisten pallotaitureiden ympärille ja nyt he joutuvat ottamaan vastaan Barcelonan 70 % pallonhallinnan, jossa yksikin nukahdus puolustuspäässä saattaa maksaa joukkueelle kalliisti. Valenciaa vastaan 2. osassa oli myös nähtävissä, että vaikka joukkueella on listoillaan isoja nimiä, on se silti hyvin riippuvainen Zlatan Ibrahimovicista ja hänen päivän vireestään, joka tosin on pelikiellossa 1. osaottelussa. Ehdottomasti toinen puolivälierien herkkupaloista, jossa PSGllä täydellisellä onnistumisella on mahdollisuutensa.

Ärsytetty Barcelona näytti meille muutaman heikomman viikon jälkeen Milania vastaan, mihin se parhaimmillaan pystyy. Ennen arvontaa Bayernin Thomas Müller totesi, että "vain masokisti haluaisi Barcan vastaansa". Barcelona lähtee tähänkin pariin toki ennakkosuosikkina, mutta parhaimmilleen sen on jälleen venyttävä selvitäkseen jatkoon. PSGllä on joukkueessaan pelaajia, jotka vastahyökkäyksistä paikan tullen kyllä maaleja tekevät: Zlatan, Lavezzi, Pastore...Lisäksi kentälle päästessään David Beckham tuo erikoistilannepelotetta. Jos Barca pystyy jo vieraissa samanlaiseen kollektiiviseen esitykseen kuin Milania vastaan, voi se tekaista pari vierasmaalia ja "ratkaista" parin, mutta koville se tulee ottamaan. Ennakoin Barcelonan jatkavan välieriin 1-2 maalin yhteistulosvoitolla.

Bayern München - Juventus

Tässä toinen tämän kierroksen herkkupaloista, kun kaksi Euroopan suurta kohtaavat. Bayern on ollut kotoisessa liigassaan erittäin vakuuttava ja sitä se oli myös Arsenalia vastaan 1. osaottelussa. Toisaalta 2. osaottelu näytti sen, että se on yllättävänkin riippuvainen kahdesta avainpelaajastaan: Bastian Schweinsteigerista ja Franck Riberystä. Bayern tarvitsee molemmat heistä kentälle parhaassa kunnossaan, jotta se Juventuksen selvittää. 

Antonio Conten Juventus selvitti 1. kierroksella vaivatta Celticin, mutta nyt vastaan asettuu pari kaliiberia kovempi vastus. Conte pystyy kyllä muokkaamaan Juventuksen taktiikan sellaiseksi, että se pystyy hyydyttämään Bayernin peliä, mutta se kliinisen maalintekijän puuttuminen saattaa osoittautua jatkoonmenon kannalta Juventukselle ongelmalliseksi. Bayernilla on kuitenkin aavistuksen laajempi ratkaisijakaarti hyökkäyksessä. Puollustus ja maalivahtipeli Torinolaisilla on kunnossa ja keskikentälläkin palloa pystytään pitämään, joten tiukka tästä parista tulee varmasti. Ennustan Bayernin aavistuksen laajemman hyökkäysmateriaalin vievän sen jatkoon vierasmaaleilla tai 1 maalin yhteistulosvoitolla.   

100 kommenttia:

  1. Malagan ei tavoittele liigassa Mestarien liigaan oikeuttavaa sijoitusta ihan hirveästi. Riittää myös Europpaliiga-paikka vuoden UEFA-bännin lusimiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi pitää paikkaansa, mutta väittäisin kuitenkin sen mieluummin ensi kaudellakin pelaavan UCLta kuin Eurooppaliigaa. Pointti oli kuitenkin se, että Malagalla on aavistuksen Dortmundia kapeampi huippumiehistö, jolla voi oma pienempi vaikutuksen lopputulokseen olla.

      Poista
    2. Malagan tie loppuu nyt valitettavasti ja Dortmund saa sen mahdollisuuden että ei tarvitse voittaa kuin 1 "tosi iso" joukkue että pääsisi finaaliin.
      Jos malaga tästä jatkaa niin sitten toistuu viime vuoden chelskit.

      Real joutuu aloittamaan kotonaan joka tässä parissa on mielestäni huono asia,jos gala saa edes kohtuu tuloksen esim. 2-1 3-1 niin tulee madridille vielä vaikeaa,mutta toisaalta kaatoi se manunkin vieraissa joten eikähän real jatka,mutta tuskin niin kovin selvästi,kuin voisi kuvitella.

      PSG-Barca ratkesi jo viime kierroksella Zlatanin idioottimaisuuteen ja kun PSG aloittaa vielä kotona niin olisi todella ibraa tarvittu.Barca hakee hyvän tuloksen vieraista esim. 1-1 tai voi vaikka hävitä 2-1 3-2,mutta marssii kotonaan selvästi jatkoon.

      No nyt vihdoin nähdään mihin juvesta on itse en oikeasti vielä usko että siitä on nimittäin haastamaan 3 "suurta".
      Juventus olisi varmasti halunnut avata parin kotonaan,mutta nyt uskon Bayernin menevän jatkoon.Mitään maalijuhlia Bayernkään tuskin saa,mutta kun juve tuskin tekee yhtään tai korkeintaan yhden niin selvä peli.

      joo tuli samat ennustuksen,mutta ehkä vähän eri näkökulmista.
      Samalla toivo toteutui että on mahdollista nähdä 4 parasta jengiä 4 joukossa.

      Miten toi muuten tosta jatkuu? ku ei jaksa käyä ny kattoo,

      Poista
    3. Oman käsityksen mukaan välieräparit arvotaan jälleen sitten, kun puolivälierät on pelattu, eli vielä ei tiedetä, minkä parin voittaja kohtaa minkäkin.

      Poista
    4. Sillä ei ole mitään väliä, kumpaa liigaa (UCL vai UEL) Malaga tahtoo pelata ensikaudella, kun ei kuitenkaan pelaa. Niille on vain tärkeetä päästä Euroliiga-paikkaan oikeuttavalle sijoitukselle, jotta ne saa bänninsä pois.

      Poista
    5. Juu tosiaan ehdin jo unohtaakin sen, että UEFA olisi talousasioiden takia sulkemassa Malagan pois seuraavalta eurocupkerralta, kun joukkue sinne selviää. Tosin joukkueellahan taitaa olla valitus vetämässä tuosta päätöksestä, joten ihan lopullista tietoa asiasta ei taida vielä olla.

      Poista
  2. Puolivälierät on perinteisesti se vaihe missä yllättäjien matka päättyy. malaga-dortumund on hyvä pari siinäkin mielessä, että välierissä nähdään yksi todella mielenkiintoinen joukkue.

    VastaaPoista
  3. Meinaatkos tässä blogissa seurata formuloita. Kuningas Räikkönen otti voiton avauskisasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Räikköseltä tosiaan aivan upea kisa. En ole formuloita kauheasti seurannut sen jälkeen, kun maksukanaville menivät. Lähinnä joitain jälkilähetyksiä nyt Räikkösen paluun jälkeen ja netistä tietenkin lukemalla, joten todennäköisesti kovinkaan montaa Formula 1-juttua ei blogiin ole tulossa.

      Poista
  4. Sen verran pitää tuosta Espanjan sarjatilanteesta tässä kohtaa sanoa, että vaikka tuo barcelonan ero suht turvalliselta näyttääkin real madridiin pieni varaus täytyy siihen vielä jättää. Näytti toi Real Madridin eilinen pelikin siltä, että ensimmäisellä puoliajalla vähän pelailtiin, mutta sitten kun päättivät alkaa pelaamaan, ei ollut vastustajalla enää mitään jakoa.

    Barcelonan peli taas on ollut viime aikoina aikamoista vuoristorataa. Ja loppukaudesta on vielä vaikeita pelejä jäljellä. MM vieraspelit atletico madridia, malagaa ja valenciaa vastaan. Että vaikka allekirjoittanutkin on Barcelonan mestaruutta useaan otteeseen kailottanut, pieni varaus täytyy jättää. Onhan se 12 pistettä tietysti paljon, mutta kyllä se siitä äkkiä kapeneekin, jos ongelmia tulee ja real jatkaa samaa tahtia. Veikkaan, että tuo etumatka tulee jonkun verran vielä kapenemaan, mutta voisi olettaa sen kuitenkin riittävän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Optimismia, mutta totta ettei Barca voi vielä pelkästään rullailla La ligassa.

      Ero tällä hetkellä 10p.
      Realilla jaossa pisteitä 10x3p=30p. Real voi siis saada parhaimmillaan 30p-10p=20p enemmän kuin Barcalla pisteitä nyt. Barca tarvitsee siis maksimissaan 21 pistettä kuitatakseen mestaruuden.

      Barcalla ennen tämän illan Vallecano-matsia jäljellä 11x3=33 pistettä.

      7v-0t-4h riittää. 6v-3t-2h riittää. 5v-6t-0h riittää.

      21pistettä/11ottelua = 1,9 pojoa per ottelu
      Kerrotaan edellinen osamäärä 5 ottelulla, saadaan kuntopuntari. 1,9p/o x 5o = 9 tai 10 p. Sellainen riittää tämänhetkisessä La ligan kuntopuntarissa Eurooppaliiga-sijoille.

      Eiköhän Barca sellaiseen kykene?

      Poista
  5. Onpas tosi rohkeita veikkauksia, jokaisesta ennakkosuosikki jatkoon kuten viimeksikin (pl ehkä manu).
    Kenellä tämä blogi on oikein suunnattu? Tuskin ainakaan lajia vähänkään enempää seuraaville, kenties lajia lähinnä ylen uutisista seuraaville?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaukset ovat realistisia. Toki toivon, että esim. Galatasaray pystyisi pudottamaan Realin ja Malagan pystyvän voittamaan Dortmundin, mutta toive ja realistinen veikkaus ovat kuitenkin kaksi eri asiaa.

      Kirjoittelen lähinnä huvikseni, omaksi ilokseni ja herättääkseni keskustelua käsitellyistä aiheista. Nytkin voin sitten puolivälierien jälkeen tarkistaa, kuinka ennakot osuivat kohdilleen. Kommenttien puolella on myös halukkaiden kanssa mahdollista käydä tarkkojakin taktisia hienouksia koskevia keskusteluja. Ennakoissa niitä on hieman hankalaa käydä, kun esim. kokoonpanoja ei ole vielä tiedossa.

      Poista
  6. Mitäs Zamppa sanoo tähän? http://www.ibtimes.co.uk/articles/448760/20130321/uefa-ahmet-cakar.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jaa-a, miten se ny sattukaan että turkkilainen valittaa kun gala sai realin vastaan.

      Poista
    2. Ihan mielenkiintoinen syytös. Taustalla näköjään turkkilainen tuomari ja niin usein mielipiteensä asioista ilmaiseva Sir Alex Ferguson. Voi pitää paikkaansa tai olla pitämättä paikkaansa, mutta näillä väitteillä ja näytöillä en vielä lähtisi tuomitsemaan. Jäädään odottamaan, onko asiasta jotain ihan oikeaa näyttöä ja UEFAn vastausta asiaan.

      Poista
    3. piti ihan tsiigailla aikaisempia pareja ja kyllä ne aina on mennyt ihan arvonnan näköisesti. Ainoastaan tänä ja viime vuonna ovat vahvemmat saaneet ennakkoon heikomman vastaansa. Mutta nehän selittyy vielä ihan sattumalla. Se onkin sitten eri asia jos seuraavanakin vuonna nasahtaa samanlaista tulosta.
      SAF syytöksistä löysin nopeesti googlella vuodelta 2003 jotain valitusta arvonnasta, sehän nyt voi selittyä sillä että kuokkaan on niihin aikoihin tullut chämppärissä.

      Poista
    4. Ja MV tietysti otti tuon heti täytenä faktana. (facepalm)

      Poista
    5. henq: Onhan tuosta enemmänkin todisteita. Esim tämän vuoden pudotuspeliarvonnan tulos oli tarkalleen sama kuin harjoitusarvonnan tulos. Todennäköisyys aika pieni.

      Vuosia sitten joku vuoti puolivälieräparien arvontatuloksen etukäteen. Vedonlyöntiä oli melkoisesti.

      Arvonnan tulos? Sama mikä etukäteen vuodettiin. Ihme sattumia. Ei kukaan järkevä usko noiden olevan sattumaa.

      Poista
    6. http://www.iltasanomat.fi/mestarienliiga/art-1288548524113.html

      En tiedä kumpi, tai on kumpikaan, lähde oikeassa.

      Poista
    7. Mihin tuo liittyy? Tuo oli puolivälieräarvonta. Ei ensimmäisen pudotuspelikierroksen arvonta.

      Poista
  7. ettei vain ois ollut viime vuonna se puolivälierien hässäkkä, siitäkään en kyllä ole mitään oikeata faktaa nähnyt. Jotain huhuja vain. En lähde kuitenkaan pitämään faktana näitä huhuja ja mutuiluja ja jonku random eläkeläistuomarin syyttelyitä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siis harjoitusarvonnan tulos oli sama kuin lopullisen. Se on faktaa.

      Poista
    2. Sovitaanpa että se oli, muuta siitä en oo nähnyt kuin yhden suttuisen kuvan ja jotai juttua foorumeilla. Tietenkin faktaa on myös se että sen saman voi arpoa uudelleen.

      Poista
  8. Onkos Zamppa meneillä olevassda matsissa suomalainen vai barcalainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen toki. Hieno peli suomalaisilta kaikin puolin! Erittäin hyvin organisoitua puolustuspeliä ja nyt Paatelaisen taktiikka onnistui hyvin, pelin aikana tehdyt muutokset olivat "kerrankin" onnistuneita. Mitään pois Suomelta ottamatta, niin olihan se selvästi nähtävissä, että Espanja ns. "säästeli" ensi viikon Ranska-ottelua varten ja se viimeinen vaihde nähtiinkin vasta sitten Suomen 1-1 tasoituksen jälkeen.

      Barcalaisuudesta kun tuli puhe, niin huomionarvoistahan tuossa pelissä oli myös se, että ne Suomen kaikki kolme varsinaista maalipaikkaa, jotka se sai rakennettua(1. puoliajalla Eremenkon laukaus, 2. puoliajalla Pukin maali ja viimehetkien Hetemaj'n laukaisupaikka) rakentuivat Espanjan oikean laidan puolelta, jossa puolustivat Real-pakit Ramos ja Arbeloa. Vasemmalla puolella, missä pelasivat Pique, Alba, Iniesta, Villa jne. ei tullut yhtään oikeasti vaarallista tilannetta.

      Poista
    2. pakko taas nostaa viime kevään chelski esille ja sanoa että jopa suomi pelasi espanjaa(barcaa) vastaan paljon organisoidummalla puolustuksella ja edes tuuria ei tarvittu tänään ja suomen piste ei ollut mikään oikeusmurha jalkapallolle.

      Toki espanjan tilanne ei tästä oleellisesti muutu kun ranska kuitenkin pitää voittaa,mutta olishan se aika järkyttävää jos tulee tappio+huono vastustaja jatkokarsinnoissa ja kolmien viime kisojen hallitseva mestari ei pelaisi brasiliassa.

      Mielenkiintoista on myös nähdä suomi-espanja peli myöhemmin kesällä.Vähän sellanen fiilis että (varsinkin jos tulee ranska pelistä voitto) suomi palaa takaisin maan pinnalle.

      Mutta onhan tää oikeesti ihan mahtitulos!!!! vaikka harvoin sitä kukaan juhlii jos ei voita peliä.

      Poista
    3. Zamppa, urheilualojen Guru: Yrität väkisin vääntää tasapelin Real Madrid pelaajien syyksi vaikka suurin osa pelaajista oli Barcelonasta? Säälittävää.

      Poista
    4. Messinvihaaja oliko Suomen taktiikassa mitaan tuttua?

      Poista
    5. turha vääntää tästä suomi ottelusta suurempia johtopäätöksiä.Katsotaan sitten ranska pelin jälkeen uudestaan.Viittaan lähinnä siihen että mv sanoi toisaalla "espanjan kupla puhkesi".En puhuisi yhden pelin jälkeen vielä ihan siitä,kun kyseessä on kuitenkin hallitseva em ja mm voittaja ja paikka brasiliaan vielä omissa käsissä.
      Kaikille sattuu huonoja pelejä ja tänään espanjan pelaajista moni pelasi alle tasonsa (mv:een mielestä tasollaan),mutta ranskaa vastaan nähdään varmasti toiselaista peliä.Hävisi espanja mm kisoissakin ensimmäisen pelinsä ja tämän jälkeen ei tainnut päästää maalin maalia.

      Asiasta toiseen miten mv antibarca toimiminta on jatkunut? ainakaan barcan tuloksistä päätellen et ole vielä osoittanut yhtään asiaa todeksi.

      Poista
    6. Suomen kaikki kolme vaarallista paikkaa tulivat Espanjan oikean laidan puolelta, missä tosiaan puolustivat Realin Ramos ja Arbeloa. Se on kiistämätön fakta. Toki lopputulokseen vaikutti myös se, ettei Espanja onnistunut tekemään enempää maaleja, johon erittäin isona osasyynä on se, ettei sillä ole Messin kaltaista maalintekijää, joka esim. AC Milania vastaan osoitti, kuinka ahtaasta paikasta laitetaan kahdella nopealla kosketuksella pallo yläkulmaan.

      Poista
    7. Suomen kaikki paikat eivät tulleet oikealta. Arkikarin nousu boxin tuntumaan ja Pukin juoksu Piquen kanssa tulivat vasemmalta. Arkikari tosin veti huonosti ja Pukki kulmalipulle hätäisesti, mutta itse tilanteet tulivat vasemmalta.
      Pukin maalissa Alba jäi miehen taakse ja liian alas Ramosiin nähden, jolloin Pukki ei ollut paitsiossa. Toki maalin aiheutti enemmänkin Arbeloan nousu, joka jätti Ringin vapaaksi laitaan.
      Tuohon Camp Noun Milan-peliin viittamisella taas ei ole mitään tekemistä eilisen kanssa, Suomi ei päästänyt Espanjaa vetämään rankkurajalta.
      Tuota tasuria ei voi panna real-pelaajien syyksi, vaikka ymmärrän kyllä vihasi ja barca-lasisi. Espanjan ylimielinen pelaaminen johtoasemassa tuon ratkaisi, kun ei ketään kiinnostanut ottaa edes juoksuaskelta. Sitten viimeinen 10min hirveä paniikki päällä. Kylla maailman parhaiden asenteessa taitaa olla kehitettävää, 2 tasuria ja 1 yhden maalin voitto.
      Pelin naurettavin pelaaja taitaa tulla kyllä barcasta: Cesc oli kentän huonoinpia, ja kaatui jokaisesta kontaktista. Kaatuilua vielä siedän mutta se ylimielinen käsien levittely ja vonkaaminen.. Silva toki myös näytti lopussa että kasetti ei kestä, olisi ansainnut punaisen. Huvittavaa oli, että heti kun näki Niki reaktion mies luikki pakoon isojen pelaajien taakse

      Poista
    8. Olet ymmärtänyt väärin. En minä missään kohtaa syyttänyt Realin pelaajia siitä, että peli päättyi tasan, vaan yleisesti totesin, että Suomen realistiset maalipaikat syntyivät kaikki juuri Arbeloan ja Ramosin puolelta.

      Vastaavasti esille ottamasi Arkivuon laukaus huonommalla jalallaan ja Pukin juoksukisa Piquen kanssa olivat sellaisia ns. "puolittaisia tilanteita", joita en laske yhtä vaarallisiksi maalipaikoiksi kuin Eremenkon ja Hetemaj'n laukauksia ja Pukin maalia.

      Poista
    9. Noista "puolittaisista tilanteista" olisi aivan hyvin voinut tulla maali. En ymmärrä miten nuo eivät mielestäsi olleet vaarallisia tilanteita. Jos noissa olisi ollut joku kliininen viimeiselijä, eikä esim juuri 60m täysiä juossut pukki, noista olisi ollut maali lähellä.
      Joka tapauksessa tuo "huomionarvoinen" kommenttisi ei ollut ehkä kuitenkaan kovin osuva.

      Poista
    10. Toki niistä olisi voinut maali tulla, mutta olivat ne silti "huonompia paikkoja", jos tarkastellaan tarkemmin. Otetaan ensin käsittelyyn Eremenkon, Hetemaj'n ja Pukin maaliin johtaneet tilanteet: Eremenko pääsi laukomaan aika vapaasti paremmalla jalallaan, Hetemaj'n laukaus oli myös paremmalla jalalla ammuttu. Pukin maalitilanteessa Arbeloan laita oli täysin auki ja keskitys päästiin laittamaan ajan kanssa. Vastaavasti Arkivuon tilanteessa hän joutui laukomaan huonommalla jalallaan ja Pukki-Pique juoksukisassa Pique oli kuitenkin siinä Pukin vieressä peittämässä laukausta, joka muutenkin lähti aika sivusta ja pienestä kulmasta verrattuna esim. Eremenkon ja Hetemaj'n laukauksiin.

      Poista
    11. Tuossa Pukki-Pique -kisassa Pukki oli jo menossa karkuun, mutta ei jaksanut, koska oli jo juossut täysiä puoli kenttää, ja muutenkin pelin aikana todella paljon. Pique ehti hyvin peittämään vetoa koska Pukki käytännössä pyshtyi.
      Tuossa maalissa Arbeloa näyttää helposti syylliseltä, mutta miksi ihmeessä Arbeloa oli laidalla yksin Raitalaa, Ringiä ja Hetemaj:ta vastaan? Lähempi toppari, Pique, jäi alas makaamaan eikä pitänyt ketään. Oikea laita (Pedro, Iniesta) taas päästi Moisanderin kävelemään puoleen kenttään, ja Hetemaj saadessa pallon oli 3 vs Arbeloa -tilanne. Arbeloa turhaan lähti Hetemaj:n lähelle, muttaei tuosta pelkästään häntä voi syyttää, jos Iniesta ja Pedro eivät osallistu puolustamiseen laidallaan millään tavalla. Suomelta oli tuolloin menossa ylöspäin Raitala, Ring, Hetemaj, Kappe, Pukki ja Arkivuo, joten kyllä silloin myös vastustajan keskikentän pitää puolustaa.
      Noiden tilanteiden käsittelystä: en ole aivan varma tietävätkö Espanajan pelaajat suomalaisten paremmat jalat, tai että kuinka hyvin nämä vetävät huonommallaan.

      Poista
    12. Pukki pinkoi hyvin "karkuun" kyllä, mutta myös ajautui aika pieneen kulmaan, jolloin Pique ehti peittämään. Toki pitkä spurtti vaikutti varmasti molempiin pelaajiin.

      En edelleenkään tässä syyllistä ketään, vaan totean pelkästään, että siltä oikealta puolelta, missä Arbeloan ja Ramosin piti puolustaa, tulivat ne Suomen maalipaikat. Toki tuollaisessa vastahyökkäyksessä paikat aina vaihtuvat ja muutenkin Ramos on tuosta toppariparista se hyökkäävämpi osapuoli. Näkisin kuitenkin tilanteen kannalta kriittisimmäksi juurikin sen Arbeloan sekoilun, joka avasi laidan täysin. Toki vastahyökkäystilanteissa päätökset pitää tehdä salamannopeasti niin hyökkääjän kuin puolustujan toimesta ja virhearvioita sattuu.

      Hyvä pointti. Tosin siitä ei nyt ollut tässä suoranaisesti kyse, vaan yksikertaisesti noiden tilanteiden vertailusta suomalaisittain. Vaarallisimmat suomalaistilanteet rakentuivat Espanjan oikealta puolelta, vähemmän vaaralliset vasemmalta puolelta.

      Poista
    13. Anonyymi: Anti-BFC toiminta jatkuu tällä hetkellä Espanjan talouden floppaamisen edistämisellä. Kohta tulee konkursseja paljon.

      Poista
  9. Suomi pelasi säälittävällä bussitaktiikalla antifutista vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomi pelasi sillä ainoalla taktiikalla, jolla sillä oli mahdollisuudet välttää tappio. Hieno taistelu kaikin puolin tietenkin, vaikka sitä Suomen omaa peliä ei koko ottelun aikana käytännössä nähty lainkaan.

      Poista
    2. Jos joku vihaamasi joukkue saa mieluisan tuloksen vastaavalla pelillä se on "säälittävää antifutista" eikä "hienoa taistelua"?

      Poista
    3. Riippuu puhtaasti joukkueesta. Oletan, että vertaat tässä nyt viime kevään Chelsean puolustussumppua ja eilistä Suomen esitystä, koska niistä aiheista on nyt ollut puhetta.

      Kysynet seuraavaksi, että miten se joukkueesta riippuu, joten selitän jo valmiiksi. Viime kauden Chelsea oli paperilla ja käytännössäkin pelitaidollisesti hyökkäyssuuntaan parempi joukkue kuin Suomen maajoukkue eilen tai ihan yleisestikin. Tämä tekee sen eron, että Chelsean peli oli sinua lainatakseni "säälittävää antifutista", koska joukkueella olisi ollut oikein ja osaavasti valmennettuna mahdollisuus pelata "normaaliakin jalkapalloa", hyökätä ja rakentaa peliä. Vastaavasti Suomen taso ei hyökkäyspäässä edes riitä siihen, se on nähty esim. Georgiaa ja Israelia vastaan, joten ennakkoon vahvempia vastustajia vastaan on perusteltua lähteä erittäin tiiviillä puolustussumpulla ja toivoa onnistumisia niistä harvoista vastahyökkäyksistä, joita voidaan sitten saada.

      Poista
    4. Chelsealla oli siis vain väärä taktiikka mielestäsi? Tuloksesta päätellen taisi olla oikea.

      Poista
    5. En sanoisi väärä, mutta "tylsä" vähintäänkin. Jotkut asiantuntijat taisivat käyttää jopa termiä "raukkamainen", jos oikein muistan. Termillä itsellään ei ole väliä, vaan sillä, että sellainen joukkue, joka olisi pystynyt pelaamaan "normaalia hyökkäävääkin jalkapalloa", päätti valita puolustussumpun, jolla nyt sattui voittamaan ja olemaan yhden kevään ihme. Todellisuushan nähtiin sitten syksyllä...

      Poista
    6. "Todellisuushan nähtiin sitten syksyllä..."

      Tämä on taas tätä sinun "nokkelaa" trollaamista. Mikä ihmeen todellisuus? Chelsealla oli keväällä DD tärkeässä roolissa, ja syksyllä taas todella paha lohko. Tuo "todellisuus nähtiin näissä ja näissä peleissä" antaa itsestäsi varsin heikon kuvan..
      Tiesitkö muuten että Ramos pelasi eilen vasemmalla ja Pique oikella?

      Poista
    7. Se todellisuus, mihin sillä Di Matteon pelityylillä pystyttiin, kun se "yhden kevään ihme" oli mennyt jo ohitse.

      Chelsean lohkossa pelasivat koko kilpailun suurin heittopussi Norssjaelland, Shakhtar ja Juventus. Lohko oli hyvin "keskivaikea" ja erittäin perinteisen tasoinen. Ei mikään kuolemanlohko, muttei myöskään mikään helppo läpihuutojuttu. Ennakoiden mukaan Juventuksen ja Chelsean olisi pitänyt mennä siitä jatkoon.

      Pelitilanteissa paikat yleensä vähän vaihtelevat, varsinkin Barcassa ja Espanjan maajoukkueessa. Grafiikan mukaan mielestäni Ramos oli laitettu oikeaksi toppariksi ja Arbeloa oikeaan laitaan, jos en ihan väärin muista.

      PS. Miksi halusit väkipakolla alkaa jauhaa tällaisista vanhoista Chelsea-asioista, kun nyt oli kuitenkin kyse Suomen hienosta taistelutasapelistä Espanjaa vastaan? Väkipakollako piti saada taas "riita" ja väittely aikaan aiheesta, jota on käsitelty jo ihan tarpeeksi ja monta kertaa?

      Poista
    8. Itse taisit aloittaa Chelseasta jauhamisen. Muistutin vain että silloin kyseessä oli myös loistava puolustustaistelu, mitä tuolloin pidit säälittävänä bussitaktiikkana. En tiedä grafiikoista, mutta suurimman osan pelistä Pique oli oikealla. Tuossa Pukin juoksussa Pique olisi jäänyt pahasti jälkeen, jos Pukki ei olisi juossut itseään puhki. Eivät nuo mainitsemani tilanteet välttämättä olleet niitä pahimpia, mutta joku Lavezzi olisi kyllä päättänyt molemmat hyökkäykset maaliin.
      Suomen maalissa merkkaaminen petti, sillä Hetemaj oli keskellä täysin vapaana. Arbeloa lähti paikkaamaan ja katkomaan syöttölinjaa Hetemaj:lle, jolloin Ring jäi vapaaksi. Mielestäni Hetemaj oli Sergion mies. Toki Arbeloa nousi tuossa turhaan.
      Itse pidin kyllä Chelsean lohkoa selvästi toiseksi vaikeimpana. Yleensä 10 pistettä riittää jatkoon. Shakhtar olisi voinut mennä pitkällekin, mutta menivät myymään yhden parhaista pelaajistaa tammikuussa. Juve oli myös aikamoisessa pulassa kotikentällään.

      Poista
    9. Oletin vain sinun tarkoittavan juuri tuota "yhteyttä" noiden juttujen välillä. Joukkueiden perustasoissa on niin suuri ero, siis Chelsean ja Suomen maajoukkueen välillä, että siitä tuo termiero tulee.

      Pukki näytti joutuvan juoksemaan täysillä päästäkseen edes vähän irti Piquesta, joten se loppuratkaisu jäi sitten vähän köykäiseksi. Tosin siinäkin kohtaa Pique oli jo peittämässä tilannetta.

      Merkkaaminen tosiaan petti, mutta ratkaisevaa siinä minusta oli se, että Arbeloaa ei näkynyt mailla halmeilla ja Ramos olis myöhässä omalta paikaltaan. Haluan edelleen korostaa, etten ole tässä todellakaan sanomassa, että tasapeliin jääminen Espanjan kannalta olisi johtunut pelkästään Realin pelaajista, mutta vaarallisimmat Suomen paikat muodostuivat juuri siltä Espanjan oikealta sivustalta, missä alunperin Arbeloan ja Ramosin piti puolustaa.

      Minusta Realin, Dortmundin, Cityn ja Ajaxin lohko oli ehdottomasti se vaikein ja ManUn lohko helpoin. Näkisin myös, että loput 6 lohkoa olivat keskenään aika samantasoisia. Shakhtar tosiaan pelasi erittäin hyvin, mutta silti Chelsean olisi pitänyt pystyä ottamaan toinen jatkopaikoista, jos joukkuetta olisi valmennettu ammattimaisesti ja ns. "oikein".

      Poista
    10. Chelsean lohko oli ehdottomasti toiseksi vaikein, tästä ei pitäisi olla suurta erimielisyyttä. Chelsea putosi vierasmaaleilla todella niukasti, joten enpä nyt tiedä johtuiko tuo "ammattimaisen" valmennuksen puutteesta. En kannata Chelseaa, mutta mielestäni on huvittavaa että hehkutat Suomen taistelua sen jälkeen kun Chelsean voitto aiheutti sinussa noin syvälle menevää katkeruutta.

      Poista
    11. Rippuu, kuinka asiaa tarkastelee. Jos katsoo pelkkiä loppupisteitä, niin ehkä sitten voi tulla tuollaiseen loppupäätelmään. Toisaalta tarkastellessa itse joukkueita, voidaan todeta, että Juventus oli erittäin kova, mutta Chelsean olisi kyllä pitänyt pystyä päihittämään Shakhtar. On myös hyvä muistaa, että Chelsea ja Shakhtar päätyivät lopulta tasapisteisiin sen takia, että Shakhtar käytännössä "lahjoitti" voiton toisessa keskinäisessä ottelussa Chelsealle muutamalla järkyttävällä puolustuspään sekoilulla, vaikka pelillisesti Chelsea oli selvästi alakynnessä.

      Katkeruutta? Ei suinkaan! Muistan vaan ne Chelseafanien isot hehkutukset viime kevään jälkeen, lesoamiset sillä, että "nyt ollaan Euroopan paras ja voitetaan vielä lisäksi sitä ja tätä". Syksyllä ja nyt nähdään se, mikä joukkueen ja sen valmennuksen todellinen taso oli ja on.

      Poista
    12. Zamppaa viedään satanolla tässä keskustelussa. Nautinnollista. Ja lisää.

      "Pelitilanteissa paikat yleensä vähän vaihtelevat, varsinkin Barcassa ja Espanjan maajoukkueessa. Grafiikan mukaan mielestäni Ramos oli laitettu oikeaksi toppariksi ja Arbeloa oikeaan laitaan, jos en ihan väärin muista." - Ottelun keskimääräisen pelipaikan mukaan Ramos oli selvästi vasemmalla ja Pique oikealla puolella.

      Poista
    13. Pelipaikat vaihtelevat varsinkin Barcassa ja Espanjassa aika paljon. Grafiikan mukaan Arbeloa ja Ramos pelasivat oikealla.

      Poista
    14. Oletko kenties huomannut että grafiikat valehtelevat sen kuin kerkiävät? Kenttätapahtumien perusteella Ramos pelasi vasemmalla. Ramos pelaa vasemmalla myös Real Madridissa.

      Zamppa, urheilualojen Guru päättelee pelaajien pelipaikat pelin aikana ennen ottelua esitetystä grafiikasta :D

      Poista
    15. Suomi-ottelu:
      Maalit: Real 1, Barca 0.
      Pakit + moke, jotka päästivät yhden maalin: Real 2, Barca 3.
      KK ja hyökkääjät, jotka eivät onnistuneet maalin teossa tai syötössä: Real 0, Barca 5

      Poista
    16. Grafiikat pitävät yleensä suunnilleen paikkaansa. Niistä nähdään, kuinka valmentaja on pelaajien ajatellut pelissä pelaavan. Toki varsinkin nopeissa vastahyökkäyksissä, niin hyökkäävän kuin puolustavankin joukkueen osalta, pelipaikat vaihtuvat.

      Anonyymiltä ihan kiva "tilasto". Faktaa on kuitenkin se, että Suomen maalipaikat ja maali syntyivät siltä laidalta, missä Real Madridin pelaajien piti puolustaa. Toki Espanjan jääminen tasapeliin oli koko joukkueen suorituksen tulos.

      Poista
    17. "Grafiikat pitävät yleensä suunnilleen paikkaansa. Niistä nähdään, kuinka valmentaja on pelaajien ajatellut pelissä pelaavan. Toki varsinkin nopeissa vastahyökkäyksissä, niin hyökkäävän kuin puolustavankin joukkueen osalta, pelipaikat vaihtuvat."

      Ne grafiikat väsää joku ihan muu kuin joukkueen valmentaja.

      Se että Ramos pelasi keskimäärin selvästi vasemmalla kertoo Ramosin pelipaikankin olleen vasemmalla eikä oikealla puolella.

      Poista
    18. Aijaa? Minä olen kyllä kuullut, että valmentaja päättäisi peliryhmityksen ja taktiikan...

      Espanja oli ottelussa niin hallitseva, että pelipaikat vaihtelivat hyökätessä varsin paljon. Ainoastaan pelaajille "määrätyt" laidat pysyivät samoina, mutta noin muuten paikanvaihtoa tapahtui paljonkin.

      Poista
    19. Valmentaja päättää peliryhmityksen tietenkin, mutta se ei nyt silti poista sitä faktaa että Ramos pelasi vasemmalla ja Pique oikealla. Toki huomasit tuon jos peliä katselit tarkemmin. Turha tuosta nyt on kuitenkaan väitellä, kunhan vain esitin että tuo Realin pakkien syyttäminen ei ollut perusteltua.
      Todettakoon myös että Pukki olisi ollut Ringin syötön lähtiessä paitsiossa, jos Alba ei olisi valunut liian alas.
      Tuo Suomen hyökkäys kuitenkin lähti siitä että Hetemaj, Ring ja Raitala olivat täysin vapaana laidalla koska Pedro ja Iniesta seurasivat tilannetta sivusta.

      Poista
    20. Vielä lisään edelliseen sen verran että mitäs Piquen toiminta tuossa maalissa? Väärin sijoittuminen tosin johtuu osin siitä että Pique ja Arbeloa eivät yleensä pelaa yhdessä. Pique meni ehkä kuitenkin aiheettomasti syyttämään Arbeloaa tuosta maalista.

      Poista
    21. Ramos muutenkin hyökkäsi paljon Piqueta enemmän, joka joutui useammankin kerran paikkaamaan, kun Ramos oli "liian" ylhäällä. Alban sijoittumista en noin tarkkaan huomioinut. Edelleenkään kyse ei ole mistään syyttämisestä, vaan pelkästään sen faktan toteamisesta, että Suomen maali ja tilanteet syntyivät juuri siltä laidalta, missä Ramosin ja Arbeloan piti alunperin puolustaa.

      Pique joutui tuossakin tilanteessa paikkaamaan Ramosia. Pique oli ratkaisevan hetken myöhässä tilanteesta, mutta Ramos oli vielä enemmän myöhässä.

      Muutenkin tästä väitteleminen menee lähinnä hiusten halkomiseksi. Peli päättyi, kuten päättyi, eikä se enää juupas-eipäs-väittelemisellä muutu miksikään. Suomelta hieno ja hyvin organisoitu puolustuspeli ja vastaavasti Espanja ei selvästikään ollut parhaimmillaan.

      Poista
    22. Turha tästä on jankata jos ei mene perille, mutta tuo sinun faktasi on väärin kuten tuossa jo esitettiinkin.

      Poista
    23. Vai niin :D Edelleenkin, alkuperäisen pelisuunnitelman mukaan Ramosin piti pelata oikealla. Pelipaikat toki vaihtelevat varsinkin Espanjan ja Barcan kohdalla jonkun verran. Lisäksi vaihtelua tapahtuu usein silloin, kun vastustaja lähtee nopeaan vastahyökkäykseen, kun puolustava joukkue ei ole ehtinyt vielä kunnolla ryhmittyä. Suomi sai 3 hyvää vastahyökkäystä Espanjan oikean laidan puolelta, missä alunperin Arbeloan ja Ramosin piti pelata. Sieltä tuli myös Pukin maali.

      Edelleenkään en ole syyttämässä ketään espanjalaista tasapelistä tai väittämässä, että jonkun joukkueen pelaajat olivat enemmän vastuussa kuin jonkun toisen. Totean vain sen faktan, että Suomen maali ja vaarallisimmat paikat syntyivät sieltä, missä Arbeloan ja Ramosin piti pelata.

      Poista
    24. älkää pojat jankatko. Faktaa on se että Espanja ei ollut tarpeeksi tehokas.

      Poista
    25. Ei mene hissi ylös asti? Grafiikassa Ramos saattoi olla merkittynä oikealle, mutta pelasi vasemmalla puolella. Tuossa maalissa myöskin Ramos oli Piquen vasemmalla puolella, kuten suurimman osan pelistä. Tuo faktasi on edelleen väärin, vaikka kuinka asiaa yrität käännellä. Onko se niin vaikea myöntää, koska käytät tuota naurettavaa "Guru" nimeä, vai mistä kiikastaa?

      Poista
    26. "Suomi sai 3 hyvää vastahyökkäystä Espanjan oikean laidan puolelta"

      Jos sitä Hetemaj:n viimeistä paikkaa tarkoitat, niin se hyökkäys tuli kyllä Suomen oikealta laidalta.

      Poista
    27. Ramos pelasi siis ns. alkuperäisen taktiikan vastaisesti, jos noin paljon muka vasemmalla pelasi. Rehellisesti sanottuna en kiinnittänyt Ramosiin juuri edes huomiota muulloin, kuin hänen noustessaan. Hän oli ns. "tavallisessa hyökkäystilanteessa"(=ei erikoistilanne) myös kertaalleen reilussa 20 metrissä laukomassa palloa kohti Suomen maalia. Muutenkin Pique ja Busquetskin joutuivat "varmistamaan" välillä. Jos oikein tarkasti halutaan asiaa tarkastella, niin ne vaarallisimmat paikat muotoutuivat Arbeloan tontin kautta.

      Tosiaan kuten sanottua, en siihen Piquen ja Ramosin sijoitteluun niin kauheasti kiinnittänyt huomiota, mutta kuten grafiikassakin asia oli, niin kaikista fiksuintahan Arbeloaa ja Ramosia olisi ollut peluuttaa vierekkäin, koska pelaavat samassa seurajoukkueessa. Toki Espanja piti palloa niin paljon ja niin ylhäällä, että tuollaista paikanvaihtoa tapahtuu.

      Hetemaj'n laukaisupaikkaan päättynyt hyökkäys lähti tosiaan liikkeelle Suomen oikealta laidalta, mutta se paikka, mistä Hetemaj lopulta pääsi laukomaan, kuului nimenomaan Arbeloa-Ramos kaksikolle.

      Poista
    28. Mitäs Zamppa luulet? Mistä ottelun alussa esitetyn kenttägrafiikan esittäjä voi tietää mitä valmentaja on päättänyt peliryhmityksestä?

      On "selviä" tapauksia (tyyliin Alba pelaa vasenta pakkia koska ei muuta osaa) mutta sitten pelaako Ramos vai Pique keskuspuolustuksen vasemmalla puolella on vähän vaikeampi asia. Tätä valmentaja ei yleensä kerro etukäteen medialle.

      Keskimääräisen pelipaikan mukaan Ramos pelasi vasempana keskuspuolustajana ja Pique oikeana. Ihan loogista koska Ramos pelaa Real Madridissakin yleensä vasemmalla puolella.

      On se hyvä kun Zamppa uskoo enemmän ennen ottelua esitettyä grafiikkaa kuin pelitapahtumia :D

      Poista
    29. "kuului nimenomaan Arbeloa-Ramos kaksikolle."

      Tuskin Ramosille joka oli tuolloin ylhäällä. Hyökkäys lähti siitä että suomalaiset tulivat läpi Alban laidalta.
      Arbeloan laidalta Suomi tosiaan nousi enemmän, mutta se oli enemmän kyllä Hetemaj:n ansiota kuin Arbeloan huonoutta. Ei Arbeloa häävisti pelannut, mutta Realin pelaajien osoittelu on silti turhaa, edelleenkin.

      Tämä peli ei kertonut Realin ja Barcan pelaajista yhtään mitään, mutta laitan tähän silti ihan vain näitä kommentteja silmälläpitäen Guardianin keräämät keskim. arvosanat pelaajista:
      Ramos 5
      Iniesta 4.8
      Silva 4.7
      Alba 4.4
      Mata 4.4
      Busquets 4.2
      Santi C 4.2
      Pique 4.1
      Villa 4.1
      Valdes 3.9
      Negredo 3.9
      Arbeloa 3.8
      Pedro 3.8
      Cesc 3.6

      Poista
    30. Yleensä valmentaja julkaisee avauskokoonpanot viimeistään ottelupäivänä. Media saa yleensä tarkemmankin kaavion, kuin esim. YLEn esittämän pelaajalistan. Pelaajalistaakin yleensä tulkitaan niin, että ylimpänä on maalivahti, sitten puolustuslinja vasemmalta oikealle, sitten keskikenttä samalla logiikalla yms.

      Mihin hän mahtaa perustaa väitteensä tuosta, ettei toppariparin järjestystä kerrota medialle? Veikkaan sitä kuuluisaa mutua jälleen...

      Espanja myös hallitsi peliä suvereenisti ja piti palloa käytännössä koko ottelun Suomen alueella muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tässä kohtaa on käytännössä samantekevää, kummalla puolella kukakin toppari pelasi. Merkittävää on se, missä heidän olisi pitänyt pelata silloin, kun Suomi hyökkäsi. Useammassa Suomen vastahyökkäyksessä Pique oli käytännössä yksin topparina, koska Ramos oli hyökkäävämpänä ylempänä.

      Kuten sanottua Espanja hallitsi peliä ja palloa niin suvereenisti, ettei Piqueta ja Ramosia edes TV-kuvassa paljoa silloin näkynyt, kun pallo oli 30 metriä tai sitä lähempänä Suomen maalia.

      Poista
    31. Lopetan omasta puolestani tästä samasta ja turhasta asiasta jankuttamisen nyt tähän, koska se ei etene mihinkään suuntaan ja aivan puhdasta ajanhukkaa. Linkitän kuitenkin vielä loppuun tämän: http://int.soccerway.com/matches/2013/03/22/europe/wc-qualifying-europe/spain/finland/1219707/

      Poista
    32. Zamppa, urheilualojen Guru: Minkä takia se kerrottaisiin? Voi Zamppa kulta, jos olet yhtään lukenut lehtiä, olet varmasti huomannut kuinka sielläkin laitetaan keskikentän keskustan ja keskuspuolustuksen pelaajat ihan miten sattuu (oikea/vasen). Kyllä joillekin on vaikea myöntää olevansa väärässä.

      Ja nyt Zamppa epätoivoisesti etsii paikkoja joissa olisi laitettu Ramos oikealle ja Pique vasemmalle. Ai jai jai.

      Ja että Hämäläinen pelasi hyökkääjänä? Lopussa kyllä, muuten ei.

      Näin Zamppa hävisi ja epätoivoisesti yrittää lopettaa keskustelua :D

      Poista
    33. Eipä tule mieleen heti yhtään esimerkkitapausta, jossa esim. YLEn julkaisemissa ennakkokokoonpanoissa tai ottelun alussa esitetyissa grafiikoissa olisi ollut topparit ja keskikentän pohjan pelaajat sikinsokin.

      Nappasin vain ensimmäisen suuren sivuston, jossa tuo grafiikka oli selkeästi esitettynä.

      Hämäläinen pelasi keskikentän neljän linjan yläpuolella, mutta Pukin alapuolella.

      Seuraavan viestin, joka sisältää alatyylistä ja lapsellista huutelua, poistan välittömästi.

      Poista
    34. "Yleensä valmentaja julkaisee avauskokoonpanot viimeistään ottelupäivänä"

      btw: ne täytyy ihan sääntöjen mukaan julkaista tuntia ennen peliä viimeistään.

      Jos väitteesi osoitetaan vääräksi, kannattaa se suosiolla myöntää eikä jäädä jankkaamaan. Ei tuo kuitenkaan ollut se olennaisin sisältö noissa kommenteissa.

      Poista
    35. "Merkittävää on se, missä heidän olisi pitänyt pelata silloin, kun Suomi hyökkäsi. Useammassa Suomen vastahyökkäyksessä Pique oli käytännössä yksin topparina, koska Ramos oli hyökkäävämpänä ylempänä."

      -Edelleen, jos valmentaja on käskenyt Ramosin hyökkäämään hän tuskin odottaa tämän olevan alimpana vastustajan hyökätessä. Futiksessa yleensä joku toinen pelaaja paikkaa toisen nousuja.

      Poista
    36. "Media saa yleensä tarkemmankin kaavion, kuin esim. YLEn esittämän pelaajalistan"

      Tämä vaatii kommentointia. Valmentaja julkaisee sääntöjen vaatimana kokoonpanon tuntia ennen ottelua. Tuo on siis nimilista, ei pelaajien paikkoja.
      "Media" ei saa mitään tarkempaa kaaviota, toimittajat saattavat kyllä niitä tehdä.

      Poista
    37. No tunti on kuitenkin ihan tarpeeksi pitkä aika sille, että grafiikat saadaan tehtyä.

      Ei ollutkaan olennaisin sisältö. Pääpointti oli nimenomaan se, että grafiikan mukaan ja muutenkin näytti siltä, että Ramosin oli suunniteltu pelaavan oikealla puolella, mutta koska Suomella oli ylhäällä vain yksi pelaaja, pystyi Ramos hyökkäävämpänä nousemaan, jolloin mm. Busquets varmisti vähän alempana. Ei kukaan silloin toki odottanutkaan, että Ramos olisi alimmaisena.

      Jotkut valmentajat varmaan julkaisevat myös ihan pelipaikkakaaviotkin, näin ainakin luulisin. Loppujen lopuksi sillä nyt ei ole enää mitään väliä, kuka pelasi kummallakin puolella topparia, koska peli noudatti niin erikoista käsikirjoitusta muutenkin, Suomi kävi hyökkäysalueella koko ottelussa vain muutaman kerran ja käytännössä laitapakit ja Silva olivat ainoat, jotka pysyivät "omilla paikoillaan" koko pelin. Muut vaihtelivat paikkojaan vallinneen tilanteen mukaan.

      Poista
    38. "Pääpointti oli nimenomaan se, että grafiikan mukaan ja muutenkin näytti siltä, että Ramosin oli suunniteltu pelaavan oikealla puolella..." - Mistä tiedät tämän? Ramos pelasi niin selvästi vasemmalla ettei mikään viittaa siihen että Ramosin olisi pitänyt pelata oikealla.

      Väitit Ramosin pelanneen oikealla koska jonkun väsäämä grafiikka niin sanoi. Ramos pelasi vasemmalla ja täten ei voi syyttää "oikean laidan" Ramos-Arbeloa kaksikkoa Suomen maaleista.

      Poista
    39. Grafiikan mukaan Ramosin piti pelata oikealla. Niin ottelun alussa näytetyn grafiikan, kuin myös netistä löytyvän grafiikan. Jos Ramos nyt niin paljon enemmän sitten haahuili vasemmalla, niin sehän kertoo vain siitä, ettei hän halunnut tai osannut noudattaa alkuperäistä pelisuunnitelmaa ja taktiikkaa. Lisäksi Arbeloakin haahuili monesti ihan muualla, kuin siellä oikean pakin paikalla, missä hänen piti olla. Silloin muodostuivat myös Suomen vaarallisimmat maalipaikat.

      Huomautan myös, että kaikkien muiden pelaajien kohdalla tuo grafiikka piti paikkaansa. Cazorla ja Silva pysyivät käytännössä koko ajan oikealla, Iniesta ja Villa vasemmalla leikaten tilanteen tullen keskemmälle. Vasta Espanjan vaihtojen jälkeen nähtiin selvempiä pidempiaikaisia laitojen vaihtoja.

      Poista
    40. "Jos Ramos nyt niin paljon enemmän sitten haahuili vasemmalla, niin sehän kertoo vain siitä, ettei hän halunnut tai osannut noudattaa alkuperäistä pelisuunnitelmaa ja taktiikkaa"

      -Tai sitten hän juurikin noudatti tuota taktiikkaa. Kuka valmentaja paljastaa tarkan taktiikkansa pelaajien liikkumisineen ja rooleineen vastustajalle ennen peliä? Edelleen Arbeloa ei pelannut hyvin, mutta hänellä oli tuossa maalissa 3 vs 1 tilanne, kun samalla Iniesta, Pedro ja Pique eivät osallistuneet puolustamiseen millään tavalla. Näin ollen syyttäisin tuosta maalista vähintään yhtä paljon barcan pelaajia kuin realin. Myös Alban valuminen liian alas kun Ramos jätti Pukin paitsioon vaikutti tuohon.
      Tuo grafiikka-väitteesi ei nyt auta. Ei se jankkaamalla oikeaksi muutu.

      Poista
    41. Mietin vaan sitä, että miksi Del Bosque olisi tahallaan laittanut kaikkiin julkaistuihin ennakoihin yms. grafiikoihin juuri Piquen ja Ramosin "väärin päin", kun kaikki muut pelaajat oli sijoitettu aivan, kuten he kentällä olivat.

      No oli miten oli, ei tästä kannata tämän enempää jankata. Kerrankos sitä Gurukin saattaa jossain mitättömän pienessä yksityiskohdassa erehtyä.

      Poista
    42. Ja vielä kerran: Del Bosque ei tee niitä grafiikoita mitä näet tv:ssä ja netissä.

      Poista
    43. Juu ei varmaan teekään. Se on joku TV-yhtiön kaveri, joka ne sinne ruutuun väsää.

      Poista
    44. "Huomionarvoinen" seikka muuttui "mitättömän pieneksi yksityiskohdaksi".

      Poista
    45. Tarkemmin sanottuna "huomionarvoisesta seikasta" tuli pilkunnussintaa, johon en jaksanut aikaani enää tuhlata. On paljon muutakin ja paljon mielenkiintoisempaa tekemistä, kuin jankata yhtä ja samaa asiaa, jolla ei lopulta ottelun lopputuloksen kannalta ollut mitään merkitystä.

      Poista
    46. Zamppa huomio. Ranska-Espanja alkamassa. Ruudulla näytettiin Espanjan ryhmitys ja Ramos oli vasemmalla.

      Poista
    47. Eipä väliä, missä se Ramos nyt sitten pelaa ja pelasi. Huomionarvoista oli, että Espanja voitti, Pedron maalilla! ;)

      Englanti muuten jäi tasapeliin Montenegroa vastaan. Englantilaiset valittivat jo viikonloppuna mm. huonokuntoisesta kentästä, johon Montenegron valmentaja oli todennut "Englantilaiset keksivät valmiiksi selityksiä sille, etteivät voita." ja "Englantilaisethan pelaavat pitkää palloa, joten ei sen vähän epätasaisen nurmen pitäisi kauheasti vaikuttaa sellaista pelityyliä pelaavaan joukkueeseen".

      Poista
    48. Lisätietoja Englannin pitkäpallo -pelistä Montenegroa vastaan? Kannattaako kommentoida peliä jota et selvästikään edes katsonut?

      Poista
    49. Luetunymmärtämistä kannattaa harjoitella siellä päässä selvästi ;) Nuo lainausmerkkien sisällä olevat jutut ovat lainauksia Montenegron valmentajan puheista ennen ottelua! Uutisen aiheesta taisin lukea YLEn sivuilta.

      Poista
    50. Tässä vielä linkki Montenegron valmentaja Branko Brnovicin puheisiin asiasta: http://yle.fi/urheilu/montenegron_valmentaja_englantilaiset_keksivat_valmiiksi_selityksia_tappiolle/6553721

      Poista
    51. Espanja sattui voittamaan kun Ranskalaisten viimeistely oli huonompaa kuin Pukilla. Nähdäkseni maalin tekivät Evra ja Lloris yhdessä. Pedro on turhake joka ei mitään osaa, se nähtiin eilenkin.

      Englantilaisia ei tällaiset höntsät kiinnosta. 2008 Rooney totesi Englannin tiputtua EM-kisoista että sainpahan pidemmän loman.

      Poista
    52. Osasi kuitenkin maalin tehdä :)

      Ja jälleen kerran MVn jo klassikoksi muodostunut "ei kiinnosta"-kommentti :D

      Poista
    53. Maalin tekivät Evra ja Lloris vaikka sääntöjen mukaan taisi mennä Pedrolle.

      Poista
    54. Pedro oli siis niin pelottavan ja "vaarallisen" näköinen, että "Kivikovan Valioliigan" Llorisilla ja Evralla menivät puput pöksyyn ja pallo alkoi poltella jaloissa ja käsissä ;)

      Poista
    55. Evra ei pelannut tosissaan jotta jaksaa pelata Valioliigassa myös loput ottelut. Lloris ei alkukaudesta mahtunut maalille koska Friedel vei sen paikan. Taisi sopimus olla niin kallis että nyt on pakko peluuttaa.

      Poista
    56. Jaa että taaskaan ei kiinnostanut :D Llorisin alkukausi ei taida myöskään liittyä tähän mitenkään, varsinkin kun viime aikoina on pelannut paljonkin.

      Poista
  10. Kattoiko sakki Kuningas Litmasen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se katottiin jo ensi-illassa futisfanien kesken.

      Poista
    2. Kyllähän se nyt tuli katsottua. Hieno läpileikkaus kaikkien aikojen suomalaisen jalkapalloilijan urastahan se oli. Kiinnostavaa oli kuulla, millainen futisfanaatikko Jari oli jo lapsena. Mieleen jäi tietenkin myös se, kuinka paljon vanhat pelikaverit kehuivat Jaria: niin Van Der Sar, Overmars, Blind, Bergkamp...Kuten myös Barcaikonit Xavi ja Puyol sekä Liverpoolikoni Gerrard :)

      Poista
    3. Niin ja myös Zlatan. Tosin kyllähän sen jo muutenkin tiesi kuinka tärkeä pelaaja litmanen oli zlatanin uran alkutaipaleella.

      Poista
    4. Viron maajoukkuevalmentaja Litmanen vie suomalaisjuniorit virolaistumaan. PETTURI!

      Poista